Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

Αυλαία για τα Σαλαμίνεια με μηνύματα προς την Πολιτεία για αξιοποίηση του Τύμβου των Σαλαμινομάχων

salamispress ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
Πιστοί στο ραντεβού τους με την ιστορική μνήμη, Νομαρχία Πειραιά και Δήμοι Αμπελακίων και Σαλαμίνας τίμησαν την ιστορική επέτειο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας, με ένα τριήμερο πλούσιο σε εκδηλώσεις.

Ο εορτασμός των φετινών Σαλαμινείων, ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου 27/9/08, από το Αρχαίο Λιμάνι των Αμπελακίων με συναυλία του Γεράσιμου Ανδρεάτου.

Την Κυριακή 28/9 διεξήχθη αγώνας ανώμαλου δρόμου με εκκίνηση από την Πλατεία Ηρώων Αμπελακίων και τερματισμό στον Τύμβο των Σαλαμινομάχων όπου και έγινε η απονομή των επάθλων, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας, από την παραλία Καματερού έγινε ρίψη στεφάνου και παρουσιάστηκε θεατρικό δρώμενο με απόσπασμα από τους Πέρσες του Αισχύλου.

Τα «Σαλαμίνεια 2008» κορυφώθηκαν χθες Δευτέρα 29/9, με μια σεμνή και συγκινησιακή τελετή στον ιστορικό χώρο του Τύμβου των Σαλαμινομάχων, παρουσία των πολιτικών, στρατιωτικών αρχών της περιοχής, εκπροσώπων τοπικών φορέων και συλλόγων, καθώς και της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας των Αμπελακίων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση, ενώ στην συνέχεια ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας αναφέρθηκε στη σημασία της επετείου, αλλά και στο όραμα της Νομαρχίας Πειραιά για την αξιοποίηση του χώρου ο οποίος αποτελεί το συνδετικό κρίκο με την ιστορική ναυμαχία.

«Το «ελληνικό θαύμα» της Σαλαμίνας, μας επιφορτίζει με μια επιπλέον υποχρέωση: Να προστατεύσουμε τον χώρο στο οποίο γράφηκε ένα από τα πιο ένδοξα κεφάλαια της αρχαίας ελληνικής ιστορίας και να το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές, όπως πρέπει και όπως του αξίζει. Αυτά τα παιδιά που είναι σήμερα μαζί μας και πλημμυρίζουν τη ζωή μας με ιδανικά και προτροπές, μας δείχνουν το δρόμο» επεσήμανε ο Νομάρχης Πειραιά κατά τον χαιρετισμό του, προσθέτοντας ότι «Η αρχαιολογική έρευνα πρέπει να προχωρήσει, η περιοχή να αξιοποιηθεί, να αναπλασθεί και να καταστεί απόλυτα προσβάσιμη σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Μόνον έτσι μπορεί να διαφυλάξουμε τη συλλογική μνήμη, μόνον έτσι η επέτειος που τιμάμε μπορεί να λάβει τη θέση που της αξίζει στην καθημερινότητά μας και να συνδεθεί με τις σύγχρονες ανάγκες».

Ο Νομάρχης Πειραιά αναφέρθηκε στις μέχρι σήμερα δράσεις και παρεμβάσεις της Νομαρχίας Πειραιά, με τις οποίες ο χώρος του Τύμβου είναι σήμερα περιφραγμένος και διαθέτει ένα μνημείο αντάξιο της ιστορίας του και επανέλαβε την δέσμευση της Νομαρχίας για τη διάθεση 700.000 ευρώ, προκειμένου να προχωρήσουν οι εργασίες αποκατάστασης του.

Ωστόσο, όπως τόνισε «δεν αρκεί η βούληση της Νομαρχίας Πειραιά. Χρειάζεται και η Πολιτεία να δείξει την ανάλογη ευαισθησία. Το Υπουργείο Πολιτισμού πρέπει να δώσει το πράσινο φως, να ξεκλειδώσει, όπως του έχουμε ζητήσει τις διαδικασίες εκείνες προκειμένου στη συνέχεια να σταλούν οι σχετικές μελέτες από τις αρμόδιες υπηρεσίες για να ξεκινήσουν από εμάς τα έργα ανάπλασης του χώρου. Μέχρι τότε θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε, να προκαλούμε την προσοχή και την εγρήγορση για την αξιοποίηση του Τύμβου των Σαλαμινομάχων. Και δεν θα σταματήσουμε την προσπάθειά μας μέχρι να δούμε τον Τύμβο των Σαλαμινομάχων να αποτελεί σημείο αναφοράς εκπαίδευσης, ιστορικής γνώσης και πολιτισμού. Αυτό είναι το χρέος μας απέναντι στους προγόνους μας, αυτό είναι το χρέος όλων, απέναντι στις νεότερες γενιές».

Μετά τον χαιρετισμό του Νομάρχη, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το Πολεμικό Ναυτικό για τη διάθεση αγήματος και μπάντας και τους συλλόγους Αμπελακίων και Σαλαμίνας για την στήριξη τους σε όλες τις προσπάθειες της Νομαρχίας Πειραιά, ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Τύμβου των Σαλαμίνομάχων και ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των πεσόντων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Α’ Πειραιά της Ν.Δ. Παναγιώτης Μελάς, Β΄ Πειραιά του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Λιντζέρης και του ΛΑΟΣ Δήμητρα Αράπογλου, οι Δήμαρχοι Αμπελακίων Μάριος Τραυλός και Σαλαμίνας Σπύρος Σοφράς, ο Αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος Π.Ν. Ιωάννης Καραϊσκος επικεφαλής αντιπροσωπείας του Πολεμικού Ναυτικού, ο Διοικητής του Γ΄Λιμενικού Τμήματος Σαλαμίνας αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Κων/νος Κορμπίλας.

Επίσης, ο πρώην Δήμαρχος Αμπελακίων Στέλιος Γκίνης, ο πρώην βουλευτής Παναγιώτης Κρητικός, ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Συλλλόγου Αμπελακίων Γιώργος Ζόγκος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εξωραϊστικών και Εκπολιτιστικών Συλλόγων Σαλαμίνας Νίκος Ευθυμίου, ο πρόεδρος του Συλλόγου ΑΜΕΑ Σαλαμίνας Ιωάννης Σπηλιόπουλος, ο πρόεδρος του Σωματείου Πολυτέκνων Νομού Πειραιώς και Νήσων «Ο Άγιος Στυλιανός» Ιωάννης Παναγιωτόπουλος και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του νησιού, καθώς και εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς από τα σχολεία των Αμπελακίων.

Εκ μέρους της Νομαρχίας Πειραιά παρέστησαν εκτός από το Νομάρχη, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, αντινομάρχες, νομαρχιακοί σύμβουλοι και ο γενικός γραμματέας της Νομαρχίας καθώς και αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι των Δήμων Αμπελακίων και Σαλαμίνας.

Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε με μαθητική παρέλαση από την Πλατεία Ηρώων.
Απο: Γραφείο Τύπου Νομαρχίας Πειραιά

Για άδικη διαιτησία κάνουν λόγο οι άνθρωποι του Αίαντα Σαλαμίνας

salamispress Αναφερόμενοι στις τρείς πρώτες αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι της ΠΑΕ εξέδωσαν ανακοίνωση κατά την οποία διαμαρτύρονται έντονα στη ΚΕΔ για τη στάση της διαιτησίας προς την ομάδα του Αίαντα.

Η ανακοίνωση των διοικούντων την ομάδα της Σαλαμίνας είναι η εξής:

"Η ΠΑΕ ΑΙΑΣ έδειξε την περσινή χρονιά την αμέριστη εμπιστοσύνη της στην ελληνική διαιτησία. Όλοι αναγνωρίζουν πως σε όλους τους εντός έδρας αγώνες όπου το γήπεδο ήταν γεμάτο, δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα με τους «άρχοντες» του γηπέδου, κάτι που αναγνώρισαν και όλες οι ομάδες που αγωνίστηκαν στην Σαλαμίνα.

Φέτος, δυστυχώς, για λόγους που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε, βλέπουμε μια αλλαγή στους πρώτους τρεις αγώνες σε ότι αφορά τη διαιτησία που έχει ο Αίας Σαλαμίνας.

Η ΠΑΕ ΑΙΑΣ διαμαρτύρεται έντονα στη ΚΕΔ αυτές τις πρώτες τρεις αγωνιστικές του πρωταθλήματος καθώς πιστεύουμε πως έχουμε αδικηθεί, εξοργίζοντας τη διοίκηση, την τεχνική ηγεσία, τους παίκτες και φυσικά τον κόσμο.

Καταγγέλλουμε λοιπόν τους κ.κ. Α. ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ, Π. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, Κ. ΧΑΛΙΑΣΟ του Σ.Δ.Π. ΑΘΗΝΩΝ Διαιτητές στον αγώνα ΑΙΑΣ – ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ καθώς και τους κ.κ. Ν.ΡΑΤΣΙΑΤΟ, Α.ΚΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟ, Β.ΤΖΑΦΟΛΙΑ του Σ.Δ.Π. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ Διαιτητές στον αγώνα ΑΙΓΑΛΕΩ - ΑΙΑΣ.

Αν και ορισμένοι θα πουν ότι ο ΑΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ φωνάζει επειδή τα αποτελέσματα δεν ήταν ικανοποιητικά για την ΠΑΕ, καταγγέλλουμε και την διαιτησία του ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΑΓΩΝΑ με αντίπαλο τον Ατσαλένιο κ.κ. Ι.ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ, Α.ΓΕΩΡΓΗ, Ι.ΦΛΕΣΣΑ του Σ.Δ.Π. ΑΘΗΝΩΝ, αφού όλοι είδαν πως η ομάδα αδικήθηκε σε τέτοιο βαθμό προκαλώντας την αντίδραση των 1.000 φιλάθλων που έδωσαν βροντερό παρών στις εξέδρες του Δημοτικού Σταδίου Σαλαμίνας.

Η ΠΑΕ ΑΙΑΣ επιθυμεί το πρωτάθλημα να διεξαχθεί με ίσους όρους, μέσα στο γήπεδο, με διαιτησία που θα δέχεται τα συγχαρητήρια από το φίλαθλο κόσμο και τις δύο ομάδες.
Και η ΠΑΕ ΑΙΑΣ να είστε σίγουροι πως θα βγει με ανακοίνωση όταν θα διαπιστώσει πως η αντίπαλη ομάδα θα αδικηθεί σε τέτοιο βαθμό που σήμερα εμείς αδικούμαστε στους πρώτους τρεις αγώνες".

Κωπηλατικοί αγώνες του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Σαλαμίνας

Την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2008 διεξήχθησαν οι διασυλλογικοί κωπηλατικοί αγώνες του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Σαλαμίνας με συμμετοχή αθλητών από όλα τα σωματεία της Ελλάδας. Η κωπηλατική ομάδα του ΝΟΚΙ έκανε εξαιρετική εμφάνιση κατακτώντας 3 χρυσά και 1 αργυρό μετάλλιο διαφημίζοντας με τον καλύτερο τρόπο το νησί μας. Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν ο Βασάλας Γιώργος στο μονό σκιφ Παίδων, οι Καλογηράτου Άννα με την Αλιβιζάτου Ιουλία στο διπλο σκιφ Κορασίδων,

Και ο Γραμμένος Θωμάς στο μονό σκιφ Παίδων ανάπτυξης. Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησαν ο Μαρινάκης Δημήτρης και ο Φραγκισκάτος Νίκος στο διπλό σκιφ παίδων ανάπτυξης. Συνεχίζοντας και φέτος την περσινή επιτυχημένη αγωνιστική χρονιά ο Ν.Ο.Κ.Ι καθιερώνεται στο χώρο της ελληνικής κωπηλασίας ως μια υπολογίσιμη δύναμη.

Το Δ.Σ. του ΝΟΚΙ θα ήθελε να ενημερώσει τους γονείς ότι δέχεται καθημερινά από τις 14.00-16.00 στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Κ.Ι (μαιστράτο-μπλε σπιτάκι) παιδιά ηλικίας 10-15 ετών για να γνωρίσουν το άθλημα της κωπηλασίας και να αποτελέσουν την μελλοντική ομάδα του Ν.Ο.Κ.Ι για νέες επιτυχίες.

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ… των κατοίκων της περιοχής Τσάμη Σαλαμίνος

Έχουν περάσει 3 εβδομάδες από τότε που άρχισαν οι εργασίες για την αποχέτευση στην οδός Ελ. Βενιζέλου Τσάμη έχει σκαφτεί το 50% της περιοχής και οι πρώτοι δρόμοι που έχουν καλυφτεί με χαλίκι και χώμα δεν έχουν σκεπαστή με άσφαλτο ακόμα με αποτέλεσμα να έχουμε σπάσει τα αυτοκίνητα μας στην προσπάθεια μας να φτάσουμε στα σπίτια μας καθημερινός δυο και τρεις φορές την ημέρα , και χωρίς να συζητάμε για την σκόνη και τη λάσπη .
Επιτέλους πότε θα σκεπαστούν οι δρόμοι που έχουν τελειώσει, τι περιμένει ο εργολάβος να τελειώσει όλη την περιοχή και μετά να στρώσει άσφαλτο ;
Απαράδεκτο !!!
Απο: ΑΝΝΑ Δ.
  • Δείτε όλες τις αναρτήσεις του συντάκτη: ΑΝΝΑ Δ.

  • Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2008

    ΣΑΛΑΜΙΝΑ.... Η Δυτική Αττική αντιδρά. Εμείς;...???

    Η ανάρτηση αυτή διορθώθηκε μετά από αίτημα του συντάκτη
    Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσε χτες η νομαρχία Δυτικής Αττικής, με την οποία ζητά την ακύρωση των περιβαλλοντικών όρων που έχουν ήδη εγκριθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την υπόθεση της επέκτασης των ΕΛ.ΠΕ. Η προσφυγή κατατέθηκε στα προβλεπόμενα από το νόμο χρονικά πλαίσια και αφού είχε προηγηθεί σωστή προετοιμασία από το προηγούμενο χρονικό διάστημα για τη συγκέντρωση όλων των απαραίτητων στοιχείων, προκειμένου ο φάκελλος να είαναι πλήρης.Ταυτόχρονα, προγραμματίζονται σε άλλα επίπεδα και άλλες ενέργειες, που αποσκοπούν στον ίδιο στόχο. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση τησ Νομαρχίας "ο αγώνας για τα μεγάλα προβλήματα της Δυτ. Αττικής συνεχίζεται τόσο στο πολιτικό όσο και στο νομικό επίπεδο, μακριά από ακρότητες και λαϊκισμούς". Στο πλαίσιο αυτό ο Νομάρχης Αρκουδάρης συγκάλεσε την Πέμπτη 25/9 σύσκεψη με τους Δημάρχους της Δυτ. Αττικής με στόχο την ενημέρωση για τις εξελίξεις και το συντονισμό των περαιτέρω ενεργειών απέναντι στην περιβαλλοντική επίθεση που δέχεται η περιοχή.Στη σύσκεψη συζητήθηκε και η συμμετοχή Νομαρχίας και Δήμων στην "Ελευσίνια πορεία περιβάλλοντος" που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29/9 στις 7μ.μ.
    Μπράβο, λοιπόν, στο Νομάρχη. Έχει έρθει πλέον η εποχή που κανένας δε μπορεί να αδιαφορεί απένατι στην καθημερινή ασέλγεια που πραγματοποιείται από αδυσώπητα συμφέροντα ενάντια τελικά της υγείας, της προοπτικής και εν τέλει της ίδιας της ζωής μας. Επειδή ωστόσο οι σχεδιαζόμενες επεκτάσεις γίνονται σε από σταση αναπνοής από το βόρειο μέρος του νησιού μας, μήπως θα πρέπει και εμείς είτε ως άτομα είτε μέσω των θεσμικών μας αντιπροσώπων να συνδράμουμε την προσπάθεια των απεναντινών γειτόνων μας? Γιατί σίγουρα δεν πλήτεται μόνο η δική τους γειτονιά. θα ήταν αφέλεια να πιστεύουμε κάτι τέτοιο. Συνολικά προγραμματίζονται:

    1. η επέκταση των ΕΛ.ΠΕ στο 27 χλμ Ε.Ο Αθηνών Κορίνθου κάτω ακριβώς από το σταθμό διοδίων της Ελευσίνας (κάποιες εκατοντάδες μέτρα από Βασιλικά, Μπατσί, Φανερωμένη κτλ)
    2. Η κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (προς εξαγωγή) από τη Χαλυβουργική
    3. Νεκροταφείο τοξικών αποβλήτων στη Μάνδρα.

