Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

«Θα κλείσουμε το πορθμείο» και δεν θα περάσει τίποτα για Σαλαμίνα

salamispress Σε πενθήμερο αποκλεισμό του Πορθμείου Περάματος θα προχωρήσουν στις 20 Μαρτίου η δημοτική αρχή, το δημοτικό συμβούλιο και οι κάτοικοι του Περάματος, διεκδικώντας από τον ΟΛΠ το τέλος που εισπράττει από το Πορθμείο Περάματος.

Η κινητοποίηση, με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, θα διαρκέσει έως και τις 25 Μαρτίου.

«Για 5 μέρες δεν θα το κουνήσουμε από το Πορθμείο, θα είμαστε εκεί μέρα-νύχτα, 24 ώρες το 24ωρο, και δεν θα επιτρέψουμε να περάσει τίποτα για Σαλαμίνα. Ενώ η πόλη μας επιβαρύνεται με τη διέλευση 10 εκατ. αυτοκινήτων το χρόνο για Σαλαμίνα και Ναύσταθμο, το τέλος από τα εισιτήρια του ΟΛΠ το καρπώνεται ο ΟΛΠ· ως εδώ η αδικία», είπε στην «Ε» ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Γλύκας.

«Ο δυνάστης της πόλης μας, ο ΟΛΠ, πρέπει να καταλάβει ότι οι καιροί άλλαξαν. Ο λαός του Περάματος απαιτεί αυτά που του ανήκουν», υπογράμμισε ο κ. Γλύκας.
Απο: enet.gr

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

ΔΙΑΛΕΞΗ : "Νεώτερα δεδομένα από την ανασκαφή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στη Μυκηναϊκή πρωτεύουσα της Σαλαμίνας",

salamispress
Διάλεξη του Γιάννo Λώλου, Αναπληρωτή Καθηγητή Προϊστορικής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με θέμα:

"Νεώτερα δεδομένα από την ανασκαφή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στη Μυκηναϊκή πρωτεύουσα της Σαλαμίνας"

Mάρτιος 09, 2009 19:00

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι, 106 74 Αθήνα
2107228321-3

salaminataxitransfer... Νέα υπηρεσία ΤΑΧΙ στην Σαλαμίνα

Είμαστε μια ομάδα 15 αυτοκινήτων συνεργαζομένων Ταξί στην Σαλαμίνα και
έχουμε δημιουργίσει σελίδα στο ιντερνετ .
Το Σάιτ μας είναι http://w2w.gr/salaminataxitransfer μπορείτε να μπείτε και να δείτε
πληροφορίες για εμάς.
Απο: salaminataxitransfer

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Βρέθηκε και άλλος Αρχαίος Τάφος στην Σαλαμίνα

salamispress Ζητούμε συγνώμη για το λάθος που έγινε στη χθεσινή δημοσίευση της ανάρτησης με τίτλο:
"Βρέθηκε και άλλος Αρχαίος Τάφος!"
Το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ανάρτησης αφορούσε μια προ μηνών εύρεση τάφου.
Καμιά φορά συμβαίνουν και αυτά! Ο Δαίμων του Ιστολογίου βλέπετε...

Ας δούμε τώρα τη σωστή είδηση:
Βρέθηκαν όχι ένας αλλά δύο τάφοι επί της οδού Υψηλάντου. Η οδός Υψηλάντου είναι μία μικρή οδός ανάμεσα στη λεωφόρο Σαλαμίνος(περίπου στο ύψος της ΔΕΗ) και την οδό Αγ. Κυριακής.
Παρότι η οδός είναι μικρή, το μυστικό που έκρυβε ήταν μεγάλο! Στο φως ήρθαν λοιπόν δύο τάφοι οι οποίοι περιείχαν οστά αλλά και κεραμικά σε αρκετά καλή κατάσταση!
  • Απο: salamina-press..δείτε όλες τις αναρτήσεις του συντάκτη

  • ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ- ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ , ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ

    salamispress ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!! ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.
    Την Τρίτη 24/02/2009 στο νομαρχιακό συμβούλιο συζητήθηκε η παράταση λειτουργίας του λατομείου για πέντε χρόνια στη Γούβα Μπατσί και η περιβαλλοντική μελέτη .

    Ο Νομάρχης ζήτησε από τον Δήμο Σαλαμίνας την άποψη του .

    Ο Δήμαρχος του απάντησε ότι δεν έχει αντίρρηση για την λειτουργία του λατομείου χωρίς να του στείλει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που θεωρεί ότι το λατομείο πρέπει να λειτουργεί για τις τοπικές ανάγκες του νησιού και αν δεν πραγματοποιηθεί το αίτημα , να προβεί σε δυναμικές κινητοποίησης .

    Στο νομαρχιακό συμβούλιο έγινε μια θυελλώδης συζήτηση παρουσία ομάδας πολιτών από την Σαλαμίνα που με έγγραφο της παρουσίασε την πραγματική θέση του Δήμου Σαλαμίνας καταθέτοντας την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου .

    Τελικά πάρθηκε απόφαση και το νομαρχιακό συμβούλιο γνωμοδότησε υπέρ της λειτουργίας του λατομείου με απόντα τον κύριο Μίχα που αποχώρισε από την συνεδρίαση πριν συζητηθεί το θέμα .

    Φυσικά η παρουσία του πατριώτη μας νομαρχιακού συμβούλου και πρόσφατα αντινομάρχη κυρίου Βουδούρη ήταν καθοριστική .

    Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης βλέποντας τους συμπατριώτες του να δίνουν πραγματική μάχη με παρεμβάσεις και αντεγκλήσεις, προσπαθώντας να πείσουν τους νομαρχιακούς συμβούλους για το δίκαιο αίτημα του λαού της Σαλαμίνας , αυτός μιλούσε στο κινητό, γελούσε , πήγαινε στην τουαλέτα και όταν ρωτήθηκε κατά την διάρκεια της επεισοδιακής συνεδρίασης από ένα παρευρισκόμενο πολίτη να κάνει και αυτός κάτι απάντησε « εγώ τι να κάνω ». Να τους χαιρόμαστε τους εκλεγμένους αντιπροσώπους του Νησιού μας , τον Βουδούρη, τον Μίχα ,τον Σοφρά και τον μέγιστο επιχειρηματία Αγγέλου που ήρθε να σώσει το νησί μας..

    Περιμένουμε απάντηση από το γραφείο Δημάρχου , και απο τον νομαρχιακό σύμβουλο κ.Βουδούρη και απο τον Νομάρχη Πειραιά κ. Μίχα .

    "Κύριε Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών απαντήστε"

    salamispress Στο τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κοσμήτωρ είναι η Ελένη Χριστινάκη και καθηγητής ο Παναγιώτης Χριστινάκης. Από κει και πέρα παρακολουθήστε την πορεία της οικογένειας:

    Η κόρη, Ειρήνη Χριστινάκη, έλαβε διδακτορικό τον Αύγουστο του 2004 από τον πατέρα της Παναγιώτη Χριστινάκη τότε Πρόεδρο του Τμήματος που ήταν επιβλέπων του διδακτορικού της, έχοντας αποτύχει στις προσπάθειές της για διδακτορικό στη Νομική Αθηνών και στη Νομική Θράκης. Σε λίγους μήνες εκλέγεται ... κατ΄ ευθείαν επίκουρη καθηγήτρια, παρακάμπτοντας το νόμο που απαιτεί κάποια χρόνια διδασκαλίας σε ΑΕΙ μετά την απόκτηση του διδακτορικού. Χαρακτηρίστηκε διεθνούς κύρους επιστήμων!!! και άκουσον άκουσον μέσα σε τρία χρόνια το 2008 σε ηλικία 35 ετών (!) γίνεται τακτική ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ!!!, παρακάμπτοντας πάλι το νόμο.

    Στη συνέχεια ο γαμπρός Χριστινάκη, Αθανάσιος Γλάρος και σύζυγος της Ειρήνης Χριστινάκη εκλέγεται επίκουρος καθηγητής στο ίδιο Τμήμα. Ο αδελφός του γαμπρού Χριστινάκη, Γεώργιος Γλάρος ετοιμάζεται και αυτός για άλλη θέση στο ίδιο Τμήμα.

    Η άλλη κόρη του Χριστινάκη, Όλγα Χριστινάκη, ετοιμάζεται και αυτή για τη Σχολή και πήρε θέμα διδακτορικού με επιβλέπουσα την αδελφή της, Ειρήνη Χριστινάκη.

    Ο άλλος γιός Χριστινάκη, Επαμεινώνδας Χριστινάκης, πτυχιούχος Παιδαγωγικής Ακαδημίας, δάσκαλος στην Κύπρο, χωρίς πτυχίο Θεολογίας και χωρίς μάστερ που είναι απαραίτητο, γίνεται και αυτός υποψήφιος διδάκτωρ και στην επιβλέπουσα επιτροπή ορίζεται πάλι ο καθηγητής Χριστινάκης.

    Κύριε Πρύτανη, τι έχετε να πείτε στους φοιτητές που αξίζουν και αγωνίζονται τίμια αλλά δεν έχουν το προνόμιο να είναι παιδιά καθηγητών;
    Τι έχετε να πείτε στους χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς;
    Γιατί συμφωνείτε με την προκλητική συμπεριφορά της οικογένειας Χριστινάκη;
    ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΟΜΠΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑΚΗ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ! ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΕ ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ ΕΠΑΝΩ ΜΑΣ............

    Φωτιά σε σκάφος στην Ιχθυόσκαλα (μεγάλη σκάλα) στην παραλία Σαλαμίνας

    Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 8:00 το βράδυ σε σκάφος που είναι δεμένο στην Ιχθυόσκαλα (μεγάλη σκάλα)στην παραλία Σαλαμίνας.
    Στο σημείο έσπευσαν 7 οχήματα με 21 πυροσβέστες και δύο πλωτά της Πυροσβεστικής, που προσπάθησαν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά, ενώ δεν υπήρχε κίνδυνος να επεκταθεί σε άλλα σκάφη.

    Άμεσα επί τόπου έσπευσαν δυνάμεις της Λιμενικής Αρχής και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, διαπιστώνοντας ότι επρόκειτο για το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΤΖΩΡΤΖΙΑ» Ν.Π. 10272. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε περί 21.15, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός ή να προκληθεί θαλάσσια ρύπανση.

    Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

    Ήττα σοκ της Κορίνθου εντός έδρας απο τον Αία Σαλαμίνας

    salamispress Κόρινθος - Αίας Σαλαμίνας 0-1
    Ένα λάθος του Σπυρόπουλου στο 34΄ στοίχισε για την Κόρινθο μία ακόμη εντός έδρας ήττα σοκ. Ο παίκτης γύρισε απρόσεχτα την μπάλα στον Καρνέση και ο καραδοκόν Ραπτόπουλος την έκλεψε και με ψηλοκρεμαστό σουτ πέτυχε το μοναδικό τέρμα του αγώνα , χαρίζοντας μεγάλο "διπλό" στον Αίαντα Σαλαμίνας
    Ο Διαιτητής Διώτης (Αιτωλοακαρνανίας) κιτρίνησε τους Γκοσμποντίνοφ, Αγγελόπουλο και Παπαπαναγιώτου.

    Προσέκρουσε, στον προβλήτα του Περάματος το ΦΕΡΥ ΜΠΟΤ «ΦΑΕΘΩΝ»

    salamispress
    Προσέκρουσε, πρωινές ώρες της Δευτέρας , στον προβλήτα του λιμένα Περάματος το Ε/Γ- Ο/Γ «ΦΑΕΘΩΝ» Ν.Π. 10802 της πορθμειακής γραμμής Πέραμα - Παλούκια Σαλαμίνας, λόγω βλάβης στα ελικοπηδάλιά του, σύμφωνα με δήλωση του Πλοιάρχου.

    Από την πρόσκρουση τραυματίστηκε ελαφρά 52χρονη, η οποία μεταφέρθηκε για την παροχή πρώτων βοηθειών στο Νοσοκομείο Μετροπόλιταν, από το οποίο εξήλθε λίγο αργότερα καλά στην υγεία της.

    Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Ε/Γ-Ο/Γ μέχρι διενέργειας ελέγχου και διαπίστωσης διατήρησης αξιοπλοϊας από Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων.
    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

    Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

    ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΑΦΟΙ ΚΑΡΑΜΠΙΝΗ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΕ

    salamispress ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Συνεδριάζει την Τρίτη 24.2.2009 και ώρα 16.00 μ.μ. στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου (Ακτή Ποσειδώνος 14-16 6ος όροφος) το Νομαρχιακό Συμβούλιο Πειραιά, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

    1. Έγκριση πρακτικών 15/18-11-08 Ν.Σ.
    2. Προγραμματισμός προσλήψεων τακτικού και έκτακτου προσωπικού έτους 2009
    3. Έγκριση χορήγησης νέων αδειών υπαίθριου πλανόδιου εμπορίο
    4. Έγκριση: α)ένταξης στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων του έργου «Κατασκευή εξωτερικού αγωγού ύδρευσης Δήμου Μεθάνων» και β) σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Νομαρχίας Πειραιά και του Δήμου Μεθάνων για την υλοποίηση του
    5. Ανάθεση τεχνικής υποστήριξης για την προετοιμασία προτάσεων ένταξης έργων στα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2007-2013
    6. Ανάθεση εργασιών συλλογής και επεξεργασίας στοιχείων για τη χωροθέτηση και εγκατάσταση καταδυτικών πάρκων σε θαλάσσιες περιοχές της Νομαρχίας Πειραιά
    7. Γνωμοδότηση για ΜΠΕ που αφορά το Σταθμό Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στη Νήσο Αντικύθηρα
    8. Γνωμοδότηση για ΜΠΕ του έργου: «Ναυπηγείο ιδιοκτησίας ΕΛ.& ΕΥΑΓ.ΘΡ.ΠΑΠΙΛΑΣ&ΣΙΑ ΟΕ» επί της οδού Δημοκρατίας 42 στο Πέραμα
    9. Γνωμοδότηση για ΜΠΕ που αφορά την υπεραγορά MAKRO CASH& CARRY HELLAS
    10. Γνωμοδότηση για ΜΠΕ της δραστηριότητας «ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ»

    11. Γνωμοδότηση για την παράταση λειτουργίας λατομείου αδρανών υλικών στην περιοχή«Γούβα- Μπατσί» Σαλαμίνας ιδιοκτησίας ΑΦΟΙ ΚΑΡΑΜΠΙΝΗ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΕ

    12. Γνωμοδότηση για ΜΠΕ της δραστηριότητας «Λατομείο Αδρανών Υλικών ιδιοκτησίας ΑΦΟΙ ΚΑΡΑΜΠΙΝΗ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΕ» στη θέση Γούβα Μπατσί Σαλαμίνας

    13. Μετακινήσεις κ. Νομάρχη και Νομαρχιακών Συμβούλων
    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Χθές 22-2-09 έγινε ενημέρωση εφ' όλης της ύλης για την αποχέτευση

    Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για ανάρτησή
    Χθές 22-2-09 έγινε ενημέρωση εφ' όλης της ύλης για την αποχέτευση, που είναι ένα έργο πνοής για τον τόπο μας. Η αίθουσα Μπόγρη ήταν ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο που ανήκε σε όλες τις παρατάξεις.
    Ο κος Παπασάββας που θέλει να διεκδικήσει την Δημαρχία που ήταν; Δεν τον ενδιαφέρει εάν θα γίνει το έργο; Αλλά με τι μούτρα να παρουσιαστεί αφού αυτός και η παρέα του ψήφισαν κατά αυτού του σημαντικού έργου; Επίσης το ίδιο έκανε και η κα Νάνου; Τι φοβήθηκαν το γιουχάρισμα; Αυτό θα το εισπράξουν όταν έρθει η ώρα τους.
    Όσο για την αποχέτευση, όταν με το καλό τελειώσει, αυτών των "κυρίων", τα σπίτια τους θα πρέπει να μείνουν ασύνδετα, μπας και καταλάβουν το μεγάλο κακό που έχουν μέχρι τώρα κάνει στον τόπο μας. Αλλά από παχύδερμα τι να περιμένει κανείς. Λυπάμαι πολύ αυτούς που τους ακολουθούν, γιατί ακόμα κοιμόνται στον ύπνο του δικαίου. Ξυπνήστε ρεεε, τα δικά σας σ...τά, που πάνε;
    Ο/Η Ανώνυμος

    Εδώ και μήνες βόλτες με ελικόπτερο πολλές φορές την μέρα εντός της απαγορευμένης ζώνης στον Κορυδαλλό

    Ιδιωτικό ελικόπτερο έκανε βόλτες εδώ και μήνες εντός της απαγορευμένης περιοχής πτήσεων των φυλακών Κορυδαλλού. Είτε η απόσταση αυτή της απαγορευμένης ζώνης είναι 1,5 μίλι (σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ) είτε είναι 2 μίλια (σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ) το ελικόπτερο του Allou Fun Park παραβίαζε για μήνες την απαγορευμένη ζώνη και μάλιστα πολλές φορές κατά την διάρκεια της ίδιας μέρας!!!
    Περισσοτερα και φωτογραφία: korydallos.blogspot.com

    "Η ΩΡΑΙΑ ΓΥΑΛΑ" ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ... ΕΚΤΡΟΠΟ ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗΣ !!!

    "Η ΩΡΑΙΑ ΓΥΑΛΑ" ΕΚΤΡΟΠΟ ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗΣ ΤΗΣ ΓΥΑΛΑΣ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ:
    5,5 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, 6,79 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ. ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΠΕΡΑΣΕ, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΜΑΤΩΝ. ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΝΤΡΟΠΗ, Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΗΛΙΘΙΟ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙ.
    Απο: Ανώνυμος

    Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε τις παρακάτω αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Σαλαμίνας

    salamispress ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
    ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ και ώρα 16.30
    Αποκριάτικο ξεφάντωμα στην πλατεία Αιαντείου με ζωντανή παραδοσιακή μουσική και τραγούδι με το Γιάννη Μπούτση.

    ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ και ώρα 15.00
    * Παρέλαση αποκριάτικων αρμάτων στην Παραλία Σαλαμίνας.
    * Παραδοσιακοί χοροί με τα χορευτικά συγκροτήματα:
    του Λυκείου Ελληνίδων
    του Συλλόγου Κρητών Σαλαμίνας
    του χορευτικού ομίλου Τίνας Μπεγνή
    του Λαογραφικού Μουσείου Σαλαμίνας «ΕΡΕΥΝΑ»
    * Ζωντανή παραδοσιακή μουσική και τραγούδι με το Μανώλη Καπετανάκη.

    Το πρόγραμμα παρουσιάζει η Καίτη Ροβήρου-Αγγουράκη.
    Θα προσφερθεί παραδοσιακό «πουπέκι» και άφθονο κρασί.

    Χορηγοί:
    S/M Κανάκης
    Αρτοποιία Πούτου-Μπακαούκα
    ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΔΗ.Κ.Ε.ΣΑ

    Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

    ΑΜΠΕΛΑΚΙΑΚΟΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΟΣΧ. 2-1

    salamispress
    6Χ6 ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ.
    ΑΜΠΕΛΑΚΙΑΚΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΟΣΧ. 2-1

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
    ΑΜΠΕΛΑΚΙΑΚΟΣ 35β
    ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΟΣΧ. 33β.

    Σ.Φ.Α.Σ.ΑΜΠΕΛΑΚΙΑΚΟΣ

    ΤΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΣΤΗ ΓΟΥΒΑ ΜΠΑΤΣΙ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΖΗΤΑΕΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ

    salamispress Την Τρίτη 24/02/09 στο Νομαρχιακό Συμβούλιο στις 4 το απόγευμα θα συζητηθεί η περιβαλλοντική μελέτη και η παράταση λειτουργίας του ΛΑΤΟΜΕΙΟΥ ΣΤΗ ΓΟΥΒΑ ΜΠΑΤΣΙ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ για πέντε χρόνια.

    Το Θέμα έχει μεγάλο ενδιαφέρον και πρέπει να είμαστε όλοι εκεί.
    Aπο: alp pini

    Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

    ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ… κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίττας του Καφενείου των Ιδεών

    Έχουμε την τιμή να σας προσκαλούμε στην κοπή της πίττας μας, η οποία θα λάβει χώρα στο καφέ “Flamingo” (Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως – Σιντριβάνι) Σαλαμίνα , την Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009 και ώρα 7 το απόγευμα .
    Θα υπάρξει καλλιτεχνικό πρόγραμμα, προσφορά τον Ομίλου UNESCO Πειραιώς και νήσων .
    Ρούλα Παπασωτηρίου
    Υπ. Δημοσίων Σχέσεων

    Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

    ΟΜΟΣΠΟΝ∆ΙΑ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΩΝ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

    salamispress ΣΑΛΑΜΙΝΑ - 16/2/09 - ∆ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Την Κυριακή 15/2/09 έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Οµοσπονδίας στην κατάµεστη αίθουσα ∆ηµ. Μπόγρη του ∆ηµαρχιακού Μεγάρου Σαλαµίνας. Η προσέλευση και τον ενδιαφέρον του κόσµου, αποδεικνύει ότι η ετήσια εκδήλωση της ΟΕΕΣΣ έχει καθιερωθεί πλέον σαν µια από τις κυριότερες πολιτικές εκδηλώσεις του νησιού.
    Μετά την έναρξη της εκδήλωσης καλωσόρισαν – χαιρέτησαν τους παρευρισκοµένους ο ∆ήµαρχος Σαλαµίνας κ. Σπύρος Σοφράς και ο ∆ήµαρχος Αµπελακίων κ. Μάριος Τραυλός.

    Στην οµιλία του ο Πρόεδρος της Οµοσπονδίας κ. Νίκος Ευθυµίου ανέπτυξε τα θέµατα:
    ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΗΣΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ,ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙΑ ΠΛΟΙΩΝ, ∆ΑΣΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΚΑΡΑΜΠΙΝΗ,ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ, ΑΝΑ∆ΕΙΞΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ.

    ο Πρόεδρος της Οµοσπονδίας µας κατά την διάρκεια τη εκδήλωσης απένειµε τιµητικές διακρίσεις:
    • Στην οικογένεια του αποθανόντος αντιπροέδρου της Οµοσπονδίας Γιάννη Χιώτη, για την προσφορά του στο πολιτιστικό και κοινωνικό κίνηµα της Σαλαµίνας .
    • Στον καθηγητή αρχαιολογίας κ. Γιάννο Λώλο, σε αναγνώριση της πολύχρονης προσφοράς του, µέσα από το ερευνητικό του έργο για την ανάδειξη της ιστορίας της Σαλαµίνας.

    Την εκδήλωση χαιρέτησαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κύριοι Γιάννης ∆ιαµαντίδης και ∆ηµήτρης Λιντζέρης. Εκ µέρους της βουλευτού του ΚΚΕ και αντιπροέδρου της Βουλής κ. Βέρας Νικολαΐδου χαιρέτησε ο πρώην βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Πατσιλινάκος. Με επιστολές χαιρέτησαν την εκδήλωση, οι βουλευτές,του ΠΑΣΟΚ κ.Γρηγόρης Νιώτης, του ΣΥΡΙΖΑ κ. Λαφαζάνης Παναγιώτης και του ΛΑΟΣ η κυρία ∆ήµητρα Αράπογλου. Επίσης ο ∆ήµαρχος Πειραιά κ. Παναγιώτης Φασούλας και ο πρώην ∆ήµαρχος Πειραιά και Νίκαιας κ. Στέλιος Λογοθέτης. Στη εκδήλωση παρευρέθηκε και ο ∆ήµαρχος Περάµατος κ. Γιάννης Γλύκας.
    Γραφείο Τύπου ΟΕΕΣΣ

    Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

    Μέρες που είναι ας διηγηθώ ένα παραμύθι αποκριάτικο...

    salamispress Σαλαμίνα ,Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2009
    Ήταν ένας άνθρωπος που είχε γίνει πλούσιος με την αξία του; Από την μοίρα; Από τις πλάτες άλλων; Ότι θέλει μπορεί να υποθέσει κανείς. Πάντως αν από την δουλειά πλουτίζει κάποιος, τότε όλοι οι εργάτες θα ’σαν δισεκατομμυριούχοι.

    Ο τύπος μας ήταν λαϊκός, μεγαλωμένος στην πιάτσα της Ελευσίνας με πατέρα οικοδόμο και ήξερε τι θέλει και πώς να το καταφέρει. Ήθελε να μεγαλώνει την επιχείρηση και τα κέρδη, να νιώθει ασφαλής απέναντι στους ανταγωνιστές, να γίνει ο ΠΡΩΤΟΣ.

    Μεγάλος στο έτοιμο μπετόν, χωρίς δικό του νταμάρι δεν γίνεται. Νταμάρια όμως στην Αττική δεν ανοίγουν νέα και το Κορωπί κλείνει. Τι κάνουμε;

    Έριξε μια ματιά στο χάρτη της Αττικής και σκέφτηκε: αφού δεν μπόρεσα στα Μέγαρα καλύτερα το νησί. Είναι κοντά στον Πειραιά, έχω και φίλο τον δήμαρχο. Αγόρασε το νταμάρι που δούλευε για το νησί και το κανε τούρμπο. Από 500-600 κυβικά/ημέρα έβγαζε 3.000-3.500. Του ’κανε τον δύσκολο ο Παπαδάς μα ποιός μπορεί να του αντισταθεί. Έτσι έγινε και μονοπώλιο μπετόν στο νησί. Μ’ έναν σμπάρο πολλά τρυγόνια. Όλο το μπετόν στο νησί δικό του, νταμάρι δικό του, ο Πειραιάς δίπλα του, η Αττική Οδός επίσης.

    Σε παρέες καφενείων και ταβέρνας του άρεσε να εντυπωσιάζει με την δύναμη κι αποφασιστικότητά του, ήξερε να κερνάει, να δίνει μπαξίσια. Κάποτε γινόταν χοντρός στους τρόπους καυχούμενος ότι έχει την δύναμη να κάνει ότι θέλει στο νησί. Μα αυτά παρακάμπτονται όπως ξέρουμε όταν έχεις τζιπ μερσεντές ή και ελικόπτερο όπως λένε κάποιοι.

    Κάποιος είδε φως και μπήκε όπως λένε και να σου ο Μεντώνης ήρθε κι αυτός να φτιάχνει ασβέστη στο νταμάρι δίπλα στις αγελάδες του Κουλούρη.

    Ο φίλος μας πίεσε τα φέρρυ-μπωτ να πληρώνει μόνο 20 ευρώ το 5αξονικό φορτηγό 50 τόνων αλλιώς θα βγάλει δικό του φέρρυ. τροφοδοτούσε τώρα όλες τις μονάδες του Σαλαμίνα, Μάνδρα, Κορωπί, Θήβα, Χαλκίδα και άλλους κατασκευαστές 150-200 φορτηγά την ημέρα από Παλούκια και 50 από Φανερωμένη, έβγαζε και μπετόν έξω. Κουρνιαχτός και κακό στο νησί. Το νταμάρι εξαντλείται και με πατέντες θα το επεκτείνει σε διπλανά οικόπεδα που πήρε μπιρ παρά λόγω υποβάθμισης.

    Όλα λοιπόν ωραία και καλά αλλά τι έγινε ξαφνικά; Κάτι καλόπαιδα έβγαλαν μια ανακοίνωση στις εφημερίδες του νησιού. Ρώτησε τι τρέχει και σκέφτηκε ότι πρόκειται για τους συνηθισμένους παράξενους, φιγουράκηδες , τεμπέληδες, ίσως και κομμούνια.

    Άστο είπε θα ξεχαστεί, εξάλλου ο δήμαρχος είναι φιλαράκι και μερικούς τους γνωρίζει γιατί τον υποστήριξαν.

