Κυριακή 31 Αυγούστου 2008

Αν και πολύ καλύτερος ο Αίας ,ηττήθηκε με 0-1 απ την Ηλιούπολη χάρη σ'ένα γκόλ απο στημένη φάση!

Example Αν και πολύ καλύτερος ο Αίας ,ηττήθηκε με 0-1 απ την Ηλιούπολη χάρη σ'ένα γκόλ απο στημένη φάση!
Το γκόλ μπήκε απο εκτέλεση φάουλ και κεφαλιά παίκτη της Ηλιούπολης.
Ο Αίας στο 40' με τον Κουσίδη είχε δοκάρι και ο ίδιος παίκτης τετ α τετ στο 88' .Ο Παπαπαναγιώτου είχε επίσης μια πολύ καλή ευκαιρία αλλα το σουτ του πέρασε αουτ ''γλυφοντας'' το δοκάρι...Να σημειώσουμε οτι έλλειπαν δυο βασικοί παίκτες του Αίαντα.Ο αρχηγός Βαγγέλης Ντάγκας και ο Νίκος Μήτρου... Τώρα ο Αίας συνεχίζει την προετοιμασία και βλέπει μπροσά του το επόμενο επίσημο παιχνίδι κόντρα στην Παναχαϊκή στις 14/09 στο Δημοτικο Στάδιο Σαλαμίνας.
Aπο: aias1931.blogspot.com

Νέο σχόλιο για... ΑΙΑΝΤΕΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ…. SOS

Ο ΘΕΙΟς άφησε ένα νέο σχόλιο για ανάρτησή
Η παιδεια μας μεχρι εκει φτανει,αντι να δειχνουμε στα παιδια μας το καλυτερο,δειχνουμε το χειριστο.Η δημοτικη αρχη τι κανει? οι ελαχιστοι εργαζομενοι(οδηγοι) παλευουν καθημερινα, αλλα 1 κουκος δεν φερνει την ανοιξη!!!! ποσοι οδηγοι αποριματοφορων υπαρχουν ενερα στον δημο? ας απαντηση καποιος?
Aπο: Ο ΘΕΙΟς
  • Δείτε όλες τις αναρτήσεις του συντάκτη: Ο ΘΕΙΟς

  • Τι προτείνει ο κ. Καραμπίνης στο χώρο του λατομείου στη θέση Γούβα – Μπατσί Σαλαμίνας ???

    salamispress «Πρότεινε ο κ. Καραμπίνης το χώρο του λατομείου στη θέση Γούβα – Μπατσί ως λύση για το πρόβλημα και μάλιστα δωρεάν» - «Τι λέτε ρε Mαλάκες» (Τίτος Πατρίκιος)
    Κάθε φορά που υπάρχει θέμα με το λατομείο και με τις εκτάσεις που το περιβάλουν στη θέση Γούβα – Μπατσί εμφανίζεται ο κ. Καραμπίνης να προτείνει, να χαρίζει και να διαχειρίζεται την έκταση αυτή. Έχει αγοράσει ο κ. Καραμπίνης την έκταση αυτή; Την έχει κληρονομήσει; Του την έχει χαρίσει κανένας; Την έχει αποκτήσει με χρησικτησία; Ή μήπως υπό την ανοχή των τοπικών παραγόντων του επιτρέπουν να αναπτύσσει εκεί τα επιχειρηματικά του σχέδια και εκείνοι να επωφελούνται όπως για παράδειγμα να τους επιτρέπει να ρίχνουν ή να μεταφορτώνουν τα απορρίμματα;
    Λοιπόν κύριοι για να σταματήσει το αστείο και το παραμυθάκι προς όλους εμάς. Η έκταση αυτή ανήκει με νόμιμους τίτλους, που κανένα δικαστήριο δεν έχει προσβάλει, στους κληρονόμους του Ιωάννη Δ. Πάλλα. Είτε αυτό αρέσει είτε δεν αρέσει σε πολλούς αυτή είναι η αλήθεια και καλό θα είναι να την συνηθίσετε διότι ήδη έχει περάσει στον λαό της Σαλαμίνας ότι η εν λόγω περιοχή ανήκει σε κάποιον Καραμπίνη ή σε οποιονδήποτε νέο επιχειρηματία που διαχειρίζεται το λατομείο. Επίσης είναι σώφρον την επόμενη φορά που θα έρθει στο ΔΣ κάποιος από αυτούς τους κυρίους να του ζητήσετε τους νόμιμους τίτλους κι αν τους έχει τότε να παρουσιάσει τις προτάσεις του για την προσφορά της γης του. Διότι είναι εύκολο να κάνεις γαλαντομίες με ξένα κόλλυβα. Μπορεί οι κληρονόμοι να είναι 20 χρόνια στα δικαστήρια και να προσπαθούν να βγουν αλώβητοι από αυτή τη διαμάχη που τεχνηέντως ορισμένοι την καθοδηγούσαν και την καθοδηγούν, ωστόσο υπάρχει και το ηθικό θέμα που δεν θα επιτρέψει σε κανέναν πλέον να εκμεταλλευτεί άλλο αυτή την έκταση έτσι με το «τσαμπουκά» όπως μέχρι σήμερα έκαναν. Είναι προκλητικό άτομα που δεν τους ανήκει ούτε μία πέτρα να παραχωρούν εκτάσεις και επίσης οι τοπικοί παράγοντες να τους δέχονται και να συνδιαλέγονται μαζί τους αντί να τους βάλουν με τις πέτρες. Ο πολιτισμός μας, μας έκανε για 20 χρόνια να έχουμε μια ήπια στάση αλλά κάποια πράγματα πλέον έφτασαν στα όρια τους.
    Υ.Γ. Για να μην προτρέξει κανείς και γράψει αερολογίες του υπενθυμίζω τον νόμο 2003 για τα δάση.
    Απο: Tartufos

    Σάββατο 30 Αυγούστου 2008

    Σε ποιό χώρο γίνεται η απόθεση των μπαζών και των οικοδομικών υλικών στό Δήμο Σαλαμίνας ???

    Ο/Η spendor άφησε ένα νέο σχόλιο για ανάρτησή
    Εχω μιά απορία.Σε ποιό χώρο γίνεται η απόθεση των μπαζών και των οικοδομικών υλικών στό Δήμο μας? Αναφέρομαι στα μπάζα και τα οικοδομκά υλικά απο κατεδαφίσεις παλαιών κτισμάτων απο νέες εκσκαφές και απο τις εργασίες που γίνονται για την αποχέτευση.
    Ξέρω οτι υπάρχει ενα παλιό λατομείο που χρησίμευε για την εξυπηρέτηση αυτής της ανάγκης.Στή συνέχεια όμως διακόπηκε η λειτουργία του και αφαιρέθηκε η άδεια διότι μαζί με τα μπάζα γινότανε και απόθεση σκουπιδιών με αποτέλεσμα να ξεσπούν φωτιές και να μολύνεται το περιβάλλον.
    Μετά απο αυτή την εξέλιξη πρότεινε ο κ. Καραμπίνης το χώρο του λατομείου στη θέση Γούβα-Μπατσί ως λύση για το πρόβλημα και μάλιστα δωρεάν γιατί πρέπει να πούμε οτι στο χώρο που έκλεισε η απόθεση γινότανε με τίμημα 20 ευρώ το φορτηγό.
    Η λύση Καραμπίνη απορίφθηκε απο το Δήμο μας με πρωταγωνιστή το κύριο που είχε την εκμετάλλευση του παλιού λατομείου και προσπαθεί να ξαναπάρει την άδεια λειτουργίας, διότι όπως ειπώθηκε η ρίψη μπαζών σε ενεργό λατομικό χώρο είναι επικίνδυνη.
    Μπορώ να συμφωνήσω πιθανόν να υπάρχει και σχετική διάταξη νόμου που προβλέπει κάτι τέτοιο.Ομως δεν θα μπορούσε ο Δήμος να καθορίσει κάποιον άλλο χώρο γι' αυτή τη δουλειά? Είνα δυνατόν να εχει αφεθεί αυτή η υπόθεση στη τύχη της και στο φιλότιμο των χωματουργών?
    Μαθαίνω οτι τα μπάζα και τα κάθε λογής οικοδομικά υλικά αφήνονται όπου είναι πιό εύκολα,στα δάση στις ρεματιές σε ακάλυπτους χώρους ειδικά τις νυχτερινές ώρες.
    Το πρόβλημα είναι καθημερινό,πιεστικό και ζητά άμμεση λύση.Η δημοτική αρχή θα πρέπει να ενεργήσει αποτελεσματικά και να ορίσει η να δεσμεύσει έστω ένα χώρο για να σταματήσει να υπάρχει αυτή η άναρχη κατάσταση η οποία κακοποιεί το περιβάλλον ακόμη περισσότερο.
    Ο κύριος που είχε την εκμετάλλευση του παλιού λατομείου και τον λειτουργούσε ως χώρο απόθεσης μπαζών και νύν αντιδήμαρχος,θα πρέπει να βοηθήσει να βρεθεί λύση και οχι να λειτουργεί με βάση το προσωπικό του συμφέρον και τα 20 ευρώ ανα φορτηγό.
    Η ώρα του περιβάλλοντος για τη Σαλαμίνα δεν είναι δώδεκα παρά πέντε αλλά δώδεκα και πέντε.
    Απο: spendor
  • Δείτε όλες τις αναρτήσεις του συντάκτη: spendor

  • e-mail από τον... Εκπρόσωπο Τύπου του Δήμου Σαλαμίνας

    Example Μόλις λάβαμε e-mail από τον Εκπρόσωπο Τύπου του Δήμου Σαλαμίνας και μας ενημερώνει ότι σύντομα θα έχουμε επίσημη απάντηση από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Σαλαμίνας για το θέμα της Ελευθερώτριας .

    Τον ευχαριστούμε, και περιμένουμε επίσημη ενημέρωση .
    salamispress

    Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008

    ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΠΟΣΟ ΑΠΟ 18.000 ΕΩΣ ΚΑΙ 21.000 €, ΝΕΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΗΛΙΚΙΑΣ 22-32 ΕΤΩΝ

    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΝΕΟΙ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»
    Το νέο πρόγραμμα ενίσχυσης Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών, ηλικίας 22 – 32 ετών, του ΟΑΕΔ, τέθηκε σε ισχύ από την 1η Αυγούστου 2008. Σχετικά με το πρόγραμμα σας ενημερώνουμε ότι δύναται να επιδοτηθούν άνεργοι ηλικίας 22 έως και 32 ετών, ενδιαφερόμενοι να δημιουργήσουν τη δική τους μικρή επιχείρηση.

    ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
    1) Ίδρυση της Εταιρείας, από κάτοχο Δελτίου Ανεργίας και υποχρεωτικά μετά τη διαδικασία της εξατομικευμένης παρέμβασης και την παρακολούθηση του σεμιναρίου επιχειρηματικότητας σε ΚΠΑ του ΟΑΕΔ.
    2) Υποβολή «αίτησης υπαγωγής στο πρόγραμμα – υπεύθυνης δήλωσης», η οποία περιλαμβάνει περιγραφή του επιχειρηματικού σχεδίου του ΝΕΕ, στην αρμόδια οικεία της έδρας υπηρεσία του Ο.Α.Ε.Δ. (ΚΠΑ) και στο πλαίσιο της οποίας ελέγχονται οι κατωτέρω προϋποθέσεις:
    • Η ολοκλήρωση προγράμματος συμβουλευτικής του ΟΑΕΔ, στην ανάληψη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, πριν την έναρξη επιτηδεύματος.
    • Η εξατομικευμένη παρέμβαση και η ιδιότητα του άνεργου και η ισχύς του Δελτίου Ανεργίας μέχρι την ημερομηνία έναρξης της δραστηριότητάς τους. •Η Ελληνική υπηκοότητα ή η υπηκοότητα άλλου Κράτους-Μέλους της Ε.Ε. ή να είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.
    • Η κατοχή αριθμού φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ) και η εκπλήρωση ή η νόμιμη απαλλαγή από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.
    Aπο: Γραφειο Τυπου ΟΑΕΔ

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Συνεδριάζει τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008 και ώρα 16.00 στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου (Ακτή Ποσειδώνος 14-16 6ος όροφος), το Νομαρχιακό Συμβούλιο Πειραιά με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης :

    1. Γ' τροποποίηση προϋπολογισμού Νομαρχίας Πειραιά οικονομικού έτους 2008

    2. Συμπλήρωση - τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Οργάνωσης και Λειτουργίας των Υπηρεσιών του Νομαρχιακού Διαμερίσματος Πειραιά της Ενιαίας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών - Πειραιώς

    3. Χορήγηση άδειας ίδρυσης καταστήματος λιανικού εμπορίου «Υπεραγορά Κανάκης ΑΕ» στη Σαλαμίνα

    4. Γνωμοδότηση για ΜΠΕ του έργου : «Αιολικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της εταιρείας Αιολική Πανείου ΑΕ στο Ορθολίθι Τροιζηνίας»

    5. Γνωμοδότηση για ΜΠΕ της δραστηριότητας «Εγκαταστάσεις αποθήκευσης και διακίνησης πετρελαιοειδών στο Νέο Ικόνιο Περάματος της εταιρείας Cyclon Ελλάς ΑΕ»

    6. Μετακινήσεις Νομαρχιακών Συμβούλων
    Από: Γραφείο Τύπου Νομαρχια Πειραιά

    Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008

    Βιβλία κάθε λογής δόθηκαν στους κατοίκους της Σαλαμίνας,απο τον Όμιλο UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων

    salamispress Στα πλαίσια του προγράμματος "Βιβλίο ζητά Αναγνώστη", ο Όμιλος UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων, συνεχίζει την επιτυχή προσπάθεια του, να διαδώσει το βιβλίο και το διάβασμα και κατ’ επέκταση την γνώση και να την κάνει κτήμα, όσον το δυνατόν περισσοτέρων ανθρώπων. Αυτή τη φορά, ο Όμιλος UNESCO Πειραιά μοίρασε βιβλία στον Δήμο Σαλαμίνας. Τα βιβλία μοιράστηκαν σε ΚΑΠΗ, σε μαθητές, στους κατοίκους της πόλης, αλλά και σε αποφυλακισμένους και σε πρώην χρήστες, με την υποχρέωση, μόλις διαβάσουν το βιβλίο να το αφήσουν σε κάποιο δημόσιο χώρο, ώστε να το ανακαλύψει κάποιος άλλος και να το διαβάσει. Με αυτόν τον πρωτότυπο και έξυπνο τρόπο, το βιβλίο γίνεται κινείται, δωρίζεται και μοιράζεται σε ένα μεγάλο κομμάτι, του πληθυσμού, σε άτομα κάθε ηλικίας.
    Απο: Anthropos.gr

    Στα ίχνη του Τελαμώνα , ο καθηγητής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιάννος Λώλος

    salamispress Τον τάφο του αρχηγέτη των Αιακιδών στη Σαλαμίνα ενδέχεται να έχει εντοπίσει ο καθηγητής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιάννος Λώλος, που ανασκάπτει εδώ και χρόνια στη θέση «Κανάκια» τη μυκηναϊκή πρωτεύουσα του νησιού.
    Ο Τελαμών υπήρξε πατέρας του Αίαντα του Τελαμώνιου, με το τεράστιο μέγεθος, ο οποίος αυτοκτόνησε στην Τροία, και του Τεύκρου που ίδρυσε τη Σαλαμίνα της Κύπρου.
    Το μυκηναϊκό νεκροταφείο βρίσκεται ελάχιστα μέτρα από τον οικισμό του μεγάλου «ναυτικού βασιλείου της Σαλαμίνας» και αποτελούν «αδιάσπαστο σύνολο». Η διερεύνησή του θα επιτρέψει να εξεταστεί και η σχέση ακρόπολης-πόλης και νεκροταφείου.
    Κατά τον κ. Λώλο και εδώ παρατηρείται η ίδια ιεραρχία που έχουμε και στον οικισμό: ένα μεγάλο ταφικό μνημείο στην κορυφή, δίπλα δύο συστάδες θαλαμωτών τάφων και πιο πέρα σειρές κιβωτιόσχημων. «Είναι σαφές» λέει «πως ο τύμβος αποτελεί ηγεμονικό ταφικό μνημείο, ίσως του αρχηγέτη του γένους».
    Η ανασκαφή πρέπει να γίνει επειγόντως, καθώς «κατά καιρούς γίνονται απόπειρες λαθρανασκαφής στο πλάτωμα». Θα μετάσχουν φυσικοί ανθρωπολόγοι, οι οποίοι θα αναλύσουν το σκελετικό υλικό που θα βρεθεί.
    Το εκτεταμένο μυκηναϊκό κέντρο στα Κανάκια έχει πρόσβαση σε δύο φυσικούς λιμένες. Βρέθηκε στο απόγειο της ακμής του κατά τον 13ο αιώνα π.Χ. -όπως και τα άλλα μυκηναϊκά πολιτικά κέντρα- και ερημώθηκε λίγο μετά το 1200 π.Χ.
    Στο κορυφαίο τμήμα της παραλιακής ακρόπολης της Σαλαμίνος έχει αποκαλυφθεί σημαντικό τμήμα του οικιστικού ιστού της Υστερης Μυκηναϊκής Εποχής. Το επιφανέστερο κτίριο είναι οικοδομικό συγκρότημα από μεγάλα κτίρια, ανακτορικού χαρακτήρα.
    ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ
    Το κεντρικό κτίριο του ανακτορικού συγκροτήματος, με δίδυμο μέγαρο στον πυρήνα του, καταλαμβάνει έκταση 750 τ.μ. και είναι ανεπτυγμένο σε τέσσερα διαδοχικά επίπεδα. Μέχρι στιγμής έχουν ανασκαφεί 33 δωμάτια και άλλοι χώροι, όπως εργαστήρια και αποθήκες. Η κάτοψη του σαλαμινιακού μεγάρου συγκρίνεται με αυτή του μεγάρου στην Κυκλώπεια ακρόπολη της Μιδέας στην Αργολίδα. Η πόλη αναφέρεται και ως «Κυχρεία» σε μία αποσπασματική επιγραφή του 1ου αι. π.Χ. από την Ακρόπολη των Αθηνών. Υπήρξε το αντικείμενο αναζήτησης περιηγητών και αρχαιολόγων από τις αρχές του 19ου αιώνα.
    Απο: Αγγελική Κώττη

    ΟΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

    Ο/Η spendor άφησε ένα νέο σχόλιο για ανάρτησή
    Σύμφωνα με τούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης για συγχώνεύσεις δήμων και κοινοτήτων για το νησί της Σαλαμίνας προβλέπεται ενας δήμος.Και ρωτάει ο συντάκτης chimeutis σε σχόλιό του "υπάρχει αυτό το πολιτικό προσωπικό αυτή τη στιγμή στη Σαλαμίνα?"Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει.Αν κρίνουμε απο το δήμο Σαλαμίνας και πέρνοντας ως παράδειγμα τους ειδικούς συμβούλους του Δημάρχου μπορούμε να καταλάβουμε πολλά.
    Ας ξεκινήσουμε απο τον κ. Σάντο Μιχάλη ο οποίος εκτελεί χρέη ειδικού συμβούλου απο το 2007.Συνταξιούχος του εμπορικού ναυτικού έμπορος ειδών ραπτικής (κλωστές και κουβαράκια) και εσχάτως εγκέφαλος για θέματα περί την τοπική αυτοδιοίκηση σύμφωνα με τη κρίση του κ. Σοφρά.Ο κύριος αυτός ο οποίος δεν ανήκε στο χώρο του ΠΑΣΟΚ (τουλάχιστον οσον αφορά προηγούμενες εκλογικές ανμετρήσεις ηταν υποστηρικτής του κ. Μακρή) είδε ξεφνικά το φώς το αληθινό και στήριξε τον κ. Σπυρίδωνα Σοφρά πολιτικά και οικονομικά όπως ψιθυρίζεται.Και ο κ. Δήμαρχος πρός αναγνώριση των υπηρεσιών του τον διόρισε ειδικό σύμβουλο.
    Και ερωτώ ως απλός πολίτης αυτού του τόπου.Οι θέσεις των ειδικών συμβούλων δημιουργήθηκαν για να ξεχρεώνει ο κάθε Δήμαρχος γραμμάτια πολιτικά και ενδεχομένως και οικονομικά η δημιουργήθηκαν για να καλυφθούν απο ανθρώπους με ειδικές γνώσεις οι οποίοι θα συμβουλέυουν θα εισηγούνται και θα μελετούν θέματα τα οποία δεν μπορούν να διαχειριστούν οι υπηρεσίες του Δήμου?
    Με τι έχει ασχοληθεί μέχρι σήμερα ο κ. Σάντος τι έχει συμβουλέψει τι έχει εισηγηθεί και τι έχει μελετήσει που δεν θα μπορούσαν να το κάνουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου?Α και για να μήν ξεχνιόμαστε.Τι μας έχει στοιχήσει μέχρι σήμερα ο κ. ειδικός σύμβουλος ποιός ο μηνιαίος του μισθός?
    Ο δεύτερος ειδικός σύμβουλος άκουσα οτι είναι ο γιός του Δημάρχου ο οποίος λέει προσφέρει τις υπηρεσίες του χωρίς να αμείβεται.
    Στη προκειμένη περίπτωση πριν απο όλλα ισχύει το γνωστό "η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι τίμια αλλά πρέπει και να φαίνεται".
    Η οικογενειοκρατία κύριε Σοφρά σκοτώνει την αξιοκρατία και βλάπτει πολύ σοβαρά τη δημοκρατία.
    Μάς γυρίσατε σε εποχές που έλεγαν "έχει μπάρμπα στη κορώνα" γιατί περί αυτού πρόκειται.
    Τώρα τι περισσότερο διαθέτει ο γιος του κ. Δημάρχου απο δεκάδες νέους ανθρώπους με ειδικές γνώσεις και μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών κανείς δεν κατάλαβε.
    Οι θέσεις των ειδικών συμβούλων απο οτι καταλάβατε αγαπητοί φίλοι δημιουργήθηκαν για τους πολιτικούς και οικονομικούς υποστηρικτές των Δημάρχων και για τα μέλη των οικογενειών τους τουλάχιστον οσον αφορά το Δήμο Σαλαμίνας.
    Απο κει και πέρα τα συμπεράσματα δικά σας για τη πολιτική ποιότητα των ανθρώπων που μας κυβερνούν σε τοπικό επίπεδο.
    Διευκρίνηση:
    Τελικά η πρόσληψη του γιού του Δημάρχου δεν έγινε διότι για τη συγκεκριμένη θέση απαιτείτο ως τυπικό προσόν πτυχίο ΑΕΙ το οποίο δεν διέθεται.
    Η ουσία βέβαια του θέματος δεν αλλάζει.
    Πρέπει όμως πάνω απο όλλα να προβάλουμε την αλήθεια και να μην αδικούμε κανέναν.
    Απο: spendor
  • Δείτε όλες τις αναρτήσεις του συντάκτη: spendor

  • Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008

    Καμία απάντηση από Δήμο Σαλαμίνας για κατεδάφιση Ελευθερώτριας στο Λόφο Πατρίς

    salamispress Έχουμε στείλει πέντε e-mail και παρακαλούμε τον Δήμο Σαλαμίνος να μας ενημερώσει επίσημα για το έγγραφο από τη Γενική Γραμματεία Περιφέρειας , το οποίο ζητά ούτε λίγο ούτε πολύ να κατεδαφιστούν όλα τα (παράνομα κτίσματα ) όπως αναφέρει την Ελευθερώτρια και το Ευριπίδειο Θέατρο, στον λόφο Πατρίς .
    Ακόμα δεν μας έχει στείλει απάντηση και αναρωτιόμαστε και εμείς δεν πρέπει να ενημερωθεί ο Λαός της Σαλαμίνας για να συμβάλει ενεργά στην διαμαρτυρία προς όλες τις κατεύθυνσης, και να προστατεύσουμε τα μνημεία αυτά που έχουν γίνει πλέων σήμα κατατεθέν του νησιού μας .

    48 ώρες DSL μπλακ-αουτ στην Σαλαμίνα… !!!

    salamispress Απαράδεκτη κατάσταση επικρατεί με το μπλακ-αουτ του DSL στην Σαλαμίνα , 48 ώρες μετά , και από των ΟΤΕ δεν υπάρχει ενημέρωση το γιατί και πότε θα επανέρθει το DSL με αποτέλεσμα να μην μπορούν επιχειρήσεις να κάνουν την δουλειά τους και ιδιώτες να παίρνουν εκατοντάδες τηλέφωνα στην τεχνική υποστήριξη και βλάβες του ΟΤΕ χωρίς να μπορεί να βρεθεί λύση στο πρόβλημα .

    Υπάρχει πολιτικό προσωπικό αυτή τη στιγμή στη Σαλαμίνα να διαχειρισθεί τις νέες συνθήκες και απαιτήσεις ???

    Ο/Η Chimeutis άφησε ένα νέο σχόλιο για ανάρτησή
    Η αναγκαιότητα για νέα διοικητική μεταρρύθμιση και για δημιουργία δήμων ισχυρών, με αυξημένες αρμοδιότητες, ρόλους και αυτονομία διοικητική και οικονομική, φαίνεται ότι θα αφορά και το νησί μας. Συγκεκριμένα προκρίνεται η λύση για ένα δήμο σε κάθε νησί, πράγμα που σημαίνει ότι δήμος Αμπελακίων και Σαλαμίνας θα ενωθούν σε έναν, τον Δήμο Σαλαμίνας.
    Αυτή η διοικητική αλλαγή, έρχεται σε μια στιγμή που ο μόνιμος πληθυσμός της Σαλαμίνας έχει σχεδόν διπλασιαστεί την τελευταία πενταετία και οι υποδομές έχουν φτάσει σε οριακά επίπεδα.
    Σε αυτές τις νέες συνθήκες πρέπει να βρεθεί το κατάλληλο πολιτικό προσωπικό να διαχειρισθεί τις νέες συνθήκες και απαιτήσεις, να θέσει τις αναπτυξιακές προτεραιότητες και να διαχειρισθεί τα δημοτικά ζητήματα αποτελεσματικά και με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών.
    Αλήθεια, υπάρχει αυτό το πολιτικό προσωπικό αυτή τη στιγμή στη Σαλαμίνα;
    Απο: Chimeutis
  • Δείτε όλες τις αναρτήσεις του συντάκτη: Chimeutis

  • DSL BLACKOUT…. Στη Σαλαμίνα… 36 ώρες μετά, ακόμα περιμένουμε !!!

    salamispress Από πληροφορίες που μας έρχονται από πολλές περιοχές του νησιού έχει διακοπεί το DSL με σύνδεση CONN-X , HOL και FORTHNET από της 22:00 – 25/08/08 .

    Επίσημα από ΟΤΕ μας δήλωσαν βλάβη στο ψηφιακό κέντρο του ΟΤΕ .

    Από 914 που είναι σήμερα οι δήμοι θα μειωθούν σε 380 έως 390... Μοναδική εξαίρεση η Σαλαμίνα, γίνεται ένας δήμος με τα Αμπελάκια.

    Τη δραματική μείωση των δήμων κατά 60% και την οριστική κατάργηση των κοινοτήτων της χώρας προβλέπει η μελέτη που εκπόνησε για λογαριασμό της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    Βάσει της μελέτης, η οποία παρουσιάζεται αύριο επισήμως στο Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ, οι δήμοι από 914 που είναι σήμερα θα μειωθούν σε 380 με 390 ανάλογα με τα σενάρια που θα προτιμηθούν. Οι 120 κοινότητες καταργούνται οριστικά, γεγονός που σίγουρα θα προκαλέσει τοπικές αντιδράσεις καθώς οι ιστορικές κοινότητες έχουν γλιτώσει από τον «Καποδίστρια 1» αλλά δεν γλιτώνουν από τη δεύτερη διοικητική μεταρρύθμιση.

    Το σημαντικό στοιχείο στη μελέτη του ΙΤΑ είναι ότι αυτή τη φορά οι συνενώσεις προχωρούν και στην Αττική. Ειδικότερα, οι 44 δήμοι και κοινότητες στην Ανατολική Αττική μειώνονται σε 17 – 20, ενώ στη Δυτική Αττική οι 11 δήμοι και κοινότητες μειώνονται σε 5-7. Οι 48 δήμοι της Α’ και Β’ Αθήνας καθώς και οι 17 του Πειραιά μένουν ως έχουν. Μοναδική εξαίρεση η Σαλαμίνα, η οποία γίνεται ένας δήμος με τα Αμπελάκια. Συνενώσεις θα γίνουν και στη Θεσσαλονίκη αφού οι 45 ΟΤΑ θα μειωθούν μεταξύ 25 με 28. Πάντως, οι συνενώσεις αφορούν κυρίως την εκλογική περιφέρεια της Β’ Θεσσαλονίκης.

    Η μελέτη του ΙΤΑ προβλέπει συνενώσεις δήμων για όλους τους νομούς της χώρας. Ωστόσο, εναλλακτικές προτάσεις έχει μόνο για 14 νομούς ενώ για τους υπόλοιπους 37 επιλέγεται ένα μόνο σενάριο, δεδομένο που μπορεί να προκαλέσει τοπικές αντιδράσεις. Οι νομοί με τη μεγαλύτερη μείωση κοινοτήτων είναι η Ευρυτανία όπου οι 6 δήμοι και κοινότητες γίνονται 1 και η Φλώρινα όπου οι 8 ΟΤΑ συρρικνώνονται σε 2.

    Η μελέτη του ΙΤΑ, που πρέπει να σημειωθεί ότι έγινε για λογαριασμό της ΚΕΔΚΕ, πριν προχωρήσει σε χωροταξικές αλλαγές έλαβε γνώση κυρίως τα πληθυσμιακά και τα γεωγραφικά κριτήρια που επικρατούν σε κάθε νομό. Δεν ένωσε καμία κοινότητα που ανήκει σε έναν συγκεκριμένο νομό με ένα δήμο που βρίσκεται στον παρακείμενο νομό. Η ίδια ισορροπία διατηρήθηκε και στο θέμα των εκλογικών περιφερειών. Για παράδειγμα, δεν είναι τυχαίο ότι οι μεγάλες εκλογικές περιφέρειες της Αττικής μένουν ως έχουν.

    Ως κριτήρια ελήφθησαν ακόμη και οι διάφορες καταστάσεις που επικρατούν στις τοπικές κοινωνίες. Για παράδειγμα, η ένωση των δήμων στη Δυτική Αττική είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Επίσης, η ένωση των κοινοτήτων στην Ανατολική Αττική θα βοηθήσει σημαντικά στη χάραξη ενιαίας περιβαλλοντικής πολιτικής στην περιοχή.

    Η μελέτη του ΙΤΑ θα δοθεί προς διαβούλευση και στις 51 Τοπικές Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων της χώρας, προκειμένου να ακουστούν οι αντιρρήσεις και να σημειωθούν οι αντιδράσεις πάνω στις επικείμενες συνενώσεις. Οι διαβουλεύσεις στις ΤΕΔΚ θα ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ όπου υπάρξει σημαντική αντίδραση η ίδια η ΚΕΔΚΕ σκοπεύει να βοηθήσει με την παρουσία της στην επίλυση των όποιων προβλημάτων παρουσιαστούν, καθώς θέλει τη διοικητική μεταρρύθμιση.

    Στο ίδιο μήκος κύματος αναμένεται να είναι και η στάση του υπουργού Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλου, που είναι από τους θεμελιωτές του «Καποδίστρια 2». Ο ίδιος ο κ. Παυλόπουλος δηλώνει ότι όπου σημειωθούν σοβαρές αντιδράσεις σε συνενώσεις θα φροντίσει με την παρουσία του να κατευνάσει τα πνεύματα, με σκοπό να βρεθεί η χρυσή τομή. Η φράση που επαναλαμβάνει στους στενούς του κύκλους είναι: «Δεν πρόκειται να κρυφτώ από τα προβλήματα, όπως έγινε με τον αρχικό “Καποδίστρια”. Θα πάω όπου υπάρχει ανάγκη».
    Απο: Ελεύθερος Τύπος

    Τρίτη 26 Αυγούστου 2008

    Συνελήφθη χθες Blogger... "διέγερση σε τέλεση κακουργήματος-αφαίρεση ζωής"

    salamispress Ένας 40χρονος ιδιωτικός υπάλληλος συνελήφθη χθες στα Κάτω Πατήσια από αστυνομικούς του τμήματος ηλεκτρονικού εγκλήματος κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμιση μέσω Ιντερνετ αλλά κυρίως για "διέγερση σε τέλεση κακουργήματος-αφαίρεση ζωής".

    Συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία ο 40χρονος είχε δημιουργήσει blog στο Ιντερνετ μέσω του οποίου στρεφόταν εναντίον 48χρονου δημοσιογράφου κάνοντας κριτική για τον τρόπο παρουσίασης των ειδήσεων και καλούσε τους χρήστες του διαδικτύου να τον σκοτώσουν αυτόν και το παιδί του.

    Ο δημοσιογράφος πριν από λίγο καιρό κατέφυγε στην αστυνομία κι αμέσως άρχισε έρευνα από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, από την οποία εντοπίστηκαν τα ψηφιακά ίχνη του blogger.

    Χθες έγινε έφοδος στο σπίτι του και συνελήφθη επ`αυτοφώρω την ώρα που έγραφε στον υπολογιστή του. Ο δράστης οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα.
    Απο: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Νέο σχόλιο για.... ΟΜΟΣΠΟΝ∆ΙΑ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΩΝ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

    Ο/Η spendor άφησε ένα νέο σχόλιο για ανάρτησή
    Απο τα τέσσερα σημεία (γιά ένα θέμα) που αναφέρονται στήν ομοσπονδία ο κ. ισόβιος πρόεδρος αυτής διάλεξε να απαντήσει στο πιό ανώδυνο γι' αυτόν που τέθηκε εκ τών υστέρων.

    Τα σημεία (γιά ένα θέμα) που έχουν αναρτηθεί σε αυτό το blog είναι συγκεκριμένα και γί'αυτά δέν ακούσαμε κουβέντα.
    1)Η διεκδίκηση απο το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Σαλαμίνας πολιτικής απόφασης για τη σύνδεση αυθαιρέτων κτισμάτων με τούς οργανισμούς κοινής ωφελείας (ΔΕΗ,ΟΤΕ,ΕΥΔΑΠ) στά όρια του Δήμου με αναφορά σέ ένα νόμο (2003) η ισχύς του οποίου έχει λήξει
    2)Η μη κοινοποίηση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου στόν περιφερειάρχη για προληπτικό έλεγχο νομιμότητας όπως υποχρεούται εκ τού νόμου νά πράξει ο Δήμος
    3)Μυστική ψηφοφορία καί αποτέλεσμα ελεγχόμενο (φιαχτό) έτσι ώστε να υπάρχει μεν πλειοψηφία γιά το θέμα αλλά να υπάρχουν και δύο αρνήσεις για νά μή μπορεί ο εισαγγελέας να προσωποποιήσει τυχόν ποινικές ευθύνες (πρόταση ισόβιου προέδρου τής ομοσπονδίας ο οποίος κόπτεται για τη δεοντολογία και τή δημοκρατία)
    4)Χρήση πρωτοκόλλων παρελθόντων ετών γιά τίς αιτήσεις τών ενδιαφερομένων καί όχι πρωτοκόλλων τρέχοντος έτους (2008) γιατί όπως είπαμε η ισχύς του νόμου έχει λήξει.