    Θέλετε κι άλλα;
    Απο: ΤΕΝΤΖΕΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

    Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

    Η κυβερνηση Καραμανλη πρεπει να ξηλωθει και να αντικατασταθει απο μια αλλη, που θα ματαιωσει την συμφωνια για τον αγωγο πετρελαιου Μπουργκας-Αλεξανδ..

    Γραμμα απο το Βερολινο του Εμμανουηλ Σαριδη
    Για τις ΗΠΑ οι κυβοι εριφθησαν, η κυβερνηση Καραμανλη πρεπει να ξηλωθει και να αντικατασταθει απο μια αλλη, που θα ματαιωσει την συμφωνια για τον αγωγο πετρελαιου Μπουργκας-Αλεξανδρουπολη. Καλο η κακο για την Ελλαδα;

    Εμπολεμη κατασταση
    Μεγαλα γεγονοτα ριχνουν την σκια τους πριν ακομη συμβουν. Οπως το ξηλωμα της κυβερνησης της Νεας Δημοκρατιας, μια, οπως φαινεται, ειλημμενη αποφαση των ΗΠΑ για να ματαιωθουν η να μπουν στις καλενδες μιας κυβερνησεως ΠΑΣΟΚ/Γιωργακη Παπανδρεου οι συμφωνιες για την κατασκευη του πετρελαιαγωγου Μπουργκας-Αλεξανδρουπολη. Μονο στο πλαισιο αυτο εξηγειται η ενταση των ενορχηστρομενων επιθεσεων της αντιπολιτευσης και των μεγαλων ελληνικων ΜΜΕ εναντιον του Πρωθυπουργου Κωστα Καραμανλη, αλλα και η σκληρυνση της θεσεως των ΗΠΑ στο θεμα της ονομασιας της FYROM.

    Η Ελλαδα λοιπον σε εμπολεμη κατασταση, τα τυμπανα του πολεμου ακουγονται να χτυπουν ολο και πιο δυνατα, τα κανονια να βροντουν ολο και πιο κοντα. «Βόμβες Τατούλη» επεφταν ακομη απο τις 17.07.2008 κατα τον «Ελευθερο Τυπο», «επίθεση ως τις εκλογές», εξηγγειλε ο Γιωργος Παπανδρεου κατα το in.gr στις 11.08.08, «μετωπική επίθεση» αρχισε στο ANT1 Online στις 30.08.08, «νέες βόμβες Τατούλη» επεσαν στην αυλη Μαξιμου κατα την «Ελευθεροτυπια» της 04.09.08, «επί ποδός πολέμου» δασκαλοι, καθηγητες, φοιτητες και πανεπιστημιακοι στα ΤΑ ΝΕΑ της ιδιας μερας, «τυμπανα πολεμου» αρχισαν να χτυπαν στον «Ελευθερο Τυπο» της 18.09.08, «ιερο ναρκοπεδιο» ανακαλυψε στους κολπους του κυβερνωντος κομματος η «Ελευθεροτυπια» της ιδιας μερας. Και παει λεοντας. Ενα αληθινο Déjà-vu για τον Ελληνα της μετακαραμανλικης εποχης.
  • ( Συνέχεια κλικ εδώ )

  • Γραμμα απο το Βερολινο του Εμμανουηλ Σαριδη

    ΕΞΩΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Α.Β. ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

    Example Τόσα χρόνια υπήρχαν προβλήματα στο σύστημα υγείας . Ένα βασικό θέμα ήταν, ότι δεν υπήρχε ασθενοφόρο μόνιμα εγκατεστημένο στο νησί μας. Τότε ο τέως Δήμαρχος κ. Μακρής, ξεκίνησε να λειτουργεί στο νησί Δημοτικό ασθενοφόρο για αρκετά χρόνια και ταυτοχρόνος, μετά από μεγάλο αγώνα,
    κατάφερε να εγκαταστήσει μόνιμα στην Σαλαμίνα ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β. στα οποία τους είχε παραχωρήσει χώρο στέγασης και διανυκτέρευσης ,στον αύλιο χώρο του κέντρου νεότητας, ένα ξύλινο δωμάτιο για να παρέχουν
    γρήγορα τις υπηρεσίες τους.
    Αργότερα όταν έληξε η θητεία του και ανέλαβε ο επόμενος τέως Δήμαρχος κ. Αγαπίου με προσπάθειες του κατάφερε να φέρει περισσότερα οχήματα του Ε.Κ.Α.Β. στο νησί μας. Ακόμα και κινητή μονάδα κατάφερε να φέρει που ήταν απαραίτητη λόγω της καθυστέρησης μεταφοράς περιστατικών επειδή είναι νησί .
    Σήμερα με τον νυν Δήμαρχο τον κ. Σοφρά μαθαίνουμε ότι αποφάσισε να πετάξει έξω την υπηρεσία του Ε.Κ.Α.Β. από τον χώρο αυτό , γιατί τον θέλει να τον χρησιμοποιήσει για αθλητικές εγκαταστάσεις και να μεταστεγαστεί σε άλλο κτήριο μέσα στο κέντρο της Σαλαμίνας , στην οδό Μ. Αλεξάνδρου ( το στενό δίπλα στην εμπορική τράπεζα ) και να πληρώνει το Ε.Κ.Α.Β. υπέρογκο ποσό ενοικίου σε ιδιώτη.
    Απο: dikaiosi
  • Δείτε όλες τις αναρτήσεις του συντάκτη: dikaiosi


  • Εμείς θέλουμε να θυμίσουμε στον κ. Σόφρα ότι ο Λαός της Σαλαμίνας έχει δώσει αμέτρητους αγώνες την τελευταία δεκαετία για να φέρει τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στην Σαλαμίνα και να βρίσκονται εδώ όλο το 24ωρο.
    Επίσης σας ενημερώνουμε ότι έχουμε καταγγελία η οποία μας ενημερώνει ότι δεν υπάρχει ασθενοφόρο στην Σαλαμίνα μετά της δυο τα μεσάνυχτα .
  • (δείτε την καταγγελία κλικ εδώ )

  • κ. Σοφρά εάν με την απόφαση σου αυτή διαταράξεις την ομαλή λειτουργία του ΕΚΑΒ που με τόσους κόπους και αγώνες απολαμβάνουμε σήμερα να ξέρεις ότι η αντίδραση του Λαού της Σαλαμίνας θα είναι αμείλικτη !!! >> salamispress

    Κρούσμα φυματίωσης στο φορτηγό πλοίο RAKWON-2 σημαίας Κορέας το οποίο βρίσκεται στη ράδα του Κερατσινίου

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - Ν.Α. ΑΘΗΝΑΣ/ΠΕΙΡΑΙΑ-ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Ακαριαία αντίδραση της Νομαρχίας Πειραιά σε κρούσμα φυματίωσης στο φορτηγό πλοίο RAKWON-2 σημαίας Κορέας

    Στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων και ενεργειών, για την προστασία της δημόσιας υγείας και ασφάλειας προχώρησε με αστραπιαία και συντονισμένα βήματα η Νομαρχία Πειραιά, μετά την ενημέρωση που δέχτηκε χθες το μεσημέρι από την κλινική Άγιος Νικόλαος που βρίσκεται στον Πειραιά, ότι μέλος του πληρώματος του φορτηγού πλοίου RAKWON-2, σημαίας Κορέας, το οποίο βρίσκεται στη ράδα του Κερατσινίου, νοσηλεύεται σε αυτήν με φυματίωση, ενώ και άλλα μέλη του πληρώματος που εξετάστηκαν από αυτήν και βρίσκονται στο πλοίο παρουσίασαν θετικές ενδείξεις στη νόσο.

    Ήδη μετά από οδηγία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Νομαρχίας Πειραιά, η οποία ενημέρωσε άμεσα το ΕΚΕΠΥ, το ΚΕΕΛΠΝΟ, τον Υπουργό Υγείας, τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και την πλοιοκτήτρια εταιρεία ARMAR COMPANY LTD, το πλοίο έχει τεθεί από χθες από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά σε καραντίνα και εντός της ημέρας τα 34 μέλη του πληρώματος αναμένεται να μεταφερθούν με μέριμνα του ΕΚΑΒ, σε δημόσιο νοσοκομείο για νοσηλεία και περαιτέρω εξετάσεις.

    Μετά από εντολή της Νομαρχίας Πειραιά η πλοιοκτήτρια εταιρεία θα προχωρήσει, μετά την απομάκρυνση του πληρώματος, σε απολύμανση όλων των χώρων του πλοίου υπό την εποπτεία και καθοδήγηση ιατρών της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας.

    Εκτός από την ενημέρωση των αρμόδιων υπηρεσιών η Νομαρχία Πειραιά ήδη από χθες :
    · εξέτασε τις συνθήκες υγιεινής στο πλοίο και προχώρησε σε επιδημιολογική διερεύνηση της νόσου. Για τον σκοπό αυτό κλιμάκιο ιατρών με επικεφαλής τον αντινομάρχη Υγείας κ. Λεωνίδα Αθανασιάδη, λαμβάνοντας όλες τις αναγκαίες προφυλάξεις, μετέβη στο πλοίο με πλωτό μέσο του λιμενικού
    · έλεγχος διενεργήθηκε και στην κλινική Άγιος Νικόλαος του Πειραιά (οδός ΙΙ Μεραρχίας, Πασαλιμάνι), προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες νοσηλείας (απομόνωση του ασθενούς), ενώ ζητήθηκε η κατάσταση όλων των εξετασθέντων ατόμων μελών του πληρώματος.

    Από τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στα 34 μέλη του πληρώματος όλα κορεάτικης καταγωγής, έχει μέχρι τώρα προκύψει ότι :
    · 5 μέλη, συμπεριλαμβανομένου και του ιατρού του πλοίου, νοσούν
    · 24 μέλη έχουν παρουσιάσει θετική ή αμφίβολη αντίδραση στον έλεγχο μαντού
    · 5 μέλη είχαν αρνητική αντίδραση στις εξετάσεις

    Σε εξετάσεις ωστόσο θα πρέπει να υποβληθούν όλοι όσοι ανήλθαν στο πλοίο για διάφορους λόγους (επισκευές, επιθεωρήσεις, κλπ), καθώς σύμφωνα με την ενημέρωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά το πλοίο βρίσκεται στη ράδα του Περάματος για επισκευή από τον περασμένο Γενάρη. Για τον σκοπό αυτό η Νομαρχία Πειραιά έχει ήδη ενημερώσει το Σωματείο των εργαζομένων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και από σήμερα κλιμάκιο ιατρών θα μεταβεί στο Πέραμα ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις.

    Η Νομαρχία Πειραιά καλεί για προληπτικούς λόγους όλους όσοι ανήλθαν στο συγκεκριμένο πλοίο είτε να απευθυνθούν στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Νομαρχίας Πειραιά στο τηλέφωνο 210 4113646 είτε σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθούν σε εξετάσεις.

    Τεράστια ωστόσο ερωτηματικά και ευθύνες αναλογούν στην κλινική Άγιος Νικόλαος του Πειραιά, η οποία αν και νοσήλευε μέλος του πληρώματος με φυματίωση από τις 15/9 και προχώρησε σε εξετάσεις και των υπολοίπων μελών του πληρώματος στις 22/9 ενημέρωσε τη Νομαρχία Πειραιά, μόλις χθες 25/9, με 10 δηλαδή ημέρες καθυστέρηση από το αρχικό περιστατικό.

    Για τον λόγο αυτό και για τον κίνδυνο στον οποίο εκτέθηκε η δημόσια υγεία, η Νομαρχία Πειραιά υπέβαλε σήμερα αναφορά στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Πειραιά και η αρμόδια υπηρεσία εξετάζει την επιβολή ενδεχόμενων διοικητικών κυρώσεων κατά της κλινικής για παράβαση του Ν.3204/03.

    Για τυχόν νεότερες εξελίξεις στην υπόθεση θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.

    Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή και αφού προχωρήσαμε άμεσα σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνταν για την προστασία και των μελών του πληρώματος και της δημόσιας υγείας, βασική μας προτεραιότητα είναι να εξεταστούν όλοι όσοι ανέβηκαν για διάφορους λόγους στο συγκεκριμένο πλοίο. Βρισκόμαστε σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με το ΕΚΕΠΥ, το ΚΕΕΛΠΝΟ, το Λιμενικό και τα Σωματεία της Ζώνης ώστε να διενεργηθούν από κλιμάκια ιατρών μας που θα μεταβούν στο Πέραμα οι απαραίτητες εξετάσεις. Αυτό που αποδείχθηκε μετά και το συγκεκριμένο περιστατικό είναι ότι στη Νομαρχία Πειραιά βρισκόμαστε πάντα σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την προστασία των συμπολιτών μας» και πρόσθεσε «από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας προκύπτουν σοβαρές ευθύνες στην κλινική του Πειραιά Άγιος Νικόλαος, η οποία αν και νοσήλευε μέλος του πληρώματος από τις 15/9 μας ενημέρωσε με 10 ημέρες καθυστέρηση. Για τον λόγο αυτό παραπέμπεται στον εισαγγελέα και θα επιβληθούν αυστηρές διοικητικές κυρώσεις. Παράλληλα οι υπηρεσίες μας διερευνούν όλες τις πτυχές της υπόθεσης προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για τον κίνδυνο στον οποίο τέθηκε η δημόσια υγεία, όπου και σε όποιον αναλογούν».
    Από: Γραφείο Τύπου Νομαρχίας Πειραιά

    Εκρηξη βόμβας χθες τα ξημερώματα σε καφετέρια στο Πέραμα

    Ισχυρή έκρηξη βόμβας με έναν ελαφρά τραυματία και πολλές υλικές ζημιές σημειώθηκε χθες στις 3.25 τα ξημερώματα σε καφετέρια, επί της λεωφόρου Ειρήνης, στο Πέραμα. Αυτόπτες μάρτυρες κατήγγειλαν ότι πριν από το συμβάν, δύο άτομα τοποθέτησαν στην είσοδο της καφετέριας σακούλα με εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος, όπως αποδείχθηκε, περιείχε τέσσερα κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας. Από την έκρηξη τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο μια υπάλληλος του καταστήματος, ενώ τη στιγμή της έκρηξης εντός της καφετέριας βρίσκονταν και ο γιος του ιδιοκτήτη. Επιπλέον, σοβαρές υλικές ζημιές υπέστησαν πέντε διπλανά καταστήματα, γειτονικά διαμερίσματα, καθώς και αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο σημείο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το κατάστημα ανήκει στον αδελφό αστυνομικού που υπηρετεί στη Σαλαμίνα και ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος αθλητικού σωματείου της περιοχής. Πάντως, αστυνομικοί αποδίδουν το συμβάν σε προσωπικές διαφορές που δεν έχουν σχέση με τον λεγόμενο «πόλεμο» της νύχτας. Δεν αποκλείεται μάλιστα πίσω από την έκρηξη να κρύβονται ερωτικές αντιζηλίες...
    Απο: kathimerini.gr

    Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

    ΕΠΕΙΓΟΝ... ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ.

    salamispress ΟΣΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΓΙEIΣ, ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΛΙΓΟ ΑΙΜΑ (ΔΕΙΓΜΑ) ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 8ΧΡΟΝΟ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΟΥΝ ΣΤΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΟΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΚΤΙΡΙΟ Α', ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΟΡΟΦΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ. ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ 5 ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΜΑΣ........

    ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 8:00 ΕΩΣ ΤΙΣ 13:30 (ΗΛΙΚΙΕΣ ΑΠΟ 18 ΕΩΣ 45)
    ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2310 892056 (ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ)
    ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ 9:00 ΕΩΣ 15:00
    ΤΗΛΕΦΩΝΟ:2107205701-2107201735 (ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ)
    ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2107711914 (ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ)

    ΚΥΠΡΟΣ: ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.
    ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

    Πήρε φωτιά το φορτηγό του Δήμου Σαλαμίνας που μετέφερε άλλο όχημα στο συνεργείο του Α.Καούση Α.Ε

    salamispress Τελικά δεν έχω καταλάβει γιατί επελέγει αυτός ο τρόπος μεταφοράς του προς επισκευή οχήματος που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια ενός απορριμματοφόρου τριών ετών και αξίας 40000-50000 ευρώ.
    Γιατί δεν κλήθηκε ο ανάδοχος Α.Καούσης Α.Ε που έχει αναλάβει τις επισκευές των οχημάτων του δήμου Σαλαμίνας να εκτελέσει τη μεταφορά?
    Δεν ξέρω τι άλλο φωνάζει απο μακριά φίλε ανώνυμε εκτός απο τη βλακεία των διοικούντων.Η δημοτική αρχή θα πρέπει να διαχειρίζεται τη δημόσια περιουσία με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και οχι να προβαίνει σε ακατανόητους ερασιτεχνισμούς και πειραματισμούς.Και αυτό δεν χρειάζεται καμία ΕΔΕ για να μας το πεί.Εκ του αποτελέσματος κρίνονται όλα.
    Απο: spendor
  • Δείτε όλες τις αναρτήσεις του συντάκτη: spendor

  • ΑΠΑΝΤΗΣΗ… της Επιθεώρησης Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδος σχετικά με διενέργεια ελέγχου στο δημόσιο λατομείο που λειτουργεί στη θέση Γούβα-Μπατσί Σαλαμίνα

    salamispress Σας μεταφέρω έγγραφη απάντηση της Επιθεώρησης Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδος με αριθμ. πρωτ. ΕΜΝΕ/Φ11.3.5Ψ/1/3332 και ημερομηνία 1/9/2008 πρός τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Επαρχίας Σαλαμίνας με θέμα "Σχετικά με διενέργεια ελέγχου στο δημόσιο λατομείο αδρανών υλικών που λειτουργεί στη θέση Γούβα-Μπατσί Σαλαμίνας".
    Η απάντηση δίδεται μετά απο ερώτημα του Αναπτυξιακού Συνδέσμου και έχει ως εξής.
    "Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού σας, σας γνωρίζουμε οτι στο λατομείο αδρανών υλικών το οποίο βρίσκεται στη θέση Γούβα-Μπατσί Σαλαμίνας δεν έχει γίνει έλεγχος απο την υπηρεσία μας την τελευταία πενταετία."

    Μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι?
    Προφανώς όχι.
    Το κράτος δεν αγρυπνά και ο βασιλιάς είναι γυμνός.
    Απο: spendor
  • Δείτε όλες τις αναρτήσεις του συντάκτη: spendor

  • Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

    Mετεγκατάσταση των δεξαμενών πετρελαιοειδών εκτός Δήμου Περάματος και εκτός αστικών περιοχών

    ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Την απόλυτη και ολόψυχη στήριξή της στους αγώνες των κατοίκων και της Δημοτικής Αρχής του Περάματος και την αμετακίνητη θέλησή της για τη μετεγκατάσταση των δεξαμενών πετρελαιοειδών εκτός του Δήμου Περάματος και εκτός αστικών περιοχών εξέφρασε για άλλη μια φορά η Νομαρχία Πειραιά, η οποία έδωσε δυναμικό παρόν στις σημερινές κινητοποιήσεις του Δήμου και των κατοίκων.

    Μεταφέροντας τον χαιρετισμό του Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα στο ανοικτό Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης που έγινε μπροστά από τις δεξαμενές πετρελαιοειδών, ο αναπληρωτής Νομάρχης Πειραιά Σταύρος Μαρκάτος σημείωσε ότι «στη Νομαρχία Πειραιά από την αρχή της πρώτης κιόλας μας θητείας διατυπώσαμε με σαφήνεια τη θέση μας πάνω στο ζήτημα των καζανιών του θανάτου, που δεν είναι άλλη από την απομάκρυνσή τους από την περιοχή. Πλέον οι άξονες των δράσεών μας κινούνται σε τρεις κατευθύνσεις. Πρώτον, στην άμεση Μετεγκατάσταση των Δεξαμενών καυσίμων σε οργανωμένο χώρο εκτός του Δήμου Περάματος και εκτός αστικών περιοχών. Με απόδοση των χώρων στους πολίτες του Περάματος και του ευρύτερου Πειραιά. Με αποκατάσταση της συνέχειας της πόλης. Δεύτερον στην αποτροπή κάθε απόπειρας, κάθε σκέψης για την επέκταση του εμπορικού λιμένα, είτε στη σημερινή θέση του προβλήτα, που εξυπηρετεί τις δεξαμενές, είτε προς τον χώρο των δεξαμενών. Τρίτον επειδή το Πέραμα είναι υπερφορτισμένο από κάθε λογής δραστηριότητες και δεν αντέχει άλλο ο τρίτος προβλήτας του ΣΕΜΠΟ δεν πρέπει να κατασκευαστεί. Αντίθετα, επιβάλλεται να αρχίσει αμέσως η αντίστροφη πορεία. Αυτή της αποφόρτισης της περιοχής με τη μετεγκατάσταση των δεξαμενών» και πρόσθεσε «το μέτωπο Νομαρχίας - Δημοτικής Αρχής - Πολιτών είναι ισχυρό και ικανό να επιβάλει δράσεις και έργα για το καλό της περιοχής με πρώτο από όλα τη μετεγκατάσταση των δεξαμενών. Ο δρόμος όμως που έχουμε να διανύσουμε είναι μακρύς και δύσκολος και δεν τελειώνει στην μετεγκατάσταση των δεξαμενών. Η διάθεση των χώρων τους όχι σε ιδιωτικά συμφέροντα, αλλά σε όφελος των πολιτών αποτελεί επίσης κρίσιμο ζήτημα, για να μην έχουμε χειρότερη επιβάρυνση του Περάματος. Η ενεργοποίηση όλων μας αποτελεί την ισχυρότερη εγγύηση για μία καλλίτερη ποιότητα ζωής στο Πέραμα, για ένα καθαρότερο περιβάλλον, για το αύριο των παιδιών μας».

    Επισημαίνεται ότι στην κατεύθυνση της επίτευξης αυτού του στόχου η Νομαρχία Πειραιά έχει απορρίψει πρόσφατα τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της CYCLON όπως επίσης και παλαιότερα την επέκταση των δεξαμενών της EL PETROL.

    Στις κινητοποιήσεις των κατοίκων και του Δήμου που ξεκίνησαν από τις πρώτες πρωινές ώρες η Νομαρχία Πειραιά συμμετείχε με πολυμελή αντιπροσωπεία. Το πρωί στο συμβολικό κλείσιμο του δρόμου παρέστησαν οι αντινομάρχες Πειραιά Λεωνίδας Αθανασιάδης, Σπύρος Αλεξόπουλος και Κώστας Καρράς, ενώ στη συνέχεια στο ανοικτό Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης εκτός από τον αναπληρωτή Νομάρχη Πειραιά Σταύρο Μαρκάτο, παρευρέθηκαν οι αντινομάρχες Πειραιά Παναγιώτης Βουδούρης και Παύλος Τριανταφύλλου, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Βασίλης Βαλσαμάκης και η εντεταλμένη νομαρχιακή σύμβουλος σε θέματα υγειονομικών ελέγχων Ρουμπίνη Ανδριοπούλου.
    Από το Γραφείο Τύπου Νομαρχίας Πειραιά

    Αυτοκίνητα του Δήμου Σαλαμίνας καθαρίζουν στο Αμπελάκι… έγινε η συνένωση των δυο Δήμων ???

    Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για ανάρτησή
    eidame aytokinita toy Dimoy Salaminas na ka8arizoyn sto ampelaki gia tis ekdiloseis ka8arizane;
    einai ka8ari oli i salamina kai voi8ame kai to abelaki....
    Ο/Η Ανώνυμος

    Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Σοφράς και ο κ. Νάννος είναι υπόλογοι για την απώλεια ενός οχήματος αξίας 40000-50000 ευρώ.

    Ο/Η spendor άφησε ένα νέο σχόλιο για ανάρτησή
    Ας με συγχωρήσει το γραφείο τύπου του δήμου Σαλαμίνας αλλά είναι γνωστό οτι η εντολή για τη μεταφορά του οχήματος με το τρόπο που έγινε δόθηκε απο τον δήμαρχο κ. Σπυρίδωνα Σοφρά και τον αρμόδιο για θέματα καθαριότητας αντιδήμαρχο κ. Ευάγγελο Νάννο.Οι εργαζόμενοι έλαβαν μια εντολή απο τους πολιτικούς τους προϊσταμένους και προσπάθησαν να την υλοποιήσουν.
    Κατά συνέπεια η ΕΔΕ θα πρέπει να διερευνήσει τίς ευθύνες αυτών που έδωσαν την εντολή και οχι τις ευθύνες των υπαλλήλων που την εκτέλεσαν.
    Στη προκειμένη περίπτωση ο κ. Σοφράς και ο κ. Νάννος είναι υπόλογοι για την απώλεια ενός οχήματος αξίας 40000-50000 ευρώ.
    ΕΔΕ για τα μάτια του κόσμου και οχι μόνο.
    Απο: spendor
  • Δείτε όλες τις αναρτήσεις του συντάκτη: spendor

  • Στα Βασιλικά απορριμματοφόρο στους τάκους… σε ποιο αυτοκίνητο μπήκαν τα λάστιχα του ???

    Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για ανάρτησή
    Στα βασιλικα απορριμματοφορο στους τάκους.
    Σε ποιο αυτοκίνητο μπήκαν τα λάστιχα; Καμμένα από την πολυκαιρία που ήταν εκεί.
    Γιατί δεν μπαίνουν καινούργια;
    Αν γίνει καποιο κλαταρισμα και ατυχημα θα τα ριξουμε παλι στους εργαζομενους οδηγους;
    Και θα περιμενουμε να περασουν ΕΔΕ για να μαθουμε τι εφταιξε;
    Ο/Η Ανώνυμος

    Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

    ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ "Σαλαμίνεια 2008"

    Στο πλαίσιο του εορτασμού της ιστορικής επετείου της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας τα "Σαλαμίνεια 2008" θα πραγματοποιηθούν στα Αμπελάκια Σαλαμίνας από 27 έως 29 Σεπτεμβρίου 2008.
  • Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων κλικ εδω

  • Απο: salamina.gr

    Πήρε φωτιά το φορτηγό του Δήμου Σαλαμίνας που μετέφερε άλλο όχημα στο συνεργείο του ανάδοχου για την συντήρηση των οχημάτων του δήμου

    Example Για τη διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες πήρε φωτιά το φορτηγό του δήμου που μετέφερε άλλο όχημα στο συνεργείο του ανάδοχου για την συντήρηση των οχημάτων του δήμου, έχει διαταχθεί από το Δήμαρχο ΕΔΕ η οποία ήδη διεξάγεται.
    Όταν εκδοθεί το πόρισμα θα σας ενημερώσουμε.
    Από: το Γραφείο Τύπου του Δήμου Σαλαμίνας

    Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

    Ο Δήμος Σαλαμίνας παίρνει χρήματα για ελαστικά που ποτέ δεν βάζει ???

    Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για ανάρτησή
    Η παραοικονομία (λαμογιά) καλά κρατεί. Ο δήμος παίρνει χρήματα για ελαστικά που ποτέ δεν βάζει. Επιχειρηματίας ακούγεται ότι έκανε δώρο ελαστικά στον δήμο (δίνει 5 και προφανώς θα εισπράξει από αλλού 1000). Το τμήμα καθαριότητας διαμαρτύρεται αλλά για να σου πάρει τα πράγματα που έχεις έξω από το σπίτι σου πρέπει να δώσεις ένα δωράκι στον οδηγό και στον χειριστή του γερανού(δεν εννοώ για τα σκουπίδια). Ελαστικά φθαρμένα στα αυτοκίνητα του δήμου λένε. Για κάντε μια βόλτα τυχαία την Πέμπτη από την λαική αγορά και διαπιστώστε πόσοι υπάλληλοι χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα του δήμου για να ψωνίζουν ντομάτες και αχλάδια για το σπίτι τους. Αυτά όλα εμείς τα πληρώνουμε δύο και τρεις φορές κι όμως τα χρήματα μας πάνε σε άλλες τσέπες και ο δήμος μένει χωρίς λάστιχα και κινδυνεύει η ζωή των υπαλλήλων. Είναι λίγα από όσα ξέρω κι έχω ακούσει. Συμπληρώστε τα δικά σας.
    Αυτή είναι η αλυσίδα του χρήματος που σύμφωνα με τις ανοικτές οικονομίες το χρήμα πρέπει να κινείται.
    Ο/Η Ανώνυμος

    ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΗΚΕ Η ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

    Example ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Στις 4/3/2008 ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Σπυρίδων Σοφράς είχε αποστείλει προς τον Ο.Ε.Κ. το με αριθμό πρωτοκόλλου 4427 έγγραφο με το οποίο υπέβαλε αίτημα για την ανέγερση Εργατικών Κατοικιών σε οικόπεδο που διαθέτει ο Οργανισμός στα όρια του Δήμου Σαλαμίνας.

    Απαντώντας ο ΟΕΚ απέστειλε προς τον κ. Δήμαρχο το έγγραφο που ακολουθεί.

    ΘΕΜΑ: Ανέγερση οικισμού εργατικών κατοικιών στη Σαλαμίνα
    ΣΧΕΤ: Το υπ’ αριθμ. 4427/4-3-08 έγγραφό σας

    Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού σας ενημερώνουμε ότι ο ΟΕΚ σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες (Δνση Πολεοδομίας) έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη σύνταξη των απαραίτητων μελετών για την ανέγερση οικισμού εργατικών κατοικιών στο οικόπεδο ιδιοκτησίας ΟΕΚ το οποίο βρίσκεται στην παραλία, θέση «Λιβάδι», και είχε αρχικό εμβαδόν 10.864,33 τ.μ.

    Το ανωτέρω οικόπεδο εντάχθηκε στο σχέδιο πόλης και καταλαμβάνει τμήμα του Ο.Τ. 370, το οποίο είναι χαρακτηρισμένο ως Κ.Χ. και τμήμα του Ο.Τ. 371 εμβαδού 6646,00 τ.μ.

    Για το ανωτέρω Ο.Τ. έχει ήδη εγκριθεί το διάγραμμα εφαρμογής καθορισμού ρυμοτομικών γραμμών.

    Δεδομένου ότι η πράξη εφαρμογής που έχει ήδη ξεκινήσει από τον Δήμο Σαλαμίνας θα καθυστερήσει πολύ, ο ΟΕΚ θα προχωρήσει στην εκπονήσει μεμονωμένης πράξης εφαρμογής που θα συνοδεύεται από τα σχετικά κτηματολογικά διαγράμματα των υπόλοιπων ιδιοκτησιών του Ο.Τ. τα οποία είναι απαραίτητα για τον υπολογισμό των εισφορών σε γη και χρήμα.

    Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
    Δ/ΝΣΗΣ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ
    Α. ΤΣΙΒΟΣ
    Απο: το Γραφείο Τύπου του Δήμου Σαλαμίνας

    Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

    ΛΑΣΤΙΧΑ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΝΙΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

    salamispress Κάθε χρόνο γίνεται δημοπράτηση για ελαστικά αυτοκινήτων στον Δήμο Σαλαμίνας αξία ύψους 18.000€.
    Αυτή είναι η κατάντια του Δήμου Σαλαμίνας να έχουν τοποθετηθεί περίπου 10 ελαστικά σε διάφορα οχήματα μέσα στα δύο χρόνια και τα υπόλοιπα να κυκλοφορούν φθαρμένα με έξω τα σύρματα και άλλα να βγάζουν λάστιχα από άλλα οχήματα που δεν χρησιμοποιούν άμεσα για να κυκλοφορούν τα απορριμματοφόρα ;
    Αναρωτιέμαι που πήγαν τα χρήματα από την ανάθεση των ελαστικών των δύο χρόνων που ανέρχεται στο ποσόν των 36.000€ μείον τα δέκα ελαστικά που αναγκαστικά τοποθετήθηκαν ;
    Απο: dikaiosi
    Δεν μας ενημερώσατε πως πήρε φωτιά το φορτηγό του δήμου που μεταφερότανε στο συνεργείο του ανάδοχου για την συντήρηση των οχημάτων του δήμου , ακόμα περιμένουμε λεπτομέρειες . >> salamispress

    Ο γνωστός σε όλους μας περιφερειάρχης τα έβαλε πάλι με την Σαλαμίνα

    Ο γνωστός σε όλους μας περιφερειάρχης ξανά χτύπησε και χορήγησε επίσημη πλέον άδεια στην εταιρία «Πέλαγος Α.Ε.» για μετεγκατάσταση της στη Φόκα Αιαντείου , η απόφαση του αυτή λειτουργεί υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων και κατά του περιβαλλοντικού πλούτου του νησιού, κατά την άποψη που έχει εκφραστεί τόσο από τη Νομαρχία Πειραιά όσο και από το Δήμο Σαλαμίνας .

    Ο άνθρωπος απλά τα έχει πιάσει και δεν πάτε να φωνάζετε εσείς και να κάνετε διαμαρτυρίες αυτός κάνει κουμάντο στο νησί όχι εμείς , και άμα λάχει μας γκρεμίζει και την Ελευθερώτρια και το Ευριπίδειο Θέατρο.