    Όταν όμως το έβαλαν θέμα στο δημοτικό συμβούλιο (Ιουλίου) με 50 υπογραφές τα χρειάστηκε. Ο ίδιος ο φίλος του ήρθε να φέρει την πρόσκληση στο νταμάρι. Άρχισε με τα κλασσικά. Έδωσε κάμποσα στο φιλόπτωχο, 35.000 στον Αία και έστειλε τον θείο του δικηγόρο πολιτευτή μαζί με έναν τεχνικό στο δημ. συμβούλιο για το μπλα- μπλα. Αφού είπαν τα καθιερωμένα, νόμιμα όλα και καλά που σημαίνει σε απλά ελληνικά «δεν μπορείτε να μου κανετε τίποτα ενώ αν είσαστε καλά παιδιά θα δείτε πολλά καλά, αλλιώς θα μου κλ…. τε τα ….». η πλειοψηφία του δημάρχου ανέθεσε σε επιτροπή την έρευνα κι ακόμη την περιμένουμε. Πέρασε το υπόλοιπο καλοκαίρι και ξαφνικά ακούει ανήσυχος πάλι για την επιτροπή αγώνα που κάνει συγκέντρωση στο Φλαμίγκο 19 Οκτώβρη. Τι θέλουν πάλι αυτοί φίλε μου, είπε στο δήμαρχο στην ταβέρνα της Πάχης που έτρωγαν. Είχαν λέει 300 άτομα κι όλη την αντιπολίτευση του δήμου με 2 συμβούλους μόνον του δημάρχου.

    Μετά από έναν μήνα τον ειδοποίησαν οι φίλοι: νέα φωτιά! Μοιράστηκαν παρακλήσεις από την επιτροπή αγώνα σε όλους τους δημ. συμβούλους να βάλουν το θέμα «λατομείο» προ ημερησίας στο συμβούλιο της 17 Νοέμβρη. Άρον άρον το μςεσημέρι της 17ης έκλεισε συνέντευξη τύπου στο Φλαμίγκο. Έβαλε πάλι τον θείο τον γλυκούλη που τα λέει ωραία. Κοιτάχτηκαν στα μάτια με τους δημοσιογράφους του νησιού, είπε το μπλα-μπλα και συννενοήθηκαν. Μέχρι και για την βράβευση του αφεντικού από τον δήμο Μάνδρας είπε ο κερατούκλης. Τους είπε ότι ο κύριος τάδε είναι πολύ καλός και δεντράκια θα φυτέψει και μελέτη θα σας κάνει για να πληρώσετε εσείς τον περιφερειακό να μη σας σκονίζουμε και ενοχλούμε την κυκλοφορία και την υγεία σας. Το τελικό κλου ήταν η δωρεάν προσφορά 5% των μετοχών στον δήμο. Προσοχή όχι 5% των ακαθάριστων εσόδων. Να είναι συνένοχος ο δήμος και ότι θέλει δίνει σαν κέρδος ο μεγαλομέτοχος. Δηλαδή πιάστ’ αυγό και κούρευτο. Είναι πολύ καλός ο ανιψιός μου, έχει κάνει πολλά καλά και θα κάνει κι άλλα. Όμως δεν τα λέει γιατί έτσι είπε ο Χριστούλης. Ότι κάνει το δεξί να μην το ξέρει το παλιοαριστερό.

    Οι περισσότεροι δημοσιογράφοι κατάλαβαν από τα μάτια τι εννοεί ο ποιητής, δεν χρειαζόταν το ποίημα.

    Όμως τι κακό! Το βράδυ αντί να συζητούν όλοι στο δημοτικό συμβούλιο για τις προσφορές, το πράγμα στράβωσε. Άκου πρόταση που αναγκάστηκε να κάνει ο ίδιος ο δήμαρχος, ο φίλος του. Αφού τον ειρωνευόταν ο παλιοΜακρής ότι δεν θέλει να αγωνιστεί και ο Τσαβαρής ότι δεν πρέπει να επηρεάζεται από την οικογενειακή μας φιλία, πρότεινε να διεκδικήσει επικεφαλής αντιπροσωπείας όλων των παρατάξεων την λειτουργία του λατομείου για τις ανάγκες του νησιού και ψηφίστηκε ομόφωνα. Ποιος ο φίλος μου;! Και αν μάλιστα πάρει αρνητική απάντηση (νομάρχη- περιφερειάρχη-ΥΠΕΧΩΔΕ) θα κινηθεί με τον λαό δυναμικά και θα το κλείσει. Τι αποφράδα μέρα και η 17 Νοέμβρη όχι για την χούντα του ’73 μα του 2008 για μένα, σκέφτηκε.

    Βάζει τον γέροντα των Μ.Μ.Ε του νησιού να καλέσει όλους τους εκδότες σε συνέντευξη φιλική στο νταμάρι, χωρίς τους ενοχλητικούς της επιτροπής αγώνα όπως έγινε στο Φλαμίγκο. Τέρμα οι διστακτικές τοποθετήσεις. Δημοσιεύονται ένθετα που αποδεικνύουν τη νομιμότητα. Παράδειγμα, ποιητής Κουμπάτης: Λατομείο: ...κι αστραπές δεν φοβάται! Δίπλα σε φωτογραφία του αφεντικού και σε ευχές του λατομείου για τις γιορτές.

    Ευτυχώς από την 17η Νοέμβρη έχουν περάσει 3 μήνες και ούτε φωνή ούτε ακρόαση από τον δήμο. Κάποιο θαύμα ίσως. Όσο δεν κλείνει ούτε καν ραντεβού με τον νομάρχη ο δήμαρχος, σύμφωνα με την ίδια του την πρόταση, όλα αναβάλλονται για πάντα. Όσο δεν κράζει κανείς τους ψεύτες θα κοιμάμαι λίγο πιο ήσυχος τα βράδια, σκέφτηκε.

    Αν αυτό το παραμύθι που διαβάσατε σας άρεσε κοιμηθείτε πολίτες μου Σαλαμίνιοι τον ύπνο του δικαίου.

    «Έχετε γειά- έχετε γειά μουνουχισμένα μου τραγιά». Κάθε ομοιότητα με την πραγματικότητα είναι ηθελημένη και θα ’μουν ευτυχής αν ήταν τυχαία. Αν πάλι δεν σας άρεσε ψάξτε τον κακό του παραμυθιού και τους μασκαράδες μιας και έχουμε απόκριες και βάλτε τους στην θέση τους.

    Υ.Γ. Όλα αυτά έχουν ένα ηθικό δίδαγμα: ο επιχειρηματίας δεν θεώρησε αναγκαίο να συζητήσει με κανέναν για την αναστάτωση και τους κινδύνους της αλλαγής που επέφερε στο νησί. Το θεωρεί απόλυτο δικαίωμά του και δεν υπάρχουν για αυτόν η υγεία, η ασφάλεια, η ησυχία, το περιβάλλον. Μόνο το κέρδος.

    Η υπεράσπιση των αγαθών και της αξιοπρέπειάς μας είναι υποχρέωση και δικαίωμα όλων των πολιτών της Σαλαμίνας.
    Κείμενο 1: Σοφράς Π.

    Η Κινηματογραφική Λέσχη Σαλαμίνας σας προσκαλεί στη προβολή της ταινίας : HUNGER

    salamispress
    Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου στις 21:00
    και Κυριακή 22 Φεβρουαρίου στις 20:00
    στην αίθουσα Δ.Μπόγρη
    στο Δημαρχείο Σαλαμίνας

    Και τις δύο ημέρες, πριν τη προβολή
    της ταινίας θα διεξαχθούν εκλογές για
    την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου.

    Η συμμετοχή σας είναι απαραίτητη.

  • Απο: kles kles..δείτε όλες τις αναρτήσεις του συντάκτη

  • Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

    Διοργάνωση Ημερίδας στον Δήμο Σαλαμίνας

    salamispress ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Η ημερίδα πραγματοποιείται στα πλαίσια του έργου:
    «Δημοσιότητα του έργου κατασκευή δευτερεύοντος δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων πόλης Σαλαμίνας» που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής.
    Στην ημερίδα έχουν κληθεί εκπρόσωποι της Κυβέρνησης καθώς και πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες.
    Γραφείο τύπου του Δήμου Σαλαμίνας
    ----------------------------------------------
    Διοργάνωση Ημερίδας
    «Δημοσιότητα του έργου κατασκευή δευτερεύοντος δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων πόλης Σαλαμίνας»
    Στην ημερίδα έχουν κληθεί εκπρόσωποι της Κυβέρνησης καθώς και πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες.
    Κυριακή 22/2/2009 , Ώρα 11.00 , στην Αίθουσα «Δημ. Μπόγρης»
    Απο: salamina.gr

    ΑΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ... Απάντηση στον Κεραυνό

    salamispress Παράπονα από την υποδοχή που τους επεφύλαξαν οι άνθρωποι και οι οπαδοί του Αία στο Πέραμα έχουν στον Κεραυνό. Η ομάδα της Κερατέας εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα που τονίζει:
    «Το ΤΑΠ ευχαριστεί την διοίκηση του Αία και τα αδέλφια Φυντάνη που έδειξαν τι θα πει άριστη φιλοξενία. Με μπροστάρη τον πρόεδρο του Αία και μερικά παλικάρια απείλησαν τους 100 οπαδούς μας, πως σε περίπτωση που χάσει ο Αίας θα τους ξυλοκοπήσουν. Τέτοιες φιλοξενίες θα πρέπει να αποτελούν παράδειγμα».

    Aπάντηση του Αίαντα Σαλαμίνας
    Απάντηση στην ειρωνική ανακοίνωση του Κεραυνού Κερατέας περί άριστης φιλοξενίας έδωσε η διοίκηση του Αία και επισημαίνει ότι όλα κύλησαν ομαλά.
    «Η ΠΑΕ Αίας αδυνατεί να καταλάβει το λόγο που το διοικητικό συμβούλιο του Κεραυνού εξέδωσε ανακοίνωση για την φιλοξενία που παρείχαμε. Η φιλοξενία ήταν καθ όλα άψογη και πιθανόν να πείραξε η εύκολη νίκη της ομάδας μας».
    Απο: sportnet.gr

    Μυστήριο με το θάνατο μιας 79χρονης γυναίκας στη Σαλαμίνα

    salamispress Η ηλικιωμένη, βρέθηκε δεμένη σε καρέκλα και φιμωμένη, μέσα στο σπίτι της, στην οδό Γρηγορίου Παπανικολάου, και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο θάνατός της προήλθε από ασφυξία.

    Εκτός από την 79χρονη ήταν δεμένη και η κωφάλαλη αδελφή της, η οποία όμως κατάφερε να λυθεί και να ειδοποιήσει την αστυνομία.

    Οι δύο γυναίκες διέμεναν μαζί στην μονοκατοικία της Σαλαμίνας, την οποία είχαν μετατρέψει σε Μοναστήρι "Μονή Παναγία Μυρτιδιώτισσα", και ανήκει στους «Γνήσιους Ορθόδοξους Χριστιανούς» .

    Στο Αστυνομικό Τμήμα της Σαλαμίνας βρίσκεται η αδελφή της 79χρονης, που με τη συμβολή διερμηνέα αναμένεται να ρίξει "φως" στη δολοφονία.

    Το σενάριο που εξετάζεται από την αστυνομία, είναι η άτυχη γυναίκα να δολοφονήθηκε από άτομο του οικείου περιβάλλοντός της για προσωπικές διαφορές. Ωστόσο, δεν αποκλείεται το σενάριο η 79χρονη να έπεσε θύμα αδίστακτων ληστών, που την έδεσαν, την φίμωσαν και την άφησαν να πεθάνει από ασφυξία.
  • Απο: papnik..δείτε όλες τις αναρτήσεις του συντάκτη

  • Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

    ΤΟΤΕ ΗΜΟΥΝ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟΣ, ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΕΧΩ ΠΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΥΣ!!!

    salamispress ΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 1992 ,ΕΙΧΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 212.000 ΔΡΑΧΜΕΣ.
    ΤΟΤΕ ΗΜΟΥΝ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ!
    Η ΧΡΥΣΗ ΛΙΡΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ 16.600 ΔΡΑΧΜΕΣ ΜΟΥ ΄ΔΩΣΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ, ΝΑ ΒΡΩ, ΠΟΣΕΣ ΑΠ'ΑΥΤΕΣ ,ΜΠΟΡΟΥΣΑ Ν'ΑΓΟΡΑΣΩ ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΜΟΥ.
    ΤΟ 1992 ΛΟΙΠΟΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ 12,7710 ΟΛΟΧΡΥΣΕΣ ΛΙΡΕΣ !
    ΤΟ 2009 ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΠΙΑ ,ΜΕΤΑ ΑΠΟ 17 ΧΡΟΝΙΑ ΑΔΙΑΚΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ,ΕΧΩ 2300ΕΥΡΩ ΜΗΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ Ν'ΑΓΟΡΑΣΩ ΜΟΝΟ 11,8630 ΟΛΟΧΡΥΣΕΣ ΛΙΡΕΣ!

    ΡΩΤΑΩ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ:
    ΠΩΣ,Ο ΜΙΣΘΟΣ ΜΟΥ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 1 ΛΙΡΑ ΣΤΑ 17 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ;

    ΠΩΣ, ΠΑΙΡΝΩ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΙΔΙΑ (212.000-2.300) ΔΗΛΑΔΗ Η ΠΑΛΙΑ ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ 3 ΚΑΙ 60 ΞΑΝΑΖΕΙ Η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΦΥΓΕ ΠΟΤΕ;

    ΑΥΞΗΣΕΙΣ, ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ,ΜΠΟΝΟΥΣ ΟΛΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ,ΛΙΓΟ -ΛΙΓΟ ΤΟ ΜΙΣΘΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ,ΤΙΣ 12ΚΑΙ ΚΑΤΙ, ΛΙΡΙΤΣΕΣ ΜΟΥ!

    ΠΩΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ;

    ΠΟΤΕ ΗΜΟΥΝ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΤΟΤΕ Η ΤΩΡΑ;

    ΠΟΤΕ ΗΜΟΥΝ ΠΙΟ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ ΤΟΤΕ Η ΤΩΡΑ;
    ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΠΩ ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΞΕΡΩ! ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΗΜΟΥΝ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ ,ΑΛΛΑ ΜΟΝΟΣ ,ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΕΧΩ ΠΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΥΣ!
    Ο/Η Ανώνυμος

    ΠΕΝΤΕ ΣΤΑ ΠΕΝΤΕ Ο ΑΜΠΕΛΑΚΙΑΚΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΙΓΟΥΡΗ !!!

    salamispress
    ΠΕΝΤΕ ΣΤΑ ΠΕΝΤΕ Ο ΑΜΠΕΛΑΚΙΑΚΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΙΓΟΥΡΗ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΥΣ 6βαθμους.

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΑΚΙΑΚΟΥ.
    Ο/Η Ανώνυμος

    Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

    Αανακοίνωσε το όνομα του συνδυασμού του... ο Όμηρος Παπασάββας

    salamispress Και το όνομα αυτού… «Κοινωνική συμμαχία για τη Σαλαμίνα της ανάπτυξης»

    Το Σάββατο βράδι σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών , ο Όμηρος Παπασάββας ξεκίνησε πρώτος στην Σαλαμίνα τον προεκλογικό αγώνα για τις δημοτικές εκλογές 2010.

    Ανακοίνωσε το όνομα του συνδυασμού του « Κοινωνική συμμαχία για τη Σαλαμίνα της ανάπτυξης » και μίλησε για το όραμα του για την Σαλαμίνα .

    Εμείς περιμένουμε επίσημη ενημέρωση από τον κ. Παπασάββα και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στις εκλογές.

    salamispress

    ΧΑΔΑ Σχιστού : η Νο 1 πιο επικίνδυνη ραδιενεργή χωμετερή της χώρας

    salamispress είμαστε εμείς ...πολίτες β΄διαλογής
    Όρος Αιγάλεω, 10 εκατομμύρια τόνοι φωσφόγυψου μας μολύνουν μέσω των επιφανειακών και υπόγειων υδάτων ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΣΚΟΝΗΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΕΡΑ.

    Η αποκατάσταση...μερική, αναμένεται να συνεχιστεί με κονδύλια...μπλα...μπλα,...σχεδιάζεται να δημιουργηθεί φωτοβολταϊκό πάρκο...μπλα ...μπλα,...θα εξασφαλίζει την ηλεκτροδότηση για τη μεταφορά του νερού απο την...μπλα...μπλα για να ποτίζεται το όρος Αιγάλεω...μπλα...μπλα.
    Άντε να τους εμπιστευτείς όταν επί 20 χρόνια μας στέλνουν ραδιενεργά απόβλητα.
    Αν προσομοιώσουμε την κατάσταση, σύμφωνα με την νεοελληνική ΄αποτελεσματικότητα΄μάλλον θα δείχνουμε στα παιδιά μας τα καινούργια δεντράκια με τους ραδιενεργούς...σχιστοκαρπούς.

    Aπο: Διαρκής Κίνηση... http://xaidari.blogspot.com/

    ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΙΑΝΤΑ

    salamispress ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΧΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΑΝΤΑ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ ΣΤΙΣ 20:00
    Απο: ΝΑΣΣΟΣ

    -------------------------------------------------------------------
    Ο ΑΙΑΣ πήρε σημαντική νίκη ανάσα για την παραμονή στην κατηγορία και αγγίζει το όνειρο της παραμονής στον νότιο όμιλο μετά την σημερινή του νίκη.
    ΑΙΑΣ Σαλαμίνας - Κεραυνός Κ. 2-0

    Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

    Σήμερα είναι του Αγίου Βαλεντίνου… μην αφήσετε την ημέρα να πάει χαμένη !!!

    salamispress Χρόνια πολλά σε όλους μας, παιδιά!!!
    Εμείς δηλώνουμε ερωτευμένοι !!!


    Σήμερα είναι του Αγίου Βαλεντίνου… Ναι αυτού του μυστήριου αγίου, που η σκούφια του κρατάει από τα ρωμαϊκά χρόνια, αλλά τον καθιέρωσαν οι –πάντα πρωτοπόροι- γάλλοι ως άγιο του έρωτα, αιώνες αργότερα… Εντάξει, έχουμε κι εμείς τον Υάκινθό μας, αλλά δεν είναι το θέμα μας αυτό.

    Εμείς βλέπουμε αυτή την ημέρα σαν μια πρόσθετη δικαιολογία να αγκαλιάσουμε τον μεγάλο μας έρωτα και ότι προκύψει .

    Α ναι, τα 12 τριαντάφυλλα τα στέλνουμε εμείς, σε όσους από εσάς δεν λάβατε σήμερα λουλούδια , μην αφήσετε την ημέρα να πάει χαμένη !!!

    salamispress

    Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

    Σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την επέκταση του Μετρό στον Πειραιά

    salamispress Εξι όμιλοι εταιρειών υπέβαλλαν σήμερα στην Αττικό Μετρό φακέλους εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το πρώτο στάδιο του διαγωνισμού της επέκτασης του ΜΕΤΡΟ από το Χαϊδάρι στον Πειραιά προϋπολογισμού 515 εκ.ευρώ. Πρόκειται για τους ομίλους:

    1. IMPREGILO - ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ - SELI - ANSALDO STS
    2. FCC CONSTRUCCION S.A. - ALPINE BAU GMBH
    3. DRAGADOS S.A. - ΜΟΧΛΟΣ Α.Ε.
    4. ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ - ΤΕΡΝΑ ΑΕ
    5. ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΕ
    6. J&P - ΑΒΑΞ ΑΕ - GHELLA SPA - ALSTOM TRANSPORT SA

    Οι κοινοπραξίες/εταιρείες αυτές θα αξιολογηθούν από την Αττικό Μετρό ΑΕ, σύμφωνα με τα κριτήρια που τέθηκαν στα τεύχη του διαγωνισμού, και όσες προεπιλεγούν θα κληθούν στο δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού να υποβάλλουν οικονομική προσφορά για το έργο.

    Οι κατασκευαστικές εργασίες προβλέπεται να ξεκινήσουν στα τέλη του έτους, υπό την προϋπόθεση να μην χαθεί χρόνος από προσφυγές κλπ. από τις διαγωνιζόμενες τεχνικές εταιρείες.

    Η επέκταση της γραμμής 3 από το Χαϊδάρι προς τον Πειραιά αναμένεται να εξυπηρετεί περισσότερους από 135.000 επιβάτες σε ημερήσια βάση, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να μετακινούνται με άνεση.
    Aπό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    ΠΕΡΑΜΑ , Δευτέρα 8 του Ιούλη 2008... Αποκλειστικοί υπεύθυνοι ορίζονται από το νόμο οι νεκροί εργάτες.

    salamispress Δευτέρα, 8 του Ιούλη, 2008. Έκρηξη στα αμπάρια του 'Friendship Gas'. Επικρατεί παγωμάρα. Κάτι ακούγεται για τραυματίες. Το Πέραμα ανάστατο. Η ώρα περνάει, σκοτεινιάζει κι οι νεκροί βγαίνουν σε κιβώτια. Συνολικά οχτώ.
    Μια λέξη: ΟΡΓΗ


    Τετάρτη, 11 του Φλεβάρη, 2009. Βγαίνει το πόρισμα των ευθυνών. Αποκλειστικοί υπεύθυνοι ορίζονται από το νόμο οι νεκροί εργάτες. Αυτοί οι υπαίτιοι της τραγωδίας. Θάνατο στο θάνατο λοιπόν. Θύτης και θύμα, τα ίδια πρόσωπα. Η δικαιοσύνη γυμνή. Άλλωστε μεσολάβησαν 7 μήνες από τότε. Κι ο χρόνος κυλάει πάντα υπέρ των ισχυρών.

    Υ.Γ: Κι έτσι χτίζονται οι Δεκέμβρηδες εντός του μέλλοντός μας. Καλώς να 'ρθουν.

    Σταμάτης από περιοδικό 'βάκιλος'

    Ανακοίνωση Αίαντα Σαλαμίνας

    salamispress Ανακοίνωση-πρόσκληση εξέδωσε η διοίκηση του Αίαντα Σαλαμίνας, εν όψει του αγώνα πρωταθλήματος με τον Κεραυνό Κερατέας εντός έδρας:
    "Την Κυριακή υποδεχόμαστε σε αγώνα "τελικό" τον Κεραυνό Κερατέας και βλέπουμε μόνο νίκη. Επίσης θα υποδεχθούμε τον Κεραυνό Κερατέας και θα του δείξουμε τι σημαίνει φιλοξενία επαγγελματικής ομάδας σε αντίθεση της απαράδεκτης φιλοξενίας τους στον Α' γύρο" αναφέρει χαρακτηριστικά.
    Aπο: sport3.gr

    Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

    Η Σαλαμίνα είναι πλέον το λατομείο του λεκανοπεδίου.

    salamispress "το σημάδι της ήττας"
    Είναι πράγματι φοβερό. Η Σαλαμίνα είναι πλέον το λατομείο του λεκανοπεδίου. Συγχαρητήρια σε όλους μας που επιτρέψαμε να γίνει αυτό. Συγχαρητήρια και στον νομοθέτη που απαγόρευσε την λατόμευση στα όρια του λεκανοπεδίου πλήν νησιωτικού τμήματος και Μεθάνων. Μπράβο τα καταφέραμε. Η Σαλαμίνα έχει την τύχη να είναι τόσο κοντά στην Αθήνα, να έχει υλικό κατάλληλο, να ανήκει στην υπό εξαίρεση από τον νόμο περιοχή και πάνω από όλα να έχει πολίτες που δεν αντιδρούν. Οπότε κάντε την μπετόν για τους πολίτες της πρωτεύουσας.
    Δυστυχώς αυτό γίνετε και κανείς δεν αντιδρά. Ο νόμος που αναφέρομαι είναι του 2004 δεν είναι τωρινός και αρχικά μιλούσε για όλο το λεκανοπέδιο αττικής χωρίς εξαιρέσεις. Λίγους μήνες μετά όμως με τροπολογία που περάστηκε στον νόμο ¨Υπαίθριο εμπόριο και λοιπές διατάξεις¨ εξαιρέθηκαν τα νησιά και τα Μέθανα.
    Οπότε ανοίχθηκε πεδίον δόξης για την Σαλαμίνα.
    Ο/Η Ανώνυμος

    Η ΕΘΝΙΚΗ ΔΑΝΕΙΖΕΙ ΕΚ ΔΟΛΑΡΙΑ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ - ΨΙΧΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΜΠΕ

    salamispress Σύμφωνα με πληροφορίες, την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009 η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ υπό τη Διοίκηση του διορισμένου και παχυλά αμειβόμενου (περίπου 600.000 ευρώ ετησίως) Κυβερνητικού εκλεκτού κ. Αράπογλου παρείχε τριετές δάνειο 40.000.000 δολαρίων στην Τουρκική Εταιρεία Τροφίμων ΤΑΤ KONSERVE.

    Η Εθνική Τράπεζα έχει επωφεληθεί από τα 28 δις ευρώ που η Κυβέρνησή σας έδωσε στις Τράπεζες ως «λευκή επιταγή,» χωρίς να κανέναν όρο, χωρίς καμία προϋπόθεση και χωρίς ρητή υποχρέωση των τραπεζών να στηρίξουν οικονομικά τις ασφυκτιούσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας μας.

    Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης από τις 16/12/08 μέχρι την Δευτέρα 19/1/09 είχε ικανοποιηθεί μόνο το 1,4 % των αιτημάτων ελληνικών επιχειρήσεων για δάνεια με εγγύηση του ΤΕΜΠΕ, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα το μεγαλύτερο μέρος του ελάχιστου αυτού αριθμού εγκεκριμένων δανείων προέρχεται από την Αγροτική Τράπεζα, με την Εθνική Τράπεζα να μην έχει ουσιαστικά ενεργοποιήσει τη σύμβαση που έχει υπογράψει με το ΤΕΜΠΕ, καθώς ελάχιστα δάνεια έχουν εγκριθεί και ακόμα λιγότερα έχουν εκταμιευθεί από αυτήν.

    Φαντάρος αυτοκτόνησε χθες τα ξημερώματα με το υπηρεσιακό του όπλο την ώρα που εκτελούσε υπηρεσία σκοπού.

    salamispress Τρεις ημέρες πριν πάρει το πολυπόθητο απολυτήριο έβαλε τέλος στη ζωή του 20χρονος στρατιώτης που υπηρετούσε σε μονάδα στο Διδυμότειχο.

    Ο νεαρός αυτοκτόνησε χθες τα ξημερώματα με το υπηρεσιακό του όπλο την ώρα που εκτελούσε υπηρεσία σκοπού. Ο νεαρός αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι και οι συνάδελφοί του που το αντιλήφθηκαν αμέσως κάλεσαν σε βοήθεια. Ο φαντάρος, ο οποίος ανέπνεε ακόμη, διακομίστηκε στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου και από εκεί στην Αλεξανδρούπολη καθώς η κατάσταση της υγείας του ήταν σοβαρή. Τελικά, στις 5.00 χθες το πρωί άφησε την τελευταία του πνοή.

    Ο 20χρονος καταγόταν από τις Καλύβες Πολυγύρου Χαλκιδικής και η αυτοκτονία του αποτελεί μυστήριο. Δεν άφησε κάποιο σημείωμα για να δικαιολογήσει την πράξη του, αλλά και δεν είχε παραπονεθεί ποτέ ούτε σε συναδέλφους του ούτε στην οικογένειά του για το Στρατό. Οπως κατέθεσαν οι γονείς του, το παιδί δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα και το μόνο που πρόσθεσαν ήταν ότι περνούσε αρκετές ώρες μπροστά στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή σερφάροντας στο Ιντερνετ.