    Αυτά έχουν αναφερθεί σέ αυτό τό blog γιά τήν ομοσπονδία καί αποτελούν πραγματικά γεγονότα.
    Ας αφήσει λοιπόν ο κ. ισόβιος πρόεδρος τα περί κουκουλοφόρων και ας απαντήσει αν το επιθυμεί.
    Δέν μπορεί όμως να μάς αφαιρέσει και το λόγο διότι η ανοχή βλάπτει τη δημοκρατία καί μάλιστα πολύ σοβαρά.
    Καί κάτι τελευταίο μαθήματα δεοντολογίας από επαγγελματίες της πολιτικής και ισόβιους προέδρους δέν γίνονται δεκτά.
    Απο: spendor
  • Δείτε όλες τις αναρτήσεις του συντάκτη: spendor

  • Του υποσχέθηκαν την Angelina Jolie και του έστειλαν την Hilary Clinton

    salamispress Σύνδεση Double play από HOL 24Μbps στη Σαλαμίνα…. Το άλλο με τον τοτο το ξέρεις
    Η υποσχόμενη ταχύτητα των 24 Mbps στη Σαλαμίνα που μου υποσχέθηκαν απ' το Σεπτέμβριο είναι ακόμα στα ... 2 Mbps. Πολλές φορές νεκρώνει η τηλεφωνική γραμμή - Double play έχω - και σήμερα από τις πρώτες πρωινές ώρες έως αυτή την ώρα που γράφω δεν έχω ΙΝΤΕΡΝΕΤ.
    Έλεος δηλαδή.
    Απο: ΙΩΑΝΝΗ

    Διακοπή λειτουργίας παιδικού σταθμού που λειτουργούσε χωρίς άδεια στη Σαλαμίνα

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Στη διακοπή λειτουργίας μονάδας προσχολικής αγωγής και διαπαιδαγώγησης (παιδικός σταθμός) που λειτουργούσε χωρίς άδεια στη Σαλαμίνα προχώρησε η Νομαρχία Πειραιά.

    Πρόκειται για την επιχείρηση με τον διακριτικό τίτλο «Το Αστεράκι» που βρίσκεται επί των οδών Αμπελακίων και Μεθώνης 18 στη Σαλαμίνα, η οποία όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο που διενήργησαν κοινωνικοί σύμβουλοι της Νομαρχίας λειτουργούσε παράνομα, καθώς δεν διέθετε την προβλεπόμενη από τον νόμο άδεια ίδρυσης και λειτουργίας που χορηγείται από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νομαρχίας.

    Αμέσως ο Νομάρχης Πειραιά προχώρησε στην έκδοση απόφασης διακοπής λειτουργίας της, απόφαση η οποία υλοποιήθηκε με ευθύνη του αρμόδιου Α.Τ. Σαλαμίνας. Παράλληλα για την απόφαση της Νομαρχίας ενημερώθηκε και η εισαγγελία Πειραιά.

    Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας επεσήμανε ότι «αυτό που ζητάμε από όλους τους επιχειρηματίες, είναι να κάνουν σωστά και υπεύθυνα την δουλειά τους. Να τηρούν δηλαδή τους νόμους και να σέβονται τους πολίτες. Όσοι όμως επιμένουν να ακολουθούν την οδό της ανευθυνότητας, θα μας βρίσκουν μπροστά τους. Γιατί κανείς δεν είναι πάνω από τους νόμους, κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την ασφάλεια τη δική μας και των παιδιών μας».
    Από το Γραφείο Τύπου

    DSL BLACKOUT…. Στη Σαλαμίνα

    Από πληροφορίες που μας έρχονται από πολλές περιοχές του νησιού έχει διακοπεί το DSL με σύνδεση CONN-X και HOL από της 12 το μεσημέρι .

    Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008

    Ανακοίνωση των βάσεων.... Αύριο στις 09:30

    salamispress Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν μετά τις 11.00 της ίδιας ημέρας να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας της «Ν», του Υπουργείου (http://www.ypepth.gr ) πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο - Όνομα -Πατρώνυμο - Μητρώνυμο). Επίσης θα μπορούν να ενημερώνονται και από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (1564).

    Την ίδια ημέρα τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις και τα Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

    Η πορεία των βάσεων φέτος αναμένεται να είναι πτωτική στην Οικονομία και Διοίκηση, καθώς και στις πολυτεχνικές σχολές της περιφέρειας.

    Αντίθετα, άνοδος αναμένεται στις φιλολογικές και νομικές σχολές του 1ου Επιστημονικού Πεδίου.
    Πάντως και φέτος αναμένεται να μείνουν κενές θέσεις κυρίως στα ΤΕΙ της περιφέρειας, αφού περισσότεροι από 3 στους 10 υποψηφίους δεν έπιασαν το βαθμολογικό όριο.

    ΜΕΤΡΟ ΚΑΘΑΡΑ ΕΙΣΠΡΑΧΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

    Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για ανάρτησή
    Η ΤΡΟΧΑΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΗΝΕΙ ΣΤΙΣ 4 ΤΟΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΑ ΠΑΛΟΥΚΙΑ ΠΡΟΣ ΑΜΠΕΛΑΚΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΓΙΑ ΖΟΝΕΣ Η ΚΡΑΝΗ.(ΜΕΤΡΟ ΚΑΘΑΡΑ ΕΙΣΠΡΑΧΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ).ΔΕΝ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΗ ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΗ.ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΚΑΚΟ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ;ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΚΟ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΜΗ ΦΟΡΟΝΤΑΣ ΖΟΝΗ Η ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΚΟ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΟΔΗΓΩ ΣΩΣΤΑ Η ΝΑ ΚΑΝΩ ΘΟΡΥΒΟ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΤΜΙΣΗ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΗΧΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ;ΑΥΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΟΙΤΑΕΙ Η ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΛΛΑ ........
    Από τον/τη Ανώνυμος

    Κυριακή 24 Αυγούστου 2008

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.... Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Ανάπηρων (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Να αποσυρθεί τώρα το απαράδεχτο νομοσχέδιο της «ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης», νομοσχέδιο της υποκρισίας και της ντροπής.

    1. H αγωνιστική απάντηση μαζική παράσταση διαμαρτυρίας αναπήρων, γονιών και κηδεμόνων, εκπαιδευτικών και εργαζομένων, Τρίτη 26 Αυγούστου στις 7.00 το απόγευμα, πρώτη ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

    2. Κλιμακώνουμε με μαζικό συλλαλητήριο την ημέρα που θα πάει για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

    Την Τετάρτη 20 του Αυγούστου έγινε με επιτυχία μαζική σύσκεψη για το νομοσχέδιο για την ειδική αγωγή που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, στα γραφεία της Χαλκοκονδύλη 37, στις 7.00 το απόγευμα.

    Στην σύσκεψη πήραν μέρος συνδικαλιστικά στελέχη του αναπηρικού κινήματος, εκπρόσωποι της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ, εκπρόσωποι μίας σειράς συνδικάτων των εργαζομένων της Αθήνας, του Π.Α.ΜΕ. εκπαιδευτικών, και της γραμματείας Αθήνας του Π.ΑΜΕ.

    Οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη ομόθυμα καταδίκασαν σαν απαράδεχτο του νομοσχέδιο της ειδικής αγωγής που κατάθεσε μες στο κατακαλόκαιρο η κυβέρνηση για ευνόητους λόγους, σαν νομοσχέδιο της υποκρισίας, της ντροπής, που θέλει πρώτα απ’ όλα να νομιμοποιήσει τη βαρβαρότητα που βιώνουν τα παιδιά με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες και οι οικογένειες τους, αλλά και οι εργαζόμενοι και οι εκπαιδευτικοί στο χώρο της ειδικής αγωγής.

    Με το νέο νόμο που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ, που είναι στα ίδια χνάρια των προηγούμενων νόμων του ΠΑΣΟΚ, και των κατευθύνσεων της ΕΕ, θα ενταθεί παραπέρα η εμπορευματοποίηση της ειδικής αγωγής, φορτώνοντας το βάρος της εκπαίδευσης και της αποκατάστασης του παιδιού με αναπηρίες στην ίδια την οικογένεια, διαμορφώνονται μηχανισμοί για το ροκάνισμα (παλιά τους τέχνη κόσκινο) των κονδυλίων του 4ου ΚΠΣ, ανοίγει παραπέρα τον δρόμο για τη διαμόρφωση σχολείων και τάξεων πολλών ταχυτήτων, αφού εντάσσει με την διαμόρφωση ανάλογων μηχανισμών τους λεγόμενους «χαρισματικούς μαθητές».

    Με το νέο νόμο βεβαίως δεν πρόκειται να βρουν το δικό τους σχολειό ή δομή δημόσια ειδική αγωγή οι 185.000 μαθητές με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες που σήμερα είναι εκτός ειδικής αγωγής.

    Η σύσκεψη κατάληξε στις παρακάτω αποφάσεις:

    1. Έκδοση ενημερωτικού υλικού για τον χαρακτήρα του νομοσχεδίου με κριτήριο τις ανάγκες ιδιαίτερα των παιδιών από τις εργατικές λαϊκές οικογένειες, με κάλεσμα στους εργαζόμενους, στους ανάπηρους και τις οικογένειές τους να ξεσηκωθούν και να απαντήσουν αγωνιστικά στην πρόκληση της κυβέρνησης.

    2. Διοργάνωση περιοδειών, συσκέψεις και συγκεντρώσεις για καλύτερη ενημέρωση και ενεργοποίηση του κόσμου.

    3. Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην Βουλή αναπήρων γονιών και κηδεμόνων, εκπαιδευτικών και εργαζομένων από τα συνδικάτα της Αθήνας την Τρίτη 26 Αυγούστου, στις 7.00 το απόγευμα που θα ξεκινήσει η συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της βουλής.

    4. Την διοργάνωση Παναττικού συλλαλητηρίου με συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία στην Βουλή την ημέρα που θα μπει στην Ολομέλεια για ψήφιση.


    Αγωνιστικά διεκδικούμε:

    ] Ν’ αποσυρθεί το απαράδεχτο νομοσχέδιο της υποκρισίας και της βαρβαρότητας.

    ] Πολιτική πρόληψης της αναπηρίας.

    ] Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ειδική αγωγή, υψηλής ποιότητας, με βάση τις σύγχρονες κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας, για να βρουν το δικό τους σχολειό τα 185.000 παιδιά με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες που σήμερα είναι εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας.

    ] Να απαγορευτεί η επιχειρηματική δράση στον χώρο της ειδικής αγωγής, της πρώιμης διάγνωσης και παρέμβασης αλλά και της αποκατάστασης των παιδιών με αναπηρίες.

    ] Δωρεάν παροχή από το κράτος όλων των απαραίτητων τεχνικών βοηθημάτων για τις ανάγκες εκπαίδευσης των παιδιών με ειδικές ανάγκες.

    ] Μόνιμη και σταθερή δουλεία για όλους τους εργαζόμενους στην ειδική αγωγή.

    ] Κατάργηση του θεσμού των αναπληρωτών, ωρομίσθιων, συμβασιούχων, και των stage. Μαζικές προσλήψεις όλου του απαραίτητου προσωπικού για να ανοίξουν κανονικά με την έναρξη της σχολικής χρονιάς όλα τα ειδικά σχολεία.

    ] Ίδρυση ειδικών παιδαγωγικών τμημάτων σε όλες τις παιδαγωγικές σχολές της χώρας, κατάργηση των αντιεπιστημονικών σεμιναρίων, οργανωμένη επιμόρφωση από το υπουργείο, δωρεάν για όλους τους εκπαιδευτικούς του χώρου.

    ] Ολόπλευρη στήριξη των νέων ζευγαριών που αποκτούν παιδί με αναπηρίες, γενικότερα δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες στήριξης της οικογένειας.

    ] Τρίχρονη υποχρεωτική ειδική προσχολική αγωγή, δημόσιο δίκτυο πρώιμης διάγνωσης και παρέμβασης που να διασυνδέεται με τις υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και τη δημόσια ειδική αγωγή.
    Απο: Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Ανάπηρων

    Σάββατο 23 Αυγούστου 2008

    Πρώτο επίσημο Παιχνίδι 31/08/08… το γήπεδο μας είναι έτοιμο ???

    salamispress Είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε ομάδες και να παίξουμε μπάλα , έγιναν αυτά που μας είχαν υποσχεθεί ,
    τα αποδυτήρια η μάνδρα οι εξέδρες όλα είναι έτοιμα ???
    Πολύ χαλαρούς μας βρίσκει η νέα σαιζόν .
    Πάντως ο εξωτερικός χώρος του γηπέδου και του κλειστού θυμίζουν καταυλισμό και όχι Αθλητικές Εγκαταστάσεις,
    και αυτήν την εικόνα βλέπουν οι φιλοξενούμενες ομάδες αλλά και οι οπαδοί τους .
    Απο: ΦΙΛΑΘΛΟΣ
    ------------------------------------------
    ''Αλλαγή Ημερομηνίας στο Αίας-Ηλιούπολη''
    Ο Αίας το ζήτησε η ΕΠΟ το δέχθηκε!
    Για να καλύψει τους φιλάθλους του Αία(λόγο οτι το Σαββατο τα μαγαζιά στην Σαλαμίνα είναι ανοικτά) ύστερα απο αίτημα, η ημερομηνία διεξαγωγής της αναμέτρησης Αίας-Ηλιούπολη θα διεξαχθεί μια μέρα μετά την καθορισμένη ημερομηνία!
    Έτσι αντι για Σαββατο 30/8 ορίστηκε για Κυριακή 31/8 στις 17.00 ! ! !
    Απο: aias1931.blogspot.com

    Παρασκευή 22 Αυγούστου 2008

    Ο Κώστας Βλουτής στο show του Sagara στο Ευριπίδειο Θέατρο Σαλαμίνας

    Σήμερα, στις 10 το βράδυ, ο Κώστας Βλουτής, θα εμφανιστεί στο show του ταχυδακτυλουργού Sagara στο Ευριπίδειο θέατρο Σαλαμίνας. Στην αρχή του προγράμματος θα παρουσιαστεί ένα video, διάρκειας 8.32”, με αποσπάσματα από την ταινία “Ο ‘Ανθρωπος που κέρδισε τη Ζωή” και που αναφέρεται στη δύσκολη, αλλά ανοδική του πορεία και στην προσπάθειά του να κάνει γνωστούς στην Ελλάδα τους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Η ταινία, ήδη, βρίσκεται στα χέρια του δημάρχου του Πεκίνου, κ. Liu Qi και θα προβληθει λίγες ημέρες πριν την έναρξη των Παραολυμπιακών Αγώνων, στις 6 Σεπτεμβρίου 2008.

    Στο video συμμετέχουν: Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, υπουργός Απασχόλησης, Γιάννης Δημαράς-Βουλευτής, Μαρία Μεταξητινού-δημοσιογράφος και Γιάννης Νικολάου-μουσικοσυνθέτης. Ακούγεται το τραγούδι των Κώστα Βλουτή - Γιάννη Νικολάου “‘Οταν Χορεύουν Άγγελοι” ερμηνευμένο από την καταπληκτική τραγουδίστρια Σοφία Σαββουκίδου.

    Το show παρουσιάζει η ηθοποιός Ρούλα Πανούσου.
    Απο: Α. Δ.

    Δεσμεύεται ο Υπουργός προφορικά.... δεν θα προχωρήσει σε τελική αδειοδότηση για την κατασκευή του ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
    ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ

    «Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΕΛ.ΠΕ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!»

    Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε τελικά συνάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης με Επιτροπή στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και των τοπικών φορέων. Στη συνάντηση αυτή ο Υπουργός εμφανίστηκε να δεσμεύεται προφορικά ότι δεν θα προχωρήσει σε τελική αδειοδότηση για την κατασκευή του εργοστασίου στα Μέγαρα.

    Ως εκπρόσωποι του συντονιστικού φορέα των συλλόγων που ιδρύθηκε με πρωταρχικό σκοπό την αποτροπή της εγκατάστασης του εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής και άμεσους στόχους τη νομική προστασία του υγροβιότοπου του Βουρκαρίου και τον αποχαρακτηρισμό της ευρύτερης περιοχής του Περάματος από βιομηχανική, θεωρούμε τη δέσμευση του ΥΠ.ΑΝ. για το «πάγωμα» των διαδικασιών αδειοδότησης στην εν λόγω μονάδα ως μια πρώτη θετική εξέλιξη του αγώνα που διεξάγεται ενάντια στα καταστροφικά σχέδια των ΕΛ.ΠΕ.

    Βέβαια θα πρέπει εδώ να παρατηρήσουμε ότι:
    · Η συγκεκριμένη τοποθέτηση του Υπουργού δεν είναι δεσμευτική. ΤΟ ΜΟΝΟ ΥΠΑΡΚΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ!!
    · Και σε παλιότερες στιγμές υπήρξαν ανάλογες δεσμεύσεις και μεγάλα λόγια από αρμόδιους Υπουργούς που όμως στη συνέχεια αναιρέθηκαν και έγιναν πράξεις τα ακριβώς αντίθετα!!