    Εμείς έχουμε να του πούμε...« Μολών λαβέ » salamispress

    ΛΟΥΚΕΤΟ σε 2 ΙΝΤΕΡΝΕΤ CAFÉ στην ΣΑΛΑΜΙΝΑ

    salamispress Λουκέτο σε δυο Ιντερνετ καφέ στην Σαλαμίνα έβαλε η Αστυνομία Σαλαμίνας το Σάββατο 20/09/08 διότι βρέθηκαν εντός καταστήματος ανήλικοι πελάτες και κάποιοι άλλοι έπαιζαν απαγορευμένα on line παιχνίδια .

    Οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων βρίσκονται υπό κράτηση και θα οδηγηθούν στο αυτόφωρο την δευτέρα .
    Απο: papnik
  • Δείτε όλες τις αναρτήσεις του συντάκτη: papnik

  • Αιγάλεω – Αίας Σαλαμίνας 3-1

    Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής:
    Νότιος Όμιλος:
    Ατσαλένιος – Κορωπί 0-0
    Αγία Παρασκευή – Βύζας Μεγάρων 2-1
    (7΄ Κούρος, 54΄ Ιορδανίδης – 68΄ Πιπεριάς)
    Αιγάλεω – Αίας Σαλαμίνας 3-1
    (6΄, 36΄ Σαγανάς, 11΄ Κυβελίδης – 75΄ Ντάγκας)
    Ολυμπιακός Χερσονήσου – Αιολικός 1-2
    (55΄ Ανδριαδάκης – 77΄ Παπακώστας, 85΄ Ράσιτς)
    Παναχαϊκή – Ηλιούπολη 1-0
    (32΄ Παπουτσής)
    Αστέρας Ρεθύμνου – Παναργειακός 2-2
    (40΄ Γωνιωτάκης, 63΄ Πετράκης - 25΄ Κουτσοδήμος, 28΄ Κατσαρός)
    Κόρινθος – Φωστήρας 1-0
    (84΄ Πιλιαφάς)
    Αγιος Δημήτριος – Κεραυνός Κερατέας 0-4
    (8΄, 65΄ Κοντογιάννης, 55΄ Νταλάκας, 71΄ Λαζάρου)
    Ρόδος – Χαϊδάρι (αύριο)
    Απο: sportnet.gr

    Μεγα προσβολή στους Έλληνες από Εγγλέζικο τηλεοπτικό show "take it or leave it" με παρουσιαστή τον κύριο RICHARD ARNOLD.

    Στο τηλεοπτικό show "take it or leave it" με παρουσιαστή τον κύριο RICHARD ARNOLD,ετέθη ερώτηση σχετικά με την εθνικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Οι διαγωνιζόμενοι έδωσαν την απάντηση "Έλληνας" αλλά η απάντηση απορρίφθηκε , και βγήκε μια μεγαλόπρεπη Σκοπιανή σημαία με την ένδειξη "Μacedonian". Aν δεν υπέπεσε στην αντίληψη σας , σας εσωκλείω το σχετικό VIDEO.
    http://www.youtube.com/watch?v=xj5byhbyYbU&feature=related
    Περισσοτερα στο taxalia.blogspot.com/2008/09/blog-post_6169.html

    Απο: taxalia.blogspot.com

    Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2008

    ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ... Επίθεση στον ιστοχώρο του www.ampelakia.gr

    Μην πυροβολείτε τον μηχανογράφο! July 4, 2008 ,Posted by sBlogger in : myBlog
    Μην πυροβολείτε τον μηχανογράφο! Έλεος πια! Όλοι γνώστες και μη προκειμένου να πουν την κακία τους και για να πετάξουν το δηλητήριό τους λένε ότι τους κατέβει στο κεφάλι! Τελευταίο παράδειγμα είναι η επίθεση του salamispress.blogspot.com στον ιστοχώρο του www.ampelakia.gr! Συγκεκριμένα αντί να σχολιάσουν τη δουλειά του τμήματος μηχανοργάνωσης, αν δηλαδή έχουν κάποια παρατήρηση επί της σχεδίασης του νέου ιστοχώρου, αμέσως να αναφέρουν πως είναι ανεπαρκής η ενημέρωση των ιστεσελίδων! Δηλαδή, έλεος! Η ιστοσελίδα ακόμα καλά καλά δεν έχει ξεπεράσει τα τεχνικά της προβλήματα μετά την αλλαγή της, ακόμα δεν έχουν περάσει ούτε 5 ημέρες λειτουργίας και αμέσως αρχίσαν οι χαρακτηρισμοί με την “ανεπάρκεια” πληροφόρησης από τους διάφορους “τριανταφυλλόπουλους” που θέλουν να είναι “μπροστά” και τους “Ρομπέν της ενημέρωσης”! Λες και αν υπήρχε σχετική ενημέρωση προς το γραφείο μηχανοργάνωσης ή αν είχαν ολοκληρωθεί οι σχετικές τεχνικές εργασίες θα κρατούνταν ως επτασφράγιστο μυστικό! Πραγματικά, έλεος!

    Υ.Γ.
    Επίσης καλό θα ήταν όταν θέλει κάποιος να θεωρείται το blog του έγκυρο, να εξετάζει τη σύνταξη, τη γραμματική και την ορθογραφία πριν κάνει την οποιαδήποτε δημοσίευση. Και μια συμβουλή, μην εμπιστεύεστε πάντα τον ορθογραφικό έλεγχο του Word…

    Θα μας συγχωρήσετε που αργήσαμε να σου απαντήσουμε αλλά εχθές βρήκαμε το Post σου , καλό θα ήταν εφόσον έχεις παράπονα από κάποια ανάρτηση μας να το αναφέρεις στα σχόλια του salamispress έτσι θα μπορούμε να σας απαντήσουμε και πιο γρήγορα .

    Λοιπόν η παρατήρηση μας δεν ήταν προς τον δημιουργό της ιστοσελίδας ούτε στον διαχειριστή αλλά στους υπεύθυνους του Δήμου Αμπελακίων και στην ελλιπή έως καθόλου ενημέρωση των δημοτών και πολιτών του Δήμου .

    Οπότε έστω και ανορθόγραφα καλό θα ήταν να διαβάζεις καλύτερα αυτά που γράφουμε και να μην βγάζεις άλλα συμπεράσματα .
    Δεύτερον στο salamispress δεν ζητήσαμε από κανέναν να εξετάσει την ορθογραφία των συντακτών μας ούτε εξουσιοδοτούμε εσένα για ορθογραφικό έλεγχο .

    Και στέλνουμε μήνυμα στους συμπολίτες μας , γράψετε όπως μπορείτε και με όπια γραμματική και ορθογραφία θέλετε εσείς αρκεί να γράψετε, εμείς θα το καταλάβουμε.

    Τελικά οι υπεύθυνοι για την υποβάθμιση της Σαλαμίνας και την ρύπανση της παραλίας (Βουρκάρι) είναι οι εξωγήινοι !!!

    salamispress Βγάλαμε το συμπέρασμα ότι oι εξωγήινοι είναι οι δημιουργοί των περιβαλλοντικών προβλημάτων στην Σαλαμίνα , διότι μετά τις αμέτρητες καταγγελίες που γράφτηκαν στο salamispress σε άλλα τοπικά blog και στον τοπικό τύπο για τα βρομόνερα που αδειάζουν καθημερινά στους δρόμους και σταθερά μέσο των όμβριων δικτύων στο λιμάνι στην παραλία (Βουρκάρι) , δεν άλλαξε απολύτως τίποτα .

    Εξωγήινοι σας λέω , αφού κανένας δεν τους βλέπει κανένας δεν τους βρίσκει ούτε Δήμος ούτε Αστυνομία ούτε η Νομαρχία , είναι UFO .

    Κατεβαίνουν από τον Άρη κρυφά με ασπίδα προστασίας (το μέσων ) αδειάζουν τα σκατα τους στην περιοχή του Αρτοποιείου Μπεγνη και στην Αγ. Κυριακής , μετά πάνε μια βόλτα στην Λ. Ιπποκράτους στην περιοχή του Κοκλιοτη , και στην παραλιακή περιοχή Goodys αδειάζουν τα πλυντήρια τους και ακολούθως εξαφανίζονται !!!

    Γονείς.gr (Εκπαίδευση γονέων μαθητών στις Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνίας).

    16/09/2008 Ανακοινώθηκε η δράση «Γονείς.gr» από τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργο Αλογοσκούφη και τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, η δράση «Γονείς.gr», που υλοποιείται στο πλαίσιο της Ψηφιακής Στρατηγικής.

    Η δράση απευθύνεται σε όλους τους γονείς ή κηδεμόνες μαθητών που θα εγγραφούν σε οποιαδήποτε από τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου κατά το σχολικό έτος 2008-2009 (δημόσια και ιδιωτικά σχολεία).Η δράση δίνει τη δυνατότητα στους γονείς των μαθητών Γυμνασίου, να εκπαιδευτούν δωρεάν στη χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και κυρίως αποσκοπεί στην εξοικείωσή τους με το Διαδίκτυο και την αναζήτηση πληροφορίας στον Παγκόσμιο Ιστό (WorldWideWeb).

    Κατά την εκπαίδευση των γονέων, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ενημέρωση για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τους ανήλικους και τις δυνατότητες προφύλαξης των παιδιών από ακατάλληλο περιεχόμενο. Επιπλέον, δίνεται έμφαση σε εκπαιδευτικές υπηρεσίες και περιεχόμενο που μπορεί να βρεθεί στον Παγκόσμιο Ιστό για μαθητές Γυμνασίου, και ειδικότερα στις υπηρεσίες και το περιεχόμενο της Δικτυακής Πύλης του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ)

    Οι δικαιούχοι γονείς έχουν το δικαίωμα δωρεάν κατ’ οίκον εκπαίδευσης από ειδικούς εκπαιδευτές και δικαίωμα πρόσβασης σε εκπαιδευτικά πακέτα αυτόνομης μάθησης μέσω Διαδικτύου (e-learning). Επιπλέον, η δράση επιδοτεί την απόκτηση νέας, ευρυζωνικής σύνδεσης στο Διαδίκτυο διάρκειας δύο (2) μηνών, για τους ωφελούμενους γονείς που δεν την διαθέτουν. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο Δικαιούχος να έχει στο σπίτι Η/Υ (σταθερό ή φορητό) με δυνατότητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο.
    salamispress

    Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008

    Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ New York Life Insurance Co ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ...ΜΕΧΡΙ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2009 Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ

    Η ασφαλιστική εταιρεία New York Life Insurance Company άρχισε να πουλά ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής στην Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1882. Ωστόσο, λόγω της αναταραχής που προκλήθηκε από το ξέσπασμα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, η New York Life σταμάτησε να πουλά ασφαλιστήρια συμβόλαια στην Ευρώπη και στην Οθωμανική Αυτοκρατορία μετά το 1914.

    Διάφορες αναφορές και άλλες πηγές δείχνουν ότι πολλά άτομα ελληνικής καταγωγής που ζούσαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία όταν ξέσπασε ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος εκτοπίστηκαν ή αφανίστηκαν κατά την περίοδο από το 1915 έως το 1923.

    Επειδή η New York Life είναι δεσμευμένη να ενεργεί με βάση το βέλτιστο συμφέρον των ασφαλισμένων της, η New York Life ερεύνησε τα αρχεία της για να εντοπίσει όλα τα ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής που εκδόθηκαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία πριν το 1915 σε άτομα ελληνικής καταγωγής. Η New York Life κατέβαλε τις παροχές για πολλά από αυτά τα ασφαλιστήρια συμβόλαια. Ωστόσο, η New York Life δεν έλαβε αξιώσεις και συνεπώς δεν κατέβαλε παροχές ή την αξία σε μετρητά για ορισμένα από αυτά τα ασφαλιστήρια συμβόλαια, τα οποία αναφέρονται ως "Ελληνικά Ασφαλιστήρια Συμβόλαια".

    Για να ενθαρρύνει τις αξιώσεις σχετικά με τα Ελληνικά Ασφαλιστήρια Συμβόλαια, η New York Life δημιούργησε το Πρόγραμμα Ελληνικών Ασφαλιστηρίων Συμβολαίων Ζωής. Οι απόγονοι των ατόμων που ασφαλίστηκαν σύμφωνα με τα Ελληνικά Ασφαλιστήρια Συμβόλαια μπορεί να υποβάλουν αξιώσεις για παροχές, ακολουθώντας τα βήματα που συνοψίζονται εδώ και περιγράφονται αναλυτικότερα παρακάτω.

    Αν μπορείτε να αποδείξετε ότι είστε απόγονος/απόγονη ενός ατόμου που ασφαλίστηκε σύμφωνα με τα Ελληνικά Ασφαλιστήρια Συμβόλαια, μπορεί να έχετε δικαίωμα για παροχές σύμφωνα με αυτό το Πρόγραμμα.
    Περισσοτερα στο: www.greekinsuranceclaims.com/gr/home.php3

    Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

    ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ... Πρόστιμα για περιβαλλοντικές παραβάσεις από τη Νομαρχία Πειραιά

    Πρόστιμο ύψους 10.000 € στην εταιρεία «Ναυπηγοεπισκευαστική Σαλαμίνος ΑΕ» που βρίσκεται επί της οδού Τεύκρου 48, στα Αμπελάκια Σαλαμίνας, καθώς όπως διαπιστώθηκε από έλεγχο των υπηρεσιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά οι υπεύθυνοι διατηρούσαν σε υπαίθριο χώρο της μονάδας μεγάλες ποσότητες επικίνδυνων αποβλήτων και συγκεκριμένα λάσπες από καθαρισμούς δεξαμενών πετρελαίου πλοίων και βαρέα κατάλοιπα πετρελαίου πλοίων, όπως επίσης μεγάλες ποσότητες στερεών απορριμμάτων από επισκευές πλοίων χωρίς την απαιτούμενη άδεια και έγκριση περιβαλλοντικών όρων. Για την υπόθεση ενημερώνεται ο αρμόδιος εισαγγελέας Πειραιά.

    Δείτε προηγούμενη καταγγελία που αναρτήσαμε Πέμπτη, 11 Σεπτέμβριου 2008
    (Εισαγωγή σκουπιδιών στη Σαλαμίνα από το Δήμο Περάματος ???)
    salamispress

    Ο Γκρούεφσκι τρελάθηκε... γιατρούς δεν έχουν στα Σκόπια ???

    Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για ανάρτησή

    Επιστρατεύουν τον Μ. Αλέξανδρο σε σποτ!
    Και με τηλεοπτικά σποτ που εμφανίζουν τον Μέγα Αλέξανδρο να επιτίθεται στα... Γαυγάμηλα επιχειρεί τώρα η κυβέρνηση των Σκοπίων να «συνεπάρει» τους πολίτες της, παραλληλίζοντας τις επιτυχείς μάχες του στρατηλάτη με αυτήν που δίνεται αυτές τις μέρες για τη διεκδίκηση του ονόματος Μακεδονία. «Πιστεύω στον εαυτό μου, πιστεύω στη νίκη, εσύ είσαι η Μακεδονία», φέρεται να λέει ο Μέγας Αλέξανδρος στο σποτ, ακολουθούμενος από μακεδονική φάλαγγα σαν να καλεί εμμέσως τους Σκοπιανούς να είναι σε επαγρύπνηση λίγο πριν από την επίθεση...
    http://www.youtube.com/watch?v=SRevveqFltU

    *Ο Μέγας Αλέκος ομιλεί στα ... ντόπια!
    http://www.youtube.com/watch?v=WZwgl9-G00Q

    *Όλα τα λεφτά είναι το όνομα της ... Κλεοπάτρας στα κυριλλικά υπό τους ήχους του Παπαθανασίου (Μιλάμε για κλοπή σε όλα τα επίπεδα!) Α, ναι και ο Πούτιν είναι επίγονος του μεγάλου στρατηλάτη...
    http://www.youtube.com/watch?v=KMkVYLqoTf4

    *Άθελά του κι εδω ο Πούτιν ξαναπαίζει τον ρόλο του. Εδώ εκπροσωπείται από το πλήρωμα ενός υποβρυχίου που αναδύεται ... στην Makedonija!
    Α, ναι η διαφήμιση γυρίστηκε για λογαριασμό της η Cosmofon, θυγατρική της Cosmote στην πΓΔΜ...

    ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ σημαίνει ΕΛΛΗΝΑΣ ... Δεν θα γίνεις ΕΛΛΗΝΑΣ ποτέεεε... Σκοπιανέεεε... Σκοπιανέεεε....ε..ε.. salamispress

    Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

    Η Νομαρχία Πειραιά στη διεθνή τουριστική έκθεση JATA του Τόκυο

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Στην Ιαπωνία και συγκεκριμένα στο Τόκυο, εκεί που θα χτυπά τις επόμενες ημέρες η καρδιά της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας θα δώσει δυναμικά το παρόν η Νομαρχία Πειραιά με στόχο την μεγαλύτερη και καλύτερη δυνατή προβολή των τουριστικών της προορισμών, των νησιών του Αργοσαρωνικού, της επαρχίας της Τροιζηνίας, των Κυθήρων και των Αντικυθήρων.

    Μετά τις ολοκληρωμένες και άκρως επιτυχημένες παρουσίες στις τουριστικές εκθέσεις του Βερολίνου, της Μόσχας, της Νάπολι, της Βαρκελώνης, του Ντουμπάι και της Λευκωσίας η Νομαρχία Πειραιά θα συμμετάσχει φέτος για πρώτη φορά στη διεθνή τουριστική έκθεση JATA 08 που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή Odaiba, το αποκαλούμενο παραθαλάσσιο δευτερεύον κέντρο του Τόκυο, από τις 19 έως τις 21 Σεπτεμβρίου.

    Μια μέρα πριν η έκθεση ανοίξει τις πύλες της στο κοινό, την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της τουριστικής ταυτότητας της Νομαρχίας Πειραιά σε επαγγελματίες του κλάδου του τουρισμού, σε ειδική εκδήλωση στο πλαίσιο της έκθεσης.

    Η ολοκληρωμένη παρουσία της Νομαρχίας Πειραιά στην JATA αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για την προβολή της περιοχής και των δυνατοτήτων της στην αγορά της Ιαπωνίας. Στόχος της Νομαρχίας Πειραιά είναι να προσελκύσει έναν σημαντικό αριθμό επισκεπτών και επαγγελματιών του χώρου, οι οποίοι θα προμηθευτούν από το περίπτερό της Νομαρχίας το πλήρως ανανεωμένο και πολύγλωσσο - μεταφρασμένο και στα ιαπωνικά - διαφημιστικό υλικό, σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή (Περίπτερο Ελλάδας: Hall East 1-2-3, Θέση Β37).

    Η JATA που θα διεξαχθεί στο 26.000 τ.μ. εκθεσιακό κέντρο Tokyo Big Sight αποτελείται από δύο χωριστές αλλά συμπληρωματικές εκδηλώσεις: το Παγκόσμιο Συνέδριο Τουρισμού και την Τουριστική Έκθεση. Το Συνέδριο επικεντρώνεται κάθε χρόνο σε ένα ειδικό θέμα που αφορά τους επαγγελματίες του κλάδου του τουρισμού, κυρίως της ασιατικής αγοράς. Φετινό θέμα είναι «Η δυναμική του τουρισμού - Αναζωογόνηση της ιαπωνικής αγοράς τουρισμού». Η Τουριστική Έκθεση προσφέρει τη δυνατότητα στους εκθέτες, αφενός να έρθουν σε επαφή με τους Ιάπωνες επαγγελματίες του κλάδου (η πρώτη ημέρα είναι αφιερωμένη σε αυτού του είδους τις επαφές δικτύωσης), αφετέρου και να προωθήσουν το τουριστικό τους προϊόν στους Ιάπωνες τουρίστες. Σημειώνεται ότι στην περσινή έκθεση είχαν συμμετάσχει 772 εκθέτες από 134 χώρες με τον αριθμό των επισκεπτών να προσεγγίζει τις 70.000.
    Από: το Γραφείο Τύπου Νομαρχίας Πειραιά

    Νέα ερώτηση στη βουλή για το Βουρκάρι από τον βουλευτή Μ.Παπαγιαννάκη

    Νέα σημαντική παρέμβαση στον αγώνα που πλέον έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις για την σωτηρία και την αναβάθμιση του υγροβιοτόπου του Βουρκαρίου έγινε αυτή τη φορά από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Παπαγιαννάκη με πρόσφατη ερώτησή του στη Βουλή.
    Ο κ. Παπαγιαννάκης αναφέρεται και επικαλείται την τελευταία γνωμοδότηση του Συνηγόρου του Πολίτη που όπως είναι γνωστό καλεί τόσο την τοπική Διοίκηση (Νομαρχία και Δήμο) όσο και την Κυβέρνηση να πάρουν άμεσα μέτρα προστασίας του υγροβιοτόπου του Βουρκαρίου. Συγκεκριμένα ζητάει να σταματήσουν άμεσα οι αδειοδοτήσεις για βιομηχανικές-βιοτεχνικές δραστηριότητες για τί θεωρεί ότι η περιοχή δεν είναι πλέον βιομηχανική ζώνη.
    Ο βουλευτής καταλήγει ερωτώντας τον υπουργό :"...Πώς σχολιάζει τα ως άνω και πότε σκοπεύει να προχωρήσει στη λήψη κατάλληλων νομοθετικών ρυθμίσεων, ώστε να προστατευθεί ο υγροβιότοπος "Βουρκάρι", όπως επιτάσσει και το πόρισμα του "ΣτΠ";...".
    Περισσότερα: http://vourkari.blogspot.com/2008/09/blog-post_15.html

    Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

    Μηνυμα προς ιχθυαγορες και καταναλωτες Αττικης ,Ελευσινας Σαλαμινας και Μεγαριδος !!!!!

    Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για ανάρτησή
    Εμποροι ,Καταναλωτες ψαριων και οστρακων Προσοχη!
    Παρανομοι αλιεις ψαριων και οστρακων με απαγορευμενου τυπου διχτυα (κρυσταλιζε) ψαρευουν στα απαγορευμενα βρωμονερα του Σαρωνικου, Σαλαμινας ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ Μπατσι, νυχτα χωρις πλοικα με κουκουλες στα κεφαλια τους εκθετοντας σε κινδυνο την ζωη τους και αλλων ναυτικων που φυλανε εγκαταστασεις και πλοια και κυριως των ανυποψιαστων καταναλωτων ψαριων σε παραθαλασσιες ψαροταβερνες του Σαρωνικου.

    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ. ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ.
    ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΤΟΣ Κ Α Ρ Κ Ι Ν Ο Σ ΟΤΙ ΤΡΩΤΕ ΑΠ ΑΥΤΑ ....
    Ο/Η Ανώνυμος

    Ανακαλύφθηκε και νέος αρχαίος τάφος στο κέντρο της Σαλαμίνας

    salamispress Μετά την έναρξη των εργασιών για την αποχέτευση, στην οδό Δαμαλά και Λ. Ιπποκράτους (Τσάμη) Ανακαλύφθηκε και νέος αρχαίος τάφος .
    Η ιστορία της Σαλαμίνας από τα αρχαία χρόνια ανακαλύπτετε κομμάτι κομμάτι και είναι γεγονός ότι όπου να σκάψεις αρχαία θα βρεις .
    Η αρχαιολογική υπηρεσία ανέλαβε αμέσως ενέργειες ανασκαφής. Πιστεύουμε πως οι προσπάθειες αναδείξεως των αρχαιολογικών ευρημάτων θα είναι εξίσου δραστικές.

    Ακούσαμε και πολλές φορές για το Μουσείο της Σαλαμίνας , το γράψανε εφημερίδες το γράψανε ιστοσελίδες (το γράψανε και οι υπεύθυνοι ) και ακόμα να το δούμε .
    Υπομονή αδέλφια το καλό πράμα (Μουσείο) αργεί να τελειώσει .
    salamispress

    Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

    Τι χάλια είναι αυτά με το λιμάνι της Σαλαμίνας ???

    salamispress Aπο apopseis-dimari.blogspot.com

    Τι χάλια είναι αυτά με το λιμάνι της Σαλαμίνας;;;

    Για το μεγάλο πρόβλημα του λιμανιού είχαμε ασχοληθεί και παλαιότερα

    Όμως φαίνεται ότι κανένας δεν ασχολείται με το θέμα!!!!!

    Τα λεφτά ΔΗΜΑΡΧΕ για να φτιαχτεί το λιμάνι γιατί δόθηκαν;;

    Για να βλέπουμε αυτά τα σαπιοκάραβα που θυμίζουν εγκαταλελειμμένο ναυπηγείο ;;;

    Η μήπως για να πηγαίνει εκεί ο κάθε πικραμένος , κατά φαντασία πλοιοκτήτης και βέβαια σπουδαίος ψαράς να δένει την κάθε ΒΛΑΚΕΙΑ του.
    Περισσοτερα στο apopseis-dimari.blogspot.com

    Αίας Σαλαμίνας – Παναχαϊκή 0 - 0

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής του νοτίου ομίλου της Γ' Εθνικής:
    Κορωπί – Αγία Παρασκευή 2-0
    (39', 86' Γιαννακίδης)
    Ατσαλένιος – Αιγάλεω 3-1
    (7' Μπενίτεθ, 60' Χασομέρης - 63' Κυβελίδης)
    Βύζας – Χερσόνησος 1-1
    (47' Παππάς - 63' Ανδρεαδάκης)
    Αίας Σαλαμίνας – Παναχαϊκή 0-0
    Αιολικός – Αστέρας Ρεθύμνου 0-1
    (30' Κοζανίδης)
    Ηλιούπολη – Ρόδος 2-1
    (2' Ντε Φραντσέσκο, 48' Νικολόπουλος - 82' Τριχιάς)
    Παναργειακός – Κόρινθος 0-0
    Χαϊδάρι – Άγιος Δημήτριος 2-1
    (74' Σταματίου, 93' Παναγόπουλος - 46' Ευαγγελάτος)
    Φωστήρας – Κεραυνός Κερατέας 2-1
    (3' , 49' Ζαχαρόπουλος - 87' Γκιτζάλης αυτ.)
    Απο: contra.gr

    Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008

    Θα γκρεμισουν το 5ο Δημοτικο Σχολειο Σαλαμινας γιατι ειναι μικρο για να χτιστει μεγαλυτερο ???

    Ο/Η dikaios άφησε ένα νέο σχόλιο για ανάρτησή
    Αν γνωριζει καποιος αληθευει οτι θα γκρεμισουν το 5ο Δημοτικο σχολειο γιατι ειναι μικρο για να χτιστει μεγαλυτερο . Ετσι ακουγεται στο ιδιο το σχολειο και τα παιδια θα μεταφερθουν σε αλλα σχολεια.
    Και αν ναι τωρα το θυμηθηκαν που ξεκινησε η καινουργια σχολικη χρονια και γιατι εκαναν εγραφες αν ειναι ετσι;
    Απο: dikaios

    Ενημερώθηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις «τοξικές βόμβες» στις ακτές του Σαρωνικού και ειδικότερα στην Ελευσίνα και τη Σαλαμίνα

    Από δημοσιεύματα και από κοινοβουλευτικές ερωτήσεις ενημερώθηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις «τοξικές βόμβες», τα νεκροταφεία πλοίων που δηλητηριάζουν καθημερινά τη θάλασσα και λειτουργούν στις ακτές του Σαρωνικού και ειδικότερα στην Ελευσίνα και τη Σαλαμίνα. Αυτό επισημαίνει ο Επίτροπος κ. Δήμας στην απάντησή του σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Σταύρου Αρναουτάκη που αφορούσε στο ζήτημα της διαρροής τοξικών υλικών στις ακτές του Σαρωνικού από πλοία που έχουν εγκαταληφθεί στην περιοχή καθώς και της μόλυνσης που προκαλούν σε ακτές και ζωντανούς οργανισμούς. Ο Ευρωβουλετής ζήτησε να μάθει αν η Επιτροπή γνωρίζει το θέμα και αν έχει μελετήσει τις επιπτώσεις στο περιβάλλον από τα νεκροταφεία πλοίων γενικότερα στη Mεσόγειο. Επίσης, ποιες είναι σήμερα οι προϋποθέσεις λειτουργίας των διαλυτηρίων, των νεκροταφείων πλοίων και ποιες οι εγγυήσεις ότι δεν υπάρχει διαρροή στο περιβάλλον επικίνδυνων τοξικών υλικών. Τέλος, πώς εξασφαλίζεται ότι ακολουθούνται οι προϋποθέσεις αυτές.
    Στην απάντησή του, ο Αρμόδιος Επίτροπος για θέματα Περιβάλλοντος κ. Σταύρος Δήμας, αναφέρει ότι αν και πολύ πρόσφατα ενημερώθηκε για το ζήτημα, γνωρίζει τα προβλήματα ρύπανσης που οφείλονται στην κακή διαχείριση των αποβλήτων από την ξηρά (παράνομες χωματερές, βιομηχανία, οικιστικός τομέας) και από ναυάγια πλοίων.
    Το πρόβλημα της διάλυσης των πλοίων, τονίζει ο κ. Δήμας, έχει αναλυθεί σε πολλές μελέτες () που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Μάλιστα, η Επιτροπή προετοιμάζει πλέον ανακοίνωση σχετικά με τη στρατηγική για τη διάλυση των πλοίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία θα καλύπτει και την εκτίμηση των επιπτώσεων από το γεγονός αυτό.
    Σύμφωνα με μελέτες και στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί πρόσφατα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Ναυσιπλοΐας (ΕΟΑΝ - EMSA), ο αριθμός των εγκαταστάσεων διάλυσης πλοίων που δραστηριοποιούνται στα κράτη μέλη, τα οποία συνορεύουν με τη Μεσόγειο, είναι περιορισμένος. Από τα δεδομένα του EMSA προκύπτει ότι εννέα πλοία με συνολικό εκτόπισμα περίπου 6.000 τόνων διαλύθηκαν στις ελληνικές εγκαταστάσεις κατά τα έτη 2006-2007 (εκ των οποίων πέντε στην Ελευσίνα). Η σημαντικότερη δραστηριότητα διάλυσης πλοίων είναι γνωστό ότι συντελείται στην ακτή της Αλιάγας κοντά στην Σμύρνη της Τουρκίας, αλλά η Επιτροπή δεν έχει υπόψη τις επιπτώσεις της στο θαλάσσιο περιβάλλον. Το ίδιο ισχύει και για τις εγκαταστάσεις επισκευής πλοίων στο Σαρωνικό. «Ενδέχεται να έχουν περιβαλλοντικές επιπτώσεις», υπογραμμίζει ο κ. Δήμας, καθώς αποβάλλονται ορυκτέλαια, χημικές ενώσεις και άλλα απόβλητα από τα πλοία στη θάλασσα.
    Ωστόσο, η Επιτροπή έχει εγκρίνει και δημοσιεύσει έγγραφο αναφοράς που περιγράφει τις βέλτιστες διαθέσιμες τεχνικές για τα διυλιστήρια πετρελαίου και φυσικού αερίου που θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την διαδικασία έκδοσης αδείας ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η υγεία του ανθρώπου και να μη χρησιμοποιούνται διαδικασίες ή μέθοδοι που θα μπορούσαν να είναι επιβλαβείς για το περιβάλλον.
    Επίσης, με οδηγία που αφορά την ευρωπαϊκή πολιτική για το θαλάσσιο περιβάλλον, η οποία τέθηκε σε ισχύ τον Ιούνιο του 2008, τα κράτη μέλη της Μεσογείου οφείλουν να συνεργαστούν με τις γειτονικές χώρες της περιοχής και να διαμορφώσουν μια θαλάσσια στρατηγική και ένα πρόγραμμα μέτρων για την αντιμετώπιση των κύριων περιβαλλοντικών πιέσεων, με στόχο την επίτευξη της καλής κατάστασης του περιβάλλοντος έως το 2020. Για τον λόγο αυτό, κάθε κράτος μέλος, επισημαίνει ο κ. Δήμας, οφείλει μέχρι το 2012, να αξιολογήσει τα θαλάσσια ύδατά του, λαμβάνοντας υπόψη τις πιέσεις και τις επιπτώσεις των ανθρώπινων δραστηριοτήτων. Τέλος, ο κ. Δήμας δεν διστάζει να τονίσει ότι η Επιτροπή θα αναλάβει νομική δράση κατά του κράτους μέλους που δεν θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.
    Απο: AΠΕ-ΜΠΕ

    Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

    θλιβερή εικόνα των σχολείων κατέγραψαν μηχανικοί της νομαρχίας και του ΕΜΠ

    Μισθωμένα, ακατάλληλα και χτισμένα πριν από το 1959 είναι τα περισσότερα από τα 200 σχολικά κτήρια του Πειραιά και των όμορων δήμων, ενώ 11 από αυτά έχουν ανεγερθεί στις αρχές του περασμένου αιώνα και κατά συνέπεια είναι επικίνδυνα για τη στέγαση των μαθητών.
    Τη θλιβερή εικόνα των σχολείων στις εν λόγω περιοχές κατέγραψαν μηχανικοί της νομαρχίας και του ΕΜΠ, σε αυτοψίες που πραγματοποίησαν τον Αύγουστο -στο πλαίσιο «προσεισμικού ελέγχου»- σε όλα τα σχολικά κτήρια του Πειραιά, της Δραπετσώνας, της Νίκαιας, του Κορυδαλλού, της Σαλαμίνας, των νησιών του Αργοσαρωνικού και των Κυθήρων. Σύμφωνα με την έκθεσή τους, διαπιστώθηκε ότι 58 σχολεία (19 νηπιαγωγεία, 10 Δημοτικά, 6 Γυμνάσια, 5 Λύκεια, 18 Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης) του Πειραιά και των νησιών στεγάζονται σε μισθωμένα κτήρια, αρκετά από τα οποία δεν πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές, και για την ασφάλεια των μαθητών επιβάλλεται η μεταστέγασή τους.
    Από: Γραφείο Τύπου Νομαρχια Πειραιά

    Έπαινοι Συμμετοχής δόθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο Βροντούς Σαλαμίνας

    Helmepa : Τα παιδιά ζωγραφίζουν για το περιβάλλον
    Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ζωγραφικής της Παιδικής HELMEPA για το 2008 ολοκληρώθηκε με επιτυχία με τη συμμετοχή παιδιών-μελών του Προγράμματος, ηλικίας 5 έως 12 ετών. Το θέμα του Διαγωνισμού, εμπνευσμένο όπως πάντα από μηνύματα των ίδιων των παιδιών, ήταν:
    «Είμαστε το μέλλον, είμαστε η ζωή, βάζουμε σα στόχο: Να σώσουμε τη Γη!»
    Οι μικροί εθελοντές ζωγράφισαν με ενθουσιασμό για το περιβάλλον και με τα 160 ομαδικά έργα τους στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα στους μεγάλους.