    Αλλα το πηδημα του αλτη, ειναι παντα ενα καλο πηδημα ειτε ειναι απο το ΠΑΣΟΚ ειτε ειναι απο τη ΝΔ !!!

    salamispress Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα σχόλιο για ανάρτηση
    Λοιπον τωρα που λες για πηδηματα ,θυμηθηκα το αγαλμα στο λιμανι της Ροδου ,τον Κολλοσσο ντε!Αυτος που 'χε το'να ποδι ανατολικα τ'αλλο δυτικα και ετσι κραταγε ισορροπια και το βλεπουμε μονο σε γκραβουρες .
    Ειχε στο κεφαλι εναν ηλιο σαν στεφανι!
    Σαν τον ηλιο του ΠΑΣΟΚ ,σωστα;
    Σωστα!
    Και στο χερι του βαστουσε τη φλεγομενη δαδα !
    Σαν τη δαδα της ΝΔ,σωστα;
    Σωστα!
    Λοιπον και τα δυο πολιτικα συμβολα διαπιστωνω οτι ανηκουν στον μεγαλο αλτη της εποχης "Κολ οσ σω".
    Αν σκεφτειτε λοιπον καλυτερα εχουμε και λεμε :
    Με την λαμψη του μυαλου,τον πολιτισμο με κεντρο τον ανθρωπο, την καινοτομια κυβερναει προοδευτικα το ΠΑΣΟΚ και με την γροθια ,πυγμη και την δαδα φωτιας κυβερναει τιμωρωντας και εξαγνιζοντας τα καινα δαιμονια η ΝΔ !!!
    Αλλα το πηδημα του αλτη, ειναι παντα ενα καλο πηδημα ειτε ειναι απο το ΠΑΣΟΚ ειτε ειναι απο τη ΝΔ!
    Σημασια νομιζω δεν εχει ποιος σε πηδαει αλλα πως θελεις ο αλτης να σε πηδαει ;
    Ετσι απο μαζεμενες εμπειριες, ο αμοιρος Ελληνας κατεληξε οτι χρειαζεται εναλλαγη και φαντασια στο πηδημα τουλαχιστον καθε 4 χρονια!
    Αυτη ειναι η συνταγη ουτε να βαριεται και να ξενερωνει αλλα ουτε απο τις γροθιες που τρωει να τρεχει το αιμα ποταμι!
    Τωρα αν σαν λαος θα 'χουμε την ιδια τυχη με το θαυμα του αρχαιου κοσμου ,θα το γραψει η ιστορια και τα γκαλοπς!
    Ο/Η Ανώνυμος

    ΟΜΟΣΠΟΝ∆ΙΑ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΩΝ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

    salamispress ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
    Με τις θερμότερες ευχές για Ειρηνικό, Δημιουργικό και Ευτυχισμένο 2009, με υγεία, χαρά και αγώνα για ένα καλλίτερο και ειρηνικό κόσμο ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, με σεβασμό στο περιβάλλον, σας καλούμε στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίττας της Ομοσπονδίας και της εφημερίδας μας «ΠΑΛΜΟΣ Σαλαμίνας» που θα γίνει στις 15.2.09 ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00 π.μ στην αίθουσα «Δημ. Μπόγρη» του Δημαρχιακού Μεγάρου Σαλαμίνας.

    Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.
    Με εκτίμηση,για το Δ.Σ.
    Ο Πρόεδρος: Νίκος ΕΥΘΥΜΙΟΥ
    Ο Γεν. Γραμματέας: Δημήτρης ΤΣΟΥΡΑΜΑΝΗΣ
    Από το Γραφείο Τύπου της ΟΕΕΣΣ

    Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

    ΙΔΟΥ... το σημάδι της ήττας... νταμάρι 'τούρλα' / Ακρωτήριο Σεληνίων Σαλαμίνας

    salamispress
    "το σημάδι της ήττας" οι δημοτικές παρατάξεις και κόμματα της Σαλαμίνας έχουν υποχρέωση να πάρουν θέση στο ζήτημα !!!
    Απο: periodikobakilos.blogspot.com

    Μποϋκοτάζ στη ΦΑΓΕ... ξεκινά από Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

    salamispress Μποϋκοτάζ σε όλα τα προϊόντα αυτά. ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΠΡΑΞΗ.
    Επιτέλους το Υπουργείο Εμπορίου έδωσε στη δημοσιότητα λίστα 15 εταιρειών οι οποίες προέβησαν σε αυξήσεις τιμών προϊόντων τους, χωρίς λόγο.
    Πέρα από την αισχροκέρδεια που έχουν επιβάλλει οι εταιρείες αυτές στο κοινωνικό σύνολο, έχουν δημιουργήσει και καρτέλ τα οποία πιέζουν ακόμη χαμηλότερα τις τιμές των προϊόντων του παραγωγού, με αποτέλεσμα να αυξάνεται υπέρμετρα η ψαλίδα των κερδών τους και εις βάρος πάντα των καταναλωτών.
    Επιβάλλεται λοιπόν, έστω και αν δεν υπάρχει στην χώρα μας αυτή η συνειδητοποιημένη πρακτική του μποϋκοτάζ των προϊόντων των εταιρειών αυτών, να την ενεργοποιήσουμε όσο μπορούμε και να μην αγοράζουμε αυτά τα προϊόντα των εταιρειών αυτών οι οποίες κάνουν δύο φορές ζημιά στην τσέπη μας.
    ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ.
    ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΠΡΑΞΗ,ΜΠΟΡΟΥΜΕ.


    Το ΚΕ.Π.ΚΑ. – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών και η Ο.Ε.Κ.Ε. – Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών Ελλάδος καλούμε τους καταναλωτές να μην αγοράζουν, από Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009, κανένα προϊόν της εταιρίας ΦΑΓΕ, η οποία σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης, έχει προχωρήσει σε αυξήσεις προϊόντων, οι οποίες δε δικαιολογούνται από τους κοστολογικούς ελέγχους.

    Το μποϋκοτάζ, κατά της εταιρίας, θα συνεχιστεί, μέχρι η εταιρία, να κατεβάσει τις τιμές της. Το ΚΕ.Π.ΚΑ. έχει καταγράψει τις τιμές των προϊόντων της εταιρίας, στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Θα παρακολουθούμε την εξέλιξή τους και θα ενημερώνουμε τους καταναλωτές, για τη συνέχιση ή μη του μποϋκοτάζ.

    Καλούμε το Υπουργείο Ανάπτυξης να συνεχίσει και να εντείνει τους κοστολογικούς ελέγχους, δίνοντας στη δημοσιότητα, τα ονόματα των εταιριών, που δε σέβονται τον καταναλωτή.

    Είναι η ώρα οι καταναλωτές να πάρουμε την κατάσταση, στα χέρια μας:
    - Απαιτούμε διαφάνεια, στην κοστολόγηση.
    - Απαιτούμε τιμές, που να ανταποκρίνονται, στο πραγματικό κόστος των προϊόντων.
    - Απαιτούμε ένα καλύτερο, αύριο.
    Φτάνει, πια, με την ακρίβεια και τις αυξήσεις των τιμών!

    Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

    9η διεθνής έκθεση Γάτας θα διεξαχθεί στη Σαλαμίνα

    salamispressΝαι! Είναι γεγονός 22 Μαρτίου βάζουμε τα καλά μας και πάμε να διγωνιστούμε στη Ελληνική εκθεση γάτας που θα διεξαχθεί στη Σαλαμίνα, η είσοδος είναι ελευθέρη! Σας περιμένουμε!

    ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΓΑΤΑΣ
    FELINE FEDERATION OF GREECE
    14, Rousvelt STR - GR 18900 – ATHENS - Salamina
    TEL:+30210 4656509, FAX: +30(2)10-90 11 038
    Για δηλώσεις συμμέτoχης πληροφορίες στο nektaria@nektarcats.com

    Πρότυπο Αθλητικό Κέντρο Αντισφαίρισης στη Σαλαμίνα

    salamispress
    Ένα πολύ μεγάλο έργο ξεκινά στη Σαλαμίνα. Το έργο της ανακατασκευής όλων των Δημοτικών εγκαταστάσεων και της μετατροπής τους σε πρότυπο Αθλητικό Κέντρο Αντισφαίρισης στον Όμιλο Ανισφαίρισης Σαλαμίνας παρουσιάστηκε σε εκδήλωση του ομίλου.

    Οι μακέτες των χώρων παρουσιάζονται στην παραπάνω εικόνα. Ο Πρόεδρος του Ο.Α.Σ. Χάρης Παπάζογλου στην ίδια εκδήλωση απένειμε ειδικές πλακέτες στις αθλήτριες της διασυλλογικής γυναικείας ομάδας, Αντωνία Κοντοζουδάκη, Έλενα Δελημιχάλη, Μαίρη Παπαδημητρίου και Αναστασία Γεωργιάδη ανέβασαν τον Όμιλο στη Β΄Εθνική κατηγορία Γυναικών.

    Αδιαφορία δίχως όρια στον Πειραιά

    salamispress Τα καφάσια δεν μπορούν να σκεπάζουν τα προβλήματα, φωτογραφία, σήμερα 10/02/2009 στην Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά.
    Στις 27/11/2008 που αναρτήσαμε πρώτη φορά το θέμα οι υπεύθυνοι κινητοποιήθηκαν την επομένη 28/11/2008 και σκέπασαν πρόχειρα την τρύπα τους με μια λαμαρίνα.
    Από τις πολλές όμως δονήσεις η τρύπα τους πάλι ακάλυπτη έμεινε αλλά κι επικίνδυνη.
    Όπως γράψαμε και τότε «Δεν το χωράει ανθρώπου νους πως έχει αφεθεί-δημιουργηθεί μια τέτοια παγίδα θανάτου στην καρδιά του Πειραιά».Αλίμονο στις μοτοσικλέτες τα SMARTακια και γενικά στα οχήματα πόλης . . .
    Απο: korydallos.blogspot.com

    Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

    Στο Δημοτικό Συμβούλιο Σαλαμίνας , την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην ΠΑΕ ΑΙΑΣ .

    salamispress Ο Ισίδωρος Τσούτσουρας ενημέρωσε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για τις τελευταίες εξελίξεις στην ΠΑΕ ΑΙΑΣ .

    Ο πρ. Πρόεδρος της ομάδας Ηλίας Κανάκης ενημέρωσε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλιου για τις απειλές που δέχεται ο ίδιος και η οικογένειά του από τους ιδιοκτήτες της ΠΑΕ ΑΙΑΣ , και ότι ο Μητροπολίτης ΓΟΧ Γερόντιος Β΄ προτίθεται να βοηθήσει στην αγορά των μετοχών από ντόπιους Σαλαμίνιους.

    Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας συμφώνησε για σύσταση επιτροπής και ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο και πρότεινε με τη σειρά του να ανοιχθεί λογαριασμός σε τράπεζες, να συγκεντρωθεί κάποιο ποσό για την αγορά της ΠΑΕ ΑΙΑΣ.

    Στην ψηφοφορία, η πρόταση του Δημάρχου πήρε μονο 13 ψήφους παραπέμποντας έτσι το θέμα σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο αφού τα θέματα προ ημερησίας διάταξης για να ψηφιστούν χρειάζονται 14 ψήφους.

    Νέα συγκοινωνιακή γραμμή Σελήνια Σαλαμινα - Πειραιάς

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ
    Άρχισε επί τέλους να λειτουργεί, στις 15 Ιανουαρίου 2009, η νέα συγκοινωνιακή γραμμή, που συνδέει απ’ ευθείας τα Σελήνια με τον Πειραιά, εκπληρώνοντας μια επιθυμία κι απαίτηση, που εδώ και χρόνια εκφράζονταν από τους Σεληνιώτες.
    Το σκάφος «Μπομπ Σφουγγαράκης», μήκους 18 περ. μέτρων και μεταφορικής ικανότητας 81 ατόμων, εκτελεί συνεχή δρομολόγια, ξεκινώντας στις 6.40 το πρωί από τα Σελήνια και μέχρι τις 9 το βράδυ που είναι το τελευταίο δρομολόγιο από Πειραιά. Η διάρκεια κάθε διαδρομής, είναι 20΄ λεπτά!
    Τα τελευταία χρόνια, με τη μεταβολή της πόλης των Σεληνίων από θέρετρο σε μόνιμο τόπο διαμονής για πολλούς, καθώς και με τη ραγδαία πληθυσμιακή αύξηση που παρουσιάζεται, η απ’ ευθείας σύνδεση με τον Πειραιά, είχε γίνει πλέον επιτακτική ανάγκη.
    Αυτή την ανάγκη αντιλαμβανόταν απόλυτα ο Δήμαρχος Αμπελακίων Μάριος Τραυλός που είχε και κατά το παρελθόν υποστηρίξει τις προσπάθειες δημιουργίας αυτής της συγκοινωνιακής γραμμής.
    Με το ίδιο σκεπτικό, ο Δήμαρχος στάθηκε στο πλευρό του Παναγιώτη Καρατζάνου, ενός νέου ανθρώπου με θέληση, όταν εκείνος το 2004 του εξέθεσε ότι σκόπευε να κατασκευάσει ένα σκάφος, με προορισμό να το δρομολογήσει στη γραμμή Σελήνια – Πειραιάς και του ζήτησε να τον στηρίξει.
    Και όχι μόνο τον βοήθησε ο Δήμαρχος, αλλά όταν κάποιοι προσπάθησαν να του δημιουργήσουν προσκόμματα, ο Μάριος Τραυλός έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ζητώντας οι Σύμβουλοι να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, κάτι βέβαια που έγινε από όλους αποδεκτό, εξουδετερώνοντας κάθε αντίδραση.
    Η απ’ ευθείας σύνδεση Σεληνίων Πειραιά, είναι πλέον πραγματικότητα. Κι αυτό, χάρις στις πείσμονες προσπάθειες ενός νέου ανθρώπου και στην άκαμπτη θέληση ενός Δημάρχου.
    Ας είναι “καλοτάξειδο” το νέο σκάφος.
    Απο: ampelakia.gr

    Ο καινούριος Μηχανολογικός Εξοπλισμός Καθαριότητας του Δήμου Αμπελακίων Σαλαμίνα

    salamispress ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ
    Ολοκληρώθηκε η παραλαβή από τον Δήμο Αμπελακίων, του νέου Μηχανολογικού Εξοπλισμού Καθαριότητας, συνολικής αξίας 1.049.646 €, τον οποίο προμηθεύτηκε μετά από Δημόσιο Ανοικτό Διαγωνισμό.
    Ο νέος Μηχανολογικός Εξοπλισμός Καθαριότητας του Δήμου αποτελείται από:
    1. Ένα Απορριμματοφόρο, με μηχανισμό συμπίεσης απορριμμάτων τύπου “Πρέσσας”, μάρκας Mercedes – Benz, μοντέλο Actros 2636 K/39.
    2. Ένα Απορριμματοφόρο, με μηχανισμό συμπίεσης απορριμμάτων τύπου “Mύλου”, μάρκας Mercedes – Benz, μοντέλο Axor 1829 K/39.
    3. Ένα Φορτηγό με Ανατρεπόμενη καρότσα, ωφέλιμου φορτίου 8 τόννων, μάρκας Mercedes – Benz, μοντέλο Actros 1832 Κ/39.
    4. Ένα Βυτιοφόρο μάρκας Mercedes – Benz, μοντέλο Axor 1829 K/39.
    5. Ένα Αναρροφητικό Σάρωθρο με αναρροφητική ικανότητα 18.000 m3/h, μάρκας SICAS.
    6. Έναν Φορτωτή – Εκσκαφέα με κάδο, αυτοκινούμενο, τεσσάρων τροχών, με τετραδιεύθυνση, μάρκας JCB, μοντέλο 4CX – 4WS – SM.
    7. Επίσης ο Δήμος προμηθεύτηκε 100 σύγχρονους κάδους απορριμμάτων.