    Γι αυτό λοιπόν πιστεύουμε ότι:
    Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, Ο ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΠΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΖΩΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΥΓΡΟΒΙΟΤΟΠΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥΡΚΑΡΙΟΥ ΜΕΓΑΡΩΝ ΣΕ ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ !
    Απο: vourkari.blogspot.com

    Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008

    «Φιξ» είναι πλέον οι τιμές του λαδώματος» για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης και για τον έλεγχο Ι.Χ. στα ΚΤΕΟ

    salamispress300 ευρώ στην πρώτη περίπτωση και στα 150 στη δεύτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η «Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς». Κατά τη συνάντηση του προεδρείου της Οργάνωσης με τον υπουργό Μεταφορών Κωστή Χατζηδάκη, ο γενικός διευθυντής της «Διεθνούς Διαφάνειας» είπε ότι το «λάδωμα» είναι το σοβαρότερο πρόβλημα στις χώρες της Ν.Αμερικής, στη Μαλαισία και στην Ινδονησία.

    Ο υπουργός τόνισε ότι τα προβλήματα της διαφάνειας που έχουν εντοπιστεί στον ΟΣΕ αποτελούν πρώτη προτεραιότητα, ενώ ανακοίνωσε ότι στο τέλος του έτους θα αλλάξει το σύστημα έκδοσης αδειών οδήγησης χωρίς να λάβει υπόψη του τις αντιδράσεις και το πολιτικό κόστος.

    Οι εκπρόσωποι της Διεθνούς Διαφάνειας θα υποβάλουν συγκεκριμένες προτάσεις και ιδέες, έτσι ώστε να υπάρξουν συγκεκριμένα αποτελέσματα, με σωστούς ελέγχους, διαφανείς διαδικασίες και ποινές για όσους παρανομούν.
    Απο:reporter.gr

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ.... Της 21-8-08 ΤΟΥ ‘’ΘΕΙΟΥ’’ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΩΝ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

    ΣΑΛΑΜΙΝΑ 21-8-08
    Τελικά φαίνεται ότι οι κάθε είδους κουκουλοφόροι, που δεν έχουν μάθει να ζουν στο φως ενός υπεύθυνου και τεκμηριωμένου δημοκρατικού διαλόγου, νομίζουν ότι τα blogs αποτελούν ένα πρώτης τάξεως βήμα για να εκφράζουν την αυτοαποκαλούμενη ‘’καλοπροαίρετη ΄΄ κριτική τους. Την κριτική για την λειτουργία της Ομοσπονδίας Εξωραϊστικών Εκπολιτιστικών Συλλόγων Σαλαμίνας αν και απόλυτα λαθεμένη και άδικη, την αντιπαρέρχομαι γιατί όποιος ασχολείται με τα κοινά είναι υποχρεωμένος να δέχεται κάθε είδους κριτική. Αυτό όμως που θεωρώ ανεπίτρεπτο είναι το απόλυτο ψεύδος και η συκοφαντία του ‘’θείου’’ που είναι ο μοναδικός στην Ελλάδα που γνωρίζει ότι η Ομοσπονδία μας παίρνει χρήματα από το κράτος για να τα δίνει στους συλλόγους. Δεν είναι υποχρεωτικό κάποιος να γνωρίζει την δράση μας για να μας κρίνει υπεύθυνα. Είναι απαραίτητο όμως η κριτική να στηρίζεται σε στοιχεία. Τα blogs δίνουν την δυνατότητα της κριτικής κατά πάντων μέσα από συνθήκες ανωνυμίας, αλλά για να μην υπονομεύεται η αναμφισβήτητη αναγκαιότητα ύπαρξής τους και το κύρος τους, θα πρέπει να γίνεται και παρουσίαση στοιχείων που να τεκμηριώνουν την οποιαδήποτε καταγγελία.
    Η ΛΑΣΠΗ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
    ΝΙΚΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ Πρόεδρος Ο.Ε.Ε.Σ.Σ.

    Νέο σχόλιο για.... ΟΜΟΣΠΟΝ∆ΙΑ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΩΝ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

    Ο/Η O ΘΕΙΟς άφησε ένα νέο σχόλιο για ανάρτησή
    ΙΣΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Κ.Κ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ,ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ , ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΚΛΕΞΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΚΟΠΟ: ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΖΕΣΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ .ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΓΙΝΕΣΤΕ ΕΡΜΑΙΟ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ.ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ,ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ. ΕΝΕΡΓΗ ΚΑΙ ΟΦΕΛΙΜΗ.ΔΕΙΞΤΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ,ΟΧΙ ΝΑ ΜΟΝΟ ΘΕΛΕΤΕ ΤΑ 100ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ, ΕΝΩ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΝΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ.Η ΚΡΙΤΚΗ ΚΑΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΟ.ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗ.
    Απο: Ο ΘΕΙΟς

    Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008

    ΑΙΑΝΤΕΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ…. SOS

    Το Αιάντειο έχει καταντήσει ένας απέραντος σκουπιδότοπος, τεράστιοι όγκοι σκουπιδιών δημιουργούν ένα κλίμα δυσφορίας στους κατοίκους και επισκέπτες του Αιαντείου.
    Και θέλω να στείλω ένα μήνυμα στην δημοτική αρχή, …. Εάν κύριοι καταλέβετε ότι δεν μπορείτε να ανταπεξέλθετε στα καθήκοντα σας στην θέση που σας εμπιστευτήκαν οι κάτοικοι της Σαλαμίνας παραιτηθείτε να αναλάβει κάποιος που τουλάχιστον θα μπορέσει να μας προσφέρει έστω το βασικό καθήκον της αποκομιδής των απορριμμάτων .
    Απο: ΜΑΡΙΑ Β.

    Τρίτη 19 Αυγούστου 2008

    Mια οικογένεια συμπολιτών μας έχει ανάγκη την βοήθεια μας !!!

    salamispress Απο: apopseis-dimari.blogspot.com
    Θα σας διηγηθώ μια ιστορία που έμαθα προχτές και αφορά μια οικογένεια συμπολιτών μας:
    «Μια φορά και ένα καιρό ζούσε μια οικογένεια με πέντε παιδιά από τριών χρονών έως δέκα. Η οικογένεια ήταν πολύ φτωχή αφού ο πατέρας είχε προβλήματα υγείας με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εργαστεί. Έκανε κάποιες δουλείες του ποδαριού ίσα – ίσα για να βγάλει κάτι. Οι γείτονες αλλά και άλλοι συγχωριανοί τους βοηθούσαν όσο μπορούσαν για να ζήσουν. Τους πήγαιναν από τρόφιμα έως ρούχα. Έκαναν τέλος πάντων ότι περνούσε από το χέρι τους.

    Μια μέρα ο πατέρας βρήκε μια δουλεία για να βγάλει μεροκάματο. Όλοι ήταν χαρούμενοι στην οικογένεια. Έκλεισε ραντεβού με τον εργοδότη για να κανονίσει τις λεπτομέρειες. Ετοιμάστηκε από το απόγευμα για να πάει το βράδυ να τον συναντήσει, μαζί του ετοιμάστηκε η γυναίκα του και το μικρό παιδί τους . Ήταν όλοι χαρούμενοι. Το ραντεβού ήταν κλεισμένο στο μαγαζί απέναντι από την κλινική του Χιώτη.

    Πήγαν , συναντήθηκαν με τον εργοδότη , έδωσαν τα χέρια και χαρούμενοι ξεκίνησαν να φύγουν. Την ώρα αυτή ένα αυτοκίνητο , με ξέφρενη πορεία , βγήκε από τον δρόμο και έπεσε πάνω στο μαγαζί. ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. Το αγοράκι ως εκ θαύματος γλύτωσε , αλλά ο πατέρας και η μητέρα με συντριπτικά κατάγματα διακομισθήκαν στο νοσοκομείο. Η μητέρα με λάμες στο πόδι και στο χέρι βρίσκεται στο σπίτι ενώ ο πατέρας παλεύει στο Νοσοκομείο να γλυτώσει το πόδι του. Πως τα φέρνει έτσι η τύχη καμία φόρα, σου πάνε όλα στραβά. ΚΡΙΜΑ.

    Η οικογένεια ζει σε ένα «σπίτι» πίσω από το γυμνάσιο των Αμπελακίων και τώρα έχει ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά την βοήθεια μας».
    Πιστεύω ότι όποιος επιθυμεί να βοηθήσει θα μπορέσει να βρει τον τρόπο.
    Απο: apopseis-dimari.blogspot.com

    Εμπρός λοιπόν Σαλαμίνα τώρα θα δείξουμε ποιεί είμαστε και τον πολιτισμό μας .
    ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ και ΠΡΟΣΦΟΡΑ στους ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ της ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ αυτός είναι ο λόγος που δημιουργήθηκε αυτό το BLOG και τώρα είναι η ευκαιρία να μας αποδείξει εάν θα προσφέρει στην κοινωνία αυτά τα οποία οι δημιουργεί του ονειρευόντουσαν .
    Ενώνουμε και εμείς τις δυνάμεις μας με το apopseis-dimari.blogspot.com και δηλώνουμε την συμπαράσταση μας στην οικογένεια του συμπολίτη μας και ευχαριστούμε θερμά το apopseis-dimari.blogspot.com που μας έδωσε την ευκαιρία να προσφέρουμε και εμείς τις υπηρεσίες μας .

    Θα παρακαλέσουμε θερμά τον dimari να μας ενημερώνει για την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης, ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

    Δευτέρα 18 Αυγούστου 2008

    Οι αλιείς καταγγέλλουν ότι τα ψάρια πωλούνται έως και 300% πάνω από την τιμή αγοράς τους !!!

    salamispress Όπως λέει ο πρώην γραμματέας του Συνεταιρισμού Γρι-Γρι «Άγιος Ανδρέας» στη Σαλαμίνα κ. Θεόδωρος Μίχας, «τον γαύρο ο καταναλωτής τον πληρώνει στην ψαροταβέρνα τουλάχιστον 300% πιο ακριβά από την τιμή που τον πουλάει ο ψαράς. Ανάλογα με την εποχή, πουλιέται από 6 έως 73 ευρώ το τελάρο των 15 κιλών και ο καταναλωτής πληρώνει 5 ευρώ τη μερίδα των 350 γραμμαρίων...».

    Οι τιμές των ψαριών δεν πέφτουν ποτέ. «Εμείς πουλάμε, για παράδειγμα, τη συναγρίδα 25 ευρώ το κιλό και στην ταβέρνα τη χρεώνουν 60 ευρώ», συμπληρώνει ο κ. Λεμπέσης.

    Οι τιμές στα ψάρια διαμορφώνονται όπως οι τιμές των μετοχών, λένε οι παράγοντες της συγκεκριμένης αγοράς. Τα περιθώρια του κέρδους είναι τεράστια, αφού πέρα από τη νόμιμη προμήθεια των εμπόρων, που είναι 8%, οι τιμές διαμορφώνονται ελεύθερα με βάση τον νόμο της προσφοράς και της ζήτησης. Αυτός είναι ο λόγος που ορισμένες μέρες χιλιάδες τελάρα γεμάτα με ψάρια πετιούνται στη θάλασσα για να προκληθεί τεχνητή έλλειψη και να ανέβουν προς τα επάνω οι τιμές προς όφελος των ιχθυεμπόρων (!)

    «Είναι μύθος το φρέσκο ελληνικό ψάρι στις ταβέρνες το καλοκαίρι», υποστηρίζει ο κ. Παναγιώτης Λεμπέσης, ιδιοκτήτης μηχανότρατας - από τις συνολικά 350 μηχανότρατες που ψαρεύουν στην Ελλάδα. «Από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο, διάστημα που σταματούν να ψαρεύουν οι μηχανότρατες, η μεγάλη ζήτηση που υπάρχει δεν μπορεί να καλυφθεί από τα ψάρια της παράκτιας αλιείας- μπαρμπούνια, κουτσομούρες, σαργοί, μελανούρια. Έτσι, οι ψαροταβέρνες σερβίρουν εισαγόμενα τα οποία «βαφτίζουν» ελληνικά. Την ίδια άποψη έχει και ο κυβερνήτης αλιευτικού (γρι-γρι) και ιχθυέμπορος κ. Τάσος Λύτρας. «Η αγορά έχει γεμίσει εισαγόμενα ψάρια και ο κόσμος τα πληρώνει χρυσάφι νομίζοντας ότι τρώει ελληνικά», συμπληρώνει.
    ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Προκόπης Γιόγιακας

    Νέες κατασχέσεις 1,8 τόνων ακατάλληλων τροφίμων ζωικής προέλευσης από τη Νομαρχία Πειραιά

    ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Στην κατάσχεση μεγάλων ποσοτήτων ακατάλληλων για κατανάλωση τροφίμων ζωικής προέλευσης προχώρησαν τα αρμόδια κλιμάκια ελέγχου της Νομαρχίας Πειραιά κατά τη διάρκεια των αιφνιδιαστικών ελέγχων που πραγματοποίησαν την περίοδο του 15Αυγούστου σε επιχειρήσεις του ευρύτερου Πειραιά με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και των καταναλωτών.
    Παραμονές του «Πάσχα του καλοκαιριού» και συγκεκριμένα στις 12 και 13 Αυγούστου οι κτηνίατροι της Νομαρχίας κατέσχεσαν συνολικά 1826,5 κιλά ακατάλληλα για κατανάλωση διάφορα κρέατα, αλιεύματα και τυροκομικά προϊόντα αποτρέποντας να καταλήξει στο τραπέζι των καταναλωτών μία ακόμη διατροφική απειλή.

    Πρόκειται συγκεκριμένα για 1761,5 κιλά διάφορα κρέατα νωπά και κατεψυγμένα, τα οποία εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από την επιχείρηση «Κρεατεμπορική Νίκαιας» που βρίσκεται επί της οδού Π. Ράλλη 202 στη Νίκαια και για 65 κιλά κρέατα, αλιεύματα και τυριά που κατασχέθηκαν από την Υπεραγορά «Κανάκης» που βρίσκεται επί της οδού Ακτ. Σαλαμινομάχων 42 στη Σαλαμίνα.

    Ειδικότερα οι κτηνίατροι της Νομαρχίας κατέσχεσαν :
    1. Από την επιχείρηση «Κρεατεμπορική Νίκαιας»
    · 890 κιλά κρέας χοιρινό και μοσχαρίσιο άνευ ενδείξεων
    · 370 κιλά λαιμούς χοιρινούς με συσκευασία μη κείμενη με τις σύμφωνες διατάξεις
    · 170 κιλά μηρούς κοτόπουλου και ψαρονέφρι με διπλές ημερομηνίες λήξεως
    · 162 κιλά συκωτιού νωπού με λήξη ορίου συντήρησης
    · 88 κιλά ορνιθοειδή χωρίς ενδείξεις
    · 66 κιλά διάφορα κρέατα κατεψυγμένα σε μερική απόψυξη
    · 15,5 κιλά κομμένο εκ των προτέρων κιμάς

    2. Από την Υπεραγορά «Κανάκης» στη Σαλαμίνα
    · 35 κιλά κατεψυγμένους μηρούς κοτόπουλου λόγω διπλών ημερομηνιών στις ενδείξεις
    · 25 κιλά διάφορα κατεψυγμένα αλιεύματα με αρχόμενη αλλοίωση των οργανοληπτικών τους χαρακτήρων
    · 5 κιλά κατσικίσιο τυρί με αλλοιώσεις οργανοληπτικού χαρακτήρα

    Για όλες τις παραπάνω υποθέσεις ενημερώνονται τα αρμόδια Α.Τ., ενώ οι ενδιαφερόμενοι άσκησαν το δικαίωμα της ένστασης και για την οριστική τύχη των προϊόντων τους θα αποφανθεί τριμελής επιτροπή.
    Από το Γραφείο Τύπου

    Κυριακή 17 Αυγούστου 2008

    Το εκκλησάκι της Ελευθερώτριας στο Λόφο Πατρίς…. προς κατεδάφιση ???

    salamispress Πληροφορίες που μας έρχονται μιλούν για έγγραφο που έχει σταλεί στον Δήμο Σαλαμίνας από Γενική Γραμματεία Περιφέρειας , το οποίο ζητά ούτε λίγο ούτε πολύ να κατεδαφιστούν όλα τα (παράνομα κτίσματα ) όπως αναφέρει την Ελευθερώτρια και το Ευριπίδειο Θέατρο, στον λόφο Πατρίς .

    Περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες από τον Δήμο Σαλαμίνος να μας ενημερώσει επίσημα για το έγγραφο και το περιεχόμενο του, αλλά και το μήνυμα του Δημάρχου για αυτό το θέμα και την στρατηγική που θα ακολουθήσει .

    Στέλνουμε και μήνυμα προς τους Βουλευτές της Περιφέρειας μας ,να πάρουν θέση και να πολεμήσουν μαζί με τον Λαό της Σαλαμίνας αυτήν την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Περιφέρειας .

    Απάντηση σε…. ανάρτηση του φιλοζωικού Συλλόγου « Ο ΑΡΓΟΣ »

    Απάντηση σε ανάρτηση 16 Αυγ 2008 Η "μάχη" της Σαλαμίνας!
    http://filozoikos-syllogos-argos.blogspot.com/2008/08/blog-post_1089.html

    Εμείς οι Κουλουριώτες και Μόνιμοι Κάτοικοι της Σαλαμίνας δεν εξουσιοδοτούμε κανέναν και πιο πολύ εσάς να μιλάτε για λογαριασμό μας .
    Εμείς είμαστε αυτοί που θα απαντήσουμε σε αυτούς που μας χαρακτηρίζουν βάρβαρους εμάς και τον πολιτισμό μας , εμείς ήμαστε αυτοί που μένουμε πίσω στο Νησί όταν το κάθε καλοκαίρι τελειώνει και ο κάθε κακομαθημένος παραθεριστής τελειώνει τις διακοπές του με το κουταβάκι και το γατάκι που αγόρασε η του χάρισαν για να περάσει όμορφα ένα και δυο μήνες , και ξαφνικά ξύπνησε ένα πρωί και κατάλαβε ότι πρέπει να γυρίσει στο σπίτι του και ποιος θα ταΐζει και που και πως θα ζήσει το ζωντανό στο σπίτι στην πολυκατοικία .