    Η τελική επιλογή των καλύτερων έργων έγινε, όπως και κάθε χρόνο, από το Προεδρείο του Συμβουλίου Αντιπροσώπων, που φέτος το απαρτίζουν παιδιά από την Κάλυμνο, τη Χίο και τη Θράκη.

    Το A’ Βραβείο έλαβε η Ομάδα 1073(Γ), 10 ετών, από το 11ο Δημοτικό Σχολείο Χίου και το έργο εκτυπώθηκε σε Αφίσα (συνημμένη) με τα ονόματα των μελών της Ομάδας και του Εκπαιδευτικού τους στα ελληνικά και αγγλικά. Η Αφίσα αυτή διανέμεται στα παιδιά-μέλη και τους Εθελοντές Εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, στα μέλη της HELMEPA αλλά και ευρύτερα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έπαινοι Συμμετοχής δόθηκαν σε κάθε παιδί-μέλος των Ομάδων της Παιδικής HELMEPA που ζωγράφισαν τα Β! και Γ! Βραβεία, δηλαδή στην Ομάδα 880(Α), 6 ετών, από το Δημοτικό Σχολείο Βροντούς Σαλαμίνας και την Ομάδα 1486(Β), 8 ετών, από το 7ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, αντίστοιχα.
    Για άλλη μια χρονιά συγχαίρουμε τους νεαρούς καλλιτέχνες για τα μηνύματα που έστειλαν σε όλους μας.

    Πήρε θέση για Ουρτάδο ο Αίας Σαλαμίνας

    salamispress Ανακοίνωση με αφορμή το επεισόδιο που δημιουργήθηκε την Τετάρτη στη Σαλαμίνα με τον Πολ Ουρτάδο εξέδωσε την Πέμπτη η διοίκηση του Αίαντα Σαλαμίνας. (11/9/2008)
    Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: "Σχετικά με δημοσιεύματα που είδαν το φως σήμερα 11/9/2008, και αφορούν σε επεισόδιο που είχε ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας Πολ Ουρτάδο την Τετάρτη στην πόλη της Σαλαμίνας, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η Π.Α.Ε. Αίας Σαλαμίνας ουδεμία σχέση έχει με το περιστατικό και τους δράστες του. Ως εταιρεία και ως άνθρωποι, αποδοκιμάζουμε και καταδικάζουμε κάθε πράξη βίας απ’ όπου και αν προέρχεται και ακόμα περισσότερο όταν στρέφεται κατά ποδοσφαιριστών της ομάδας μας. Η οποιαδήποτε σύνδεση επιχειρείται μεταξύ του συγκεκριμένου συμβάντος και της ομάδας μας είναι κακόβουλη και υποβολιμαία. Είμαστε υποχρεωμένοι να καταδικάσουμε και δημόσια την συμπεριφορά του ποδοσφαιριστή ο οποίος αποδίδει όλο το συμβάν στην ΠΑΕ Αίας για λόγους που αφορούν το ίδιο. Και όλα τούτα τη στιγμή που εδώ και αρκετές ημέρες δεν προσέρχεται στις προπονήσεις της ομάδας ενώ αρνείται να παραλάβει και τα χρήματα που του οφείλονται από την ΠΑΕ τα οποία φτάσαμε στο σημείου να του προσφέρουμε με δικαστικό επιμελητή!. Η όλη στάση του ποδοσφαιριστή είναι απολύτως απαράδεκτη, και μάλιστα λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος. Από την πλευρά μας καθιστούμε σαφές πως θα προβούμε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες και προς οποιαδήποτε κατεύθυνση για την προστασία των συμφερόντων της ομάδας, αγωνιστικών και μη. Για την ΠΑΕ Αίας προέχει ο κυριακάτικος αγώνας πρωταθλήματος με την Παναχαϊκή".

    Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

    Εισαγωγή σκουπιδιών στη Σαλαμίνα από το Δήμο Περάματος ???

    Πληροφορίες που μας έρχονται μιλούν για εισαγωγή σκουπιδιών στη Σαλαμίνα από το Δήμο Περάματος .
    Κάτοικοι της περιοχής των ναυπηγιών του Δήμου Αμπελακίων βλέπουν φορτηγά του Δήμου Περάματος να ξεφορτώνουν σκουπίδια σε χώρο παράπλευρο του ναυπηγείου .

    Συζήτηση για τη ναυπηγική βιομηχανία στο Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας

    «Οι εξελίξεις στη ναυπηγική βιομηχανία και η απάντηση των ταξικών δυνάμεων» είναι το θέμα συζήτησης που διοργανώνουν αύριο Παρασκευή στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας οι ΚΟ Σαλαμίνας του ΚΚΕ. Θα μιλήσει ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, στέλεχος του ΚΚΕ.

    για την... Ομοσπονδία Εξωραιστικών και Εκπολιτιστικών Συλλόγων Σαλαμίνας

    Αγαπητοί γείτονες,
    Την 06 Αυγούστου είχατε αναφερθεί στο ζήτημα του Βουρκαρίου με μια σημαντική ανάρτησή σας - ανακοίνωση της Ομοσπονδίας εξωραιστικών και εκπολιτιστικών Συλλόγων Σαλαμίνας.
    Θα ήταν σημαντική η βοήθειά σας άν θα μπορούσαμε εμείς, ως Φορέας Συλλόγων Μεγάρων, να αποκαταστήσουμε μια επικοινωνία με την ομοσπονδία της Σαλαμίνας. Θα μπορούσατε να μας στείλετε τηλέφωνα ή και e-mail ;
    Ευχαριστούμε για τίς αναρτήσεις σας σε σχέση με το Βουρκάρι που βέβαια ως θαλάσσιος χώρος είναι κοινός ανάμεσα μας. Είναι σημαντικό να συνηδητοποιήσουν όσο γίνεται περισσότεροι κάτοικοι της Σαλαμίνας ότι η αναβάθμηση του ευρύτερου χώρου της περιοχής του Βουρκαρίου θα είναι αναβάθμηση και της ακτής της Σαλαμίνας. Και δυστυχώς μιά βιομηχανικοή υποβάθμηση της περιοχής θα έχει άμεσες αρνητικές συνέπειες για όλους μας.
    Η διεύθυνση του blog σας έχει προστεθεί στον κατάλογο με τις φιλικές ιστοτοπικές διευθύνσεις στην σελίδα του vourkari.blogspot.com.
    Άν θα είχατε λίγο χρόνο για μια συνάντηση θα ήταν χαρά μας να σας βρίσκαμε κάποιο απόγευμα στο Πέραμα στα φεριμπότ για μια γνωριμία με το χώρο του Βουρκαρίου.
    Απο:vourkari.blogspot.com

    Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

    Θύμα ξυλοδαρμού ποδοσφαιριστής του Αίαντα Σαλαμίνας

    salamispressΑπίστευτα πράγματα στη Σαλαμίνα, όπου ο Πολ Ουρτάδο έπεσε θύμα ξυλοδαρμού την ώρα που έκανε βόλτα στο νησί με την κοπέλα του.
    Ο Βενεζουελάνος άσος του Αίαντα δέχθηκε επίθεση από τρία άτομα περνώντας έξω από υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας και ακολούθως μετέβη στο αστυνομικό τμήμα για να υποβάλλει μηνύσεις.
    Η διοίκηση της ομάδας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κρατά ουδέτερη στάση σχετικά με το θέμα.

    Η σχετική ανακοίνωση
    "Οσον αφορά την υπόθεση του Πολ Ουρτάδο, η ΠΑΕ ανακοινώνει πως αυτή τη στιγμή προέχει ο αγώνας με την Παναχαϊκή. Με τον παίκτη θα ασχοληθεί από την Δευτέρα όπου θα παρθούν σημαντικές αποφάσεις".
    Απο: contra.gr

    ΝΤΡΟΠΙΑΖΟΥΝ ΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ???

    Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για ανάρτησή
    Τεταρτη 10-9 και ωρα περιπου 13:30 οι αιωνειοι παραγωντες του αιαντα εσπασαν στο ξυλο εννα απο τα πιο αγαπητα παιδια της εξεδρας και ολλων των φιλαθλων του νησιου, Ηλιας Κανακης,(κρυφοπροεδρος)Νεκταριος ΠΑΡΘΕΝΗΣ(Ο παντος καιρου)λαμογιο διαχρωνικο και ο γνωστος ανθρωπος της νυχτας Σιδερης Σταμπουλης, μπροστα στα εκπληκτα ματια των περαστικων και ολης της γειτονιας γρονθοκωπησαν τον ποδοσφαιριστη Φρανκο Ουρταδο εννα παιδι 21 ετων, του επεισοδειου επηληφθηκε η αστυνομια.
    ΑΥΤΟΙ Η ΦΑΡΑ ΠΟΥ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΗΣΜΟ.
    Ο/Η Ανώνυμος

    ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΗΣΤΕ !!!

    Argyris Paspalas wrote
    kalispera se olous, thelw na zitisw mia xari... na proothisete to parakatw minima se osous kserete:

    "Stis 13 avgoustou to apogevma 3 me 5, metaxi 78ou - 79ou xiliometrou stn ethniki odo athinwn - lamias egine ena thanatiforo troxaio atixima me ena prasino lancia delta kai ena mavro yamaxa fazer. se afto to atyxima skotothike o odigos tis mixanis, o aderfos mou ... KWSTANTINOS PASPALAS, 30 etwn. Episis apo oti me exoun enimerwsei apo tin troxaia den iparxei KANENAS martiras. Oloi exete aderfia kai mporeitai na katalavetai. to kinito mou einai 6979206490 kai to email mou argyris_paspalas@yahoo.gr... ean iparxei kapoios pou na kserei to otidipote sas parakalw as epikoinonisei mazi mou, apla thelw na mathw...

    sas efxaristw poli , kai esas olous sas efxaristw akoma pio poli.
    Απο: christosmichael1

    Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

    Για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμηθούν η μεγαλύτεροι.

    salamispress Το Ευριπίδειο Θέατρο
    κατασκευάστηκε το 1993 και εγκαινιάστηκε το Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου από την τότε υπουργό πολιτισμού Κα. Άννα Ψαρούδα Μπενάκη.
    Τώρα μας λένε ότι είναι παράνομο ???
    --------------------------------
    Η Παναγία η Ελευθερώτρια κατασκευάστηκε το 1998 η ανέγερση του Ιερού Ναού της Παναγίας Ελευθερώτριας ήταν υλοποίηση ενός τάματος που είχαν κάνει κυρίως οι γυναίκες της περιοχής αυτής, όταν στις 12 Οκτωβρίου 1944 αποχώρησαν οι Γερμανοί από το νησί.

    Το τάμα πραγματοποιήθηκε μετά από 54 χρόνια αποδίδοντας έτσι φόρο τιμής, πίστης και λατρείας στον Υπέρμαχο Στρατηγό του Γένους μας.

    Επαναλαμβάνουμε το θεωρούμε ΠΡΟΣΒΟΛΗ στα ιερά και τα όσια , όποια απόφαση κατεδάφισης του ιερού ναού της Ελευθερώτριας από όποιον ηδύποτε Γενικό Γραμματέα της περιφέρειας Αττικής .

    Ο Λαός της Σαλαμίνας περιμένει από τον κ. Πρωθυπουργό να επιληφθεί του θέματος .
    salamispress

    (ΠΡΟΣΟΧΗ ΙΟΣ ( ΜΕΣΩ MAIL ΜΕ ΘΕΜΑ INVITATION ) είναι ΦΑΡΣΑ

    ΦΑΡΣΑ TO MHNYMA [(ΠΡΟΣΟΧΗ ΙΟΣ (ΜΕΣΩ MAIL ΜΕ ΘΕΜΑ INVITATION)]
    Από πληροφορίες που μας έρχονται για το e-mail με τον τίτλο 'ΙNVITE' H' 'ΙΝVITO' είναι ΦΑΡΣΑ και δεν ισχύει ότι η MICROSOFT EΠIBEBAΙΩΝΕΙ ΩΣ ΤΟΝ ΠΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΙΟ , οπότε μην προωθείτε αυτό το μήνυμα είναι ΦΑΡΣΑ.
    Περισσοτερα: Olympic Torch Invitation Virus Hoax , http://vil.nai.com/vil/content/v_98893.htm

    Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008

    ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ AMBER ALERT

    salamispress
    --------------------------------------------

    Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008

    Τραγωδία στο Μπατσί της Σαλαμίνας

    salamispress Eνας 85χρονος σκότωσε σήμερα νωρίς το πρωί στο Μπατσί της Σαλαμίνας, με δύο πυροβολισμούς από την καραμπίνα του, την 80χρονη γειτόνισσα του, που, εδώ και χρόνια, διεκδικούσε και αυτή το "κομμάτι" του οικοπέδου, που εφάπτετο με το δικό της. Το δε τραγικό είναι ότι ο δράστης μόλις συνειδητοποίησε την πράξη του "έσβησε" από ανακοπή καρδιάς.
    Το κακό για τους δύο ηλικιωμένους ξεκίνησε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, όταν σήμερα στις 7.30 η 80χρονη γιαγιά άρχισε να "ξηλώνει" το συρματόπλεγμα που είχε τοποθετήσει ο 85χρονος γείτονάς της στο διεκδικούμενο κομμάτι, κάτι που, όμως, τον εξαγρίωσε. Μπήκε στο σπίτι του και αφού πρώτα είχε προηγηθεί έντονη λογομαχία πήρε την κυνηγετική του καραμπίνα και χωρίς καμία άλλη κουβέντα πυροβόλησε κατάστηθα την γειτόνισσα του.
    O 85χρονος δράστης έπεσε αναίσθητος μόλις κατάλαβε ότι σκότωσε την 80χρονη , γιατροί του Κέντρου Υγείας όπου μεταφέρθηκε, απέδωσαν τον θάνατό του σε ανακοπή λειτουργίας της καρδιάς του.
    Απο: papnik
  • Δείτε όλες τις αναρτήσεις του συντάκτη: papnik

  • Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2008

    Προσβάλει τον Πολιτισμό και την Ιστορία του Λαού της Σαλαμίνας !!!

    Εμείς ο Λαός της Σαλαμίνας Θεωρούμε προσβολή στον πολιτισμό μας και της θρησκείας μας την απόφαση για κατεδάφιση του ιερού ναού της Ελευθερώτριας και του Ευριπίδειου θεάτρου από τον Γενικό Γραμματέα της περιφέρειας Αττικής .

    Ζητούμε από τον κ. Πρωθυπουργό την απομάκρυνση αυτού του ανθρώπου από αυτή την θέση γιατί οπός φαίνεται δεν ξέρει να ξεχωρίσει το κοινωφελές από το ιδιωτικό συμφέρων και πατάει επί πτωμάτων για καθαρά δικά του συμφέροντα η έχει κάποια ιδιωτική βεντέτα ενάντια του Λαού της Σαλαμίνας .