    «Ο νέος εξοπλισμός, αλλάζει εντελώς την κατάσταση στον τομέα Καθαριότητας του Δήμου», τονίζει ο Δήμαρχος Μάριος Τραυλός. «Από την πρώτη στιγμή διαπιστώσαμε ότι η προμήθειά του, ήταν θέμα άμεσης προτεραιότητας, και σ’ αυτήν κατευθύναμε το μεγαλύτερο ποσοστό του προγράμματος χρηματοδότησης της Τοπ. Αυτοδιοίκησης “ΘΗΣΕΑΣ”.
    »Επί δύο σχεδόν χρόνια, δίναμε έναν υπεράνθρωπο και άνισο αγώνα για να διατηρείται όσο το δυνατόν καθαρότερο το περιβάλλον, χωρίς να διαθέτουμε τα απαραίτητα μέσα, καθώς ο εξοπλισμός Καθαριότητας του Δήμου, ήταν υπό διάλυση. Παράλληλα, είχαμε ν’ αντιμετωπίσουμε έναν κακοήθη και ανελέητο πόλεμο με καταγγελίες, που στόχο είχαν την ακύρωση των προσπαθειών μας, που επιβάρυνε την κατάσταση.
    »Ωστόσο πιστεύω ότι κατορθώσαμε το μέγιστο δυνατό, με συνεχή προσπάθεια του αρμόδιου Αντιδημάρχου, του Προϊστάμενου καθαριότητας και των εργατών του Δήμου, αλλά και με τη βοήθεια προσωπικών φίλων και τη συμπαράσταση Δημάρχων, όπως οι Δήμαρχοι Πειραιά και Περάματος, που μας παρείχαν κατά διαστήματα απορριμματοφόρα και άλλα μέσα, προκειμένου ν’ ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες. Και θέλω επί τη ευκαιρία, να ευχαριστήσω γι’ άλλη μια φορά, όλους αυτούς που μας συμπαραστάθηκαν.
    »Τώρα πλέον, διαθέτοντας πιο σύγχρονα μέσα κι έχοντας εντοπίσει τα προβλήματα, πιστεύω ότι θ’ ανταποκριθούμε πολύ καλύτερα στις απαιτήσεις των Δημοτών μας.
    »Οφείλω ωστόσο να υπενθυμίσω, ότι η διατήρηση καθαρού περιβάλλοντος, είναι ευθύνη όλων και όχι μόνο της Δημοτικής Αρχής, καθώς δημιουργούνται προβλήματα από ανεύθυνες συμπεριφορές, όπως π.χ., η εγκατάλειψη από Δημότες εξω-οικιακών απορριμμάτων σε κοινόχρηστους χώρους –κάτι που είμαστε υποχρεωμένοι να το αντιμετωπίσουμε με την απαιτούμενη αυστηρότητα.
    »Εμείς, θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για μια καθαρή πόλη κι ελπίζουμε ότι και οι Δημότες μας θα το εκτιμήσουν και θα βοηθήσουν, ώστε από κοινού να διατηρήσουμε ένα Δήμο καθαρό και ευπρεπή».
    Απο: ampelakia.gr

    ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ… απο Φαντάρους της 96 ΜΕΘ 96 ΤΕ

    salamispress"Τραγικές οι συνθήκες στα σκηνάκια της Χίου. Εδώ και μια εβδομάδα (υπάρχει και συνέχεια) στοιβαζόμαστε στις γνωστές μικροσκοπικές στρατιωτικές σκηνές. Το βασικό πρόβλημα είναι το κρύο και η υγρασία από τη στιγμή που οι σκηνές δε κλείνουν και δεν έχουν βάση, κοιμόμαστε δηλαδή απευθείας πάνω στη λάσπη. Με δική μας πρωτοβουλία έχουμε αγοράσει και στρώσει πλαστική επένδυση για να προστατευτούμε. Εννοείται ότι όποιος δεν κάνει κάτι παρόμοιο ή δεν το τοποθετήσει σωστά έχει πεθάνει από το κρύο.
    Η όλη κατάσταση επιδεινώθηκε από προχτές που άρχισαν οι...
    βροχές. Η λάσπη είναι παντού, στις παραλλαγές, στις αρβύλες, στο σώμα μας. Δεν υπάρχει δυνατότητα να πλύνουμε τα ρούχα μας και η λάσπη μεταφέρεται αναγκαστικά μέσα στη σκηνή, πάνω στις κουβέρτες. Να σημειώσουμε ότι τις κουβέρτες τις κουβαλήσαμε από τα κρεβάτια μας στις μονάδες και θα τις ξαναμεταφέρουμε πίσω. Άγνωστο το πώς θα τις καθαρίσουμε. Σα να μην έφταναν όλα αυτά οι εκπαιδευτές εξαντλούν όλη τους την αυστηρότητα στην εκπαίδευση. Λες και όλη η εκπαίδευση πρέπει να γίνει τώρα, παράλληλα με τα σκηνάκια. Όπως λέμε εμείς οι φαντάροι, «μας έχουν τεντώσει». Γενικότερα απορούμε τι νόημα έχουν τα σκηνάκια αυτή την περίοδο. Πολλοί θα πουν τις γνωστές ανοησίες για το αξιόμαχο του ελληνικού στρατού και για τη σκληραγώγηση των φαντάρων στις φυσικές συνθήκες. Εμείς έχουμε να πούμε μόνο δύο κουβέντες:

    1. Οι πολεμικές ετοιμασίες δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα της νεολαίας και του κόσμου της εργασίας.
    2. Ακόμη και οι πιο φτηνιάρικες σκηνές, τύπου igloo στα camping μπορούν να προσφέρουν καλύτερη προστασία από τις καιρικές συνθήκες. Δυστυχώς, η δυσκαμψία του ελληνικού στρατού έχει κολλήσει σε αυτά τα αδιανόητα σκηνάκια.

    Μαθαίνουμε για τρελό χορό δις σε νέα εξοπλιστικά προγράμματα εμείς όμως πληρώνουμε ακόμη και για το πλαστικό που θα μας σώσει από τη λάσπη. Τι έχουν να μας πουν για όλα αυτά οι διοικητές μας αντισυνταγματάρχες κύριοι Nέντσας και Καραμέρης;"
    Φαντάροι από την 96 ΜΕΘ 96 ΤΕ

    Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

    Ο Δήμος Σαλαμίνας έχει 29 δημοτικούς συμβούλους και δεν είναι μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε. κύριοι της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης

    Ο/Η fragma άφησε ένα νέο σχόλιο για ανάρτηση
    Ας υποθέσουμε οτι ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Σπυρίδων Σοφράς δεν έχει κάνει τίποτα για το λατομείο και οτι σκόπιμα τέθηκε επικεφαλής της αντιπροσωπείας επίδοσης του ψηφίσματος,για να "φρενάρει" τις εξελίξεις.Το ερώτημα που τίθεται,μετά την υπόθεση,είναι το τι έχουν κάνει οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι για το συγκεκριμένο θέμα που ψηφίστηκε ομόφωνα?
    Δεν τους αφορά και δεν τους ενδιαφέρει η υλοποίηση των προτάσεων που λαμβάνουν?
    Δεν τους αφορά και δεν τους ενδιαφέρει η αξιοπιστία του δημοτικού συμβουλίου?
    Η μήπως τους βολεύει η ολιγωρία του Δημάρχου και κρύβοντε πίσω απο αυτήν για δικούς τους λόγους?
    Ο Δήμος Σαλαμίνας έχει 29 δημοτικούς συμβούλους και δεν είναι μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε. κύριοι της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης.
    Απο: fragma

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ... για σχολιο του Επώνυμου Λατομομάχου

    ΣΑΛΑΜΙΝΑ 08/02/09 at 10:44 AM
    Συγνώμη κύριε Επώνυμε Λατομομάχε εσύ που λες οτι θέλουμε μόνο να δίξουμε οτι έχουμε εξουσία και γνώμη σου είναι δε λέω να μην την πεις είναι δικαιωμά σου αλλά δεν έχεις το δικαίωμα ούτε σου το δίνει κανείς να κρίνεις τους αγώνες που κάνει η επιτροπή αγώνα γιατί απο όσω θυμάμαι δεν έχεις έρθει ποτέ μαζί μας να δεις τι προσπαθούμε να πετύχουμε γι αυτό δεν μπορείς να μας κρίνεις. Την γνώμη σου να την λες απάνω στο θέμα γιατί εμείς προσπαθούμε...
    Απο: GABRIELLA MONTEZ

    ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

    ΣΑΛΑΜΙΝΑ 07/02/09 at 10:53 PM
    Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
    ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΔΥΟ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΧΩΡΑ Η ΤΡΙΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ "VICKY CRISTINA BARCELONA" ΤΟΥ ΓΟΥΝΤΥ ΑΛΕΝ.

    ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ
    http://www.kles.gr/
    http://klesalaminas.blogspot.com/
    Απο:kles kles

    Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

    ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ AMBER ALERT

    salamispress

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ AMBER ALERT

    Η 16χρονη Χαρά Μακρόγλου που αναζητούσε και το Χαμόγελο του Παιδιού, επέστρεψε τελικά στο σπίτι και στους γονείς της και είναι καλά.

    Το salamispress έχει γενέθλια… Χρόνια Πολλά !!!

    salamispress Με την ροΐ των καταγγελιών και μηνυμάτων αυτών των ημερών ξεχάσαμε τα γενέθλια μας /σας , εχθές κλείσαμε το ένα χρόνο λειτουργίας του salamispress την πορεία μας αυτόν τον χρόνο θα τον κρίνετε εσείς όχι εμείς και πιστεύουμε ότι το salamispress στάθηκε αντάξιο στην Ελληνική μπλογκόσφαιρα και των άλλων blog της Ελλάδος και έδωσε και δίνει την ευκαιρία να ακούγεται η φωνή των Σαλαμινίων στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ αλλά και σε όλο τον κόσμο εφαρμόζοντας και πρωτοποριακές υπηρεσίες όπως την προσωπική σελίδα των συντακτών (bloggers) της Σαλαμίνας με την αρχειοθέτηση όλων των αναρτήσεων σας σε μια σελίδα , την σελίδα συντακτών .

    Επίσης θέλουμε να σας στείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ που μας επιτρέψατε να υλοποιήσουμε το όνειρο μας για την καθαρή (από πλευράς συμφερόντων ) ενημέρωση των συμπολιτών μας .

    Θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι το salamispress είσαστε εσείς εμείς απλώς αναρτούμε τα μηνύματα σας .

    Από την ομάδα salamispress σας ευχόμαστε χρόνια πολλά !!!

    ΝΕΟ ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

    ΣΑΛΑΜΙΝΑ 07/02/09 at 1:25 PM
    Σας ενημερώνουμε ότι το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ. Α’ βάθμιας Εκπ/σης Σαλαμίνας έπειτα από τις πρόσφατες εκλογές συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως:
    * Πρόεδρος: Παπαθανασίου Ματούλα (Ν/Γ Παλουκίων) 2104671710
    * Αντιπρόεδρος:Μπούτση Μαρία (7ο Ν/Γ /Τ.Ε.) 2104650496 E-mail:mboutsi@hotmail.com
    * Γραμματέας:Τεντζέρης Μανώλης 2104672374 E-mail:etentze@sch.gr
    * Ταμίας: Δάβη Δήμητρα (Ν/Γ Αμπελακίων)2104673010 E-mail:dimitradavi@mail.gr
    * Μέλη: Θωμά Ράλλια (ΔΣ Φοίνικα) Τηλ:2104677280 - Παπόγλου Μηνάς (ΔΣ Βασιλικών) Τηλ:2104685997 - Μάλλης Δημήτρης (ΔΣ Σεληνίων) Τηλ:2104671630
    Επίσης, καθημερινή επικοινωνία και ενημέρωση στο: epesa.blogspot.com

    Τα βρήκαν...παλούκια , στη Σαλαμίνα

    salamispress Αλλάζει όνομα και περιοχή ο Αίας Σαλαμίνας , όπου μετακομίζει στο Πέραμα και θα μετονομαστεί σε ΠΑΕ Περαμαϊκός. Δεν μπορούσε να συνεχίσει η ομάδα στη Σαλαμίνα ξεκαθαρίζει ο Ηλίας Φυντάνης.
    Μια ιστορική ομάδα όπως είναι ο Αίας Σαλαμίνας φαίνεται ότι θα χάσει την έδρα και το όνομα της και θα μετακομίσει στο Πέραμα. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του προπονητή της ομάδας του νησιού Ηλία Φυντάνη στην εφημερίδα «ΦΩΣ» ο οποίος τόνισε για το θέμα «Το λάθος μου ήταν που αργήσαμε να φύγουμε από τη Σαλαμίνα. Οι μόνοι που έβαλαν κάποια χρήματα -εκτός από τον αδερφό μου τον Παναγιώτη» ήταν τα «Μπετόν Αγγέλου», ο κ. Στασινόπουλος και ο Δήμος Σαλαμίνας. Ούτε για τις τριάντα διαφημιστικές στο γήπεδο δεν καταβλήθηκε σε εμάς αντίτιμο. Άσε που ο αγωνιστικός ΄χώρος ήταν χωράφι. Πως να μείνουμε εκεί έπειτα από όλα αυτα, έφυγε και βρήκε την αγωνιστική υγεία της η ομάδα. Σωθήκαμε (μεταφορικά) προς το παρόν και κυριολεκτικά θα το κάνουμε μέχρι τη λήξη της σεζόν».
    Απο:gazzetta.gr

    ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

    Στις 17 Νοέμβρη του προηγούμενου έτους το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε, ομόφωνα, το ψήφισμα της λαϊκής μας συνέλευσης και αποφάσισε κινητοποιήσεις για την διεκδίκηση του τοπικού χαρακτήρα του λατομείου.