    Εμείς είμαστε αυτοί που ταΐζουμε προσέχουμε ποτίζουμε και λυπούμαστε τα χιλιάδες ζωντανά που κάθε καλοκαίρι φεύγοντας κάποιοι φανταγμένη τα πετούνε στους κάδους μας στα λιμάνια μας και στους δρόμους μας .

    Εμείς όμως δεν λεγόμαστε φιλόζωοι ούτε ανήκουμε σε κανέναν σύλλογο η σωματείο δεν διεκδικούμε κανένα τίτλο και ευχαριστήρια ούτε καμιά πληρωμή , είμαστε οι Μόνιμοι Κάτοικοι αυτού του νησιού και αυτός είναι ο πολιτισμός μας .

    Επιστολή της Ζωοφιλικής Ομάδας Σαλαμίνας προς τον κ. Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

    Σαλαμίνα 8-8-2008, ΖΩΟΦΙΛΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
    Θέμα : Καταγγελία κατά του ΖΟΕΣ και εντολή από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην Κτηνιατρική Υπηρεσία του Πειραιά για έλεγχο.
    Κύριε Κιλτίδη,
    Εδώ και μήνες τόσο η Ομάδα μας όσο και μέλη του ΔΣ, προσωπικά έχουμε γίνει στόχος μίας πρωτοφανούς συκοφαντικής δυσφήμησης από την Γιάννα Γαλανού, μέσω της ιστοσελίδας της και του μπλοκ της arkouda. Βέβαια γνωρίζουμε τις βαθύτερες αιτίες αυτής της κατάστασης διότι η Κα Γαλανού, υπήρξε πριν από λίγο καιρό <<φίλη μας>>. Τα αληθινά στοιχεία της στα παραθέτουμε, καθώς και την διεύθυνση και τηλέφωνο της. Η γυναίκα αυτή ξεπέρασε κάθε όριο συνεπικουρούμενη και από άλλη κυρία που χρόνια τώρα ψευδέστατα υποστηρίζει ότι εκπροσωπεί το σύνολο των φιλοζωικών σωματείων και φιλόζωων Εδώ στον στενό κύκλο του νησιού μας, μας έκανε να αισθανθούμε πολύ άσχημα δημοσιοποιώντας τα ονόματά μας και μέσα στην περίεργη έως και εγκληματική έννοια <<ελευθερία έκφρασης>> στο ιντερνετ, είχε όλη την άνεση να παραθέτει κείμενα ή λεγόμενα δικά μας και να τα ερμηνεύει όπως εκείνη ήθελε. Διότι αν υπήρχαν έστω και τα ελάχιστα μεμπτά κατά το νόμο, θα μας είχε οδηγήσει στα δικαστήρια. Πράγμα που εμείς το κάνουμε γι’ αυτήν.
    Δε θα στέλναμε καν αυτή την επιστολή σε σας και δεν θα αναφερόμασταν στην παραπάνω περίπτωση αν την Παρασκευή 8-8-2008 δεν παίρναμε ένα τηλεφώνημα από την κτηνιατρική υπηρεσία του Πειραιά.
    Μας είπαν πως θα έρθουν να ελέγξουν και να δουν αν είναι στις θέσεις τους τα 60 σκυλιά που στειρώθηκαν πέρυσι μέσα από επιδοτούμενο πρόγραμμα του δήμου με 8000Ε..... Την επιδότηση βέβαια ο δήμος δεν την έχει πάρει ακόμη. Και αυτό θα γινόταν γιατί υπήρξε εντολή από το υπουργείο σας κατόπιν καταγγελίας.
  • Συνέχεια κλικ εδώ

  • Σάββατο 16 Αυγούστου 2008

    ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ AMBER ALERT

    salamispress ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ AMBER ALERT
    Αθήνα, 17 Αυγούστου 2008

    ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΕΙΧΕ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΗΛΙΚΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ ΓΙΩΡΓΟΥ
    Η αναζήτηση του ανήλικου Σαββίδη Γιώργου 14 ετών είχε αίσιο τέλος. Μετά την ενημέρωση του Συλλόγου για την εξαφάνιση του ανήλικου, κινητοποιηθήκαμε άμεσα για την ενεργοποίηση του Amber Alert. Τελικά το παιδί βρέθηκε λίγες ώρες μετά τα μεσάνυχτα από αστυνομικό ο οποίος βρισκόταν σε περιπολία και έχοντας δει τη φωτογραφία του παιδιού το αναγνώρισε.

    Ο Σύλλογος το τελευταίο διάστημα με τη βοήθεια των Μ.Μ.Ε., των Αρχών, των Φορέων και των απλών πολιτών έχει κατορθώσει να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία και να βρει πολλά παιδιά, τα οποία αναζητούνται. Η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθούν τα παιδιά μας που βρίσκονται σε κίνδυνο, διότι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η εξαφάνιση ενός παιδιού ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται.
    To «Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρίσκεται κοντά στον Γιώργο και την οικογένειά του για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η δημοσιοποίηση και η μεγάλη κινητοποίηση, με τις οποίες αντιμετωπίζονται πλέον οι εξαφανίσεις ανηλίκων, οδηγούν στην γρήγορη και αίσια έκβαση τους.
    Ο Σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει την Αντιπροεδρία στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τα Εξαφανισμένα και Κακοποιημένα Παιδιά (Missing Children Europe), η οποία αποτελεί συμβουλευτικό όργανο της Ε.Ε. και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Κακοποιημένα Παιδιά (International Center for Missing and Exploited Children), το οποίο εδρεύει στην Washington των Η.Π.Α. Στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία συμμετέχουν μη κυβερνητικές οργανώσεις από διάφορες χώρες της Ευρώπης σε συνεργασία με τις αστυνομικές και τις δικαστικές αρχές των χωρών αλλά και της EUROPOL και INTERPOL.
    Στην προσπάθεια του Συλλόγου μας να δραστηριοποιηθεί και να σταθεί κοντά στα παιδιά που έχουν εξαφανιστεί και βρίσκονται σε κίνδυνο, προβαίνουμε στη δημιουργία, εκτύπωση και ανάρτηση αφισών τους σε σημεία της χώρας μας, σε συνεργασία πάντα με τις ελληνικές αρχές. Συνεργαζόμαστε επίσης με Μ.Μ.Ε. και άλλους φορείς που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανεύρεση τους.

    Παρακαλούμε για την άμεση αφαίρεση των αφισών από τους χώρους ανάρτησης σας καθώς και από site που υπήρχε η ανακοίνωση της εξαφάνισης.

    Παρασκευή 15 Αυγούστου 2008

    Νέες «αντικειμενικές» έως 3.000 το τ.μ. για την επιβολή του φόρου

    Με νέες «αντικειμενικές» θα υπολογίζεται το ΕΤΑΚ, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, για τις περιοχές της χώρας όπου δεν ισχύει ακόμα πλήρως ο αντικειμενικός προσδιορισμός της αξίας των ακινήτων. Με απόφασή του το υπουργείο καθόρισε ειδικές τιμές για τα οικόπεδα που δεν είχαν ως τώρα αντικειμενική αξία, αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες επιβολής του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων στα φυσικά πρόσωπα.
    Στις περιπτώσεις αυτές, το ΕΤΑΚ θα υπολογίζεται με βάση τις εξής αξίες οικοπέδου:
    Για την Αττική, στον Δήμο Νίκαιας 679 ευρώ το τ.μ., στον Δήμο Ασπροπύργου 72, στον Δήμο Ελευσίνος 105, στον Δήμο Μεγαρέων 33, στον Δήμο Αίγινας 30, στον Δήμο Αμπελακίων 150, στον Δήμο Δραπετσώνας 420, στον Δήμο Κορυδαλλού 140, στον Δήμο Κυθήρων 4,40, στον Δήμο Μεθάνων 10, στον Δήμο Περάματος 200, στον Δήμο Σαλαμίνας 180, στον Δήμο Τροιζήνας 25, στον Δήμο Υδρας 100.
    Μπράβο καλά την λένε Σαλαμύκονος με τέτοιες αντικειμενικές αξίες !!!

    Πέμπτη 14 Αυγούστου 2008

    ΠΟΣΟ ΣΟΒΑΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΕ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ???

    salamispress Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για ανάρτησή
    ΤΟ ΠΟΣΟ ΣΟΒΑΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΕ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΦΕΝΕΤΕ.
    ΟΤΑΝ Ο ΑΙΑΣ ΟΙ ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΟΙ ΚΑΙ Η Α.Ε.Σ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΝ ΜΙΑ ΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΑΜΕΛΑΚΙΑΚΟΥ ΔΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ.
    5 ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ 2 ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΑΘΕΝΟΥΜΕ ΣΕ ΟΜΑΔΑ 4ης ΕΘΝΙΚΗΣ.
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΑΚΙΑΚΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΥΓΧΑΡΙΤΗΡΙΑ.
    Ο/Η Ανώνυμος
    -------------------------------------------
    18 Αυγούστου 2008
    ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΉ 17 ΆΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 19.30 ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΠΡΏΤΗ ΣΥΝΆΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΏΝ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΑΚΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΓΉΠΕΔΟ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ ΌΠΟΥ ΤΟΥΣ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕ ΑΘΛΗΤΙΚΌ ΥΛΙΚΌ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΊΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΆΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΈΡΑ ΣΤΟ ΔΑΣΌΣ ΤΗΣ ΦΑΝΕΡΩΜΈΝΗΣ
    Απο: sfasampelakiakos.blogspot.com
    -------------------------------------------
    18 Αυγούστου 2008 >> Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για ανάρτησή
    ΣΦΑΣ.ΑΜΠΕΛΑΚΙΑΚΟΣ -ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ.
    Για ποιους λογους να γραψω τι παιδι μου στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΑΚΙΑΚΟΥ.
    1.Ο βασικοτερος και πιο σοβαρος λογος ειναι οτι στην Ακαδημια Ποδοσφαιρου του Αμπελακιακου,διδασκουν αποκλειστικα και μονο καθηγητες φυσικης αγωγης με ειδικοτητα στι ποδοσφαιρο,πτυχιουχοι Γυμναστικης Ακαδημιας η ΤΕΦΑΑ με μακροχρονη εκπαιδευτικη εμπειρια σε τμηματα υποδομων και σαν γυμνασες καθηγητες σε σχολεια. Ο Αμπελακιακος μια ομαδα με ιστορια 72 χρονων σεβεται την ιστορια του και πανω απ'ολα σεβεται τη συνεχεια της, που ειναι τα μικρα παιδια οι αυριανοι πρωταθλητες.
    2.Γιατι ολα τα τμηματα υποδομων μετεχουν στα πρωταθληματα της ΕΠΣΠ,καθως και σε διαφορα αλλα τουρνουα με πολυ σημαντικες διακρισεις.
    3.Γιατι ολες οι προπονησεις των παιδιων γινονται σε γηπεδο με φυσικο χλοοταπητα.
    4.Γιαι φροντιζουμε εκτος των αλλων και την υγεια των παιδιων με ιατρικες εξετασεις,αλλα και σε συνεργασια με γιατρο διατροφολογο για την σωστη διατροφη καθενος παιδιου ξεχωριστα.
    5.Γιτι για τη φετινη χρονια γιορταζοντας τα 72 χρονια του ιστορικου μας συλλογου, οι εγγραφες καθως και ολο το αθλητικο υκικο που θα προμηθευτουν τα παιδια θα ειναι εντελως ΔΩΡΕΑΝ.
    ΛΙΓΟΙ ΜΟΝΟ ΑΛΛΑ ΣΟΒΑΡΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΑΚΙΑΚΟΥ
    Ο/Η Ανώνυμος

    Λιμεναρχείο Υπάρχει στα Παλούκια της Σαλαμίνας ???

    salamispress Έχω δυο μήνες να δω την Λιμενική αρχή στο λιμάνι Παλουκιών .
    Η κίνηση των φεριμπότ έχει πολλαπλασιαστή αυτούς τους μήνες μαζί και τα αυτοκίνητα και οι επιβάτες με αποτέλεσμα να επικρατεί χάος στο λιμάνι και που είναι οι λιμενάρχες τους είδε κανείς γιατί εγώ και το πρωί που φεύγω καθημερινός και το απόγευμα που γυρνάω δεν τους έχω εντοπίσει .

    Είναι δυνατών στο δεύτερο σε κίνηση λιμάνι της χώρας να μην βρίσκετε το λιμεναρχείο κάτω στο λιμάνι αλλά καθισμένη στα γραφεία τους και να βλέπουν την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού και να αδιαφορούν.

    Ο Υπουργός Ναυτιλίας θα πρέπει να ενημερωθεί για αυτό το χάος που επικρατεί στα Παλούκια της Σαλαμίνας και να δράσει το συντομότερο δυνατόν .
    sofia
  • Δείτε όλες τις αναρτήσεις του συντάκτη: sofia

  • ΦΩΤΙΑ ΞΑΝΑ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ.... στο καταυλισμό των αθίγγανων

    salamispressΠυρκαγιά ξανα ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στο καταυλισμό των αθίγγανων στο λόφο που είναι δεξιά της Λ. Ιπποκράτους λίγο πριν την Κλινική του Χιώτη προς Παλούκια .
    14:30 - Ρίψης κάνει ενα καναντερ η Φωτιά εξελίσσεται .
    15:00 - Αποχώρησαν η εναέριες δυνάμεις η Πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο .
    Απο: papnik
  • Δείτε όλες τις αναρτήσεις του συντάκτη: papnik

  • Η ανάπτυξη της Σαλαμίνας ξεκινάει απο τη Φανερωμένη.... και άλλα τέτοια μεγάλα λόγια

    salamispress Πρίν ένα χρόνο περίπου είχε τεθεί το θέμα για τη κατασκευή "παιδικών κατασκηνώσεων" στο δάσος της Φανερωμένης στο χώρο οπου πριν απο αρκετά χρόνια λειτουργούσαν οι εγκαταστάσεις της χρηστιανικής αδελφότητας νέων (ΧΑΝ).Μια ομάδα πολιτών της Σαλαμίνας είχε θέσει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο οπου και με τη παρουσία εκπροσώπου της Ν.Πειραιά μάθαμε διάφορα και ενδιαφέροντα στοιχεία.
    Το έργο θα γίνονταν με χρηματοδότηση απο τη Νομαρχία και σε συνεργασία με τη μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) της εκκλησίας Αλληλεγύη η οποία είχε νοικιάσει το χώρο απο τη ΧΑΝ για τριάντα (30) χρόνια.Αν και το θέμα του έργου ανέφερε "παιδικές κατασκηνώσεις" απο τη συζήτηση προέκυψε οτι μόνο παιδικές δεν θα ήταν αφου προέβλεπε, εκτός απο τη κοπή δένδρων(150 στη πρώτη μελέτη και 30 στη δεύτερη),τη δημιουργία σταθερών κατασκευών με θεμέλια και ανεξάρτητα διαμερίσματα με υπνοδωμάτιο κουζίνα και μπάνιο.Ακόμη προέβλεπε τη κατασκευή διφόρων βοηθητικών χώρων καθώς και περίφραξη των εγκαταστάσεων με μάντρα απο μπετόν.Οσο για τούς ενοίκους της κατασκήνωσης ακούσαμε μασημένα λόγια.Αλλοι έλεγαν οτι θα φιλοξενεί παδιά απο την ευρύτερη περιοχή του πειραιά,άλλοι παιδιά μεταναστών απο διάφορες χώρες και άλλοι οτι θα χρησιμοποιηθεί σαν χώρος υποδοχής λαθρομεταναστών.
    Ο Δήμαρχος τότε είχε πει το περίφημο "η ανάπτυξη της Σαλαμίνας ξεκινάει απο τη Φανερωμένη"και άλλα τέτοια μεγάλα λόγια.Για να μη πολυλογούμε ο τότε και νυν Νομάρχης βλέποντας τις αντιδράσεις και διβάζοντας σωστά τις πολιτικές επιπτώσεις που θα μπορούσε να είχε ενα τέτοιο θέμα για το συνδιασμό του και το πολιτικό χώρο που εκπροσωπεί αποφάσισε τη μη εκτέλεση του έργου.
    Γιατί τα λέω όλλα αυτά?
    Διάβασα πρόσφατα σε καθημερινή εφημερίδα για τον οικονομικό έλεγχο που έχει διατάξει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος για τη ΜΚΟ Αλληλεγγύη.Από το πρώτο έλεγχο προέκυψε ένα έλλειμα εννέα εκατομμυρίων ευρώ (9) και με νεώτερη εντολή ο έλεγχος θα συνεχισθεί για άλλους τρείς (3) μήνες.Οπως φαίνεται κάτι δεν πήγαινε καλά με αυτή την οργάνωση της εκκλησίας η οποία σημειωτέον βαρύνεται και με το σκάνδαλο της αποστολής ληγμένων τροφίμων στο Ιρακ.
    Στα δικά μας τώρα.
    Με αυτή την οργάνωση ήθελαν οι δικοί μας εγκέφαλοι του Δήμου να ξεκινήσουν την ανάπτυξη της Σαλαμίνας.Με λίγη φαντασία μπορεί ο καθένας να προβλέψει τι θα είχε γίνει αν προχωρούσε το έργο.Κομμένα δέντρα κάποια θεμέλια απο μπετόν μέσα στο δάσος και μετά σιωπή.Ως γνωστό μεσολάβησε ο θάνατος του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου και η οργάνωση ανέστειλε τις δραστηριότητες μέχρι να εκλεγεί νέα διοίκηση της εκκλησίας.Η νέα διοίκηση που προέκυψε διέταξε διαχειριστικό έλεγχο και ο έλεγχος συνεχίζεται...
    Δεν γνωρίζω ποιά είναι η θέση της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης του Δήμου σήμερα μετά από όλλα αυτά.
    Αν κρίνω απο τις απόψεις που ακούσθηκαν για το λατομείο πρόσφατα προφανώς το πάθημα δεν έγινε μάθημα.
    Απο: spendor
  • Δείτε όλες τις αναρτήσεις του συντάκτη: spendor

  • Με επίκεντρο τη Σαλαμίνα συνεχίζονται οι καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις της Νομαρχίας Πειραιά

    Στη Σαλαμίνα μεταφέρεται το επίκεντρο των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Νομαρχίας Πειραιά τις επόμενες ημέρες, καθώς συνεχίζεται το ιδιαίτερα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα για το φετινό καλοκαίρι με τον τίτλο «στη Νομαρχία Πειραιά οι Μούσες ?ταξιδεύουν καλοκαίρι».