    Επίσης καλούμε τους βουλευτές της περιφέρειας μας να πάρουν θέση και να στρατευτούν με τον Λαό της Σαλαμίνας ενάντια της απόφασης αυτής και περιμένουμε τις δηλώσεις συμπαράστασης τους .
    salamispress

    "ΚΥΡΙΕ ΥΠ. ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ....ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΕΚΝΑ"

    Καταγγελία του Πλοιάρχου Ε.Ν. Ιωάννη Εμ. Νομικού
    Στα χέρια μου ,κ.κ. Υπουργέ,Υφυπουργέ,Γενικέ Γραμματέα,Αρχηγέ Λ.Σ.,έχω τα ΦΕΚ υπ'αριθ.298/29-12-2000 και υπ'αριθ.4/14-01-2003.
    Το πρώτο περιέχει το Π.Δ.Νο.345 περί "τοπικών κλιμακίων επιθεώρησης πλοίων" και το δεύτερο,το Π.Δ.05,περί "μετάταξης λιμενικών σταθμών σε λιμεναρχεία."
    Βάσει των όσων ορίζονται στα διατάγματα αυτά και των ελέγχων που έκανα στην συνέχεια για την εφαρμογή των,διεπίστωσα τα κάτωθι:
    Από το 2003,τα λιμενικά τμήματα της Γλυφάδας,Περάματος και Σαλαμίνας, "Θα έπρεπε να είχαν ΜΕΤΑΤΑΓΕΙ σε ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΑ" ,οπότε θα αυξανώταν ο αριθμός του προσωπικού τους και εκτός των άλλων,θα ιδρύοντο και τοπικά κλιμάκια επιθεώρησης πλοίων,βάσει του Π.Δ.345/2000.
    Αυτό θα είχε σαν συνέπεια "αύξηση των ελέγχων στις περιοχές τους "και καλύτερη αστυνόμευση .
    ΜΟΝΟ στην ....Γλυφάδα, δυστυχώς ,συνεστήθη τοπικό κλιμάκιο,το οποίο και επιθεωρεί τα κόττερα και τις θαλαμηγούς των μαρίνων ,από τον Φλοίσβο μέχρι την Βουλιαγμένη.
    ( Για την περιφρούρηση και ΜΟΝΟΝ των περιουσιακών στοιχείων των "επωνύμων". Εκεί ,εφηρμόσθη το Π.Δ.)
    Για το ΠΕΡΑΜΑ και την ΣΑΛΑΜΙΝΑ ;........ Εκεί γιατί δεν έγινε τίποτα ;
    Γιά ΠΟΙΟΥΣ λόγους "μ ε ρ ι κ ο ί" δεν ήθελαν,και ΠΟΙΟΙ δεν θέλουν να αναβαθμιστούν οι συγκεκριμένοι αυτοί Λιμενικοί σταθμοί,ώστε" να μην υπάρχουν συνεχείς έλεγχοι ,τόσο στην επισκευαστική κλίμακα του Περάματος όσον και της Σαλαμίνας",ως επίσης και στα "ferry boats" της περιοχής αυτής;
    Υπεύθυνοι για την εφαρμογή των Προεδρικών αυτών Διαταγμάτων είσθε "ΕΣΕΙΣ".Είναι η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΕΝ,από το 2003 μέχρι και σήμερα.
    Με την απραξίαν σας αυτή,που συνεχίζεται μέχρι και αυτή την στιγμή που γράφεται αυτή μου η καταγγελία,οι ωφελούμενοι είναι οι" ιδιοκτήτες των καρνάγιων,"τα "διάφορα συνεργεία "που εργάζονται σε αυτά,μια και οι παρανομίες των δεν ελέγχονται,λόγω του ελάχιστου προσωπικού που διαθέτουν οι λιμενικοί σταθμοί. Επίσης
    "Ενας εκ των μεγάλων ωφελημένων",ο γνωστός σας - μια και ανήκει στο σινάφι σας - τέως Αρχηγός Λιμενικού Σώματος Ναύαρχος ΔΕΛΗΜΙΧΑΛΗΣ Χρήστος,ο οποίος διαθέτει "μετοχές" στα ferry boats της γραμμής Πέραμα - Παλούκια.Φυσικά δεν σας κομίζω γλαύκες.......
    Αλλωστε,επί αρχηγίας του έπρεπε να εφαρμοστεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα,το οποίο "δεν τον βόλευε"......και γι'αυτό δεν το εφήρμοσε.Το "αυτάκι ",του το τράβηξε κανένας;
    Αυτό δεν είναι παρανομία; Και τι αδίκημα διαπράττει;
    Οι χαμένοι όμως ποιοί είναι; Διερωτηθήκατε ποτέ;Μήπως στους χαμένους συγκαταλέγονται και οι νεκροί της επισκευαστικής ζώνης και οι οικογένειές τους;
    Μήπως θα τολμήσετε να εκφράσετε αμφιβολίες για το ότι "ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΝΕΚΡΟΙ", εάν ο λιμενικός σταθμός Περάματος είχε επανδρωθεί με επιπρόσθετο προσωπικό,λόγω της μετάταξής του σε Λιμεναρχείο;
    ΚΑΙ ΒΕΒΑΊΩΣ θα υπήρχε η ευχέρεια διενέργειας ελέγχων στα επισκευαζόμενα πλοία, επί 24ώρου βάσεως.
    Ενώ τώρα.........."αφήστε τα Π.Δ. στα συρτάρια σας να πιάνουν αράχνες" .....για να "γεμίζουν τα σεντούκια" ορισμένων.....
    Κύριοι ,Υπουργέ Ναυτιλίας Βουλγαράκη,υφυπουργέ Καμμένε,Γ.Γ.του ΥΕΝ,Αρχηγέ Λ.Σ.Ρεντσεπιέρη - με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις του Υπουργού,για τον αγώνα και την φροντίδα του για την αποκατάσταση των παιδιών του - αποτελει πρωταρχική υποχρέωσή σας, να διασφαλίζετε -αν όχι το μέλλον των άλλων παιδιών - "οπωσδήποτε την ΖΩΗ των πατεράδων τους."
    Επισημαίνω τέλος ,πως κάθε μέρα που περνάει χωρίς την υλοποίηση - εφαρμογή των Π.Δ. ,που "αραχνιάζουν" στα συρτάρια σας από το 2003,καθιστά υποχρεωτική την παρέμβαση ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ.-
    Ιωάννης Εμμ.Νομικός
    Καταγγελία του Πλοιάρχου Ε.Ν. Ιωάννη Εμ. Νομικού

    Χωρις ασθενορφορα το βραδι το νησι μας ???

    Example Οταν προσφατα χρειαστικε λογω υγειας να μεταφερθω σε νοσοκομειο ακουσα απο γιατρο του Κεντρου υγειας τα παρακατω:
    " -Πρεπει να πατε σε νοσοκομειο.Ξερετε να πατε μονοι σας στο "..."?
    - Δεν υπαρχει καποιο ασθενοφορο για να μας μεταφερει?
    -Ε θα ερθει σε 2 ωρες αμα καλεσουμε τωρα.
    -2 ωρες?
    -Ναι σε 2 ωρες γιατι απο τις 2 μετα τα μεσανυχτα και μετα τα ασθενοφορα πηγαινουν "μεσα". Αρα θα πρεπει να το καλεσουμε και μεχρι να ερθει Σαλαμινα... "

    Με λιγα λογια μην παθετε τπτ μετα τις 2 το βραδι στην Σαλαμινα... Mε εκτιμηση tntvc
    Απο: tntvc

    Απαράδεκτο επεισόδιο στο Δημοτικό Στάδιο Σαλαμίνας με τον προπονητή του Αιαντα

    salamispress Ο προπονητής του Αιαντα την παρασκευή το απόγευμα έδιωξε βρίζοντας και απειλώντας τα παιδιά της ακαδημίας της Α.Ε. Σαλαμίνας από το γήπεδο. Το θέμα απασχόλησε και το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Σαλαμίνας και ο δήμαρχος δεσμεύτηκε να καλέσει τη διοίκηση της ομάδας του Αιαντα καθώς και τον προπονητή για να δώσουν εξηγήσεις για το απαράδεκτο επεισόδιο.

    Οι "εξαγγελίες" των ανθρώπων του Αίαντα περί αλλαγής έδρας σε περίπτωση που δεν βελτιωθεί ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου έγιναν πράξη. Συγκεκριμένα μετά από σύσκεψη της "κυανόλευκης" ΠΑΕ αποφασίστηκε να δηλωθεί ως δεύτερη έδρα το γήπεδο του Περαμαϊκού, το οποίο δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί στους πρώτες αγώνες του πρωταθλήματος.

    Μάλιστα, ο προπονητής του Αιαντα και οι παίκτες του θα πάρουν μια πρώτη γεύση από το γήπεδο στο φιλικό που έχει προγραμματιστεί την Κυριακή με τον Περαμαϊκό.
    -------------------------------------------
    Ανακοίνωση για τις αντιδράσεις από παλαίμαχους για το γηπεδικό πρόβλημα που έχει προκύψει εξέδωσε ο Αίας. «Θα περιμέναμε πρώτα να έχουν δημοσιοποιήσει οι ίδιοι τα ονόματά τους και δεύτερον δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι κάποιοι δεν θέλουν το καλό της ομάδας όταν οι ίδιοι έχουν "ματώσει" τη φανέλα και την έχουν δοξάσει» τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει αναφέροντας ότι οι μεγαλομέτοχοι έχουν φροντίσει ώστε το γήπεδο του Περαμαϊκού να είναι έτοιμο για το πρωτάθλημα.

    Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008

    Άδειαζαν σπίτια και παγίδευαν ΑΤΜ στη Σαλαμίνα

    Example Έναν 64χρονο Γερμανό κι έναν 39χρονο Ρουμάνο, οι οποίοι είχαν διαπράξει περισσότερες από 100 διαρρήξεις εξοχικών κατοικιών και κλοπές στη Σαλαμίνα , συνέλαβε η αστυνομία.
    Οι 2 σεσημασμένοι άνδρες με παρελθόν σε σωφρονιστικά ιδρύματα, 8 χρόνια ο Ρουμάνος για κλοπές και 16 χρόνια ο Γερμανός για δολοφονία, είχαν παγιδεύσει και μηχανήματα αυτόματης ανάληψης με μικροκάμερες. Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν στον Πειραιά την ώρα που μετέφεραν κλοπιμαία στο σπίτι μιας 64χρονης Φινλανδής, επίσης μέλος της σπείρας.
    Η αστυνομία στο κρησφύγετο των ληστών βρήκε και κατέσχεσε 2 περίστροφα, 400 σφαίρες, 900 μαγνητικές κάρτες και ειδικά διαμορφωμένα κλειδιά με τα οποία παραβίαζαν τις εξοχικές κατοικίες.
    Απο: papnik
  • Δείτε όλες τις αναρτήσεις του συντάκτη: papnik

  • Νέο εργατικό ατύχημα… και πάλι ένας νεκρός

    Ο/Η spendor άφησε ένα νέο σχόλιο για ανάρτησή
    Εργάτης καθαριότητας του Δήμου Μοσχάτου βρήκε τραγικό θάνατο σήμερα 5-9-2008 και ώρα 7:42 στίς εγκαταστάσεις της ΚΕΔΚΝΑ στο Σχιστό, κατά τη διάρκεια εργασιών μεταφόρτωσης απορριμάτων.Ο θανών μετά τήν απόρριψη των σκουπιδιών προσπαθούσε να καθαρίσει την καρότσα του οχήματος (τύπου πρέσας) απο τα τελευταία υπολείμματα.Πρίν προλάβει να τελειώσει την εργασία του η πόρτα της καρότσας έκλεισε με αποτέλεσμα να τον συνθλίψει.Μεταφέρθηκε στο Κρατικό Νικαίας οπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.Ο θανών ήταν 52 ετών.
    Απο: spendor
  • Δείτε όλες τις αναρτήσεις του συντάκτη: spendor

  • Επίσημη ενημέρωση από Δήμο Σαλαμίνας… για κατεδάφιση Ελευθερώτριας

    salamispressΣε συνέχεια προηγούμενου e-mail σας πληροφορώ ότι ο Γενικός Γραμματέας της περιφέρειας Αττικής υπέγραψε απόφαση για κατεδάφιση-απομάκρυνση των παρακάτω αυθαίρετων κατασκευών του Δήμου Σαλαμίνας που κατασκευάστηκαν σε δασική αναδασωτέα έκταση στο λόφο Πατρίς:
    α) Πλακοστρώσεις και τσιμεντοστρώσεις επί εδάφους σε επιφάνεια 1623,64 τ.μ.,
    β) Χαλικόστρωση με παιδική χαρά σε επιφάνεια 294,52 τ.μ.,
    γ) Τοιχεία από μπετόν εμβαδού 117 τ.μ.
    δ) Κτίσμα - ιερός ναός (Ελευθερώτρια) εμβαδού 98,56 τ.μ.
    Προβλέπει ακόμη την επιβολή προστίμου που ανέρχεται σε 0.59 ανά τ.μ. και ημέρα διατήρησης των αυθαιρέτων και που θα εκδίδεται ανά έτος.
    Η Δημοτική αρχή όχι μόνο δεν προτίθεται να προβεί σε κατεδαφίσεις των παραπάνω κατασκευών αλλά θα αντιδράσει και σε κάθε απόπειρα κατεδάφισής τους από άλλο φορέα. Επιτρέψτε μου να σας επισημάνω όμως ότι αυθαίρετες ενέργειες των εκάστοτε Δημοτικών αρχών (και οι παραπάνω δεν είναι οι μοναδικές) έχουν επιπτώσεις διαχρονικά στο Δήμο αλλά και στους δημότες και, κατά την άποψή μας, θα έπρεπε να αποφεύγονται.
    Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Δήμου Σαλαμίνας

    Έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα από την συνεργασία του ανάδοχου για την συντήρηση των οχημάτων του Δήμου Σαλαμίνας

    Πληροφορίες που μας έρχονται μιλούν για ένα καμένο φορτηγό από την προσπάθεια να μεταφερθεί στο συνεργείο του ανάδοχου για την συντήρηση των οχημάτων του Δήμου Σαλαμίνας που βρίσκετε εκτός Σαλαμίνας .
    Περισσότερες λεπτομέρειες όταν μας έρθουν salamispress

    Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2008

    Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός στη διεθνή διαδικτυακή κοινότητα. Το Google ετοιμάζει το δικό του browser…

    salamispress Οταν μάλιστα -με μια πολύ έξυπνη διαφημιστικά κίνηση- «διέρρευσε» σε blog η παρουσίαση των χαρακτηριστικών του, σε ένα πολύ έξυπνα σχεδιασμένο κόμικς, το ενδιαφέρον κορυφώθηκε γεννώντας την προσμονή για τη στιγμή που το ποντίκι θα έκανε το μαγικό κλικ στο «download» του της γνωστής εταιρίας. Ετσι, αργά το απόγευμα της Τρίτης, το Web πήρε φωτιά. Εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες από περίπου 100 χώρες στον κόσμο έσπευδαν στο www.google.com για να προμηθευτούν δωρεάν το νέο software, τον Chrome.

    Πέρα από τον ενθουσιασμό ή την απογοήτευση -ήδη οι πρώτες κριτικές έκαναν την εμφάνισή τους στα blogs-, η κίνηση αυτή του Google έχει στην πραγματικότητα πολλές διαστάσεις.

    Την ώρα που η Google εισέρχεται δυναμικά στον πόλεμο των browser με το Chrome, η Microsoft ετοιμάζει τη δική της αντεπίθεση διαθέτοντας την beta έκδοση του νέου Internet Explorer 8.
    Απο: Δημητρης Σαλαμινα
  • Δείτε όλες τις αναρτήσεις του συντάκτη: Δημητρης Σαλαμινα

  • ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Συ.Ζω.Σω.Ελ.) Αρ. εγκρίσεως Πολιτικού Πρωτοδικείου Αθηνών 2550/82

    Επειδή πολλοί επαίρονται για τις ιδανικές συνθήκες μεταφοράς των 102 σκύλων στην Αγκόνα, μιας από τις πολλές αποστολές, γιατί ίσως κι αυτοί είχαν στείλει σκυλιά με την αποστολή αυτή ή μάλλον τους υποστηρίζουν λόγω αλληλεγγύης, σας παραθέτω την έκθεση των καραμπινιέρων της Αγκόνας που επελήφθησαν κατά την άφιξη του πλοίου.
    Ελπίζω να καταλάβουν οι πεισθέντες τις ανακρίβειες, που - κατά καιρούς - δημοσιεύονται, με αποτέλεσμα να καθυβρίζομαι, άλλως θα παραθέσω και άλλα έγγραφα και όχι λόγια για τις συνθήκες πολλών μεταφορών ζώων συντροφιάς εν είδει οπωροκηπευτικών και για τη νομιμότητα των συνοδευτικών τους εγγράφων.