    Στο ίδιο συμβούλιο ο δήμαρχος τέθηκε επικεφαλής της αντιπροσωπείας για την επίδοση του ψηφίσματος στις αρμόδιες αρχές. Πέρασαν σχεδόν τρείς μήνες χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας.

    Με την βεβαιότητα ότι έχετε αντιληφθεί την σοβαρότητα του θέματος, σας καλούμε να υλοποιήσετε την απόφαση που έχετε πάρει.
    Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

    Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

    ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ… απο το ΤΕΙ Πειραιά

    ΤΟ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΘΛΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΥΠΟΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΒΙΒΛΙΑ, ΣΕ ΕΣΤΙΕΣ, ΣΕ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΜΑΣ ΑΝΕΓΕΙΡΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΤΕΙ ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ.
    ΣΑΣ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ.............
    http://katalipsiteipir.blogspot.com/2009/02/blog-post.html
    ΣΥΝΕΧΕΙΑ.......
    ΠΟΥ ΑΠΟΔΥΚΝΕΙΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΤΕΙΑ, ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΩΤΟΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ ΘΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΝΕΑ ΕΤΗΣΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ.
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΙΝΑΙ 500000 ΕΥΡΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΑ ΕΤΗ 2006 2007 2008 ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 1 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    Απο: katalipsiteipir.blogspot.com

    ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ… απο Ναύτες Ναυστάθμου Σαλαμίνας

    salamispress Με κάθε μεγαλοπρέπεια (όπως αξίζει σε κάθε μεγάλη εταιρεία franchising), στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας λειτουργεί ιδιωτικό κατάστημα της εταιρείας «Γρηγόρης - Μικρογεύματα». Το νέο ιδιωτικό εστιατόριο τείνει να αντικαταστήσει τα μαγειρεία, αφού προσφέρει σουβλάκια, μερίδες ως και delivery εντός του Ναυστάθμου!! Οι δε τιμές του είναι τιμές αγοράς, με ελάχιστη απόκλιση. Κι όμως, για αυτή την κατάσταση οι κύριοι δείχνουν να είναι περήφανοι. Παίρνουν εξάλλου τα εύσημα του επιχειρηματικού κόσμου, αφού στο internet μπορεί κανείς να διαβάσει: «Το κατάστημα στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας είναι μία πρωτοποριακή ενέργεια του Πολεμικού Ναυτικού στο πλαίσιο της αναβάθμισης των υπηρεσιών σίτισης, οι οποίες για πρώτη φορά ανατίθενται σε ιδιωτική εταιρία»(!)

    Δε νοείται να λειτουργεί ιδιωτική επιχείρηση εντός στρατοπέδου και να αποκομίζει τεράστια κέρδη εις βάρος του στρατιωτικού προσωπικού, μια και ουσιαστικά λειτουργεί ως μέθοδος υποκατάστασης των μαγειρείων. Η διοίκηση, αντί να αναβαθμίσει το φαγητό των μαγειρείων και να ενισχύσει το ΚΨΜ του ναυστάθμου στο Αραξοβόλι (που έχει πολύ πιο προσιτές τιμές και υπάγεται στην δικαιοδοσία του ναυστάθμου), προτιμά να κλείνει επιχειρηματικές συμφωνίες.

    Προτιμά να περιορίζει το κόστος, που υποχρεωτικά πρέπει να έχει για παροχή τροφής στους ναύτες, να μετατρέπει την επιβίωση μας σε επικερδή (γι’ αυτούς) επιχείρηση και δυσβάσταχτη (για εμάς) οικονομική υποχρέωση. Προτιμά να ρίχνει το βάρος της, σε σχέση με τους στρατευμένους, σε αυτό για το οποίο υπάρχει: τη διαχείριση της θάλασσας των βυσμάτων που περνούν από το ναυτικό Είναι δεδομένο πως τη στιγμή αυτή το Ναυτικό αποτελεί το πλέον βυσματικό σώμα. Δίπλα, όμως, στην «ελίτ» των πλουσίων, των επιχειρηματιών, των παιδιών του κόσμου «του θεάματος, της πολιτικής και των μπίζνες» χωρίς πρόβλημα ρευστότητας, βρίσκεται ένα τεράστιο κομμάτι στρατευμένων, που αποτελείται από παιδιά μικροαστικής προέλευσης που επωμίζονται –οι ίδιοι και οι οικογένειές τους- το κόστος της θητείας.

    Η ύπαρξη ιδιωτικής εταιρείας εντός του στρατοπέδου δεν είναι στην πραγματικότητα παροχή αλλά μια επιπλέον προοπτική επιβάρυνσης, ειδικά όπως είπαμε όταν λειτουργεί σαν πανάκεια στην τραγική κατάσταση των μαγειρείων και την κακή οργάνωση (βλ. την λύση «Γρηγόρης» για τα 24ωρα φυλάκια, όπου φαγητό στέλνεται πολλές φορές μια φορά τη μέρα και μετά επαφίεται στην ευαισθησία του εκάστοτε οδηγού αν θα φέρει κάτι από τα μαγειρεία).

    Πρέπει να τονίσουμε εδώ πως η λογική της βυσματοκρατίας έχει διεμβολίσει την οργανωτική δομή του συστήματος, με αποτέλεσμα τα πάντα να υπαγορεύονται από την εξυπηρέτηση των πελατειακών σχέσεων. Συχνά οι υπηρεσίες δυσκολεύονται να καλυφθούν αν και υπάρχει μεγάλος όγκος στρατεύσιμων. Το αποτέλεσμα είναι οι ναύτες που δε βρέθηκαν με μετάταξη στο σώμα (είμαστε από τους τελευταίους, που βρέθηκαν εδώ χωρίς βύσμα) ή ακόμα και εκείνοι που δεν έχουν μπει σε λογική «τηλεφωνώ στο βύσμα μου» να βρίσκονται σε δυσκολότερη θέση από τους υπολοίπους και να φέρουν όλο το βάρος των υπηρεσιών – ώστε να μπορούν τα βύσματα ανενόχλητα να κάνουν εικονική θητεία.

    Τα ανωτέρω γράφονται με απόλυτο σεβασμό προς τον φαντάρο της παραμεθορίου, που γνωρίζουμε πως έχει πολύ σημαντικότερα προβλήματα, πως βιώνει μια σκληρή καθημερινότητα. Τελικά και μόνο η παρουσία μας στο Ναυτικό λειτουργεί επιβαρυντικά για τον ίδιο. Η λογική που διέπει τη βυσματοκρατία ναυτικού και αεροπορίας, η λογική που φέρνει το «Γρηγόρη» ως οικονομική επιχείρηση ξεζουμίσματος των ναυτών, είναι η ίδια λογική των ΕΔ που έχει αποψιλώσει τα στρατόπεδα του στρατού σε όλη την Ελλάδα από φαντάρους.

    Γι’ αυτό οι επισημάνσεις αυτές είναι μονάχα ενδεικτικές των προβλημάτων του ναύτη· η θητεία στο Ναυτικό απέχει από το συμβατικό περιεχόμενο που αποδίδεται στη λέξη «θητεία». Δεν είναι θητεία λοιπόν, είναι – αντικειμενικά - μια απλή ταλαιπωρία. Σιχαθήκαμε να βλέπουμε διάσημους, πλούσιους και παπαγαλάκια να έρχονται, να ανταλλάσουν χειραψίας και εναγκαλισμούς με τους αξιωματικούς και να φεύγουν συνεχίζοντας μια ανύπαρκτη θητεία και μια πολύ υπαρκτή καριέρα.

    Σιχαινόμαστε τη σκέψη πως την ίδια ώρα, πλήθος φαντάρων «λιώνει» στις σκοπιές, τις αγγαρείες και τις συνεχείς ασκήσεις για το αξιόμαχο του ελληνικού στρατού. Αυτός που αδικείται και δικαίως διαμαρτύρεται, αυτός που βιώνει τη βαρβαρότητα του όρου «θητεία» είναι ο στρατιώτης και είμαστε απόλυτα αλληλέγγυοι με τις διεκδικήσεις του.
    Ναύτες Ναυστάθμου Σαλαμίνας

    ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΟ !!!... Προσπάθεια φίμωσης των blogs του Πειραιά από τον Νομάρχη Πειραιά

    salamispressΑπο: edo-peiraias.blogspot.com
    "Έγινε κι αυτό.
    Είμαι και επίσημα πλέον ο πρώτος blogger που διώκεται στα Ελληνικά Δικαστήρια.

    Ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας ενοχλημένος από τις αποκαλύψεις του blog ΕΔΩ ΠΕΙΡΑΙΑΣ http://edo-peiraias.blogspot.com (που γίνονται πάντα συνοδευόμενες από τις αντίστοιχες αποδείξεις) μου επέδωσε μέσω δικαστικής επιμελήτριας Αγωγή ζητώντας μου ως αποζημίωση το...λιγότερο 150.000 ευρώ.

    Πέρα από την ουσία της υπόθεσης, το γεγονός αποδεικνύει τη σημαντική δύναμη των blogs και της ελευθερίας του λόγου που εκφράζεται μέσα από αυτά.

    Σας καλώ όλους μέσω των ιστοσελίδων σας να αναφερθείτε στο γεγονός αλλά και σας παρακαλώ να παρουσιαστείτε, όσοι επιθυμείτε, στις 11.3.2009 και ώρα 10:πμ στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά για να υποστηρίξουμε τις ελευθερίες και τα δικαιώματά μας.

    Η παρουσία σας κρίνεται σημαντική διότι μια καταδικαστική απόφαση θα είχε επιπτώσεις για την πορεία όλων των blogs στην Ελλάδα.

    Για περισσότερα στο blog ΕΔΩ ΠΕΙΡΑΙΑΣ: http://edo-peiraias.blogspot.com
    Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων,
    Μιχαήλ Αγγελόπουλος


    Θέλουμε να πούμε σε αυτούς που υπηρετούν τα συμφέροντα του κουκουλώματος του βαθύ ύπνου και της ελεγχόμενης ειδησεογραφίας , ότι είναι βαθιά νυχτωμένοι αν πιστεύουν ότι με μηνήσεις θα φιμώσουν το δικαίωμα της ελεύθερης ανταλλαγής απόψεων και να μας επιβάλουν λογοκρισία στις απόψεις μας, τους αρέσουν δεν τους αρέσουν.
    salamispress

    Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

    Σύγχρονος εξοπλισμός του Πολεμικού Ναυτικού απαξιώνεται ενώ το Υπουργείο σχεδιάζει νέα εξοπλιστικά προγράμματα

    salamispress ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
    Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη

    ΘΕΜΑ: Σύγχρονος εξοπλισμός του Πολεμικού Ναυτικού απαξιώνεται ενώ το Υπουργείο σχεδιάζει νέα εξοπλιστικά προγράμματα.
    Την ίδια στιγμή που η ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας ανακοινώνει μείζονα εξοπλιστικά προγράμματα και μάλιστα σε εποχή τεράστιας οικονομικής κρίσης, αδιαφορεί για την συντήρηση και υποστήριξη του υπάρχοντος εξοπλισμού, που απαξιώνεται σε επικίνδυνο βαθμό. Το Υπουργείο προχωρεί σε νέα τεράστια πανάκριβα εξοπλιστικά προγράμματα ενώ αδιαφορεί για τις καθημερινές επιχειρησιακές ανάγκες των πλοίων του Π.Ν. και τη διαβίωση του προσωπικού.

    Σε προηγούμενη ερώτηση είχαμε θέσει το θέμα που υφίσταται με την χαμηλή διαθεσιμότητα των φρεγατών λόγω έλλειψης ανταλλακτικών. Το ΥΠΕΘΑ αντί να προχωρήσει στις αναγκαίες ενέργειες για την αξιοποίηση των υπαρχουσών φρεγατών για τις οποίες ο Έλληνας φορολογούμενος έχει πληρώσει τεράστια ποσά, τις αφήνει να απαξιώνονται και αναγγέλλει την απόκτηση νέων για να ενισχύσει τις οικονομίες άλλων χωρών, σε βάρος των Ελλήνων πολιτών.

    Ένα άλλο πρόβλημα του Πολεμικού Ναυτικού που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι η μεγάλη ηλικία των βοηθητικών του πλοίων, και η ελλιπής στελέχωση ορισμένων υπηρεσιών αν και σε κάποιες άλλες το προσωπικό πλεονάζει, με προκλητικά αυξημένους αριθμούς.

    Η έννοια της οικονομίας, της χρηστής διαχείρισης, της αξιοποίησης των χρημάτων του ελληνικού λαού, και της κατανομής του προσωπικού με βάση τις πραγματικές ανάγκες, είναι άγνωστη για την ηγεσία του Υπουργείου αλλά και του Πολεμικού Ναυτικού (Π.Ν.).

