Κυριακή, 15 Μαρτίου 2009

Σαλαμίνα θα συμμετασχουμε στην... Ωρα της Γης ???

salamispress Τι είναι η Ώρα της Γης
Η Ώρα της Γης (EARTH HOUR) ξεκίνησε ως μία εκστρατεία ευαισθητοποίησης που καλούσε τους πολίτες του Σίδνεϊ για να σβήσουν τα φώτα τους ένα βράδυ, για μια ώρα.
Η ενέργεια αυτή σύντομα μετατράπηκε σε μία από τις μεγαλύτερες πρωτοβουλίες ενάντια στην κλιματική αλλαγή παγκοσμίως. Φέτος, στις 20.30 το Σάββατο 28 Μαρτίου, καλούμε τους πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο να σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα – την Ώρα της Γης.
Στόχος μας είναι να συμμετάσχουν 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι, σε περισσότερες από 1000 πόλεις, και όλοι μαζί να αποδείξουμε πως είναι δυνατόν να δράσουμε ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Η Ώρα της Γης ξεκίνησε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας με τη συμμετοχή 2.2 εκατομμυρίων νοικοκυριών και επιχειρήσεων που έσβησαν τα φώτα τους για μία ώρα. Μόλις έναν χρόνο αργότερα η εκστρατεία μετατράπηκε σε ένα παγκόσμιο κίνημα για το κλίμα με τη συμμετοχή 100 εκατομμυρίων ανθρώπων σε 35 χώρες. Παγκοσμίως γνωστά κτίρια και τοποθεσίες όπως η γέφυρα Golden Gate και το Κολοσσαίο, σκοτείνιασαν για μία ώρα και μετατράπηκαν σε σύμβολα ελπίδας για ένα πρόβλημα που γίνεται κάθε ώρα και πιο έντονο.

Η Ώρα της Γης 2009 απευθύνεται σε κάθε πολίτη, κάθε επιχείρηση και κάθε ανθρώπινη κοινότητα στον πλανήτη. Μας καλεί να δράσουμε, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να συμμετέχουμε ενεργά σε πρωτοβουλίες για ένα βιώσιμο μέλλον. Πασίγνωστες τοποθεσίες, μνημεία και κτίρια σε όλο τον πλανήτη θα σκοτεινιάσουν και φέτος. Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα σβήσουν τα φώτα τους και θα ενώσουν για μία ώρα τις ζωές για το μέλλον του πολύτιμου πλανήτη μας.

Περισσότερες από 64 χώρες συμμετέχουν στην Ώρα της Γης 2009. Αυτός ο αριθμός μεγαλώνει καθημερινά, καθώς οι άνθρωποι καταλαβαίνουν πως μία τόσο απλή ενέργεια, όπως το να σβήσουν τα φώτα τους, μπορεί να έχει τόσο μεγάλη συμβολή στην έλευση της αλλαγής.

Η Ώρα της Γης είναι ένα μήνυμα ελπίδας και δράσης.

ΠΗΓΗ: http://www.earthhour.org/about/gr:el
Μπορουμε να συμμετασχουμε ο καθενας ξερχωριστα σε αυτη την ενεργεια. Κατω δεξια στο site υπαρχουν οι δημοι,οι κοινοτητες και οι νομαρχιακες αυτοδιοικησεις που θα συμμετασχουν.Οι Δημοι του νησιου μας που ειναι ???

 • Aπο: Ζ.Φ. ...δείτε όλες τις αναρτήσεις του συντάκτη

 • Σχόλια:
  Σαν απλοί πολίτες δηλώσαμε συμμετοχή..οι δήμοι μας όμως θα δηλώσουν συμμετοχή ή έχουν να ασχοληθούν με το πόσα θα βάλουν στην τσέπη τους??
   
  χαλαρωσε βρε καλε μου άνθρωπε...Έχουμε πάθει ιδρυματισμό πλέον με το δήμο. Αύριο έχω να πάω το αμάξι μου για σέρβις. Ο δήμος τι έκανε γι' αυτό?...Α...και η γυναίκα μου δε μου κάθετε τελευταία. Ο δήμος θα κάνει κάτι γιαυτό? Έλεοοοος....
   
  ntamari den exi simera? ua exi poli ntamari ayrio.
   
  ntamari opos leme ksilo?
   
  Τί έγινε στο χτεσινό Δ.Σ. για το νταμάρι??:)
   
  Δημοσίευση σχολίου

  Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

  << Αρχική σελίδα

  This page is powered by Blogger. Isn't yours?

  Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

  salamispress