    Υ.Γ. Σημειώνω ότι στα φορτηγά που ταξίδευαν οι σκύλοι, συνταξίδευαν και δέκα (10) άλογα, στα πόδια των οποίων κυκλοφορούσαν τα εν λόγω ζώα! Ανάμεσα στα κόπρανα και λοιπές ακαθαρσίες...Απο: syzosoel.blogspot.com
    Περισσοτερα στο λινκ: http://syzosoel.blogspot.com/2008/09/blog-post.html
    -------------------------------------------
    Κατάφεραν αυτές τις μέρες να κλείσουν την "αρκούδα" το BLOG που έφερε στην δημοσιότητα το animals trafficking , δείτε στους συνδέσμους που παρουσιασουν τα έγγραφα με κείμενα εξαγωγέα.
    Περισσοτερα στο λινκ: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=904214
    Περισσοτερα στο λινκ: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=901674

    Αίας Σαλαμίνας - πρόβλημα με το γήπεδο

    salamispress Με τον κίνδυνο να αγωνιστεί μακριά από την έδρα της για τα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος, βρίσκεται αντιμέτωπη η ομάδα της Σαλαμίνας. Η διοίκηση εξέδωσε ανακοίνωση όπου επισημαίνει το πρόβλημα του αγωνιστικού χώρου στο δημοτικό στάδιο λόγω των προπονήσεων και φιλικών αγώνων που δίνουν άλλες ομάδες και καλεί τον Δήμαρχο να πάρει γρήγορα αποφάσεις για να μην επιβαρυνθεί και άλλο η κατάσταση. Από εκεί κα πέρα σε φιλικό παιχνίδι που έγινε με αντίπαλο τον Ακράτητο, ο Αίας επικράτησε με σκορ 2-1 με γκολ των Στανιζέφσκι και Βαβαρούτσου. Ο Κοκλιώτης έχει ένα πρόβλημα στον αυχένα αλλά δεν είναι σοβαρό.
    Απο: SPORTNET

    Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

    Σθεναρό «όχι» του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πειραιά σε δραστηριότητες εταιρείας πετρελαιοειδών στο Πέραμα

    Όχι σε μια ακόμα Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά εγκαταστάσεις αποθήκευσης και διακίνησης πετρελαιοειδών στο Πέραμα, είπε η Νομαρχία Πειραιά, παραμένοντας αταλάντευτη στην θέση της για απομάκρυνση των καζανιών του θανάτου και απόδοση στους πολίτες του χώρου των 300 στρεμμάτων που σήμερα καταλαμβάνουν. Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Πειραιά, μετά από εισήγηση του Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα, απέρριψε ομόφωνα στην τελευταία συνεδρίασή του, το αίτημα της εταιρείας πετρελαιοειδών Cyclon Ελλάς ΑΕ, για ανανέωση των περιβαλλοντικών όρων των εγκαταστάσεών της στο Πέραμα, στέλνοντας το μήνυμα για ένα περιβάλλον που δεν θα ασφυκτιά κάτω από τους τόνους των πετρελαιοειδών και χημικών.
    Από: Γραφείο Τύπου Νομαρχια Πειραιά

    Η ΑΝΩΝΗΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΕ ΑΙΑΣ ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΕ ???

    Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για ανάρτησή
    παραπονα κανουν οι ανθρωποι του αια για το γηπεδο και εμεσως πλην σαφος εκβιαζουν το δημαρχο σπ σοφρα .ΞΕΧΝΑΝΕ ΟΜΩΣ ΚΑΤΙ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ ΟΤΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΝ ΑΝΗΚΗ ΣΕ ΚΑΜΙΑ Α.Ε ΠΑΕ ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ.
    ΑΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η ΑΝΩΝΗΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΕ ΑΙΑΣ ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΕ ?
    ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ...
    Απο: Ο/Η Ανώνυμος

    Ο ΘΕΙΟς ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΥΕΙ... Από το Γραφείο Τύπου της Ο.Ε.Ε.Σ.Σ.

    Σε σχόλιό του που αναρτήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου ο θείος άρχισε να τα μαζεύει. Πιθανόν να κατάλαβε ότι η λάσπη δεν είναι το καλλίτερο μέσον για ένα έστω και ανώνυμο διάλογο και αυτό θεωρούμε ότι είναι μια πρόοδος.

    Συγκεκριμένα ενώ στο αρχικό σχόλιό του που έκανε κριτική στην Ομοσπονδία Εξωραϊστικών Εκπολιτιστικών Συλλόγων Σαλαμίνας και αναρτήθηκε στις 21/8/08 ανέφερε επακριβώς: «…..ΕΝΩ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΝΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ», στο νέο του σχόλιο αναφέρει ότι «Κύριε Πρόεδρε, τελικά αυτό που σας ενόχλησε ήταν η γνωστοποίηση του θέματος ότι η κάθε ομοσπονδία παίρνει οικονομική βοήθεια από το κράτος, ώστε να μπορεί να λειτουργεί. Πολύ σύντομα όμως, θα αναρτήσω τον νόμο που υπάρχει.»

    Τώρα εμφανίζεται να μην ξέρει ότι η Ομοσπονδία παίρνει χρήματα από το κράτος για να τα δίνει στους συλλόγους, αλλά μας λέει ότι θα αναρτήσει τον νόμο που υπάρχει, λες και εμείς αμφισβητήσαμε την ύπαρξη κάποιου νόμου. Εμείς σχολιάσαμε τον ισχυρισμό του ΘΕΙΟΥ σύμφωνα με τον οποίο ξέρει ότι η Ομοσπονδία μας παίρνει χρήματα από το κράτος για να τα δίνει στους συλλόγους. Τέτοιες ανακρίβειες μας θυμίζουν την προσπάθεια καλόγηρου που την περίοδο της νηστείας βαφτίζει το κρέας ψάρι. Τώρα στο θέμα συνεργασίας και βοήθειας των Συλλόγων, είναι ένα θέμα που μας απασχολεί συνεχώς και προσπαθούμε για το καλλίτερο δυνατό αποτέλεσμα. Σίγουρα είναι μία σχέση δυναμική που στόχος μας είναι η διαρκής βελτίωσή της.

    Είμαστε τελικά της άποψης ότι η κριτική είναι καλοδεχούμενη από όποιον και αν προέρχεται, με επώνυμο ή ανώνυμο τρόπο, αρκεί να στηρίζεται σε επιχειρήματα και όχι σε αόριστες αιτιάσεις ή να μετατρέπεται σε λασπομαχία. Όταν η κριτική στηρίζεται σε επιχειρήματα θα δημοσιοποιούμε και την δική μας άποψη.
    Από το Γραφείο Τύπου της Ο.Ε.Ε.Σ.Σ. 3/9/08

    Τέσσερις Δήμοι προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά της επέκτασης των διυλιστηρίων στην Ελευσίνα... Ο Δήμος Σαλαμίνας ???

    Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσαν κοινή αίτηση (προσφυγή) οι Δήμοι Ελευσίνας, Μάνδρας, Μαγούλας και Νέας Περάμου Αττικής και ζητούν να ακυρωθούν οι αποφάσεις των συναρμόδιων υπουργών με τις οποίες εγκρίθηκε η επέκταση των εγκαταστάσεων των διυλιστηρίων της Ανώνυμης Εταιρείας «Ελληνικά Πετρέλαια» που λειτουργούν στο 27ο χλμ. της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου, όπως και η χορήγηση άδειας εγκατάστασης.
    Συγκεκριμένα, οι τέσσερις Δήμοι προσβάλλουν τις υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες εγκρίθηκε η Μελέτη Επικινδυνότητας (ασφαλείας) της εν λόγω εγκατάστασης, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και η χορήγηση άδειας εγκατάστασης.
    Στην αίτησή τους οι Δήμοι υποστηρίζουν ότι η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων έχει πλημμέλειες που την καθιστούν παράνομη, ενώ δεν έχει ληφθεί υπ’ όψιν ότι στο χώρο των εγκαταστάσεων των διυλιστηρίων υπάρχει δασική έκταση 500 στρεμμάτων. Ακόμη, υποστηρίζουν ότι τις υπουργικές αποφάσεις επέκτασης κ.λπ. των εγκαταστάσεων των διυλιστηρίων έπρεπε να υπογράφει και ο υπουργός Πολιτισμού, καθώς στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν αρχαιότητες (Θριαμβικές Αψίδες, Ιερά Αυλή, Μυκηναϊκό Μέγαρο κ.λπ.).
    Ο Δήμος Σαλαμίνας και πάλι είναι απόν !!!

    Νέο σχόλιο για... ΑΙΑΝΤΕΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ…. SOS

    Ο/Η γ.λ. άφησε ένα νέο σχόλιο για ανάρτησή
    Η λογική άπτεται της οδυνηρής πραγματικότητας που καθημερινώς ζούμε και όχι της φαντασίας τους.
    Πιστεύω ότι οι Σαλαμίνιοι την επόμενη φορά που θα ψηφίσουν θα έχουν σωστότερη κρίση. Το γεγονός αυτό πρέπει να το προσέξουμε ιδιαίτερα γιατί εμείς οι ίδιοι με την ψήφο μας προδιαγράφουμε το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας.
    Πάντως η σημερινή δημοτική αρχή έχει αποτύχει παταγωδως!!!
    Από: τον/τη γ.λ.
  • Δείτε όλες τις αναρτήσεις του συντάκτη: γ.λ.

  • Ο Σύνδεσμος φιλάθλων Αίας 1931 σας ενημερώνει πως άλλαξε την διεύθυνση του

    salamispress Ο Σύνδεσμος φιλάθλων Αίας 1931 σας ενημερώνει πως άλλαξε την διεύθυνση του και απο http://aias1931.blogspot.com που είχε μέχρι πρίν λίγες μέρες,άλλαξε και έγινε http://www-aias1931-gr.blogspot.com/ ...
    Αυτό έγινε για να μοιάζουν οι ιστοσελίδα του blog με το site μας που είναι υπο κατασκευή και εντός του μήνα θα τεθεί σε λειτουργεία!
    (www.aias1931.gr)
    Απο: Σ.Φ aias1931

    Παράνομη αποθήκευση οστράκων στην Σαλαμίνα

    salamispress Μεσημβρινές ώρες σήμερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε, από προσωπικό του Λιμενικού Τμήματος Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, στην θαλάσσια περιοχή Καματερού Σαλαμίνας, μπροστά από την οικία δύο ιδιωτών, βρέθηκαν αποθηκευμένα κοντά στην προβλήτα, ποσότητα οστράκων (κυδώνια).
    Μετά από καταμέτρηση των οστράκων, διαπιστώθηκε η ύπαρξη πενήντα τεσσάρων (54) σακιών, συνολικού βάρους 619 κιλών, τα οποία κατασχέθηκαν από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ κινήθηκαν διαδικασίες διοικητικών κυρώσεων σε βάρος του ενός, εκ των δύο, ιδιωτών.
    Παράλληλα ενημερώθηκε η Αστυκτηνιατρική Υπηρεσία Νομαρχίας Πειραιά προκειμένου ελέγξει την καταλληλότητα των οστράκων για κατανάλωση.
    Απο: egov.yen.gr

    ''Εφτάψυχο'' καρτέλ στο γάλα

    ''Εφτάψυχο'' αποδεικνύεται το καρτέλ στο γάλα παρά την αγανάκτηση και το μποϊκοτάζ των καταναλωτών, τα υψηλά πρόστιμα από τις κρατικές αρχές, αλλά και τις επίμονες δημοσιογραφικές έρευνες.Τα 138 εκατομμύρια ευρώ, που υπολογίζεται το ετήσιο ύψος του «καπέλου» φαίνονται πιο ελκυστικά για τις εταιρίες, που επιμένουν να διατηρούν τις τιμές υψηλά -πολύ πάνω από το ένα ευρώ το λίτρο-εξασφαλίζοντας στους Έλληνες πότε το ακριβότερο και πότε το δεύτερο ακριβότερο γάλα στην Ευρώπη.

    MEDIA : O πόλεμος και ο κίνδυνος κατάρρευσης της NOVA - FORTHNET

    Ο πόλεμος στα ΜΜΕ ξεκίνησε από τα μέσα του καλοκαιριού, με διαφορετικά συμφέροντα αλλά και πρόσκαιρες συμμαχίες. Η πίτα των 700 εκατ. ευρώ στην τηλεόραση και η συρρίκνωση των κυκλοφοριών των εφημερίδων δημιουργούν μια νέα προοπτικη. Εν τω μεταξύ αν γίνουν αποδεκτές οι απαιτήσεις της Super League για αύξηση του κόστους των τηλεοπτικών δικαιωμάτων από τα 38 εκατ. ευρώ, που είναι φέτος, στα 50 εκατ. ευρώ την επόμενη χρονιά, αλλά και για την τριετία 2009-12, τότε η συνδρομητική τηλεόραση στην Ελλάδα κινδυνεύει με κλείσιμο.

    Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008

    ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ κο ΑΓΑΠΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΑΠΙΑΣ ΚΟΥΝΙΑΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΣΤΟ ΑΙΑΝΤΕΙΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

    Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για ανάρτησή
    ΣΤΙΣ 19-08-08 ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΙΑΝΤΕΙΟΥ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΑΓ.ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ ΕΣΠΑΣΕ (ΣΑΠΙΑ ΚΟΥΝΙΑ ΜΗΚΟΥΣ 6.5 ΜΕΤΡΩΝ) ΤΣΑΚΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΤΟΥ .
    ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΕΚΑΒ ΣΤΟ ΝΟΣ.ΠΑΙΔΩΝ ΟΠΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ 10 ΜΕΡΕΣ.
    Ο κος ΑΓΑΠΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΠΕΡΙΟΧΗ-ΚΟΥΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΗΛΕΚΤΡΟΚΟΛΛΙΣΕΙ ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ ΠΡΟΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗ.
    ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΑΠΙΛΕΣ ΕΧΕΤΕ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ & ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΧΡΟΝΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΕΣ?
    Ο/Η Ανώνυμος

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ “ΘΕΙΟΥ’’.... ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΩΝ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

    O ΘΕΙΟς άφησε ένα σχόλιο για ανάρτησή
    Κυριε Προεδρε, τελικα αυτο που σας ενοχλησε ηταν η γνωστοποιηση του θεματος οτι η καθε ομοσπονδια παιρνει οικονομικη βοηθεια απο το κρατος, ωστε να μπορει να λειτουργει. Πολυ συντομα ομως, θα θα αναρτησω τον νομο που υπαρχει. Κε προεδρε, ειλικρινα λυπαμε, που ο πρωτος χαρακτηρισμος σας στο προσωπο μου ηταν η λεξη '' ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ''. Οσοι την διαβασαν σας απαντησαν. Οσοι καταλαβαν καταλαβαν!! Οταν σας κανουν κριτικη η αντιδραση σας ειναι να βριζετε και να απειλειται εμμεσως. Πιστεψτε με, πως σαν προσωπο σας ειχα σε εκτιμηση,δυστυχως ομως μολις πεσατε στα ματια μου οπως και στων υπολοιπων που διαβασαν την ανακοινωση σας. Οσο αφορα το θεμα ισοβιου προεδρου,ειλικρινα εχω διαφορετικη αποψη. Αν καποιος θελει να γινει Προεδρος στην ομοσπονδια μπορει να κατεβει στις εκλογες και να διεκδικιση την προεδρια. Οποιος πιστευει οτι ειναι πιο αξιος ας το κανει. Ουτε καν μπηκατε στον κοπο να απαντησετε, σε στο θεμα συνεργασιας σας με τους Συλλογους του νησιου. Ποιους Συλλογους βοηθατε και για ποιον ''λογο''? Οσες φορες βρεθηκα,σε συνεδριαση της Ομοσπονδιας, μιλουσαν οι ιδιοι και οι ιδιοι και τα θεματα ηταν μονο γι αυτους τους συλλογους-περιοχες.
    ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΥΡΙΟΙ
    O ΘΕΙΟς
  • Δείτε όλες τις αναρτήσεις του συντάκτη: Ο ΘΕΙΟς

  • This page is powered by Blogger. Isn't yours?

    Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

    salamispress