    Είναι ενδεικτικό ότι ο μέσος όρος ηλικίας των βοηθητικών πλοίων, ξεπερνά τα 38 χρόνια, ενώ ορισμένα από αυτά ξεπερνούν τα 60 χρόνια λειτουργίας.

    Η παράλογη και ρουσφετολογική κατανομή του προσωπικού έχει επισημανθεί επανειλημμένα μέσα από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο που ασκούμε, και επιβεβαιώνεται από ειδικές αναφορές του υπευθύνου διοικητού υποστήριξης του Πολεμικού Ναυτικού. Ο διοικητής, βαθμού ναυάρχου, διαπιστώνει ένα μεγάλο αριθμό προβλημάτων στον επισκευαστικό ναύσταθμο της Κρήτης, που αναφέρονται στις ελλείψεις προσωπικού και στις επιπτώσεις στην ασφάλεια του προσωπικού και στη διαθεσιμότητα του υλικού.

    Στις παραπάνω αναφορές, διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις σε υπαξιωματικούς ενώ σε ορισμένες κατηγορίες αξιωματικών η στελέχωση υπερέβαινε το 200%. Σε ρυμουλκά πλοία οι κυβερνήτες και Α΄ μηχανικοί είναι στρατευμένοι θητείας. Η τελευταία καθολική απογραφή των ανταλλακτικών στις αποθήκες ανεφοδιασμού έγινε το 2002, λόγω έλλειψης αποθηκαρίων. Η αδυναμία της στεγαστικής εξυπηρέτησης του κατώτερου προσωπικού και η επακόλουθη οικονομική του επιβάρυνση είναι βασικός λόγος απροθυμίας υπηρέτησης στη συγκεκριμένη περιοχή.

    Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στην τελευταία ΕΣΣΟ το Πολεμικό Ναυτικό ζήτησε 700 άτομα και για ρουσφετολογικούς λόγους του δόθηκαν 1700 σε βάρος των αναγκών του Στρατού Ξηράς και τελικά για να ικανοποιηθούν επιπλέον ρουσφετολογικές εξυπηρετήσεις ορκίσθηκαν 2.100 ναύτες την 28/11/08. Είναι γνωστό βέβαια ότι μεγάλος αριθμός εξ αυτών υποαπασχολείται ή ακόμη παραμένει στο σπίτι του όταν την ίδια στιγμή μονάδες του Στρατού στον Έβρο και στα νησιά λειτουργούν, με 50% στελέχωση.

    Τα προβλήματα αυτά δείχνουν αδιαφορία του ΥΠΕΘΑ να συνεχίσει την υποστήριξη των βοηθητικών πλοίων και να στηρίξει τους ναυστάθμους με κατάλληλο και επαρκές προσωπικό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα εγκατάλειψης, είναι ότι το Π.Ν. δεν διαθέτει πλέον ούτε κατάλληλα πλοιάρια για τη μεταφορά του προσωπικού από το Πέραμα στη Σαλαμίνα, έργο που έχει ανατεθεί σε ιδιωτικό τοπικό πλοιάριο.

    Παράλληλα, επισημαίνουμε την αδιαφορία της διοίκησης του Πολεμικού Ναυτικού για τα προβλήματα που επιβαρύνουν κυρίως το κατώτερο προσωπικό, που έχει μεγαλύτερη ανάγκη κοινωνικής και οικονομικής στήριξης.

    Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
    1. Υπάρχει προγραμματισμός σε εξέλιξη για την ανανέωση, ορισμένων έστω, πλοίων υποστήριξης του Π.Ν.; Αν υπάρχει να κατατεθεί.
    2. Γιατί παρουσιάζεται άνιση κατανομή προσωπικού στο Π.Ν, σε τόσο μεγάλο ποσοστό; Γιατί σε ορισμένες υπηρεσίες υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις ενώ σε άλλες πλεονάζει προσωπικό;
    3. Ποιά είναι τα μέτρα που σκοπεύετε να πάρετε για την ανακούφιση του κατώτερου προσωπικού;

    Οι ερωτώντες Βουλευτές:
    Παπανδρέου Βάσω
    Οικονόμου Βασίλης
    Αθανασιάδης Αλέξανδρος
    Καρχιμάκης Μιχάλης
    Μπεγλίτης Παναγιώτης
    Ευθυμίου Πέτρος
    Απο: ana.gr

    Η « ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ »

    salamispress Δημοσιεύματα περιγράφουν τα μύρια όσα συμβαίνουν στον δήμο, υπονοούν περισσότερα και κανένας από τους διοικούντες τον δήμο δεν απαντά.
    Δήμαρχος , Υπερ- αντιδήμαρχος και Αντιδήμαρχοι απαξιώνουν τους πάντες.
    Πρόεδροι Αναπτυξιακού και ΔΕΠΑΣ φεύγουν, άλλοι έρχονται, τρίτος δηλώνει ότι θα υπηρετούσε τον αναπτυξιακό χωρίς να πληρώνεται.
    Κι όλα αυτά για το καλό μου, για το καλό μου, ως που μια μέρα ………. ( Αχ ρε Μηλιώκα που είσαι!!!!!)
    Μπορεί κάποιος από την αντιπολίτευση του Δήμου να μας ενημερώσει επιτέλους,
    Πόσο είναι ο μισθός του Δημάρχου ;
    Σε πόσες και ποιες επιτροπές ή οργανισμούς συμμετέχει με το έτσι θέλω ;
    Ποια είναι η συνολική μηνιαία αποζημίωσή του από τις συμμετοχές του σ’ αυτές ;
    Είναι αλήθεια ότι μία και μόνο εκλογή σαν δήμαρχος είναι αρκετή για να πάρεις σύνταξη ; Πόσο είναι αυτή ;
    Η θέση του προέδρου του λιμενικού ταμείου Σαλαμίνας είναι χωρίς αποζημίωση ; για πιο ποσό μιλάμε ;
    Είναι αλήθεια ότι και η Φιλαρμονική του δήμου αποζημιώνει τον δήμαρχο; Ποιο όργανο παίζει αυτός εκεί ;
    Για να είμαι αντικειμενικός λοιπόν και δίκαιος, ναι , αμφισβητώ τις προθέσεις τους, γι’ αυτό και απαιτώ από σήμερα ξεκάθαρες θέσεις και προσωπικές δεσμεύσεις διότι από προγράμματα και υποσχέσεις χόρτασα,
    Όποιος κι αμ είσαι, ο Τσαβαρής ή ο Ράπτης , η Νάνου ή ο Παπασάββας ή όποιος άλλος σωτήρας φανεί στον ορίζοντα, λίγα λόγια και ξεκάθαρα .
    Σύμφωνοι ; Ιδού η …….Σαλαμίνα ιδού και το πήδημα.
    Απο: WYDIWYG

    ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΜΑΣ ΣΠΙΤΙ

    salamispress Η ΣΤ΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Σεληνίων συμμετείχε στο διαγωνισμό καλλιτεχνικής δημιουργίας με φωτογραφίες που τράβηξαν οι μαθητές στην περιοχή μας παίρνοντας και ένα ατομικό βραβείο φωτογραφίας στην κατηγορία «έργα μαθητών δημοτικού».

    Όλες οι φωτογραφίες των μαθητών θα εκτεθούν στο το σταθμό ΜΕΤΡΟ της Πλατείας Συντάγματος από την Πέμπτη 05 έως την Κυριακή 08 Φεβρουαρίου 2009 από τις 10.00 το πρωί ως τις 9.00 το βράδυ.
    Ας στηρίξουμε την προσπάθεια των παιδιών μας και του σχολείου.
    Αυτό το Σαββατοκύριακο ας κάνουμε μια βόλτα στο Σύνταγμα !!
    Απο: Dimitris

    ΣΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΙΑΝΤΑ

    Ο/Η ΝΙΚΟΣ άφησε ένα νέο σχόλιο για ανάρτηση
    ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 5/2 ΣΤΙΣ 20.00 ΣΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΙΑΝΤΑ

    ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΗΣΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

    salamispress ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Την Κυριακή 14/12/2008 στο Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας από τις 09:00 έως τις 14:00 πραγματοποιήθηκαν αρχαιρεσίες ανάδειξης Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ) και Εξελεγκτικής Επιτροπής (Ε.Ε) για τον Εικαστικό Όμιλο.

    Εφορευτική Επιτροπή ορίστηκαν οι κάτωθι:
    KΡΟΥΣΤΑΛΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
    PAUL MARTIN DE JONG
    ΣΠΕΡΝΟΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

    Τα μέλη του Εικαστικού Ομίλου Νήσου Σαλαμίνας είναι 31.
    Ψήφισαν : 23
    Έγκυρα : 23
    Λευκά : --
    Άκυρα : --

    Έλαβαν για το Διοικητικό Συμβουλίου:
    1. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ: 19
    2. ΚΑΓΙΑΔΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ : 16
    3. ΓΚΛΙΣΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ : 14
    4. ΤΣΑΒΑΡΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΧΡΗΣΤΟΥ : 14
    5. ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ ΡΙΤΣΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ : 12
    6. ΜΠΕΛΕΦΑΝΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ : 8
    7. ΕΛΦΕΡΣ ΙΩΣΗΦΙΝΑ του ΒΙΛΛΕΜ : 7
    8. ΓΙΑΤΡΟΠΟΥΛΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ : 7

    Οι παραπάνω εξελέγησαν στο Δ.Σ.
    9) ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΑΛΛΟΥΣ του ΝΑΖΕΜ : 5
    10) ΣΟΦΡΑ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ : 5
    11) ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ : 3
    12) ΒΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ : 3
    13) ΜΠΟΥΦΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΠΕΤΡΟΥ : 3
    14) ΣΙΔΕΡΗ ΜΑΡΙΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ : 3

    Υ.Σ : Η Έλφερνς Ιωσηφίνα και ο Γιατροπούλης Ιάκωβος ισοβάθμησαν στη ψηφοφορία και κατόπιν συμφωνίας μεταξύ τους θα υπηρετήσουν τη θητεία τους στο Δ.Σ. από ένα (1) έτος ο καθένας. Το πρώτο έτος θητείας θα το υπηρετήσει η Έλφερνς Ιωσηφίνα.

    Έλαβαν για την Εξελεγκτική Επιτροπή:
    1) ΚΡΟΥΣΤΑΛΗ ΜΑΡΙΑ του ΔΙΑΜΑΝΤΗ : 12
    2) ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ : 10
    3) ΜΠΕΓΝΗ ΕΦΗ του ΙΩΑΝΝΗ : 10

    Οι παραπάνω εξελέγησαν στην Ε.Ε.
    4) ΠΑΝΟΥΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ του ΣΤΕΦΑΝΟΥ : 10
    5) ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ : 9
    6) ΚΑΒΑΖΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΚΙΜΟΝΑ : 3

    Υ.Σ. : Ο Ανδριανός Κωνσταντίνος η Μπεγνή Έφη και ο Πανούρης Γιώργος
    ισοβάθμησαν και κατόπιν μεταξύ τους συμφωνία ο Πανούρης Γιώργος αποσύρθηκε.

    Τα μέλη του νεοσύστατου Δ.Σ. του ομίλου συγκεντρώθηκαν την Κυριακή 21/12/2008 και ώρα 21:00 στην ART GALLERY και ομόφωνα όρισαν τους τίτλους του Δ.Σ. ως εξής:

    ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ
    ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΓΚΛΙΣΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
    ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΚΑΓΙΑΔΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
    ΤΑΜΙΑΣ : ΤΣΑΒΑΡΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΧΡΗΣΤΟΥ
    ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ: ΜΠΕΛΕΦΑΝΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
    ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ : ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ ΡΙΤΣΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
    ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΓΟΡΩΝ : ΕΛΦΕΡΣ ΙΩΣΗΦΙΝΑ του ΒΙΛΛΕΜ

    ΕΓΓΡΑΦΕΣ
    Οι εγγραφές για νέα μέλη στον Εικαστικό Ομίλου Νήσου Σαλαμίνας ξεκίνησαν. Για πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6946282415 ή στο email: eikastikos@yahoo.gr

    ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΝΗΣΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
    Ο Πρόεδρος
    ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
    Ο Γραμματέας
    ΚΑΓΙΑΔΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

    Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

    ΑΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ - ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 2 - 0

    salamispress Η Ηλιούπολη έμεινε πίσω στην κούρσα της κορυφής, αφού ηττήθηκε από τον Αίαντα με 2-0. Ο Αλημπάς με πέναλτι στο 57’ και ο Δελαπόρτας δύο λεπτά αργότερα διαμόρφωσαν το τελικό σκορ για τους γηπεδούχους, που πήραν τρεις πολύτιμους βαθμούς για την προσπάθεια παραμονής τους στην κατηγορία.

    Ο χώρος του Σ.Φ ετοιμάζεται και σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμος να φιλοξενήσει τους πολυάριθμους φίλους μας!!!
    Βοηθήστε ηθικά και οικονομικά την προσπάθεια μας...
    Η ΔΎΝΑΜΗ ΤΟΥ ΑΙΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ! ! !

    Σας περιμένουμε στα γραφεία του Συλλόγου μας
    Ακτή Καραϊσκάκη
    Παραλία Σαλαμίνας
    τηλ. 6977 058782
    6933 123 006

    Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

    ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ AMBER ALERT

    salamispress ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ AMBER ALERT

    Στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης βρέθηκε η 14χρονη μαθήτρια, που τα ίχνη της αγνοούνταν από το πρωί της Δευτέρας.
    Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υποστράτηγος επιθεωρητής Μακεδονίας της ΕΛ.ΑΣ., Στέργιος Αποστολίδης, η νεαρή τηλεφώνησε αργά το απόγευμα της Τρίτης στον πατέρα της και ζήτησε να την πάρει από τοποθεσία της Ασπροβάλτας.
    Είναι καλά στην υγεία της, ενώ τους λόγους εξαφάνισής της θα αποκαλύψει στους δικούς της και στους άνδρες της αστυνομίας, που έσπευσαν στο σημείο συνάντησής τους.
    ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ BLOGS ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΤΕΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ.

    This page is powered by Blogger. Isn't yours?

    Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

    salamispress