Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ... για τον αποκλεισμό του πορθμείου Σαλαμίνας-Περάματος

salamispress ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας της 6/3/2008, επιτροπή με επικεφαλής το Δήμαρχο Σαλαμίνας κ. Σπυρίδωνα Σοφρά και στην οποία συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Αμπελακίων κ. Σωκράτης Παπαδημητρίου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Ρούλα Νάννου και κ. Νίκος Ράπτης καθώς και οι πρόεδροι του Εργατικού Κέντρου κα Αλέκα Βησσαρίου και του Εμπορικού Συλλόγου κα Μαρία Χονδροκούκη είχαν, την Τετάρτη 11 Μαρτίου και ώρα 7.30 μ.μ. συνάντηση στο Δημαρχείο Περάματος με το Δήμαρχο της πόλης κ. Γιάννη Γλύκα.

Η συνάντηση αφορούσε την απόφαση του Δημ. Συμβουλίου Περάματος για πενθήμερο (20-24 Μαρτίου 2009) αποκλεισμό του πορθμείου Σαλαμίνας-Περάματος.

Τα μέλη της επιτροπής εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στις διεκδικήσεις του Δήμου Περάματος αλλά και την αντίθεσή τους στον αποκλεισμό του πορθμείου και πρότειναν να εξετάσει ο Δήμος άλλες μορφές αγώνα οι οποίες δεν θα έχουν επιπτώσεις στη Σαλαμίνα (π.χ. τον αποκλεισμό των Γραφείων του ΟΛΠ) επισημαίνοντας στον κ. Δήμαρχο Περάματος:

* τις επιπτώσεις που θα έχει η υλοποίηση της απόφασης αυτής στην οικονομική και κοινωνική ζωή της Σαλαμίνας.
* την αδικία σε βάρος του λαού της Σαλαμίνας ο οποίος γίνεται το μοναδικό θύμα της διαφοράς που υπάρχει ανάμεσα στον ΟΛΠ και το Δήμο Περάματος.
* τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στον ανεφοδιασμό της αγοράς της Σαλαμίνας με προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, και τη μετάβαση των Σαλαμινίων στους τόπους εργασίας ή σπουδών τους.
* την ψυχολογική πίεση που θα αισθανθούν οι Σαλαμίνιοι καθώς θα νιώθουν ότι είναι αποκλεισμένοι επί πενθήμερο από τον υπόλοιπο κόσμο.
* την αδυναμία των οικιστών της Σαλαμίνας να επισκεφτούν τις ιδιοκτησίες τους στο νησί καθώς οι ημέρες κατά τις οποίες έχει προγραμματιστεί ο αποκλεισμός περιλαμβάνουν το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Μαρτίου καθώς και την παραμονή της Εθνικής Γιορτής της 25ης Μαρτίου.

Ο κ. Γλύκας δήλωσε ότι αντιλαμβάνεται τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στο νησί κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού του πορθμείου αλλά δεν μπορεί να τον ματαιώσει γιατί πρέπει να εφαρμόσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Είπε ακόμη ότι ο Δήμος Περάματος βρίσκεται σε επαφή με τον ΟΛΠ ο οποίος δείχνει πρόθεση να ικανοποιήσει μέρος των αιτημάτων του Δήμου.

Εκτίμηση της επιτροπής είναι ότι ίσως ο Δήμος Περάματος να μην προχωρήσει στον αποκλεισμό του πορθμείου, εφόσον ο ΟΛΠ προσφέρεται να ικανοποιήσει κάποια από τα αιτήματά του, ή τουλάχιστον ο αποκλεισμός να μην έχει την διάρκεια που έχει αποφασιστεί.
Από το Γραφείο Τύπου Δήμου Σαλαμίνας

Σχόλια:
Συγνώμη η επιτροπή που πήγε στον Δήμο Περάματος πήγε για να βρεθεί μία λύση. Ουσιαστικά λύση δεν βρέθηκε αφού εμείς θα είμαστε τα θύματα. Προτείνω σε όλους τους συμπολίτες να κατεβούμε όσοι περισσότεροι μπορούμε στο Πέραμα και να αντισταθούμε στο να αποκλείσουν το πορθμείο. Αφού ο Δήμος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτό το πρόβλημα θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας...Ανάξιοι για ακόμη μία φορά...
 
Να ενημερώσουν το Λιμεναρχείο να μας δώσει ειδικά χαρτιά που να δικαιολογεί την απουσία μας από την δουλειά λόγω του Δήμου Περάματος!!!
 
sas blepo na mazebosaste kamia ekatostaria xiliades kosmoy-xixixixixixi
 
καλυτερα αποκλεισμενοι γιατι εχει παραγινει το κακο καθε σαββατοκυριακο και αργιες.να ησυχασει το κεφαλι μας
 
ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΠΡΟΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΟΓΙΣΤΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΟΥ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑΣ.ΜΕ ΕΝΑ ΣΠΑΡΟ ΔΥΟ ΤΡΥΓΟΝΙΑ ΔΗΛΑΔΗ..........
 
ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΔΟΥΛΙΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
ΒΕΒΑΙΑ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΣΑΣ
 
Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]





<< Αρχική σελίδα

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

salamispress