    Δύο εκδηλώσεις, μια θεατρική παράσταση και μια συναυλία θα ομορφύνουν τις καλοκαιρινές βραδιές των Σαλαμινίων και των επισκεπτών του νησιού προσφέροντας μοναδικές στιγμές ψυχαγωγίας,

    Συγκεκριμένα το Σάββατο 16 Αυγούστου στο Ευριπίδειο Θέατρο Σαλαμίνας η «Αττική Σκηνή» και το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης θα παρουσιάσουν τη διαχρονική κωμωδία του Αριστοφάνη «Νεφέλες». Είναι ένα έργο που ασχολείται καθαρά με το σημαντικό θέμα της Παιδείας μας, όπου ο Δίκαιος Λόγος συγκρούεται με τον Άδικο. Τους ρόλους θα ερμηνεύσουν οι Ηλίας Λογοθέτης, Τάσος Χαλκιάς, Τάσος Παλατζίδης και άλλοι δώδεκα διακεκριμένοι ηθοποιοί. Το έργο είναι σε μετάφραση του Κώστα Γεωργουσόπουλου, σκηνοθεσία Θανάση Θεολόγη, τα σκηνικά - κουστούμια του Αντώνη Χαλκιά, οι χορογραφίες του Πέτρου Γάλλια και η μουσική του Γκιούρι Στούπελ.

    Τη σκυτάλη παίρνει τη Δευτέρα 18 Αυγούστου η μοναδική στα Βαλκάνια Ορχήστρα Σαξοφώνων της Νομαρχίας Πειραιά, η οποία θα δώσει μια μοναδική συναυλία στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Αιάντεια 2008». Η δεκαμελής Ορχήστρα με επικεφαλής της τον βιρτουόζο του σαξοφώνου καλλιτεχνικό της διευθυντή Θεόδωρο Κερκέζο θα ερμηνεύσει έργα μεγάλων μουσικοσυνθετών προσφέροντας ένα μοναδικό ταξίδι στον χώρο της κλασικής μουσικής και όχι μόνο.

    Η ώρα έναρξης για όλες τις εκδηλώσεις της Νομαρχίας Πειραιά είναι στις 9 το βράδυ, ενώ η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
    Απο: Νομαρχια Πειραια

    Τρίτη 12 Αυγούστου 2008

    Το περιβαλλοντικό και υγειονομικό έγκλημα συνεχίζεται στην περιοχή του Αρτοποιείου Μπεγνή και στην διασταύρωση Αγ. Κυριακής και Ζωοδόχου πηγής

    Συνεχίζουν την παρανομία που έχω καταγγείλει επανειλημμένος κάποιοι κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής και δεν τους σταματάει κανείς όλοι η αρμόδιοι δηλώνουν αναρμόδιοι .

    Εμπρός λοιπόν τη περιμένουμε εμείς που πληρώνουμε να μας αδειάζουν τον βόθρο, όλοι μαζί να συνδέσουμε τους βόθρους μας στο δίκτυο ομβρίων και εάν δεν υπάρχει στον δρόμο σας συνδέστε ένα χονδρό σωλήνα στο πλυντήριο σας και έξω στο πεζοδρόμιο.
    :-δεν βαριέσαι αφού το κάνει ο τάδε και δεν του μιλάει κανείς κάντε το και εσείς -:

    Πολίτες δύο ταχυτήτων αισθανόμαστε στην Σαλαμίνα , η δημοτική αρχή εφαρμόσει άλλους νόμους για εμάς και άλλους για αυτούς τους προνομιούχους που μπορούν να παρανομούν εις βάρος των υπόλοιπων μας και του Νησιού μας .
    Από: ΑΝΝΑ Δ.
  • Δείτε όλες τις αναρτήσεις του συντάκτη: ΑΝΝΑ Δ.

  • Ο τοπικός τύπος κωφεύει για το ζήτημα του Λατομείου στη θέση γούβα Μπατσί Σαλαμίνας…. γιατί άραγε ???

    Διάβασα σε τοπική εφημερίδα "πολίτης με δικαίωμα" ένα άρθρο για το λατομείο,ετσι αόριστα χωρίς να προσδιορίζεται η θέση του (Γούβα Μπατσί)ωσάν να είναι κάτι που δεν υπήρχε και ένα αόρατο χέρι να το έφερε ξαφνικά στην επιφάνεια και να το έθεσε θέμα στο δημοτικό συμβούλιο,που υπογράφεται απο συνεργάτιδα του εντύπου.
    Στό άρθρο δεν αναφέρεται τίποτα για τη "ταμπακιέρα" που η πολιτική της ουσία είναι η σύγκρουση των συμφερόντων ενός επιχειρηματία (ιδιωτικό συμφέρον) με τα συμφέροντα μιάς κοινωνίας(δημόσιο συμφέρον).Και οτι σε αυτή τη σύγκρουση πρέπει πάντα να υπερισχύει το δημόσιο συμφέρον.
    Προσπαθεί με διάφορα επιχειρήματα να μας πείσει οτι αυτοί που εναντιώνονται δεν σκέφτονται τάχα το εργατικό δυναμικό που απασχολείται στο λατομείο στούς δύσκολους καιρούς που ζούμε.Τώρα πως γίνεται και θυμούνται ολοι την ανεργία και την εργατική τάξη για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα είναι απορίας αξιον.Πάντως θα πρότεινα να κατασκευαστεί ενας πυρηνικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Σαλαμίνα για να λυθεί μία και καλή το πρόβλημα της ανεργίας.Στούς δύσκολους καιρούς που ζούμε...
    Μετά αναφέρει οτι τάχα δεν σκέφθηκαν "μήπως η ισορροπημένη συνεργασία των επιχειρήσεων με τους αρμόδιους φορείς επιφέρει πρόοδο και οχι υποβάθμιση του χώρου και κατ' επέκταση του νησιού".Δεν ξέρω τι θέλει να πει η συνεργάτιδα του εντύπου.Αυτό που ξέρω είναι τα τοπία που εχουν απομείνει απο τα λατομεία που διέκοψαν τη λειτουργία τους.Αυτό που γνωρίζω είναι οτι η λειτουργία ενός λατομείου σε ένα τόπο μόνο ως αναγκαίο κακό μπορεί να χαρακτηρισθεί.Τώρα πως παράγεται πρόοδος και οχι υποβάθμιση απο μια τέτοια δραστηριότητα μόνο η συνεργάτιδα του εντύπου μπορεί να μας εξηγήσει.
    Στη συνέχεια αναφέρεται σε ένα άλλο εντελώς θεωρητικό επιχείρημα "οτι η οικονομική συνεργασία με τούς αρμόδιους φορείς θα πρέπει να είναι πρός το κοινό όφελος των πολιτών και οχι προς το οικονομικό όφελος των ολίγων".Με συγχωρείται πολύ.Οικονομική συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς θα κάνει ποιός και ποιοί είναι αυτοί οι φορείς? Ο ιδιώτης επιχειρηματίας θα κάνει οικονομική συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για το κοινό καλό? Ο ιδιώτης κυρία μου φροντίζει για τη τσέπη του και έτσι επιβάλλουν οι νόμοι της ελεύθερης αγοράς και της ελεύθερης οικονομίας.Για το κοινό όφελος των πολιτών φροντίζουν οι θεσμοί της πολιτείας και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Δήμος Σαλαμίνας και οι πολίτες αυτού τοθ τόπου ως έχουν κάθε δικαίωμα.Λοιπόν για να το ξεκαθαρίσουμε.Αλλο ο επιχειρηματίας κ. Αγγέλου και άλλο το κοινό όφελος των πολιτών.Δεν είναι δουλειά του κ. Αγγέλου να ενδιαφέρεται για το κοινό όφελος.Αυτά θυμίζουν κατηχητικό και δεν έχουν καμία σχέση με τη πραγματικότητα.
    Τέλος αναφέρεται και στη περίφημη επιτροπή που συγκρότησε ο κ. Δήμαρχος.Το έχω ξαναπεί επιτροπή διεκδίκησης ΝΑΙ επιτροπή διερεύνησης ΟΧΙ.Το δημοτικό συμβούλιο δεν είναι ούτε Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ούτε Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος για να ογκομετρεί.Το δημοτικό συμβούλιο είναι πολιτικό όργανο και έτσι πρέπει να λειτουργεί "και όποιος δεν το καταλαβαίνει δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει".
    Απο: spendor
  • Δείτε όλες τις αναρτήσεις του συντάκτη: spendor

  • Νέο σχόλιο για.... το λατομείο στη θέση γούβα Μπατσί Σαλαμίνας

    salamispress Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για ανάρτησή
    Ο επιχειρηματίας συμπεριφέρεται σαν σερίφης στη Σαλαμίνα. Κανένα ίχνος σεβασμού και αξιοπρέπειας ως προς τους συμπολίτες μας κι αυτό υπό την ανοχή των αρχών και αυτών που έχουν σήμερα την ευθύνη για αυτό το νησί.
    Ποιος ενδιάφέρεται όταν ο επιχειρηματίας απολύει ντόπιους από την δουλειά του;;
    Ποια αστυνομία κάνει έλεγχο στα εκατοντάδες οχήματα που διασχίζουν τους δρόμους του νησιού μας καθημερινά;; Εδώ στις 2 τα ξημερώματα μεταφέρει αδρανές υλικό. Πιστεύει κανείς ότι αυτή την ώρα δουλεύει η πλάστιγγα του λατομείου;
    Ποια μελέτη έχει γίνει για την ρύπανση του αέρα από τα μικροσωματίδια;;
    Ο δήμος του κλείνει το μάτι αφού μαζί μοιράζονται το χώρο εκεί. Η μεν δημοτική αρχή το έχει κάνει παράνομη χωματερή ο δε επιχειρηματίας πιστεύει πως όλα εκεί είναι δικά του.
    Μην μιλήσω και για τους ιδιοκτήτες που τους ανήκει όλη αυτή η έκταση και τρέχουν 25 χρόνια στα δικαστήρια χωρίς ίχνος βοήθειας από καμία τοπική αρχή. Η περιουσία τους έχει καταντήσει με το γνωστό "πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα ναι". Περιμένουν πότε θα τους επιστρέψουν ότι θα τους έχουν αφήσει.
    Κι όλο θα θα θα .... για να περνάνε εκείνοι καλά (οι αυλικοί) κι εκείνος καλύτερα (ο επιχειρηματίας).
    Ο/Η Ανώνυμος

    Δευτέρα 11 Αυγούστου 2008

    Σακασβίλι ,το τραγικό ανθρωπάκι που με ύπουλο χτύπημα την ημέρα της έναρξης των Ολυμπιακών , αιματοκύλισε όλη την περιοχή και την χώρα του .

    salamispress Αυτό το τραγικό ανθρωπάκι αφού αιματοκύλισε όλη την περιοχή και την χώρα του ,τώρα κλαίει σαν την μωρή παρθένα και ζητάει την βοήθεια της Δύσης .

    Συνέντευξή του malakasvili στην ευρωπαϊκή έκδοση της Wall Street Journal
    Ο πρόεδρος της Γεωργίας Μιχαήλ Σακασβίλι προειδοποίησε τις δυτικές χώρες να μην εγκαταλείψουν την Γεωργία γιατί αυτό θα αποδυναμώσει την δημοκρατία σε όλο το πρώην σοβιετικό μπλοκ.
    "Αν πέσει η Γεωργία αυτό θα σημάνει και την πτώση της Δύσης στο σύνολο της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και παραπέρα", τόνισε ο πρόεδρος της Γεωργίας σε συνέντευξή του στην ευρωπαϊκή έκδοση της Wall Street Journal.

    Αυτός δεν θα σταλεί στη Χάγη κ. Γιωργή υπερασπιστή του πλανήτη ???

    ΣΚΑΝΔΑΛΟ !!! τα «σόναρ» των 6 φρεγατών του Πολεμικόυ Ναυτικόυ υπερτιμολογήθηκαν κατά 197 εκατ. ευρώ!

    salamispress Πρόκειται για μια προμήθεια που αφορά πάλι το Πολεμικό μας Ναυτικό. Αφορά τα SONAR πλοίων.
    Κόστος ανάθεσης 218.000.000 ευρώ. Θα μπορούσε να γίνει μόνο (κρατηθείτε) 21.000.000 ευρώ, δηλαδή πληρώσαμε (άγνωστο σε... ποιους...) 197.000.000 ευρώ καπέλο, ή... ό,τι άλλο σκεφθείτε ή υποπτεύεστε... Δηλαδή, κάπου ΕΠΤΑ ΔΙΣ. δραχμές παραπάνω...

    Αυτά υποστηρίζει και καταγγέλλει με επιστολή του στην εφημερίδα μας ο κ. Δημήτρης Πανώτας, «ως ένας απλός πολίτης, ως ένας πρώην ένστολος του Πολεμικού Ναυτικού, που προέρχομαι από τις τάξεις του Π.Ν., πρώην υπαξιωματικός», όπως ο ίδιος δηλώνει.
    Όλα αυτά τα έχει καταθέσει στον Εισαγγελέα κ. Καστάνη και στον αρχηγό του ΓΕΝ αντιναύαρχο κ. Καραμαλίκη.
    Στην επιστολή ο κ. Πανώτας γράφει ότι «δεσμεύομαι ως εκπρόσωπος του μοναδικού κατασκευαστή των SONAR ότι το κοστολόγιο θα πέσει πιο κάτω από τα 21.000.000 ευρώ και ότι όλη η δουλειά θα γίνει στην Ελλάδα». Και σε άλλο σημείο καταγγέλλει ότι «λίγο πριν εκδώσει την εισαγγελική του διάταξη ο Εισαγγελέας κ. Καστάνης τον μεταθέτουν και προφανώς τον παροπλίζουν για να μην εκδώσει τη διάταξη, η οποία θα έβαζε μια τάξη στο μπάχαλο».
    Η καταγγελία είναι ενυπόγραφη, τα λεφτά που μπορεί να εξοικονομηθούν πάρα πολλά, επομένως αξίζει να γίνει δικαστική έρευνα, με εντολή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου έρευνα.
    Το περιμένουμε.
    Απο: Το Παρον

    Σήμερα στη Σαλαμίνα αναμένεται Σλοβένος επιθετικός για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο !!!

    salamispress Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Αίαντα Σαλαμίνας είναι από χθες ο Ουρουγουανός Ντιέγκο Φερνάντες ο οποίος έπαιζε σε ομάδα δεύτερης κατηγορίας στην Αργεντινή, ενώ έχει περάσει και από το κυπριακό πρωτάθλημα με την ΑΠΕ Πιτσιλιάς.
    Ο 26χρονος επιθετικός φάνηκε πώς θα βγάλει τα λεφτά του και με το παραπάνω αφού σκόραρε στο πρώτο του παιχνίδι με αντίπαλο την ΑΕ Κρανιδίου. Τα υπόλοιπα γκολ σημείωσαν οι Παχ (8΄) και Ελμπάζης (70΄).
    Σήμερα στη Σαλαμίνα αναμένεται ο Ναλιτζης , Σλοβένος επιθετικός για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.
    --------------------------------------------------------
    Τρίτη,12 Αυγούστου 2008 >> φιλικό την Πέμπτη με την Προοδευτική στη Σαλαμίνα και την Κυριακή με την ομάδα της Καλλιθέας
    Oλοκληρώθηκε και το τυπικό μέρος της απόκτησης του Ντιέγκο Φερνάντεζ ενώ σήμερα θα πέσουν οι υπογραφές και με το Ναλιτζης που φέρεται ήδη να έχει συμφωνήσει. Το επόμενο προγραμματισμένο φιλικό είναι την Πέμπτη με την Προοδευτική στη Σαλαμίνα ενώ την Κυριακή θα υποδεχθούμε την ομάδα της Καλλιθέας. Οι Μήτρου και Καλλιπολίτης,πιθανό να είναι στη διάθεση του Ηλία Φυντάνη για το ματς της Κυριακής.
    --------------------------------------------------------
    Κυριακή,17 Αυγούστου 2008 >> Αιας - Καλλιθέα 2-0 σε φιλικό
    Με ένα γκόλ σε κάθε ημίχρονο ο Αίας επιβλήθηκε της Καλλιθέας με 2-0. Το πρώτο με εξαιρετικό σουτ του ΠΑΧ και το δεύτερο πλασέ του Κουσίδη... Ο Αίαντας Σαλαμίνας παίζοντας κατα διαστήματα πολύ όμορφο ποδόσφαιρο είχε την δυνατότητα περισσοτερων τερμάτων.
    Την Τετάρτη,20/8/08 ο Αίας αντιμετωπίζει τον ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟ στο δημ.Σταδιο Σαλαμίνας στις 18.00
    Απο: aias1931
    --------------------------------------------------------
    Τεταρτη,20 Αυγούστου 2008 >> Και ο Αλί Μπασί στον Αίαντα Σαλαμίνας
    Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά οχτώ είναι οι ποδοσφαιριστές που δόθηκαν δανεικοί φέτος από τον Εθνικό, στον Αίαντα Σαλαμίνας! Το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα είναι ο Αλί Μπάσι, ο 23χρονος μεσοεπιθετικός .
    ΑΙΑΣ-ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ,Α'ΦΑΣΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
    31/8/2008 Δημοτικό Στάδιο Σαλαμίνας

    Σεβαστείτε την Ολυμπιακή εκεχειρία.... μήνυμα απο Σαλαμίνα !!!

    salamispress Να σεβαστούν την Ολυμπιακή εκεχειρία όλοι οι λαοί της γης και να σταματήσουν κάθε πολεμική δραστηριότητα, και οι χώρες που εμπλέκονται σε πολεμικές συρράξεις να αποβληθούν οι αθλητές τους από τους Ολυμπιακούς .
    Όταν δεν σέβεσαι την Ολυμπιακή εκεχειρία δεν επιτρέπεται να αγωνίζεσαι στους Ολυμπιακούς !!!
    salamispress

    Το salamispress Πρωτοπορεί στην Μπλογκόσφαιρα με την νέα υπηρεσία !!!

    salamispress Από της 27/7/08 οι αναρτήσεις που δημοσιεύονται στο salamispress αρχειοθετούνται κατά ΣΥΝΤΑΚΤΗ .
    Αυτό σημαίνει ότι κάθε μήνυμα η σχόλιο που θα αναρτούμε στην κεντρική σελίδα του salamispress θα αρχειοθετείται σε προσωπική σελίδα του κάθε ΣΥΝΤΑΚΤΗ…..(εφόσον φέρει όνομα η ψευδώνυμο ….όχι στα Ανώνυμα διότι όπως καταλαβαίνετε δεν θα ήταν δυνατόν) και σε κάθε σας ανάρτηση θα υπάρχει στο τέλος ένα λινκ που θα οδηγεί σε αυτήν την σελίδα .
    Ελπίζουμε να σας ευχαριστήσουμε με αυτήν την νέα υπηρεσία και ο στόχος μας είναι πάντα το salamispress να ανήκει σε εσάς και εσείς να το χρησιμοποιείται ωσάν δικό σας .
    γράφω, άρα..e-πάρχω! περιμένουμε τα σχόλια σας

    Νέο σχόλιο για.... το λατομείο στη θέση γούβα Μπατσί Σαλαμίνας

    salamispress Ο/Η spendor άφησε ένα νέο σχόλιο για ανάρτησή
    Οσον αφορά το λατομείο στη θέση γούβα Μπατσί εχω να κάνω ορισμένες απλές διαπιστώσεις:
    1)Πραγματικά η αδεια που δόθηκε το 1986 απο τη Νομαρχία Πειραιά προβλέπει κυρίως την εξυπηρέτηση τοπικών αναγκών
    2)Τα υπάρχοντα αποθέματα αδρανών υλικών,με τους σημερινούς ρυθμούς εκμετάλευσης,αρκούν μέχρι το 2011 περίπου
    3)Η επένδυση σε μηχανολογικό εξοπλισμό απο τον κ. Αγγέλου δείχνει οτι ο επιχειρηματίας ήλθε για να μείνει
    4)Το 2011 θα υπάρχει το δίλημα η μένουμε χωρίς λατομείο η δίνουμε άδεια επέκτασης
    5)Οι αγορές των όμορων με το λατομείο οικοπέδων απο τον κ. Αγγέλου δείχνουν αυτό ακριβώς
    6)Αρα ολο το μυστικό είναι η επέκταση του υπάρχοντος λατομείου και το δίλημα θα είναι εκβιαστικό
    7)οσο για την επιτροπή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα λόγια του ποιητή "αχ πούσε νιότη πούλεγες πώς θα γινόμουν άλλος"
    Απο: spendor
  • Δείτε όλες τις αναρτήσεις του συντάκτη: spendor

  • Σάββατο 9 Αυγούστου 2008

    Αποκλειστικό…. άδεια εκμετάλλευσης του Λατομείου στην θέση Γούβα – Μπατσί Σαλαμίνας

    salamispress Μετά από έρευνα που έκανε η κυρία της ομάδας salamispress , σας ενημερώνουμε για την άδεια εκμετάλλευσης του Λατομείου στην θέση Γούβα – Μπατσί Σαλαμίνας .

    Η άδεια αυτή λέει ότι το Λατομείο μπορεί να παράγει υλικό μόνο για τις ανάγκες της Σαλαμίνας αλλά και για τα άλλα Νησιά του Σαρωνικού που δεν έχουν Λατομείο δικό τους , και ότι ο Διαχειριστής του Λατομείου υποχρεούται να πληρώνει στον Δήμο Σαλαμίνας τέλη εκμετάλλευσης €17.000,00 τον μήνα .

    Αυτά για να διευκολύνουμε το έργο της επιτροπής , που ακόμα δεν έχουμε μάθει τα ονόματα των μελών που θα την στελεχώσουν .
    Τα σχόλια δικά σας :

    ανώνυμο e-mail.... πρέπει να το δημοσιεύσουμε ως έχει , ΝΑΙ η ΟΧΙ ???

    Λάβαμε αυτό το ανώνυμο e-mail εχτές και δεν σας κρύβουμε μας προβλημάτισε αρκετά εάν πρέπει να το δημοσιεύσουμε ως έχει , ΝΑΙ η ΟΧΙ .
    Νομίζουμε ότι ο/η συντάκτης θέλει να υπερβεί την φιλοξενία που του/ης παρέχουμε και να μας εκμεταλλευτή , όχι για το καλό των πολλών αλλά για το δικό του/ης όφελος .
    Σας καταθέτουμε το e-mail με παρέμβαση στα σημεία * και το παραπέμπουμε στην δική σας κρίση .


    Αγαπητοί Συμπολίτες,
    Γνωστός "*********" του νησιού μας, ο οποίος κατέχει σημαντική θέση στο ********* ********* (ή όπως αλλιώς το μετονόμασαν) ζητούσε από άτομα να του δώσουν 3.000ευρώ με αντάλλαγμα να έχουν το δίπλωμα στο τσεπάκι τους την επόμενη ώρα και στιγμή. Εννοείται ότι κάποιοι θα τα έδωσαν τα 3.000ευρώ και κάποιοι άλλοι όχι. Γνωστό άτομο της Σαλαμίνας, λοιπόν, αρνήθηκε να δώσει τα χρήματα και του είπε κατάμουτρα ότι θα το πάρει το δίπλωμα με την αξία του. Ε, σας πληροφορώ ότι για 5 χρόνια τον έκοβαν στην οδήγηση τον έκοβαν στα σήματα κάθε φορά και μια διαφορετική δικαιολογία.
    Και ρωτάω εγώ ως που θα φτάσει η ζητιανιά τους? Ως πότε θα εκμεταλλεύονται τον απλό κόσμο? Δεν φάγατε αρκετά χρήματα από συμπολίτες μας "αγαπητέ" κύριε? Έλεος. Αλλά ο θεός είναι μεγάλος και τελικά το δίπλωμα κατάφερε να το πάρει ο πολίτης μιας και υπάρχουν και έντιμοι εξεταστές που δεν τα πέρνουν από τον κάθε τυχαίο γλύφτη που υπάρχει στην κοινωνία. Να΄ναι καλά ο άνθρωπος.
    Απο: Ανωνημος

    Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008

    'Ολη αλήθεια.... για το site του Αίας Σαλαμίνας

    Tο site του Αίαντα Σαλαμίνας έδωσε στην ομάδα την ευκαιρία να προβάλλεται σε όλη την Ελλάδα και είχε ως αποτέλεσμα τη μέγιστη διαφήμιση τόσο του ιστορικού συλλόγου όσο και του νησιού. Από την ημέρα που ο Αίας άλλαξε ιδιοκτησιακό καθεστώς, η διαχείριση της ιστοσελίδας έμεινε ανενεργή καθώς κανένας από τη νέα διοίκηση της ομάδας δεν επικοινώνησε με τους υπεύθυνους, προκειμένου το site συνεχίσει να λειτουργεί και να ενημερώνει.

    Ο δημοσιογράφος που δήλωσε γραφείο τύπου της ΠΑΕ και επικοινώνησε με τους υπευθύνους του site, σαφώς και δεν είναι αρμόδιος να συζητήσει για το θέμα του www.aiasfc.gr. Οι υπεύθυνοι του site μετά από συζητήσεις με τον κύριο Τάσο Λουκά δέχθηκαν να διαπραγματευτούν με τη νέα τάξη πραγμάτων, το μέλλον του site. Ακόμη δεν έχει επικοινωνήσει κανείς μαζί τους.

    ''Oσον αφορά σε δημοσιεύματα αθλητικών εφημερίδων που κάνουν λόγο για πόλεμο στον Αίαντα και… μεροκάματα σε site, ας γράψουν αν μπορούν και ονόματα για να μην κρύβονται πίσω από επιστολές και γνώμες... τρίτων. Μαθήματα δημοσιογραφίας, οι δημοσιογράφοι που έχουν γεννηθεί στη Σαλαμίνα και έχουν στηρίξει τον Αίαντα δεν δέχονται. Κυρίως από δημοσιογράφους που δεν μπορούν να πατήσουν το πόδι τους στο νησί''
    Απο: aiasfc.gr

    Αίας Σαλαμίνας.... σε δύσκολη θέση ο Ουρτάδο

    salamispress Βαρύς αναμένεται να πέσει ο πέλεκυς για τον Πολ Ουρτάδο που υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα. Ο 21χρονος επιθετικός χωρίς να ενημερώσει κανέναν από την ομάδα της Σαλαμίνας σηκώθηκε και πήγε στα Μέγαρα όπου και δοκιμάστηκε από τον Βύζαντα.

    Ασφαλώς η αντίδραση της διοίκησης μόλις έμαθε το γεγονός ήταν άμεση και κάλεσε τον παίκτη σε απολογία. Μάλιστα του απαγορεύθηκε να προπονηθεί έως ότου ξεκαθαρίσει το θέμα και ο Ηλίας Φυντάνης δεν τον υπολογίζει μέχρι τότε.

    Σε φιλικο αγώνα που θα διεξαχθει την Κυριακή το Κρανίδι θα παίξει στη Σαλαμίνα με τον Αίαντα.
    Απο: SPORTNET
    -------------------------------------------------
    Σάββατο, 9 Αυγούστου 2008 >> Ο Ναλιτζης στον ΑΙΑΝΤΑ???
    Η ΠΑΕ Αίας πάει να κάνει την μεγαλύτερη φετινή μεταγραφή στην Γ' εθνική κάνοντας τον ''ΝΑΛΙ'' νησιώτη!!!
    Η πρώτη κρούση έγινε όμως υπήρξε οικονομική διαφορά...
    Απ την ώρα που υπάρχει πρόβλημα μόνο στο οικονομικό και όχι στην κατηγορία όλα είναι ανοιχτά!
    (Ο Νάλι έχει αγωνιστεί σε Πανιώνιο- ΠΑΟΚ- Ουντινέζε- Περούτζια- Σπόρτινγκ Λισαβώνας- ΑΕΚ- Κέρκυρα- Εθν.Αστέρα- Πάφο Κύπρου- Εθνικό Πειραιά)Ωστόσο, σε πρώτο επίπεδο διαπιστώθηκε μεγάλη απόσταση στο οικονομικό και πολύ δύσκολα θα υπάρξει επαναπροσέγγιση. Τη Δευτέρα αναμένεται στη Σαλαμίνα ένας 30χρονος Σλοβένος επιθετικός, με τον οποίο έχει ήδη υπογραφεί προσύμφωνο συνεργασίας. Την ίδια ώρα, καλές εντυπώσεις αφήνει ο Ουρουγουανός που τελεί υπό δοκιμή και θα πάρει χρόνο συμμετοχής στο φιλικό με αντίπαλο το Κρανίδι.
    Απο: ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΑΙΑΝΤΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ G5 ULTRAS1931

    Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008

    7η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

    ExampleΤο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης & Ιστορίας υπό την αιγίδα του Δήμου Σαλαμίνας, σας προσκαλεί στην 7η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ στο Ευριπίδειο Θέατρο το Σάββατο 9 Αυγούστου και ώρα 9 μ.μ.
    Στην εκδήλωση παίρνουν μέρος τα Χορευτικά συγκροτήματα:
    η Χορευτική Ομάδα Λαογραφικού Μουσείου Δήμου Σαλαμίνας "Ερευνα", ο Σύλλογος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας "Λάϊος", ο Μορφωτικός Σύλλογος Κερατέας "Απόλλων", ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρακίου "Μελαγκάβι", το Κέντρο Παραδοσιακού Χορού και Μουσικής Συλλόγου Γυναικών Αγ. Στεφάνου "Εμμέλεια". Τα χορευτικά συγκροτήματα θα συνοδεύουν παραδοσιακές ορχήστρες.
    Θα παρουσιαστούν χοροί: Πόντου, Στερεάς Ελλάδας, Μικράς Ασίας, Δυτικής Θράκης, και Αιγαίου.
    Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα και θα μας δώσει δύναμη για να συνεχίσουμε να κρατάμε τα ήθη, τα εθιμά μας και τις παραδόσεις μας ζωντανές. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
    Απο: museum salamina

    Νέο σχόλιο για .... Τιμούμε τον Σαλαμινομάχο…. Αποστόλη Παπανδρέου

    Ο/Η Chimeutis άφησε ένα νέο σχόλιο για ανάρτησή
    Από τη Στήλη Παρασκήνια της "Ε"
    Τα έχουμε πει και τα έχουμε γράψει πολλές φορές εδώ στην «Ε». Τι άλλο να σχολιάσουμε εμείς για τα... περίφημα προνόμια των Ολυμπιονικών, που οδηγούν πολλές φορές τους αθλητές σε λάθος μονοπάτια; Ας κρίνουν, λοιπόν, η Πολιτεία και ο υφυπουργός Γιάννης Ιωαννίδης, που έχει δηλώσει ότι τα προνόμια στους Ολυμπιονίκες θα «επανεξεταστούν»: Η Ελλάδα δίνει σε κάθε χρυσό ολυμπιονίκη 200.000 ευρώ (συν άδειες ΠΡΟ-ΠΟ, ένταξη στις Ενοπλες Δυνάμεις, κατά περίπτωση). Κάτι λιγότερα παίρνουν οι ασημένοι και οι χάλκινοι ολυμπιονίκες, ακόμη και όσοι μπούν σε τελικούς των Αγώνων. Μετά την ανοιχτοχέρα Ελλάδα, ακολουθούν: Οι... Φιλιππίνες (190.000 ευρώ), Αζερμπαϊτζάν (160.000), Ιταλία (140.000), Ρωσία και Χονγκ Κονγκ (100.000) και Ισπανία (94.000). Στο άλλο άκρο βρίσκονται οι ΗΠΑ, η Αυστραλία και η Γερμανία, που δίνουν... μόλις 15.000 ευρώ. Οι Γερμανοί δίνουν και έξτρα μπόνους. Οχι φυσικά άδειες ΠΡΟΠΟ και στρατιωτικά αξιώματα αλλά... 600 λίτρα μπίρας και μία Μερσέντες για έναν χρόνο! Οι Πολωνοί δίνουν μηνιαία σύνταξη 1.000 ευρώ μετά το 35ο έτος, με την προϋπόθεση ότι ο χρυσός Ολυμπιονίκης δεν θα εμπλακεί σε υπόθεση ντόπινγκ. Τέλος, οι Κινέζοι δίνουν μια... μονοκατοικία!
    Αντε σε καλή μεριά και με συντροφιά το... αρχαίο πνεύμα αθάνατο, που σίγουρα δεν φανταζόταν κάτι τέτοιο!
    Απο: Chimeutis
  • Δείτε όλες τις αναρτήσεις του συντάκτη: Chimeutis

  • Νέο σχόλιο για.... ΟΜΟΣΠΟΝ∆ΙΑ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΩΝ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

    Ο/Η spendor άφησε ένα νέο σχόλιο για ανάρτησή
    Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση αγαπητέ φίλε ακούσθηκαν και άλλα απίθανα απο τούς δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης και της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης με μοναδικές εξαιρέσεις τον κ. Καλογήρου Δημήτριο και τον κ. Μακρή Αθανάσιο οι οποίοι τάχθηκαν κατά της απάτης που πήγαινε να στηθεί και η οποία ονομάσθηκε μάλιστα και πολιτική απόφαση! Οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι κυρίως της πλειοψηφίας προτίμησαν τη σιωπή της συνενοχής η τη σιωπή της βλακείας, διαλέγετε και πέρνετε.
    Ακούσθηκε λοιπόν οτι η απόφαση που θα πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο να μην κοινοποιηθεί στον Περιφερειάρχη για προληπτικό έλεγχο νομιμότητας αλλά να παραμείνει στα πλαίσια του Δήμου διότι γνώριζαν πολύ καλά και οι ίδιοι οτι ο Περιφερειάρχης θα επέστρεφε πίσω την απόφαση ως μη σύννομη.
    Ακούσθηκε ακόμη να χρησιμοποιηθούν αριθμοί πρωτοκόλλων παρελθόντων ετών και όχι οι τρέχοντες αριθμοί του έτους 2008,για να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επικαλεσθούν οτι οι αιτήσεις έχουν κατατεθεί εμπρόθεσμα μέσα στις προθεσμίες που όριζε ο νόμος του 2003.Ολα αυτά ασχέτως αν κάποιοι απο αυτούς έχουν χτίσει αυθαίρετα μετά το 2003 μετά δηλαδή απο τη ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου!
    Εχουμε δηλαδή δύο κατηγορίες ενδιαφερομένων αυτούς οι οποίοι δεν κατάφεραν να ηλεκροδοτηθούν με το νόμο του 2003 διότι προφανώς δεν είχαν δικαίωμα(δασικές εκτάσεις ) και αυτούς οι οποίοι έχτισαν αυθαίρετα μετά τη ψήφιση του νόμου καί τις προθεσμίες που αυτός όριζε.
    Ολα αυτά ονομάζονται πολιτική απόφαση!
    Μήπως πρέπει να πάρουμε τα στυλιάρια αδέλφια?
    Απο: spendor

    Τα ιδια και τα ιδια !!!

    Θα ήθελα να διατυπώσω και εγώ την απόψη μου για το θέμα των ασθενοφόρων και την έλλειψη μέτρων. Δεν μπορώ να καταλάβω είμαστε ένα νησί με πάρα πολύ κόσμο, κάθε μέρα πληθαίνουμε και αυξανόμαστε ραγδαία. Δεν πρέπει ο δήμος να βάλει παραπάνω ασθενοφόρα? και αν, τέλος πάντων. ο δήμος δεν μπορεί να κάνει κάτι γιατί δεν απευθύνεται στην νομαρχία ή κάπου παραπέρα να μπορούμε να νιώθουμε πιο ασφαλείς? πόσοι ακόμη πρέπει να χαθούν στους δρόμους?
    Ένα άλλο θέμα που με απασχολεί είναι τα ελλειπεί μέτρα της τροχαίας. Γιατί δεν κάνουν περισσότερα μπλόκα?Γιατί δεν βάζουν κάμερες να στέλνουν κλήσεις?Αφού δεν σεβόμαστε την ζωή μας, δεν σεβόμαστε την ζωή των συνανθρώπων μας ας σεβαστούμε τους νόμους. Ας λάβουν κάποια μέτρα τί φταίμε να μας σκοτώσει ο καθένας που οδηγεί με ιλιγγιώδη ταχύτητα και κάνοντας τετιμποισμοισμούς στα φανάρια και σε δρόμους που δεν ενδίκνειτε? Και στην τελική μια καλή λύση θα ήταν να κάνουν ειδική πίστα σε μία από τις τόσες εκτάσεις που υπάρχουν να πηγαίνει ο κόσμος που αγαπά την ταχύτητα εκεί. Με αυτό τον τρόπο και τα νέα παιδία που αγαπούν την ταχύτητα θα το κάνουν με μεγαλύτερη ασφάλεια και εμείς οι υπόλοιποι θα κυκλοφορούμε χωρίς να φοβόμαστε.
    Αυτό το νησί που τόσο αγαπάμε και σεβόμαστε θα υπάρξει κάποιος/α δήμαρχος που θα κάνει έργα και θα μας σεβαστεί σαν πολίτες?
    Ευχαριστώ
    Απο: microgirly

    Σοβαρό τροχαίο στην Λ. Ιπποκράτους στο ύψος της Κλινικής .

    Example Αργά το βράδυ της Τέταρτης και έξω από την Κλινική του Χιώτη τρία αυτοκίνητα έγιναν ένα .
    Υπήρχαν και σοβαροί τραυματισμοί και εύχομαι να είναι μόνο τραυματισμοί .
    Απο: papnik
  • Δείτε όλες τις αναρτήσεις του συντάκτη: papnik


  • Από πληροφορίες που μας έρχονται , άλλοι μιλούν για 3 νεκρούς και άλλοι για 8 νεκρούς .
    Το μόνο σίγουρο είναι ότι ένα μαύρο BMW καρφώθηκε στο καφενείο που είναι απέναντι από την είσοδο της κλινικής και θαμώνες του καφενείου διαμελίστηκαν .
    Στο τροχαίο συμμετείχαν τρία αυτοκίνητα ένα Μικρό μαύρο Citroen ένα βυσσινί Almera και το μαύρο Bmw .

    Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008

    Νέο σχόλιο για.... Ο καπνός από τα καμένα σκουπίδια της χωματερής έχει κάνει την ατμόσφαιρα στην Σαλαμίνα αποπνικτική !!!

    Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για ανάρτησή
    ego pou meno sta paloukia sxedon ka8e vradi pnigomaste apo tin apaisia mirodia...ti 8a kanoume ?
    gia alli mia fora anenergoi polites 8a eimaste ?
    Ο/Η Ανώνυμος

    Η ομοσπονδία αυθαιρερετούντων και καταπατητών του δάσους κόπτεται για το περιβάλον

    Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για ανάρτησή
    Ο πρόεδρος της εν λόγω ομοσπονδίας πρότεινε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο στο Δήμαρχο να παρανομήσει για να ηλεκτροδοτηθούν οσοι έχουν αυθαίρετα μέσα σε δασικές εκτάσεις.Εισηγήθηκε μάλιστα και το τρόπο.Να γίνει μυστική ψηφοφορία και να διαμορφωθεί θετική πλειοψηφία με δύο ψήφους κατά της απόφασης έτσι ώστε να μήν μπορεί ο εισαγγελέας να προσωποποιήσει ποινικές ευθύνες.Απλά μαθήματα πολιτικής κουτοπονηργιάς.
    Μήπως είνα ποινικό αδίκημα κυρία πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου να συζητούν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι σε δημόσια συνεδρίαση το πώς θα ξεγελάσουν τον εισαγγελέα?Για ρωτήστε και τη νομική υπηρεσία του Δήμου σας.
    Ο/Η Ανώνυμος

    ΟΜΟΣΠΟΝ∆ΙΑ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΩΝ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Η Ομοσπονδία Εξωραϊστικών Εκπολιτιστικών Συλλόγων Σαλαμίνας
    τάσσεται αλληλέγγυα στους αγώνες που δίνουν η Νομαρχία Δυτικής
    Αττικής, ο Δήμος Μεγάρων, ο Δήμος Νέας Περάμου, Φορείς και
    Σύλλογοι των περιοχών Μεγάρων και Νέας Περάμου για την οριστική
    ακύρωση της απόφασης Δ5/ΗΛ/Γ/Φ28/10282/73Π/24‐4‐08 του
    Υπουργού Ανάπτυξης , άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας, στη θέση
    Βουρκάρι Μεθάνων, εργοστάσιου ηλεκτροπαραγωγής ισχύος 390MW
    με χρήση φυσικού αερίου της ΕΛ.ΠΕ ΑΕ.
    Ζητά τον αποχαρακτηρισμό της ευρύτερης περιοχής ως βιομηχανική
    ζώνη και την προστασία του υγροβιοτόπου Βουρκαρίου Μεγάρων.
    Καλεί τους ΟΤΑ και τους φορείς της Σαλαμίνας να πάρουν θέση για
    να αποτρέψουν σε συνεργασία με τους γειτονικούς Δήμους, το
    έγκλημα που γίνεται στην αυλή της Σαλαμίνας.

    Για την Εκτελεστική Επιτροπή

    Ο Γεν. Γραμματέας: Δημήτρης ΤΣΟΥΡΑΜΑΝΗΣ
    Ο Πρόεδρος: Νίκος ΕΥΘΥΜΙΟΥ

    Μαχαίρωσαν τον Ιδιοκτήτη της Καφετέριας ΘΑΛΑΣΣΟΓΡΑΦΙΕΣ στην παραλία Αλυκή Σαλαμίνας

    Example Χθες το μεσημέρι και μετά από διαπληκτισμό με ναρκομανή στο μαγαζί , μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Θριασιο Νοσοκομείο βαριά τραυματισμένος από μαχαίρι ο ιδιοκτήτης της καφετέριας Θαλασσογραφίες .
    Ο φερόμενος ως δράστης ταμπουρώθηκε στο σπίτι του στην περιοχή Κατσούλι και απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει εάν δεν έφευγε η αστυνομία που είχε περικυκλώσει το σπίτι με αποτέλεσμα να αυτό τραυματιστεί με μαχαίρι και να μεταφερθεί τραυματισμένος στο νοσοκομείο .
    Απο: papnik
  • Δείτε όλες τις αναρτήσεις του συντάκτη: papnik

  • Τρίτη 5 Αυγούστου 2008

    Νέες κινητοποιήσεις την Πέμπτη και την Παρασκευή, με αίτημα την παραδειγματική τιμωρία όλων των υπεύθυνων για το φονικό στο «Friendshipgaz»

    salamispress Την Πέμπτη, τα ταξικά σωματεία έχουν αποφασίσει στις 11 το πρωί να σταματήσουν τις εργασίες και να συγκεντρωθούν στον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά. Από εκεί με πορεία θα κατευθυνθούν στα δικαστήρια, απαιτώντας οι κατηγορίες για το φονικό να μετατραπούν από πλημμελήματα σε κακουργήματα και να εντοπιστούν όλοι οι υπεύθυνοι. (Χτες, ο αρχιμηχανικός της εταιρείας ζήτησε και έλαβε από την ανακρίτρια αναβολή και θα απολογηθεί αύριο Τετάρτη). Την Παρασκευή 8 Αυγούστου, με το ίδιο αίτημα θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας των διοικήσεων των Σωματείων, στις 9 το πρωί, στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

    Δευτέρα 4 Αυγούστου 2008

    ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΚΑΝΑΚΙΑ - ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ - ΠΥΡΓΙΑΚΟΝΙ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ

    salamispress ΙΟΥΝΙΟΣ 2008
    Ο saronic είναι έτοιμότατος. γυαλιστερός και ελαφρύτερος από ποτέ. το ταξίδι στα περιστέρια της Σαλαμίνας δεν έγινε ποτέ... το μπάνιο στην βούλα δεν έφτασε ποτέ... 6μποφόρια ήταν αυτα΄...
    Και όμως η μεγάλη στιγμή έιχε πια φτάσει... πάνε πολλά χρόνια από τότε που θυμάμαι τον Σαρωνικό να ταξιδευει αυτόνομος γράφοντας αρκετά μίλια... ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΚΑΝΑΚΙΑ - ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ - ΚΑΝΑΚΙΑ - ΠΥΡΓΙΑΚΟΝΙ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ατελείωτες ώρες ταξιδιού, πολλές ώρες ιστιοπλοΐας, αρκετές ώρες στην θάλασσα, ανιχνευτές και πρόσκοποι να ζουν τόσα όσα εμείς παλαιότερα ονειρευόμασταν γιατί πολλάκις η μηχανή δεν δούλευε, γιατί τα πανιά σκίζονταν, γιατί μπορεί η μηχανή να δούλευε αλλά δεν μπορούσε να την στηρίξεί η βάση της... Και όμως φέτος τα πράγματα ήρθαν αλλιώς... μια προσπάθεια πολλών ετών έγινε πράξη σε αντίθεση με όλους όσοι με χαρακτήρισαν θεωρητικό, και άνθρωπο των λόγων και όχι των πράξεων.

    Πάντα έλεγα ότι αυτό που λείπει από τον κόσμο που μας περιβάλλει έίναι οι εικόνες. Τώρα το είδαμε στην πράξη τί ειναι αυτό που μας έκανε να στρουθοκαμηλίζουμε και να παρλαπιπολογούμε για να εξηγήσουμε το ανεξήγητο.
    Κάποιος μπορεί να πει "καλά ρε μεγάλε πόσα μίλια έγραψες πια και το έχεις κάνει θέμα;"
    θα του απαντήσω με την απλή κουβέντα... που ακολουθεί προλαβαίνοντας τους γκρινιαρογκρινιάρηδες, ξερόλες, πλανητάρχες και λοιπόυςκαι ενημερώνοντάς τους ότι:
    μέσα σε τρια χρόνια απραξίας του σκάφους - όχι όμως και των κυβερνητών του,
    με πλήρωμα που έιχε μικρή εμπειρία στη θάλασσα αλλά μεγάλη όρεξη για μάθηση και δημιουργία
    με θέληση και υπομονή από όλους μας όσοι είμασταν εκεί στη Σαλαμίνα την τόσο παρεξηγημένη σαλαμίνα...

    εμείς λοιπόν απλώσαμε το χέρι μέχρι εκεί που μπορούσαμε βάσει των δεδομένων μας. το απλώσαμε τόσο όσο έπρεπε και τρυγήσαμε με τόση θέληση, ώστε σε λίγους μήνες ο μούστος που δημιουργήθηκε στα πατητήρια να γίνει γλυκό κρασί την ώρα του προβληματισμού και της σκέψης μας.

    Ε χομο σάπιενσ... ζούμε στην εποχή της εικόνας.... αστα λόγια.... κάνε μια βιντεοκλήση.. στείλε μια φωτόου... γιατί πες μου ρε ανθρωπε συγκρίνεται αυτή η ομορφιά???????
    Απο: dstavridis.blogspot.com

    Κυριακή 3 Αυγούστου 2008

    Νέο σχόλιο για.... ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

    Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για ανάρτησή
    kai omos to ekanan
    Oi ergazomenoi den eihan idea, giati o proistamenos einai ths dioikoysas arhis oyte kan proistamenos, paranoma einai stin 8esi ayti odigos einai kai taytohronos einai kai sto Δ.Σ. ton ergazomenon.
    Afoy egine ektakto Δ.Σ. o idios den pareyrethike kai oyte eidopioise toys ergazomenoys, ekane tin papia gia to 8ema poy ton eihe enimerosi to Δ.Σ. ton ergazomenon ase poy to ixere apo prin apo tin ginaika toy poy einai sto dimotiko symvoylio.
    edo kai arketo kairo pire kai voi8o proistamenoy ektakto tis depas poy xrisimopoiotan stin ka8ariotita gia odigos. Edo den eparkei to prosopiko gia perisilogi aporrimaton ta savatokyriaka xaramizoyne kai allon odigo gia proistameliki. ehoyn gemisei proistamenoys.
    Mipos na toys dosoyn kai ena voyrdoyla nomizontas oti etsi 8a foverizoyn toys ergates ayto einai sosialismos, poy zoyme ston meseona me toys sklavoys.
    Ο/Η Ανώνυμος

    Τιμούμε τον Σαλαμινομάχο…. Αποστόλη Παπανδρέου

    salamispress Διαβάσαμε σε δυο τοπικές εφημερίδες την ιστορία του Αποστόλη Παπανδρέου , το παιδί που μας έχει κάνει πολλές φορές υπερήφανους με τις επιδόσεις του στο άθλημα Καγιάκ .

    Υπάρχει άλλος αθλητής της Σαλαμίνας να έχει , 35 χρυσά μετάλλια και κύπελλα , συμμετοχή στους Ολυμπιακούς που ακούσαμε την Λέξη Σαλαμίνα για πρώτη φορά το 2004 και 13 τελικούς με διεθνείς διακρίσεις ???

    Τη άλλο μπορεί να προσφέρει ένας άνθρωπος στο Νησί που αγαπάει εκτός από την Ζωή του .

    Νιώθουμε ντροπή όσον αφορά το δικό μας χρέος απέναντι του, εμείς σαν κοινωνία και πολιτεία που αντί να του φτιάξουμε ανδριάντα τον απολύσαμε γιατί λέει έληξε η σύμβαση του στο Δήμο που εργαζόταν από το 2001 .

    Νιώθουμε και οργή γιατί η τοπική αυτοδιοίκηση δεν ξέρει να εκτιμήσει την προσφορά του παιδιού της , και να του εξασφαλίσει το μέλλον και την επιβίωση του , όπως κάνει και σε άλλους με λιγότερη προσφορά .

    Εμείς αισθανόμαστε την ανάγκη να πούμε ένα μεγάλο Ευχαριστώ Αποστόλη για της όμορφες στιγμές που μας χάρισες με τους αγώνες σου , και πάντα θα είμαστε υπερήφανη για εσένα το παιδί το δικό μας ο Σαλαμινομάχος μας .

    Σάββατο 2 Αυγούστου 2008

    Γιατί ο Δήμος Σαλαμίνας έδωσε την συντήρηση των οχημάτων του δήμου σε εταιρεία εκτός Σαλαμίνας ???

    Μέχρι τώρα ξέραμε ότι ο Δήμος Σαλαμίνας χρωστάει τους λογαριασμούς σε διάφορες επιχειρήσεις στην Σαλαμίνα .
    Ξέραμε επιχειρήσεις που περίμεναν και 12 μήνες να πληρωθούν , αλλά όπως και να το κάνουμε υποστήριζαν την Δημαρχεία .
    Το ευχαριστώ από τον Δήμαρχο ήταν να τους σνομπάρει και να δώσει την δουλειά της συντήρησης των οχημάτων εκτός Σαλαμίνας .

    Εμείς δεν έχουμε τίποτα με την εταιρεία αυτήν, αλλά τα διαφημιστικά σε πολλούς Δήμους της Αττικής γράφουν … υποστηρίξετε τα μαγαζιά της περιοχής σας κρατήστε τα λεφτά στον τόπο σας .

    Ο κ. Δήμαρχος δεν έχει δει αυτά τα διαφημιστικά σποτ ???
    Τη άλλο συμφέρον μπορεί να υπάρχει να τον οδήγησε σε αυτήν την απόφαση , ξέρει κανείς ???

    This page is powered by Blogger. Isn't yours?

    Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

    salamispress