Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

ΟΜΟΣΠΟΝ∆ΙΑ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΩΝ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

salamispress ΣΑΛΑΜΙΝΑ - 11/3/09 - ∆ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Αποκλεισμός πορθμείου Περάματος

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας μας, μετά από αίτημά του, συνάντησε τον Δήμαρχο Περάματος κ. Γ. Γλύκα εχθές Τρίτη 10.3.09 με στόχο την συζήτηση του θέματος σχετικά με τον αναγγελθέντα αποκλεισμό του πορθμείου Περάματος από τον Δήμο Περάματος.
Στην συνάντηση αυτή το προεδρείο ενημερώθηκε αναλυτικά για τις θέσεις του Δήμου Περάματος και αντηλλάγησαν απόψεις τόσο όσον αφορά την διεκδίκηση όσο και την επιλογή του αποκλεισμού του πορθμείου σαν μέτρο πίεσης προς τον ΟΛΠ.
Στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας μας στις 11.3.09 έγινε ενημέρωση από το προεδρείο για το περιεχόμενο της συνάντησης με τον Δήμαρχο Περάματος κ. Γλύκα και στην συνέχεια μετά από ανταλλαγή απόψεων προβληματισμού
και καταλήξαμε στις πιο κάτω εκτιμήσεις.
Η Ομοσπονδία μας, ομόφωνα συμπαρίσταται στην δίκαιη διεκδίκηση του Δήμου Περάματος, για να αποδίδεται σε εκείνον το τέλος που παρακρατείτε υπέρ του ΟΛΠ στα εισιτήρια του πορθμείου Περάματος‐ Σαλαμίνας.
Θεωρεί ότι είναι άδικο ο Δήμος Περάματος που δέχεται την σημαντική περιβαλλοντική μόλυνση και κυκλοφοριακή συμφόρηση από την διέλευση των εκατομμυρίων αυτοκινήτων που διακινούνται ετησίως στο μοναδικό οδικό άξονα του Δήμου προς και από την Σαλαμίνα, να μην εισπράττει κανένα αντισταθμιστικό τέλος.
Εκφράζουμε την αντίθεσή μας με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου Περάματος για αποκλεισμό πέντε ημερών, του πορθμείου στο Πέραμα, με το ενδεχόμενο παράτασής του, που θα έχει σαν αποτέλεσμα την αδυναμία μετακίνησης χιλιάδων εργαζομένων και όχι μόνο, από και προς την Σαλαμίνα και με άμεσο κίνδυνο την οικονομική ασφυξία της ήδη δοκιμαζόμενης οικονομίας του νησιού. Θεωρούμε ότι η διάρκεια εφαρμογής του αποκλεισμού είναι ιδιαίτερα σκληρή και θα οδηγήσει σε μια αντιπαλότητα την κοινωνία του νησιού με την Δημοτική Αρχή του Περάματος γιατί καθιστά στόχο τους πολίτες που μετακινούνται και όχι την διοίκηση του ΟΛΠ που κωφεύει στο δίκαιο αίτημα του Περαματιώτικου λαού.
Καλούμε την διοίκηση του ΟΛΠ να εκτιμήσει την κατάσταση των εντάσεων που σίγουρα πρόκειται να επικρατήσουν το επόμενο διάστημα με αποκλειστικά υπεύθυνη την αδιάλλακτη στάση της και να προχωρήσει, στην απόδοση αυτού του τέλους στον
Δήμο Περάματος προκειμένου να ικανοποιηθεί το δίκαιο αυτό αίτημα της τοπικής κοινωνίας.
Καλούμε την Δημοτική αρχή Περάματος να επανεκτιμήσει την διάρκεια του αποκλεισμού, να τον μετατρέψει σε συμβολικό ολιγόωρο και από κοινού με την αυτοδιοίκηση και τους κοινωνικούς φορείς της Σαλαμίνας να γίνει προγραμματισμός κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων με αποκλεισμό ευαίσθητων και σημαντικών τομέων λειτουργίας του ΟΛΠ, μέχρι να υποχρεωθεί και να ικανοποίηση το δίκαιο αίτημα του λαού του Περάματος και να αποδίδει πλέον στον Δήμο το τέλος που εισπράττει από το πορθμείο Περάματος – Σαλαμίνας.

Σχόλια:
Δηλαδή αν κατάλαβα καλά τους παρακαλούμε να μην κλείσουν το Πορθμείο που πάμε στις δουλειές μας κάθε μέρα?Είμαστε καλά? Ο δικός μας Δήμος να υποθέσω δεν πέρνει θέση να μας προστατεύσει από τέτοιου είδους γεγονότα?
 
Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress