Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

Πρόταση για επιδότηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων από την ΕΕ στα βήματα της Γαλλίας

Τις τελευταίες κινήσεις τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση με στόχο την επίλυση των προβλημάτων της ακτοπλοϊκής σύνδεσης που αντιμετωπίζουν τα μικρά τα νησιά του Αιγαίου με πληθυσμό κάτω των 5.000 παρουσίασαν τα μέλη του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών σε συνέντευξη Τύπου.
Τόνισαν ότι έχουν πείσει τις Βρυξέλλες να συζητήσουν το θέμα της νησιωτικότητας
Απο: makelio.blogspot.com
Η Σαλαμίνα δεν έχει καμία ανάγκη για επιδότηση ??? η Ε.Ε. εκεί είναι δεν θα έρθουν να μας χτυπήσουν την πόρτα, εμείς πρέπει να ενδιαφερθούμε , κ. Βουλευτές της Σαλαμίνας και Δημάρχοι μας .

Oι δημόσιες υπηρεσίες «νεκρώνουν» σήμερα στον Πειραιά και στους όμορους δήμους λόγω της παμπειραϊκής απεργιακής κινητοποίησης με αφορμή το τραγικό....

salamispress «Είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στους νεκρούς συναδέλφους» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωση-κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία, ενώ τονίζεται η αναγκαιότητα για λήψη άμεσων μέτρων προκειμένου να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη. Με τρίωρη στάση εργασίας από τις 11 π.μ. ως τις 2 μ.μ. συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση και οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά σε ένδειξη πένθους για τα θύματα του εργατικού δυστυχήματος.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κλείσιμο της Νομαρχίας Πειραιά
Συμβολική πράξη αντίστασης και κάλεσμα αγώνα για να σταματήσει η αιματοχυσία στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Το νέο εργατικό δυστύχημα, στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη που στοίχισε τη ζωή σε οκτώ συνανθρώπους μας, μας συγκλόνισε όλους. Στην Νομαρχία Πειραιά κλείσαμε σήμερα, τέσσερις ώρες νωρίτερα, τις υπηρεσίες μας μαζί με τους Δήμους Πειραιά, Νικαίας, Περάματος, Κορυδαλλού, Δραπετσώνας, Κερατσινίου, Σαλαμίνας, Αμπελακίων, που ανταποκρίθηκαν στο αγωνιστικό μας κάλεσμα, σε ένδειξη: ? αλληλεγγύης στις οικογένειες των θυμάτων που δοκιμάζονται σκληρά ? διαμαρτυρίας για τα «κατά συρροή» εγκλήματα που συντελούνται στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, με την ανοχή και την συνενοχή της Πολιτείας ?

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ .... απο ΖΟΕΣ

Επειδή η τελευταία ανακοίνωση της ΖΟΕΣ λόγω της λακωνικότητάς της χρησιμοποιήθηκε από κάποιους ως απόδειξη ότι η ΖΟΕΣ ψεύδεται ,επανερχόμαστε και συμπληρώνουμε.
Η ΖΟΕΣ διευκρινίζει ότι κανένα σκυλί της αποστολής ζώων για υιοθεσία στο εξωτερικό , που κατόπιν καταγγελίας σταμάτησαν στην Ανκόνα δεν ανήκει στην ομάδα μας υπό την έννοιαν της ιδιοκτησίας, εν τούτοις κάποια απ΄αυτά προέρχονταν από το Δήμο Σαλαμίνας και φροντίζονταν από άτομα τα οποία γνωρίζουμε και των οποίων αναγνωρίζουμε και εκτιμούμε το ζωοφιλικό έργο και την αναμφισβήτητη προσφορά .
Επισημαίνουμε ότι κατόπιν εντελεχούς ερεύνης των δικαστικών Ιταλικών Αρχών και της Ιντερπόλ επί ένα και πλέον έτος διεπιστώθη η αβασιμότητα των καταγγελιών και ήδη με δικαστική απόφαση έχει διαταχθεί τα ζώα να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τους αλλοδαπούς ιδιοκτήτες τους.
Τις συκοφαντίες που διατυπώθηκαν για την ομάδα και τα μέλη του Διοικητικού μας Συμβουλίου, σύντομα θα χρειαστεί αυτοί που τις διέδωσαν και όσοι τους παροτρύνουν να το κάνουν να τις αποδείξουν και ενώπιον των δικαστικών αρχών.
Προς το παρόν ας μας αποδείξουν εμπράκτως το δικό τους ζωοφιλικό έργο με στοιχεία όπως εμείς μπορούμε ανά πάσα στιγμή να αποδείξουμε , προσκομίζοντας τα παραστατικά που πιστοποιούν τις στειρώσεις, τους εμβολιασμούς ,τις χειρουργικές επεμβάσεις , αλλά και την αποτελεσματική παρέμβασή μας σε περιπτώσεις κακοποιήσεως ζώων , ενημέρωσης κλπ ,αφού προηγουμένως μας γνωστοποιήσουν την ταυτότητά τους. Ανώνυμοι κύριοι και κυρίες , που λασπολογούν μέσω του διαδικτύου δεν επιτρέπουμε να γίνουν τιμητές του έργου μας και των προθέσεων τόσο των δικών μας όσο και των ευαισθητοποιημένων φιλόζωων που μας βοηθούν θυσιάζοντας χρόνο και χρήμα.

Με εκτίμηση
Η πρόεδρος: Νάντια Ζόμπολα , Η Γραμματέας: Αθηνά Τσάκαλου
  • Δείτε όλες τις αναρτήσεις του συντάκτη: ΖΟΕΣ

  • ΕΦΕΤ - ΕΒΓΑ - Απόσυρση του προϊόντος "Power Genius/Refresh - Ποτό από φρούτα"

    Την ανάκληση ποτού με φρούτα με μη εγκεκριμένο νέο τρόφιμο ανακοίνωσε ο ΕΦΕΤ. Η σχετική απόφαση ελήφθη από τον Ενιαίο Φορέα σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους και αφορά στο ποτό με φρούτα με την εμπορική επωνυμία "Power Genius/Refresh - Ποτό από φρούτα", το οποίο διακινείται στην ελληνική αγορά από την επιχείρηση ΕΒΓΑ ΑΒΕΕ. Το συγκεκριμένο προϊόν περιέχει και εκχύλισμα Ginkgo Biloba (προερχόμενο από το φυτό Ginkgo Biloba), το οποίο θεωρείται νέο τρόφιμο και δεν έχει εγκριθεί η χρήση του ως συστατικού τροφίμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο ΕΦΕΤ επισημαίνει ότι η αδειοδότηση χρήσης πρέπει να δρομολογηθεί από την ενδιαφερόμενη εταιρεία, μέσω των διαδικασιών του Κανονισμού 258/97/ΕΚ για τα νέα τρόφιμα.
    Σε ανακοίνωσή της η ΕΒΓΑ ΑΒΕΕ αναφέρει ότι ενημερώθηκε εγγράφως από τον ΕΦΕΤ ότι το προϊόν Refresh Power Genius πρέπει να αποσυρθεί γιατί περιέχει στη σύστασή του το συστατικό «εκχύλισμα από φύλλα Gingko Biloba» για το οποίο δεν έχει ληφθεί έγκριση κυκλοφορίας. Τονίζει επίσης ότι το «εκχύλισμα από φύλλα Gingko Biloba» είναι φυσικό συστατικό και προέρχεται από τα φύλλα του ομώνυμου δέντρου και κυκλοφορεί ελεύθερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως συμπλήρωμα διατροφής ή συστατικό συμπληρωμάτων διατροφής.
    Απο: lamianews.blogspot.com

    Τρίτη 29 Ιουλίου 2008

    Ο καπνός από τα καμένα σκουπίδια της χωματερής έχει κάνει την ατμόσφαιρα στην Σαλαμίνα αποπνικτική !!!

    Συνεχίζει για πέμπτη μέρα και καίγεται η παράνομη χωματερή του Δήμου και δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε .
    Μόλις νυχτώνει κλείνουμε πόρτες και παράθυρα γιατί δεν αντέχουμε να αναπνέουμε τη βρομιά που μας έρχεται από τα καμένα σκουπίδια .
    Μετά από επαναλαμβανόμενα τηλεφωνήματα στην πυροσβεστική ο αξιωματικός με ενημέρωσε ότι σιγώ καίνε τα σκουπίδια εσωτερικά και μπορεί και να καπνίζει και ένα μήνα , μόλις το άκουσα αυτό απελπίστηκα .
    Ελπίζω να είναι ευχαριστημένη η δημοτική αρχή με αυτήν την κατάσταση που μας δημιούργησε φέτος και όλα αυτά γιατί , για να γλιτώσουν μερικά χιλιάδες ευρώ που θα στοίχιζε να πληρώνανε τα φορτηγά να περνάνε τα σκουπίδια και να αδειάζανε αυτό το χώρο .
    θέλω να φωνάξω βοήθεια αλλά ποιος θα με ακούσει;
    ΑΝΝΑ Δ.
  • Δείτε όλες τις αναρτήσεις του συντάκτη: ΑΝΝΑ Δ.

  • Κυριακή 3 Αυγούστου στις 21:00, στο Ευριπίδειο Θέατρο Σαλαμίνας

    salamispress Tην Κυριακή 3 Αυγούστου στις 21:00, στο Ευριπίδειο Θέατρο Σαλαμίνας, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει την κοινή μουσική εμφάνιση τριών σπουδαίων Ελλήνων ερμηνευτών, της Μελίνας Κανά, του Ορφέα Περίδη και της Λιζέτας Καλημέρη. Η καλλιτεχνική συνάντηση των ερμηνευτών της ίδιας γενιάς, που επί σειρά ετών τιμούν το ελληνικό τραγούδι, αποδίδοντας υψηλή αισθητική και συναίσθημα, υπόσχεται μία πανδαισία μελωδιών και ερμηνειών, δροσίζοντας με νότες τις καρδιές του κόσμου. Το πρόγραμμα της συναυλίας θα περιλαμβάνει τραγούδια, αγαπημένων σύγχρονων τραγουδοποιών, όπως του Θανάση Παπακωνσταντίνου και του Σωκράτη Μάλαμα, με επιλογές από ό,τι καλύτερο έχει ακουστεί τα τελευταία 15 χρόνια στην ελληνική μουσική.
    Ώρα έναρξης είναι 9 μ.μ. και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

    Δευτέρα 28 Ιουλίου 2008

    Βομβαρδίσουν την Σαλαμίνα Καθημερινός οι Εταιρίες Σταθερής Τηλεφωνίας

    salamispress Δέχομαι καθημερινός 3-4 τηλεφωνήματα τις τελευταίες δεκαπέντε μέρες από ιδιωτικές εταιρίες τηλεφωνίας και ιντερνετ , ενημερώνουν ότι στο δικό τους δίκτυο δεν πληρώνουμε πάγιο ΟΤΕ και μας προσφέρουν ταχύτητες 24 Mbps.

    Θέλω να ρωτήσω εάν έχει συνδεθεί κάποιος στην Σαλαμίνα αυτές τις μέρες να μας ενημερώσει για την ποιότητα και εάν πράγματι η ταχύτητες είναι 24 Mbps.
    Απο: Δημητρης Σαλαμινα

  • Δείτε όλες τις αναρτήσεις του συντάκτη: Δημητρης Σαλαμινα

  • Τραγωδία χωρίς τέλος στο Πέραμα

    salamispress Το Πέραμα, το Κερατσίνι, η Σαλαμίνα, η Νίκαια και ο Πειραιάς σείονται συθέμελα εδώ και πέντε μέρες από τον αβάσταχτο πόνο, την οργή, την αγανάκτηση και τα αμέτρητα «γιατί» ορφανών παιδιών και χαροκαμένων μανάδων, συζύγων και αδελφών για το έγκλημα στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη.
    Για την παντελή απουσία της κυβέρνησης και των υπουργείων Εμπορικής Ναυτιλίας και Εργασίας.
    Για τις κηδείες, που γίνονται με τη συνδρομή των σωματείων και έρανο από τους συναδέλφους, τους φίλους και τους γείτονες.
    Για τον πατέρα, τον σύζυγο, τον αδελφό, τον φίλο, που δεν θα ξαναγυρίσει στο σπίτι, κουρασμένος, αλλά πάντα στοργικός και χαμογελαστός με τους αγαπημένους του ανθρώπους.
    Το Σάββατο, σήμερα και αύριο, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι συνοδεύουν τους αδικοχαμένους εργάτες στην τελευταία τους κατοικία.
    Αλλά το δράμα των οικογενειών συνεχίζεται, γιατί πίσω έχουν μείνει να κλαίνε και να προσπαθούν να επιβιώσουν, χωρίς τον στυλοβάτη της οικογένειάς τους, παιδιά, εγγόνια και σύζυγοι.
    Κανείς, εκτός από τους συνδικαλιστές της ζώνης, τους συναδέλφους και τους γείτονες δεν τους χτύπησε την πόρτα εδώ και τέσσερις μέρες.
    Ούτε μια λέξη παρηγοριάς από την κυβέρνηση, τον εφοπλιστή και τους εργοδότες.
    Ούτε ένας ψυχολόγος για στήριξη των ανθρώπων που έχασαν στο μεροκάματο τους δικούς τους και τρέμουν από τον καημό τους.
    Απο: ΠΟΠΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ
    Φωτο: Κ. ΠΟΛΥΒΙΟΣ

    Κυριακή 27 Ιουλίου 2008

    ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

    Μετά από καταγγελίες παραπόνων πολιτών από προηγούμενες αναρτήσεις και
    οικονομικά προβλήματα των εργαζομένων :

    1) Με τους ηλεκτρολόγους που απελπίστηκαν να εργάζονται βάρδια χωρίς να
    έχουν πληρωθεί υπερωρίες και να τρέχουν να υποστηρίζουν όλες τις εκδηλώσεις.
    2) Mε τα σκουπίδια που δεν μαζεύονται το Σαββατοκύριακο γιατί οι
    εργαζόμενοι καθαριότητας έχουν να πάρουν υπερωρίες από πέρσι τον
    Σεπτέμβριο και σταμάτησαν να εργάζονται.
    3) Με τα συνεργεία της ύδρευσης που έχουν και αυτοί το ίδιο οικονομικό
    πρόβλημα με τις υπερωρίες και σταμάτησαν να εργάζονται τα Σαββατοκύριακα.

    Έφτασε σε σημείο να θυμηθεί τον Νόμο που ψηφίστηκε πέρσι την άνοιξη στην
    βουλή , και να το φέρει ο ίδιος πρόταση προς ψήφιση στο δημοτικό
    συμβούλιο της πέμπτης 17/7/08 που υποχρεώνει τους εργαζομένους:

    1) ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΒΑΡΔΙΕΣ οι τεχνικές υπηρεσίες όπως: ΥΔΡΕΥΣΗ,
    ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ, ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, χωρίς να καταβάλουν προσαυξήσεις που
    είναι νόμιμες τις νυχτερινές ώρες, και να τις δίνει σε ρεπό όποτε θέλει .
    2) Να μεταβάλει το πενθήμερο ωράριο από ΔΕΥΤΕΡΑ ως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ , σε
    ΤΡΙΤΗ έως ΣΑΒΒΑΤΟ , για την εξυπηρέτησή του , και να γλυτώνει τις
    υπερωρίες που έπρεπε να δίνει στους εργαζομένους , το Σαββατοκύριακο.

    Παρόλη την προσπάθεια της αντιπολίτευσης των δύο συνδυασμών που ήταν
    παρών και του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου, να αποσύρει ο δήμαρχος
    την πρόταση γιατί ήταν εκδικητική προς τους εργαζομένους με τον τρόπο που
    το χειρίστηκε, και από δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης ( δικούς
    του ) που πρότειναν να αναβληθεί η πρόταση και να περάσει σε άλλο
    δημοτικό συμβούλιο αφού πρώτα έχει λυθεί το οικονομικό πρόβλημα.
    Ο προηγούμενος δήμαρχος προτίμησε να απέχει από το συμβούλιο μαζί με
    τον συνδυασμό του.
    Ο Δήμαρχος προχώρησε την διαδικασία και ψηφίστηκε η πρόταση με ένα ψήφο
    υπέρ χωρίς να ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ
    ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ .

    ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ;
    ΣΑΝ ΠΡΟΒΑΤΑ ΠΡΟΣ ΣΦΑΓΗ ΧΩΡΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.
    Απο: 12345nik
  • Δείτε όλες τις αναρτήσεις του συντάκτη: 12345nik

  • Νέα υπηρεσία από salamispress…. Ξεκινάμε Σήμερα !!!

    Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι από σήμερα ξεκινάμε μια νέα υπηρεσία για τους συμπολίτες μας bloggers .
    Από σήμερα όλες οι αναρτήσεις που θα αναρτηθούν στο salamispress θα αρχειοθετούνται κατά ΣΥΝΤΑΚΤΗ .
    Αυτό σημαίνει ότι κάθε μήνυμα η σχόλιο που θα αναρτούμε στην κεντρική σελίδα του salamispress θα αρχειοθετείται σε προσωπική σελίδα του κάθε ΣΥΝΤΑΚΤΗ…..(εφόσον φέρει όνομα η ψευδώνυμο ….όχι στα Ανώνυμα διότι όπως καταλαβαίνετε δεν θα ήταν δυνατόν) και σε κάθε σας ανάρτηση θα υπάρχει στο τέλος ένα λινκ που θα οδηγεί σε αυτήν την σελίδα .
    Ελπίζουμε να σας ευχαριστήσουμε με αυτήν την νέα υπηρεσία και ο στόχος μας είναι πάντα το salamispress να ανήκει σε εσάς και εσείς να το χρησιμοποιείται ωσάν δικό σας .


    γράφω, άρα..e-πάρχω!
    Περιμένουμε τις αναρτήσεις σας τα μηνύματα σας και τα σχόλια σας καταγγελίες, πληροφορίες και ότι πέφτει στην αντίληψή σας στο e-mail: salamispress@gmail.com

    Κάποια στιγμή πρέπει να μιλήσουμε με στοιχεία.... Λατομείο Σαλαμίνας

    salamispress Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για ανάρτησή
    Σύμφωνα με τον Κανονισμό Μεταλλευτικών και Λατομικών Εργασιών, ΥΑ 11-5 Η/Φ/17402/1984 ΦΕΚ 931/Β/1984 (31-12-1984) ο έλεγχος της τήρησης των διατάξεων του παραπάνω κανονισμού ασκείται από την αρμόδια Επιθεώρηση Μεταλλείων που οφείλει να επιθεωρεί όλα τα έργα, να δίνει τις κατάλληλες εντολές και να επιβάλλει τις από τον νόμο ανάλογες κυρώσεις.
    Οι σχετικοί έλεγχοι πρέπει να γίνονται από Διπλ. Μηχανικούς Μεταλλείων - Μεταλλουργούς, οι οποίοι σε ειδικές περιπτώσεις συνδράμονται από τεχνικούς άλλους ειδικοτήτων με ανώτερη, το λιγότερο, στάθμη εκπαίδευσης που υπηρετούν στην πιο πάνω υπηρεσία. Σε περίπτωση αδυναμίας μετά από αίτηση του Επιθεωρητή Μεταλλείων, οι έλεγχοι αρμοδιότητας Επιθεώρησης Μεταλλείων, μπορούν να γίνονται και από Τεχνικούς, ανάλογων όπως παραπάνω προσόντων, του Υπουργείου Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, με απόφαση του οικείου Υπουργού.
    Αναρρωτιέμαι,ως απλός πολίτης γνωρίζω καλύτερα τους νόμους από τους Δημοτικούς μας Άρχοντες??
    Για ποια επιτροπή μιλάμε???
    Τα γνωρίζει όλα αυτά που συζητάει το Δημοτικό Συμβούλιο, ο αρμόδιος Επιθεωρητής Μεταλλείων???
    Δεν το πιστεύω, απλά όλα αυτά γίνονται για λαϊκή κατανάλωση.
    Ο/Η Ανώνυμος

    Νέο σχόλιο για Πυρκαγιά στο κέντρο της Σαλαμίνας στο καταυλισμό των αθίγγανων

    Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για ανάρτησή
    Στη περιοχη πιστευω οτι πρεπει να γινουν καποιες παρεμβασεις απο τον ΔΗΜΟ ,οπως: ιατρικος ελεγχος , φιλανθρωπικη βοηθεια ,εκπαιδευση νεων μανναδων,ρουχα οικοδομικες εργασιες,τροφιμα ,επιπλα ,παιχνιδια κ.λ.π .
    Εχετε δει πως ζουνε και ξερετε πολυ καλα ,τι αναγκες εχουν οι συνανθρωποι μας αθιγγανοι και κυριως τα γυναικοπαιδα.
    Σιγουρα εχετε δει, γιατι σας ψηφισαν!!
    ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ? ΙΣΩΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ...........
    ΟΤΑΝ ΚΑΕΙ Ο ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΘΕΙ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ!
    Ο/Η Ανώνυμος

    15χρονος ανασύρθηκε νεκρός από πνιγμό στο Αιάντειο Σαλαμίνας

    Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου , από τη θαλάσσια περιοχή ΑΙΑΝΤΕΙΟ Σαλαμίνας 15χρονος.
    Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

    Σάββατο 26 Ιουλίου 2008

    Διαγράφει η Νομαρχία Πειραιά από το Μητρώο Επιχειρησεων, όσες εταιρείες εμπλέκονται στο δυστύχημα του Περάματος

    Η Νομαρχία Πειραιά μετά το νέο πολύνεκρο δυστύχημα στο πλοίο «FriendShip Gas», στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, προχωρά, με απόφαση του Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα, στην διαγραφή από το Μητρώο Επιχειρήσεων Ναυπήγησης όσον εργοδοτριών επιχειρήσεων εμπλέκονται, ενώ σε ανακοίνωσή της τονίζει τα ακόλουθα:
    Ένα χρόνο μετά το δυστύχημα στο δεξαμενόπλοιο Ailsa Craig, που στέρησε τη ζωή σε δύο συνανθρώπους μας και επτά μήνες μετά τη τραγωδία στο MSC Helena με θύμα έναν ακόμα εργάτη, η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος θρηνεί και πάλι!
    Οι ανθρωποθυσίες στη Ζώνη, στο βωμό της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, δυστυχώς δεν έχουν τέλος και η ευθύνη βαραίνει ακέραια την κυβέρνηση που αρνείται να επιβάλει ουσιαστικά μέτρα ελέγχου και ασφάλειας για την προστασία των εργαζομένων στην Ζώνη.

    Νέο σχόλιο για Απαράδεκτη συντήρηση σε όλους τους δημόσιους χώρους....

    Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για ανάρτησή
    Είμαι κάτοικος Σαλαμίνας τα τελευταία τρία χρόνια και συμφωνώ με την Σοφία. Η κατάσταση στο νησί είναι άσχημη. Με το να τα λέμε μεταξύ μας όμως δεν γίνετε τίποτα. Πρέπει να κάνουμε και πράξεις. Πρέπει ο κάθε τοπικός άρχοντας να νοίωσει ότι ελέγχετε, ότι έχει να κάνει με πολίτες που έχουν άποψη και την εκφράζουν. Ας κάνουμε ένα κάλεσμα μέσω του blog και να τα πούμε στον δήμαρχο. Είμαι στην διάθεση σας. Περιμένω

    Συντήρηση Παιδικής Χαράς στην πλατεία του flamigo

    Διαβάζοντας στην σελίδα σας για την κακή συντήρηση των δημόσιων χώρων του νησιού μας θα ήθελα να γίνω συγκεκριμένος για την παιδική χαρά που βρίσκετε στην κεντρική πλατεία (flamigo) δίπλα στο δημαρχείο.
    Η κατάσταση τους είναι τριτοκοσμική, αποτελεί εστία κινδύνου για τα παιδάκια. Πρέπει να έχουν να συντηρηθούν χρόνια. Πριν από 8 μήνες επισκευασα μόνος μου μία κούνια για να μην σκοτωθεί κάνα παιδάκι. Κάθε φορά που πηγαίνω με την κόρη μου βλέπω ότι κανείς δεν έχει περάσει από εκεί. Η κούνια λειτουργεί με την δική μου πατέντα.
    Θεωρώ το γεγονός ΘΛΙΒΕΡΟ και ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ. Πιστεύω οτι πρέπει εμείς να κάνουμε κάτι.Εμείς που εκθέτουμε τα παιδιά μας σε κίνδυνο πηγαίνοντας τα να παίξουν εκεί. Πόσο κόστος έχουν για τον δήμο και την τεχνική υπηρεσία του άραγε η αντικατάσταση των οξειδωμένων βιδών και παξιμαδιών? Η τοποθέτηση καλύτερων σκαλοπατιών στις τσουλήθρες για να μην κάνουμε τον σταυρό μας όταν τα παιδιά μας τα ανεβαίνουν? Τι αξία έχουν τα χρήματα απέναντι στην σωματική ακεραιότητα μικρών παιδιών?
    Αν είναι να τα φτιάξουμε εμείς ποιος ο λόγος ύπαρξης της τοπικής αυτοδιοίκησης? Καλά ο Δήμαρχος δεν έχει περάσει ποτέ από εκεί?
    Με εκτίμηση, Κυριάκος Δ.

    Παρασκευή 25 Ιουλίου 2008

    Κείμενο για την τραγωδία στο Πέραμα...

    salamispress ...ας είναι μαζική η αντίδραση από τους bloggers!
    . . Η δύναμη των bloggers είναι ακόμα μια φορά εδώ, άμεση και ζωντανή! Ποιος είπε ότι οι bloggers δεν λειτουργούν ομαδικά; Σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συγγενείς των θυμάτων για το χαμό των 8 ψυχών στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος και σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς τους Διαχειριστές αυτού του Κράτους που λέγεται Ελλάδα... ΚΑΘΕ ΜΠΛΟΓΚ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ. Ταυτόχρονα να κάνει προώθηση την ανάρτηση αυτή σε όλα τα email που δέχτηκαν πριν από αυτόν τη δημοσίευσή του. ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΗΜΕΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ BLOGS ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ . "ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ - ΟΙ ΜΠΛΟΓΚΕΡΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ - ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ - ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ" .
    Ζizanio 21, PRESS-GR, Bollywood-Greece, salamispress, skeytomasteellhnika.gr, troktiko, makelio, apasxolisi.wordpress.com,

    Βαμμένο με αίμα το μεροκάματο των εργατών στη Ζώνη Περάματος…. 33.000 ατυχήματα από το 2000 έως 2005

    salamispress Το μεροκάματο στη Ζώνη είναι βαμμένο με αίμα. Το τραγικό ατύχημα που σημειώθηκε χθες στο Πέραμα, όταν το δεξαμενόπλοιο «Φρέντσιπ Γκαζ» τυλίχτηκε στις φλόγες ύστερα από έκρηξη, έρχεται να προστεθεί σε έναν μακρύ κατάλογο αντίστοιχων περιστατικών που έθεσαν σε κίνδυνο ή στέρησαν τη ζωή από ανθρώπους που δούλευαν για να βγάλουν τα προς το ζην.
    Μια πρόχειρη στατιστική αποδεικνύει πως τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος συντελείται ένα σοβαρό ατύχημα, ένα φρικιαστικό έγκλημα κατά πολλούς, αφού τα συνδικάτα μιλούν για ανύπαρκτους ελέγχους και ελλιπή μέτρα ασφαλείας.
    Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, την πενταετία 2000-2005 στην Ελλάδα έλαβαν χώρα περισσότερα από 33.000 εργατικά ατυχήματα, εκ των οποίων τα 851 ήταν θανατηφόρα. Αυτό μάλλον αποτελεί εξωραϊσμένη εικόνα της πραγματικότητας, καθώς, όπως διαπιστώνεται, στη χώρα μας υφίσταται σοβαρό έλλειμμα στην καταγραφή των εργατικών ατυχημάτων, με αποτέλεσμα ο ακριβής αριθμός των θυμάτων να παραμένει άγνωστος.
    Το δυστύχημα που σημάδεψε τη Ζώνη του Περάματος ήταν αναμφισβήτητα αυτό που σημειώθηκε στο δεξαμενόπλοιο «Ανατζελ Γκρέιτνες», το οποίο τη δεκαετία του 80 έγινε ο τάφος για 16 εργάτες. Από τη δεκαετία του 80 μέχρι σήμερα, όπως φαίνεται, δεν έχουν αλλάξει πολλά.... Κατερίνα Ροββά "ΕΘΝΟΣ"
    Στους πόσους νεκρούς μηδενίζουμε το κοντέρ του θανάτου? Πότε επιτέλους θα σταματήσουν οι μπίζνες του κράτους με εφοπλιστάκια και εργολάβους Χάρους? Όκτω άνθρωποι έλοιωσαν χτές ζωντανοί ενώ δούλευαν...Απο: ΣτΣ

    Οι εικόνες της Ντροπής και της Απόλυτης Ξεφτίλας στις Εργατικές Κατοικίες Σαλαμίνας

    salamispress Την τελευταία εβδομάδα οι Εργατικές Κατοικίες του Νησιού μας απέκτησαν τρεχούμενα νερά. Για την ακρίβεια πρόκειται για τρεχούμενα ...βοθρολύματα, τα οποία, αφού διασχίσουν το δρόμο, καταλήγουν χαρωπά δίπλα στους λουόμενους! Τί συμβαίνει? Έχει γεμίσει ο βόθρος και οι ιδιοκτήτες των κατοικιών περιμένουν να τον αδειάσει ο Δήμος. Ο οποίος αρνείται ότι έχει την υποχρέωση. Αρνούνται λοιπόν κι εκείνοι να αναλάβουν τη δαπάνη. Ποιος έχει δίκιο? Ποιος θα νικήσει? Ποιος θα αντέξει τη βρώμα? Πότε θα πάθουμε χολέρα?
    salamispress Έχω την εντύπωση πως είναι καιρός ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Δεν είναι δυνατόν σε έναν πολιτισμένο τόπο να εκτίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία, επειδή κάποιοι κάνουν πείσματα. Δε με ενδιαφέρει ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο. Οι υπόλοιποι δε φταίμε σε τίποτα. Πρέπει να κάνουμε μήνυση για να επιληφθεί του θέματος κάποιος αρμόδιος και να βρεθεί λύση? Ελπίζουμε όχι και περιμένουμε μια απάντηση.Απο: salamina-press.blogspot.com

    Πώς μπορεί κάποιος η Κάποιοι Συμπολίτες μας να διαπράττουν αυτό το έγκλημα μπροστά στα μάτια όλων και καμία υπηρεσία του κράτους να μας προστατεύει ???
    salamispress

    Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008

    Ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός της φωτιάς που ξέσπασε εχθές στην παράνομη χωματερή στην θέση Γούβα – Μπατσί Σαλαμίνας ???

    Η φωτιά που ξέσπασε εχθές στην παράνομη χωματερή του Δήμου Σαλαμίνας έφερε στο φως πολλά ερωτήματα .
    Έχει περάσει ενάμισης χρόνος από τότε που ανάλαβε τα καθήκοντα του ο Δήμαρχος κ. Σοφράς , και σε όλο αυτό το διάστημα είχε ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατή στον χώρο αυτό τον οποίο ήταν και είναι για να γίνετε μεταφόρτωση από τα μικρά απορριματοφόρα σε μεγάλα φορτηγά τα οποία θα μετέφεραν τα απορρίμματα στο ΧΥΤΑ Λιοσίων .
    Ο χώρος αυτός δηλαδή ήταν μόνο για μεταφόρτωση , όχι για να χρησιμοποιείται για χωματερή ,και ενώ είχε ενημερωθεί ότι ο χώρος αυτός δεν χωρούσε άλλα απορρίμματα δεν μερίμνησε να τον αδειάσει και δεν φτάνει μόνο αυτό αλλά δεχόταν ακόμα απορρίμματα .
    Και ερωτώ εγώ ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός της φωτιάς που ξέσπασε εχθές στην χωματερή αυτή; και ενώ ο χώρος καιγόταν κάποιοι προσπάθησαν να μας πείσουν πώς η φωτιά ήταν στο δάσος και όχι στην χωματερή .

    Θα ήθελα μια απάντηση κ. Δήμαρχε εγώ και όλοι αυτοί που έτρεχαν χθες να σώσουν τις περιουσίες τους και το δάσος του Μπατσί .
    Από: papnik

    Έκρηξη σε δεξαμενόπλοιο στο Πέραμα, 5 εργάτες αγνοούμενοι

    salamispress Έκρηξη, συνοδευόμενη από πυρκαγιά, σημειώθηκε λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι σε δεξαμενόπλοιο στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος, με 5 εργάτες να αγνοούνται μέχρι στιγμής.
    Η έκρηξη έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια εργασιών στα αμπάρια του πλοίου, αμέσως προκλήθηκε πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να σπεύσουν στην περιοχή 6 οχήματα της Πυροσβεστικής με 18 άνδρες, 2 πυροσβεστικά πλοιάρια του Λιμενικού Σώματος και ρυμουλκά πλοία, προκειμένου να τη θέσουν υπό έλεγχο.
    Στα παρελκόμενα του ατυχήματος η εξαφάνιση 5 εργατών, οι οποίοι βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή εν ώρα εργασίας, όπως επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος του Ταμείου Μετάλλου, Σωτήρης Πουλικογιάννης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Flash.
    Ο κ. Πουλικογιάννης επισήμανε, παράλληλα, ότι το ατύχημα ίσως να οφείλεται στην εντεινόμενη πίεση από τους ακτοπλόους για γρήγορη επισκευή των «σωμάτων» των πλοίων, καθώς η όποια καθυστέρηση συνεπάγεται απώλειες μεγάλων χρηματικών ποσών.
    Απο: newsnow.gr
    -------------------------------------------
    24/07/08 >> 23:00
    Δύο νεκροί έχουν ανασυρθεί από το πλοίο "Friendshipgas", στο Πέραμα, στο οποίο εκδηλώθηκε αργά το μεσημέρι έκρηξη και πυρκαγιά. Ο ένας είναι πιθανότατα μέλος του πληρώματος και συγκεκριμένα ο υποπλοίαρχος του πλοίου, ενώ δεν έχει εξακριβωθεί η ταυτότητα του δεύτερου.
    Εξάλλου, σύμφωνα με τις καταστάσεις που έχει καταθέσει στο τοπικό λιμεναρχείο η εταιρεία εργασιών, καθώς και από μαρτυρίες συγγενών των εργαζομένων, ακόμη επτά εργαζόμενοι, πέντε Ελληνες και δύο αλλοδαποί, είναι αγνοούμενοι.
    -------------------------------------------
    25/07/08 >> 20:30
    Οργή και θρήνος για το εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα με 8 νεκρούς και 4 τραυματίες. Εργαζόμενοι στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη κήρυξαν τριήμερη απεργία έως την Κυριακή, ενώ σήμερα το πρωί στο στο λιμάνι του Πειραιά επικράτησε ένταση όταν επιχειρώντας να συναντήσουν τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, ξήλωσαν κάγκελα και οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών. Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας τραυματίστηκαν 8 αστυνομικοί και 5 λιμενικοί.
    Τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και από εμάς . salamispress

    Διώκομαι από ΖΟΕΣ, με αναζητά Αστυνομία, Εισαγγελέας... απο yiannas galanou

    Και επειδή "ο χρόνος ήγγικεν" - όπως λένε κι οι λαθρέμποροι αδέσποτων, όταν μαζεύουν ψήφους- και τ' αστεία δεν μου τελείωσαν, μα θα τ' αφήσω για την ώρα, γιατί:
    - Ενημερώθηκα πως με ψάχνει ο Εισαγγελέας (αναρωτιέμαι ποιός)...
    - Πως με ψάχνει η Αστυνομία (αναρωτιέμαι γιατί)...
    - Πως μου έγινε μήνυση ( δεν τα γνωρίζω τα νομικά, θα σας γελάσω )...
    - Δεν ενημερώθηκα όμως γιά την τελευταία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Ζωοφιλικής Ομάδας ΖΟΕΣ - απαξιούν πιά να μου στέλνουν τα σχετικά, όπως απαξιούν πιά και να υπογράφουν - και αναγκάστηκα να την αλλιεύσω από τη SALAMINA-PRESS.
    - Και γιά να βοηθήσω να καταλάβουν οι κάτοικοι της Σαλαμίνας, οι φίλοι και φίλες και οι Φιλόζωοι γενικά, γιατί ένα τόσο "επικίνδυνο" άτομο - όπως εγώ - διώκεται από τις Αρχές, γιατί λένε, πως έβλαψε κάτι καλές Κυρίες που αγαπούν τη Σαλαμίνα και τα ζωάκια...
    Θα σας παραθέσω κάποια από τα στοιχεία και το ιστορικό της υπόθεσης - συν μερικά νέα γιά ποικιλία - με έναν μικρό σχολιασμό, γιά να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.
  • Δείτε την απάντηση της Yiannas Galanou κλικ εδω

  • Τετάρτη 23 Ιουλίου 2008

    Πυρκαγιά στο Λατομειο στην θέση Γούβα – Μπατσί Σαλαμίνας στης 13:30 σήμερα

    14:15 Η φωτιά ξεκίνησε στο χώρο απόθεσης ξερών κλαδιών και άλλων οικιακών σκουπιδιών που μαζεύει ο Δήμος κατά καιρούς και πήρε ανεξέλεγκτες διάστασης έχει ανεβεί το βουνό και προχωράει για τα σύνορα του Ναυστάθμου Σαλαμίνας και το βουνό του Μπατσί .
    15:00 Έχει σημάνει συναγερμός και έχει τεθεί σε επιφυλακή ο Ναύσταθμος .
    Στην κατάσβεση επιχειρούν ένα ελικόπτερο μεγάλο με κάδο και οκτώ οχήματα με 24 πυροσβέστες.
    15:30 Αποχώρισε το ελικόπτερο η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο .
    15:45 Συνεχείς οι αναζωπυρώσεις της φωτιάς και έχει φτάσει πολύ κοντά στα σύνορα του Ναυστάθμου τώρα έφτασαν και επιχειρούν δυο καναντέρ .
    16:00 Αποχώρισαν τα δυο καναντέρ η φωτιά καίει ακόμα .
    17:00 Ένα καναντέρ κάνει ρίψεις στην κορφή του βουνού στο Μπατσί όπου υπάρχει φυλάκιο .
    17:30 Ένα καναντέρ συνεχίζει να κάνει ρίψεις στο βουνό του Μπατσί η φωτιά καίει ακόμα .
    21:30 Συνεχείς οι αναζωπυρώσεις της φωτιάς και Νύχτωσε , επιφυλακή η πυροσβέστες
    και ο θεός να βοηθήσει το Μπατσί απόψε το βράδι .
    Αύριο θα έχουμε πολλά να πούμε για τα σημερινά ……
    Απο: papnik

    Απαράδεκτη η συντήρηση σε όλους τους δημόσιους χώρους σε πάρκα και πλατείες στον Δήμο Σαλαμίνας .

    Το πάρκο και χώρο άθλησης στα Παλούκια σε απαράδεκτη κατάσταση .
    Η πλατεία μπροστά στο Αρτοποιείο Μπεγνή έχει καταντήσει χώρος στάθμευσης , τα αυτοκίνητα μπαίνουν μέσα στη πλατεία και καταστρέψανε και αυτά τα λίγα λουλούδια που υπήρχαν .
    Το θέατρο μας το Ευριπίδειο Θέατρο σε κατάσταση που μαρτυρά ότι δεν υπάρχει Δημοτική Αρχή σε αυτόν το τόπο .
    Και το μεγαλύτερο έγκλημα για εμένα είναι σε τη κατάσταση έχει περιέλθει το Δημοτικό Μέγαρο Σαλαμίνας , το στολίδι του νησιού μας που μας κάνει περήφανους από τον καιρό που χτίστηκε να βρίσκεται σε κατάσταση κατάρρευσης .
    sofia

    Ντροπή και Απελπισία στην περιοχή του Αρτοποιείου Μπεγνή…. Παράπονα πολλά !!!

    Από της 4/7/08 που δημοσιεύσαμε το μήνυμα της ΑΝΝΑ Δ. δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα στη περιοχή η δυσοσμία συνεχίζει και τρυπά την μύτη και προσπαθούν να σταματήσουν αυτό το έγκλημα καλύπτοντας τα φρεάτια με χαρτοκιβώτια .
    Κινδυνεύει η δεν κινδυνεύει η δημόσια υγεία των πολιτών και ποιος θα μας προστατεύσει ???
    ------- 4/7/08 Απο: ΑΝΝΑ Δ. -------
    Είναι απαράδεκτο να επιτρέπουμε σε επιχειρήσεις και ιδιώτες να ρυπαίνουν το περιβάλλον και εμείς να περνάμε από την περιοχή και να βουλώνουμε την μύτη μας .
    Ντροπή σε μια από της μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Σαλαμίνας να μην έχει περιβαλλοντική συνείδηση και ντροπή σε εμάς και τον Δήμο Σαλαμίνας που επιτρέπουμε η ακαθαρσίες του κάθε παρανόμου συμπολίτη μας να καταλήγουν στα φρεάτια και στο Λιμάνι της Παραλίας .
    Επιτέλους μιλήστε , «παραπονεθείτε» δεν πρέπει να τους αφήσουμε να παρανομούν εις βάρος των υπολοίπων πολιτών και επισκεπτών του Νησιού μας .
    Τι κοινωνία είμαστε εμείς που επιτρέπουμε σε δέκα ?????? να αμαυρώνουν την εικόνα του Νησιού μας και τον πολιτισμό μας .
    ------- 4/7/08 Απο: ΑΝΝΑ Δ. -------

    Δευτέρα 21 Ιουλίου 2008

    Απαράδεκτη η εικόνα του Ευριπίδειου Θεάτρου…. Ντροπή στους Υπεύθυνους !!!

    salamispress Μας πρόλαβε ο apopseis-dimari , ετοιμάζαμε το κείμενο για να παραπονεθούμε για την απαράδεχτη κατάσταση που βρίσκετε το Ευριπίδειο Θέατρο από τότε που ανεβήκαμε για την Συναυλία Αφιέρωμα του Παπασίδερη και με την βαβούρα των τελευταίων ημερών έμεινε στο συρτάρι.
    Συμφωνούμε με την Άποψη Dimari και επαυξάνουμε και προσθέτουμε , ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την ΔΕΠΑΣ που έχει την ευθύνη του Θεάτρου και την κα. Αλαϊσκα , την συντήρηση αυτού του πολύτιμου στολιδιού του νησιού μας.


    -------- Απο:apopseis-dimari.blogspot.com --------
    Το Σάββατο πήγαμε να δούμε την "ΕΛΕΝΗ'' στο Ευριπίδειο Θέατρο. Πολύ καλή παράσταση και είχε μαζευτεί πολύς κόσμος.
    Όμως ρε πα ιδία το θέατρο ήταν σε κακή κατάσταση:
    α. Οι δρόμοι που οδηγούν στις κερκίδες ήταν σε κακό χάλι. Υπήρχαν χόρτα παντού με αποτέλεσμα η πρόσβαση να είναι προβληματική.
    β. Τα σκαλοπάτια ήταν άβαφτα, και το θέαμα ήταν εμφανές για φαινόταν ότι είχαν ξεφλουδίσει και η εικόνα ήταν απαράδεκτη.
    γ. Υπήρχαν πολλά σκουπίδια σε όλη την περιοχή.
    Θα πρέπει οι ''υπεύθυνοι' να ασχοληθούν πιο σοβαρά με το θέμα αφού όπως και να το κάνουμε είναι στολίδι για το νησί.
    ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΡΑΚΙ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ
    -------- Απο:apopseis-dimari.blogspot.com --------

    Με ήχους ρυθμικούς και ακούσματα υψηλής αισθητικής συνεχίζεται το μαγευτικό ταξίδι πολιτισμού στα Αμπελάκια Σαλαμίνας.

    Επόμενος σταθμός του μαγευτικού ταξιδιού πολιτισμού της Νομαρχίας Πειραιά είναι τα Αμπελάκια Σαλαμίνας. Ο ιδιαίτερα αγαπητός και σημαντικός συνθέτης και κιθαρίστας Νότης Μαυρουδής, η μοναδική ερμηνεύτρια Αναστασία Μουτσάτσου και ο μουσικός και κιθαρίστας Παναγιώτης Μάργαρης παρουσιάζουν την Παρασκευή 25 Ιουλίου στο Πέτρινο Θεατράκι των Σεληνίων Σαλαμίνας, μια εξαίρετη παράσταση με αφορμή την κυκλοφορία του νέου τους C.D. με τίτλο «Μια νύχτα στους αιώνες», στην οποία κυριαρχούν αγαπημένα σημαντικά τραγούδια του συνθέτη, της ερμηνεύτριας, διασκευασμένα με το μοναδικό τρόπο του Νότη Μαυρουδή και του Παναγιώτη Μάργαρη.
    Ώρα έναρξης είναι 9 μ.μ. και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

    Ανεβήκαμε και εφέτος στον Προφ. Ηλία…. Βοήθεια μας

    Ο κόσμος όπως κάθε χρόνο πολύς , είδαμε όλο τον καλό κόσμο της Σαλαμίνας εκεί , εμείς ανάψαμε το κεράκι μας και ευχηθήκαμε να μας προστατεύσει από hackers , Trojans και e-mail bombers .
    Άντε και του χρόνου με υγεία και χωρίς ιούς στους υπολογιστές μας .

    Αιας Σαλαμίνας.... Δύο νέες προσθήκες είχαμε στο ρόστερ της ομάδας

    salamispress Μετά από εισήγηση του Ηλία Φυντάνη την φανέλα του Αία θα φοράνε τη νέα σεζόν οι Γιώργος Παπαπαναγιώτου, ως δανεικός από τον Εθνικό, και Γιώργος Δελαπόρτας που αποκτήθηκε από τη Δόξα Βύρωνα.
    Η πρώτη συγκέντρωση για τη νέα σεζόν θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη στις 18:00 στο γήπεδο Σαλαμίνας.
    -------------------------------------------
    22/07/2008 14:34 » ΑΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ - Κλείνει πολωνικό δίδυμο
    Δύο Πολωνούς περιμένουν σήμερα στην ομάδα της Σαλαμίνας. Πρόκειται για ένα επιθετικό ο οποίος βγήκε πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας στην χώρα του και ένα αριστερό μπακ. Και οι δύο έχουν συμφωνήσει και θα υπογράψουν τα συμβόλαια τους. Μάλιστα θα δώσουν το παρών στην πρώτη της ομάδας που θα γίνει αύριο στις 18:00.
    Πρόβλημα υπάρχει με το προπονητικό κέντρο που θα προετοιμαστεί ο Αίας και δεν αποκλείεται αν δεν βρεθεί λύση η ομάδα να παραμείνει στην Σαλαμίνα. Τέλος χθες συγκροτήθηκε σε σώμα ο ερασιτέχνης με τον Γιώργο Φυντάνη να αναλαμβάνει πρόεδρος.
    22/07/2008 14:34 » Απο: sportnet.gr
    -------------------------------------------
    23/07/2008 14:00 » ΑΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ - Πήραμε «Πολυεργαλείο» για τη μεσαία γραμμή
    Δανεικό για έναν χρόνο πήρε ο Αίας τον 24χρονο μέσο Γιώργο Καλλιπολίτη από τον Εθνικό, στον οποίο ανήκει.
    Ο Καλλιπολίτης, που ξεκίνησε την καριέρα του στον Ατρόμητο για να αγωνιστεί μετά στον ΑΟ Μάνης και τον Εθνικό, αποτελεί προσωπική επιλογή του προπονητή Ηλία Φυντάνη, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί πέρυσι στην Ηλιούπολη, όπου είχε παραχωρηθεί με υποσχετική ο παίκτης.
    23/07/2008 14:00 » Απο: goalday.gr
    -------------------------------------------
    24/07/2008 13:00 » ΑΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ - Κουσίδης στον Αίαντα
    Μετά τον Γιώργο Καλλιπολίτη και ο Μπάμπης Κουσίδης παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στον Αίαντα. Ο 19χρονος επιθετικός του Εθνικού θα αγωνιστεί για ένα χρόνο στη Σαλαμίνα για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλοι δύο παίκτες των Πειραιωτών. Στο μεταξύ, από τη χθεσινή "πρώτη" του Αίαντα απουσίασε ο Χουζούρης, ο οποίος έχει κάποιες οικονομικές διαφορές με τη διοίκηση.
    24/07/2008 13:00 » Απο: goalday.gr
    -------------------------------------------
    28/07/2008 10:00 » ΑΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ - Νίκος Μήτρου στον Αίαντα
    Σημαντική μεταγραφική κίνηση για τον Αίαντα. Απέκτησε τον 24χρονο Νίκο Μήτρου, ο οποίος αγωνιζόταν πέρυσι στην Κύπρο και είχε θεωρηθεί από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου.
    28/07/2008 10:00 » Απο: aiassalaminasg5ultras.blogspot.com

    Νέα σχόλια.... για Τα σκουπίδια καλύψανε την Σαλαμίνα και τα παράπονα πολλά !!!

    Και τα παράπονα συνεχίζουν και έρχονται κ. Δήμαρχε από τους συμπολίτες μας , για το λόγω το αληθές τα αναρτήσαμε.

    Στο Δήμο Αμπελακίων υπάρχει Δήμαρχος υπάρχει Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου υπάρχουν Αντιδήμαρχοι ???
    Έχουμε στείλει τόσα e-mail και απάντηση καμιά .

    --------------------------------------------------
    Ο/Η Dimitris είπε...
    Kai sto aianteio-nato ta idia xalia. o dimos leei den exei lefta gia na plirwnei paraksevosavatokuriako...
    Eleos.
    20/7/08 16:14
    --------------------------------------------------
    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    pros k. dimitri kai filoys anagnostes filiki enimerosi.
    Den exei na plirwnei sabbatokyriako yperories alla perase protasi kai psifise sto dimotiko simvoylio na valei toys monimoys ypoxreotika na doyleyoyn bardies tzaba kai na toys dinei repo opote goystari.
    --------------------------------------------------
    Ο/Η ZOI είπε...
    προσθεστε και τα σεληνια,αλλος δημος βεβαια αλλα και εδω το ιδιο χαλι!ο πληθυσμος αυξάνεται το καλοκαιρι και καλο ειναι να γινεται το μαζεμα των σκουπιδιων πιο συχνα
    20/7/08 17:26
    --------------------------------------------------
    Ο/Η Γ.Λ. είπε...
    Πηγαίνουμε για μπάνιο στην ηλιακτή και τα σκουπίδια έχουν ξεχειλήσει από τους κάδους. Τι κανουν οι αντιμημάρχοι; Πάντως ο δήμαρχος Σοφράς ΄΄ωσεί παρόν΄΄!!!
    21/7/08 13:16

    Πυρκαγιά στο κέντρο της Σαλαμίνας στης 13:30 σήμερα

    Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στο καταυλισμό των αθίγγανων στο λόφο που είναι δεξιά της Λ. Ιπποκράτους λίγο πριν την Κλινική του Χιώτη προς Παλούκια .
    Μετά την άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής αποφευχθήκαν τα χειρότερα και δεν πρόλαβε να εξαπλωθεί στο υπόλοιπο λόφο .

    Απάντηση στη Διαμαρτυρία και Δίωξη ΖΟΕΣ εναντίον μου.... Yiannas Galanou

    Yiannas Galanou to salamispress
    Καλησπέρα!
    Παρακαλώ πολύ δείτε το θέμα που θα αναρτήσω εντός ολίγου στο blog arkouda και παρουσιάστε το ως απάντηση προς το ΖΟΕΣ και όχι μόνο!
    Σας ευχαριστώ πολύ!
  • Δείτε την απάντηση προς το ΖΟΕΣ απο Yiannas Galanou κλικ εδω

  • Ορίστε κ. Δήμαρχε τί έκαναν πίσω από την πλάτη σας! απο Yiannas Galanou κλικ εδω

  • Κυριακή 20 Ιουλίου 2008

    Έρχεται η επιτροπή…. θα λύσει όλα τα προβλήματα στο λατομείο Σαλαμίνας ???

    Έρχεται η επιτροπή να λύσει όλα τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με την αλλαγή του διαχειριστή στο λατομείο στην θέση Γούβα – Μπατσί Σαλαμίνας .
    Μόλις μάθουμε τα πρόσωπα της επιτροπής θα τα ανακοινώσουμε .
    Πάντως χρειάζεται επιτροπή να μας διαβεβαιώσει ότι 30 φορτηγά την ημέρα μεταφέρουν εκτός Σαλαμίνας πέτρα από το λατομείο ???

    Τα σκουπίδια καλύψανε την Σαλαμίνα και τα παράπονα πολλά !!!

    Το στοίχημα της καθαριότητας στη Σαλαμίνα το έχασε ο Δήμαρχος Σοφράς .
    Έχουμε λάβει 12 e-mail για το ίδιο θέμα κ. Δήμαρχε από Αγ. Παρασκευή , Άνω Ζορμπαλα , Κακή Βίγλα , Φανερωμένη , Βασιλικά , Μπλε Λιμανάκι μέχρι και στα Παλούκια έχουν πρόβλημα .
    Αλήθεια γιατί έκλεισε το παράρτημα καθαριότητας στα Βασιλικά ρωτάει ένας συμπολίτης ???

    ΕΚΤΑΤΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ "SPORTWEEK SALAMINAS"

    salamispress Αν μπορείτε, θα ήθελα να ενημερώσετε το κοινό σας πως η SPORTWEEK ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ πρόκειται την Τρίτη 22 Ιουλίου και την Τρίτη 29 Ιουλίου να βγάλει φύλλο που θα ενημερώνει τους φιλάθλους για τα τεκταινόμενα στον Αίαντα Σαλαμίνα και όχι μόνο.

    Ευχαριστώ πολύ
    Σπύρος Νάννος
    εκδότης

    ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΖΩΟΦΙΛΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

    Αγαπητοί συμπολίτες,
    Επειδή εμείς δεν είμαστε από τους ανθρώπους που καθισμένοι σε μια καρέκλα ατέλειωτες ώρες μπροστά σ'εναν ηλεκτρονικό υπολογιστή όπως κάνει η gianna που ξαφνικά έγινε δημόσιος κατήγορος της Ομάδας μας ,επειδή εμείς βρισκόμαστε τις περισσότερες ώρες στους δρόμους ,όπου άλλωστε βρίσκονται και τα αδέσποτα σκυλιά κάνοντας ό,τι μπορούμε γι' αυτά, δεν αντιληφτήκαμε εγκαίρως όλες τις δημοσιεύσεις αυτού "του πόλεμου' που ειλικρινά αναρωτιώμαστε για ποιόν γίνεται. Μπορεί να πει η gianna πόσες φορές έτρεξε η ίδια στους δρόμους, πόσες φορές της προσφέραμε βοήθεια, βέβαια της αναγνωρίζουμε ότι έχει μαζέψει στην αυλή της 17 σκυλιά και σε ένα δωμάτιο 15 γάτες αλλά τι έχει προσφέρει στα άλλα των δρόμων. Κι ας μη επικαλεστεί ότι δεν έχει μεταφορικό μέσο γιατί όταν θέλεις πάντα υπάρχει τρόπος.Όμως ας επανέλθουμε στον "πόλεμο" .Θα αναφέρουμε μόνο ένα δείγμα της τακτικής και της" εντιμότητας" και βαθύτητας των "ερευνών" της. Στο τελευταίο δημοσίεμά της Ποιός παινεύει τη νύφη... παραθέτει μια φωτογραφία μιας ζωόφιλης κυρίας λέγοντας πως είναι φωτογραφία μπροστά στα δικαστήρια της Ανκόνα και από κάτω ο τίτλος παραπέμπει σε λαθρεμπόριο ζώων. Για κοιτάξτε καλύτερα τη φωτογραφία. Στο πλάι δεξιά διακρίνεται μια ταμπέλα που γράφει ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΑΩΝ για κοιτάξτε πίσω τα κτίρια δε σας θυμίζουν κάτι. Πρόκειται λοιπόν για μια φωτογραφία την εποχή που γινόταν στην Ελλάδα η Eurovision και έγινε από τους Έλληνες ζωόφιλους μια σιωπηλή διαμαρτυρία για τα αδέσποτα στη χώρα μας. Μπορείτε λοιπόν να αντιληφτείτε την εγκυρότητα των "ερευνών" της και θα καταλάβετε πως το πάθος της δεν είναι για τα αδέσποτα αλλά για κάποιους συμπολίτες της και η ίδια δήλωσε πως δεν την ενδιαφέριει καθόλου η Σαλαμίνα και η μόνη της επιθυμία είναι να φύγει από δω, το μίσος της λοιπόν για κάποιους από μας την έκανε να ξεκινήσει όλη αυτή τη συκοφαντική εκστρατεία κατά της ομάδας μας. Για τους λόγους αυτούς λοιπόν κι αφού της δώσαμε πολλά περιθώρια να επανορθώσει και επειδή έχει κάνει κατ' επανάληψη παράβαση του άρθρου 9Α παρ.1 και του άρθρου 19 του Ελληνικού Συντάγματος ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για ποινική δίωξη εναντίον της με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
    Σας παρακαλούμε επειδή εμείς δηλώνουμε ότι πράγματι αγάπάμε τη Σαλαμίναι και δεν το δηλώνουμε απλώς αλλά το αποδεικνύουμε και με πράξεις αν μπορείτε δημοσιεύσετε το κείμενο αυτό χωρίς παραπομπή καθώς κι αυτό που θα σας επισυνάψουμε .
    Ευχαριστούμε Το Δ.Σ
  • Διαβάστε την επιστολή κλικ εδω

  • Περισσότερα και η συνέχεια κάντε κλικ στα σχόλια
  • Δείτε όλο το ιστορικό με θέμα το ΖΟΕΣ από της 15 Ιουνίου 2008 κλικ εδω

  • 18/7/08... Δεχτήκαμε επίθεση HACKER και βομβαρδισμό από e-mail (5,800 e-mail) και 5 TROJAN …..

    Δεχτήκαμε επίθεση HACKER και βομβαρδισμό από e-mail (5,800 e-mail) και 5 TROJAN και προσπαθούμε δυο μέρες να μαζέψουμε τα σπασμένα και να σώσουμε τα e-mail που μας έχετε στείλει , θα επανέρθουμε σύντομα .
    Φαίνεστε κάποια από τις αναρτήσεις μας δεν άρεσε σε κάποιον η κάποιους .
    salamispress

    Παρασκευή 18 Ιουλίου 2008

    Μας άναψε φωτιές η επιστολή του συμπατριώτη μας με θέμα το Λατομείο Σαλαμίνας

    Η εν λόγω επιστολή που δημοσιεύτηκε στο salamina-press με τίτλο Ipokrisia , μας επιβεβαιώνει ότι οι καιροί άλλαξαν και μπαίνουμε σε μια νέα εποχή ενημέρωσης του πολίτη και δημότη του νησιού μας .
    Τα blog είναι εδώ και θα καλύψουν το κενό που δημιουργήθηκε από τον κατευθυνόμενο τοπικό τύπο .

    Ξέραμε ότι το Λατομείο άλλαξε διεύθυνση ( και μάλιστα με άκρα μυστικότητα άλλαξε χέρια ) αλλά που να ξέρουμε αυτά που μας γράφει ο αποστολέας της επιστολής .

    Βλέπαμε και βλέπουμε τον τελευταίο καιρό αυξημένη κίνηση στα βαριά οχήματα του Λατομείου και το γεγονός ότι έχουν πολλαπλασιαστή και δημιουργούν συμφόρεση στο οδικό δίκτυο του Νησιού με τις ανάλογες συνέπειες .

    Τώρα μαθαίνουμε ότι είναι παράνομη η εξαγωγή από το Νησί της πέτρας αυτής και η εταιρεία που διαχειρίζεται το δικαίωμα του Λατομείου παρανομεί .

    Να της επιβληθούν κυρώσεις και να σταματήσει να εξάγει το υλικό αυτό από το Νησί .

  • Διαβάστε την επιστολή κλικ εδω

  • Μας απειλεί με επ' αόριστο αποκλεισμό του Πορθμείου Περάματος - Σαλαμίνας και των δρόμων της πόλης , ο δήμαρχος Περάματος .

    Σε ανοιχτή επιστολή-ανακοίνωση προέβη ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Γλύκας, προαναγγέλλοντας για τις αρχές Σεπτέμβρη, νέο γύρο δυναμικών κινητοποιήσεων με επ' αόριστο αποκλεισμό του Πορθμείου Περάματος - Σαλαμίνας και των δρόμων της πόλης.
    Ο Δήμαρχος Περάματος καλά θα κάνει να λύσει μόνος του τα προβλήματα του και όχι να τα μεταφέρει στο Λαό της Σαλαμίνας και τους χιλιάδες εργαζόμενους και ασθενείς που χρησιμοποιούν το πορθμείο στο Πέραμα για να πάνε στις δουλειές τους και στην θεραπεία τους .
    Εμείς οι εργαζόμενοι δεν φταίμε σε τίποτα κ. Δήμαρχε του Περάματος !!!

  • Δείτε περισσότερα: naftemporiki.gr κλικ εδω

  • Μάθαμε το νέο Δ.Σ. του Αίαντα Σαλαμίνας

    Example Πρόεδρος της ομάδας της Σαλαμίνας ανέλαβε ο Θόδωρος Χαραμής ενώ χρέη Α’ αντιπροέδρου θα εκτελεί ο Ζαχαρίας Τσαλίκογλου ο οποίος είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά της ομάδας, ωστόσο δεν τα βρήκε με τον Τάσο Λουκά.

    O Ηλίας Φυντάνης είναι επίσημα ο νέος προπονητής του Αίαντα. Συνεργάτες του θα είναι ο Γιάννης Βασιλείου και τον Γιόζεφ Βάντσικ στο πόστο του γυμναστή και του βοηθού τερματοφυλάκων.

    Τα μέλη έχουν ως εξής: Β΄ Αντιπρόεδρος Γιώργος Μαγιάτης, γενικός διευθυντής Γιάννης Μαγιάτης, γενικός γραμματέας Αλέκος Ανδρέου, γενικοί αρχηγοί Δημήτριος Καλιότσος, Ισίδωρος Σταμπουλής και υπεύθυνοι δημ. Σχέσεων Γιώργος Μπίλλιας, Γρηγόριος Καπετανάκης και Γεώργιος Καραγιάννης.
    Απο: aiassalaminasg5ultras.blogspot.com

    Πέμπτη 17 Ιουλίου 2008

    Προσφυγή Συλλόγων Μεγάρων στο Συμβούλιο Επικαρατείας κατά της άδειας παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από τα ΕΛΠΕ

    Οι Σύλλογοι και Φορείς της ευρύτερης περιοχής των Μεγάρων που πρόσφατα έχουν συντονίσει τις δραστηριότητές τους, έκαναν προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά της απόφασης αδειοδότησης για εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από τα ΕΛΠΕ.
    Την υπεράσπιση του αιτήματος στο Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει αναλάβει να υποστηρίξει δικηγορικό γραφείο της Αθήνας.
  • Περισσοτερα στο: vourkari.blogspot.com

  • ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ Γ. ΠΑΠΑΣΙΔΕΡΗ.

    salamispress ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΜΕ ΑΟΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΕΡΟΛΟΓΟΥΜΕ….
    1ΟΝ. Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΥΣΙΚΟΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ 'ΑΠΟΛΛΩΝ'.
    2ΟΝ. Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΧΗΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ.
    3ΟΝ. Ο ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΔΩΡΕΑΝ ΑΛΛΑ ΜΟΣΧΟΠΛΗΡΩΘΗΚΕ (ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ....ΧΑΛΑΛΙ ΤΟΥ).
    4ΟΝ. Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ 10 ΕΥΡΩ ΗΤΑΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΑΦΟΥ Ο ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΕΤΟΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.
    5ΟΝ. Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΥΠΗΡΧΕ Η ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΣΙΔΕΡΗ .

    ΟΣΟΙ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΑΜΕ ΣΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΑΠΟΛΑΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ 10 ΕΥΡΩ...
    ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΨΟΓΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ , ΦΤΙΑΓΜΕΝΗ ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΚΟΠΟ. Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΑΨΟΓΗ ΣΕ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΣΗ.
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ.
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΗΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΝΕΟΤΑΤΗ ΜΑΕΣΤΡΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ (ΚΑ ΛΑΜΠΑΡΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ) ΠΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΓΕΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΖΗΛΕΥΤΗ ΣΕ ΌΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΜΑΣ ΕΚΠΛΗΣΣΕΙ…………..ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ…
    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΤΗΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ.
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟ. ΒΙΛΛΙΩΤΗ ΓΙΩΡΓΟ ΠΟΥ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΔΩΣΕ ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΥΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ….
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ.
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΚΟ. ΣΟΦΡΑ ΣΠΥΡΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Δ.Ε.Π.Α.Σ. ΚΑ. ΤΖΕΝΗ ΑΛΑΙΣΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ.
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ , ΑΣ ΜΑΘΟΥΝ ΟΤΙ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ 40 ΚΥΜΑΤΑ ΔΙΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ – ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΗΝ ΕΧΟΝΤΑΣ ‘ΟΥΤΕ ΙΕΡΟ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΣΙΟ ’ ΕΚΑΝΑΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΝ…..ΕΣΚΙΖΑΝ ΑΦΙΣΕΣ , ΥΠΟΤΙΜΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ , ΕΒΡΙΖΑΝ ΤΟΝ ΚΟ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΗΝΗ… ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ….ΣΧΟΛΙΑΖΑΝ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ……ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΗΡΘΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ , ΜΕΤΑ ΑΠΟ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ…………
    ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕ ΟΜΩΣ …. ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ Η ΦΙΛΗ……ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΕΤΥΧΕΣ….
    ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΗΜΑΣΤΑΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ .
    ΜΑΚΑΡΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΙΟ ΣΥΧΝΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ…..
  • Απο: salamisculture.blogspot.com

  • Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008

    78χρονος ανασύρθηκε νεκρός από πνιγμό στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Γεωργίου Σαλαμίνας,

    Μετά τους 2 60χρονους , πνίγηκε και μια Γιαγιά 87 χρόνων, χθες απογευματινές ώρες 78χρονος ανασύρθηκε νεκρός από την θαλάσσια περιοχή του Αγίου Γεωργίου Σαλαμίνας.
    Τη άλλο να πούμε ΠΡΟΣΟΧΗ στους υπερήλικες !!!

    Τρίτη 15 Ιουλίου 2008

    Επανέρχεται το ΠΑΚΟΕ και αυτή τη φορά με νούμερα για τις παραλίες της Σαλαμίνας

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑ.Κ.Ο.Ε. 15-07-2008
    Επανέρχεται το ΠΑΚΟΕ και αυτή τη φορά με νούμερα , φαίνεστε ότι από τα e-mail που τους στείλαμε καταλάβανε ότι δεν έχουν να κάνουν με zoulou , αλλά το Λαό της Σαλαμίνας .
    Και πάντα θα εξασκούμε το δικαίωμα της προστασίας του Νησιού μας απο αερολογίες και κακόβουλες προπαγάνδες που έχουν εξαπλωθεί τα τελευταία χρόνια .
    Βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματα σας …. salamispress
  • Δείτε τα δελτία τύπου 15-07-2008 κλικ εδω

  • Δείτε όλο το ιστορικό με θέμα το ΠΑΚΟΕ από της 24 Ιουνίου 2008 κλικ εδω

  • Δευτέρα 14 Ιουλίου 2008

    Επιστολή του Σκοπιανού Γκρούεφσκι στον Καραμανλή

    salamispress
    Εμείς από την Ιστορική Σαλαμίνα , νιώθουμε την ανάγκη να στείλουμε ένα μήνυμα στον Σκοπιανό Γκρούεφσκι .
    Δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέεεε... Σκοπιανέεεε... Σκοπιανέεεε....ε..ε..
    Η Μακεδονία ήταν είναι και θα παραμείνει Ελληνική εάν δεν σου αρέσει , Μολών λαβέ !!!
  • Περισσοτερα κλικ εδω

  • Διαβάστε την επιστολή κλικ εδω

  • Ανακοινωση Προεδρου ΣΦ ΑΙΑ 1931 Αλαϊσκα Περικλη

    salamispress
    Εδω και αρκετο καιρο (χρονων θα λεγαμε) εχουμε ενα πολυ σοβαρο προβλημα.
    Και αυτο δεν ειναι αλλο απ το γηπεδικο!
    Ειναι ενα προβλημα που δεν ταλανιζει μονο την ΠΑΕ η τον Συνδεσμο Φιλαθλων μα όλους τους Σαλαμινιους που σεβονται την καταγωγη τους!
    Δεν ειναι δυνατον το 2008 η Σαλαμινα να μην μπορει ''πλεον'' να φιλοξενησει εναν αγωνα Τριτης εθνικης κατηγοριας!
    Τα λογια μεγαλα και πολλα,οι υποσχεσεις παμπολλες! Φτασαμε στο αμην!!!
    Σας ζηταμε την στηριξη σας και την βοηθεια σας σε μια κινηση που θελουμε να πραγματοποιησουμε!
    Θελουμε μια συγκεκριμενη μερα που θα σας ζητησουμε να αναρτηθει μια ανακοινωση που θα σας στειλουμε!!!
    Ενημερωστε μας αν ειστε στο πλευρο μας...
    Η δυναμη της Σαλαμινας και του Αια ειμαστε εμεις!!!
    (όποιος εχει blog ή site και ταυτοχρονα μπορεί και θελει να βοηθησει ας απικοινωνησει μαζι μας στο mail: peris@windowslive.com)
    Απο: aias1931.blogspot.com

    Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στα Παλούκια Σαλαμίνας από την πυρκαγιά

    Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στα Παλούκια από την πυρκαγιά , μας έχουν συνηθίσει κάθε χρόνο και μια φωτιά στην παράνομη χωματερή του Ναυστάθμου , σήμερα όμως το παράκαναν και κόντεψαν να κάψουν και το Ναύσταθμο και το Μπατσί και τα Παλούκια .
    Κλείστε επιτέλους αυτή τη Χωματερή !!!
    sofia

    Κυριακή 13 Ιουλίου 2008

    Φωτιά στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας

    salamispress Σε εξέλιξη Φωτιά στη Χωματερή του Ναυστάθμου Σαλαμίνας στης 6:30 το απόγευμα .
    6:50 - Ρίψης κάνουν δυο καναντερ η Φωτιά εξελίσσεται σε δύσβατη περιοχή του Ναυστάθμου.
    salamispress7:10 - Έφτασαν και δυο ελικόπτερα και κάνουν ρίψης,η Φωτιά εξελίσσεται και σε λίγο θα περάσει πίσω στο Μπατσί .
    7:50 - Αποχώρησαν η εναέριες δυνάμεις η Πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο .
    Απο: papnik

    Eπιστροφη Φυντανη Στον ΑΙΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Και ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ ΑΛΑΖΟΥΝ

    salamispress Η επιστροφή του Ηλία Φυντανη στον Αια θα συμβάλει πολύ.....Ο κουτς ξαναγυρίζει στο νησί ποιο δυναμικά αλλά τώρα ως προπονητής και οχι πρόεδρος που λένε άλλα σαιτ....Ο κ.Φυντανης έδειξε το ενδιαφέρον του ποιο πολύ απο τούς άλλους παράγοντες που ήθελαν να πάρουν τον Αια και έτσι μπήκε δυνατά για να καταχτήσει τις μετοχές που είχε ο Λουκας....
    Περισσοτερα στο: aiassalaminasg5ultras.blogspot.com

    Σάββατο 12 Ιουλίου 2008

    Νέος πνιγμός υπερήλικα στη Σαλαμίνα στη θαλάσσια περιοχή ΣΑΤΕΡΛΙ !!!

    Νεκρή , ανασύρθηκε 87χρονη, μεσημβρινές ώρες χθες , από τη θαλάσσια περιοχή ΣΑΤΕΡΛΙ Σαλαμίνας .
    Μετά τους 2 60χρονους , πνίγηκε κιάλι Γιαγιά 87 χρόνων ΠΡΟΣΟΧΗ στους ΠΑΠΟΥΔΕΣ !!!

    Παρασκευή 11 Ιουλίου 2008

    Το καλύτερο Πάρτι της Χρονιάς …. Έτσι γλεντάμε στη Σαλαμίνα !!!


    Χρόνια πολλά zoulou Από: salamispress

    ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

    salamispress Τι γίνεται ρε παιδιά στους δρόμους. Ο καθένας οδηγά όπως του καπνίσει, παρκάρει όπου γουστάρει. Το απόλυτο χάος στους δρόμους της Σαλαμίνας. Έχει πάρει χαμπάρι κανένας ''υπεύθυνος'' τι συμβαίνει στα Παλούκια και γενικά στους δρόμους πρόσβασης των ferry boat κάθε Κυριακή βράδυ;
    ΠΡΕΠΕΙ επιτέλους κάτι να γίνει η κατάσταση είναι αφόρητη.
    Ακούει η Aστυνομία;;;
    Ακούει ο Δήμος;;;;;
    Ή μήπως σας έπιασε η ζέστη και κοιμόσαστε τον ύπνο του δικαίου;;;
    ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ !!!!!!!!!
    Απο: apopseis-dimari.blogspot.com

    Εκδηλωση .... Ζ.Ο.Ε.Σ ΖΩΟΦΙΛΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

    Ζ.Ο.Ε.Σ ΖΩΟΦΙΛΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
    Τηλ.επικοινωνίας 6938209651
    ---------------------------
    Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
    Σας καλούμε στη συνεστiαση που διοργανώνει η ομάδα μας την Παρασκευή 25.7.08 και ώρα 20.30 στη ΤΑΒΕΡΝΑ ΑΠΟΠΛΟΥΣ Οδός Σταδίου 40 Σαλαμίνα (Είναι ο δρόμος από το Δημαρχείο προς τις νεροτσουλήθρες)
    Τιμή 22 € Περιλαμβάνει πλήρες Φαγητό με κρασί.
    Ευχαριστούμε Tο Δ.Σ

    Προσοχή στο "ηλεκτρονικό ψάρεμα"... !!!

    salamispress Μην ...τσιμπάτε και μην δίνετε κανένα στοιχείο σας σε περίεργες ιστοσελίδες απατεώνων που κάνουν την εμφάνισή τους .
    ΠΡΟΣΟΧΗ στα "παράθυρα" που μπορεί να σας εμφανιστούν όταν ανοίγετε σελίδες του ΙΝΤΕΡΝΕΤ και σας ζητούν στοιχεία, κωδικούς, ΡΙΝ κλπ.
    Πρόκειται για το λεγόμενο "ηλεκτρονικό ψάρεμα" που παρατηρείται στο διαδίκτυο. ΜΗΝ ΔΩΣΕΤΕ κανένα στοιχείο σας. Πρόκειται για ηλεκτρονική απάτη. Βασικά μην ασχοληθείτε καθόλου, οπότε δεν υπάρχει και κανένας λόγος ανησυχίας. Τέτοιο "ηλεκτρονικό ψάρεμα" παρατηρείται το τελευταίο διάστημα και σε βάρος μεγάλων Τραπεζών κλπ.
    salamispress

    SOS...Δημαρχιακό Μέγαρο Σαλαμίνας...SOS...Το στολίδι του νησιού μας στο έλεος της αδιαφορίας των Αρμοδίων

    Example Το στολίδι του νησιού μας παρατημένω στoν καιρό και στην αδιαφορία των υπευθύνων που δεν μεριμνούν για τη συντήρηση του .
    Δημότες της Σαλαμίνας τη περιμένουμε , να πέσει κανένα κομμάτι σουβάς η γύψου στο κεφάλι μας , ποιος θα ενδιαφερθεί για αυτό που έχουμε πληρώσει όλοι με των ιδρώτα μας . Προτείνω την άμεση ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων και πολιτών του νησιού ,το Δημαρχιακό Μέγαρο Μας δεν πρέπει να αφεθεί στην τύχη του .
    Στέλιος Π.

    Πέμπτη 10 Ιουλίου 2008

    ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

    salamispress Η Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. στη Β’ Πειραιά, Δήμητρα Αράπογλου, κατόπιν προσκλήσεως του Υφυπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής (ΥΕΝΑΝΠ), κ.κ. Πάνου Καμμένου, βρέθηκε στη Φανερωμένη Σαλαμίνας σήμερα, Τετάρτη, 9 Ιουλίου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από Επίκαιρη Ερώτηση, για το θέμα των έργων αποκατάστασης του προβλήτα της Φανερωμένης, την οποία είχε υποβάλλει η Δήμητρα Αράπογλου, στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και κατά τη συζήτηση της οποίας, ο Υφυπουργός είχε δεσμευτεί να επισπεύσει τις διαδικασίες αποκατάστασης των προβλημάτων του προβλήτα. Στη συνάντηση ήταν παρόντες, ο Δήμαρχος Σαλαμίνας, Σπυρίδων Σοφράς, ο Λιμενάρχης, ο Πρόεδρος της Κοινοπραξίας Πλοιοκτητών, και άλλοι θεσμικοί και τοπικοί παράγοντες. Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε ενώπιον όλων ότι θα κινήσει τις διαδικασίες, ώστε να ολοκληρωθούν τα έργα αποκατάστασης έως το τέλος Οκτωβρίου και ζήτησε τη συνδρομή των τοπικών παραγόντων και των άμεσα ενδιαφερομένων στην προσπάθεια αυτή. Προς το παρόν, ο Δήμος με δικά του έξοδα θα ξεκινήσει τα έργα εκβάθυνσης του Λιμανιού, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, Σπυρίδων Σοφράς . Η Δήμητρα Αράπογλου δήλωσε ότι θα πρέπει να διατηρηθεί η επικοινωνία όλων των παραγόντων για την πρόοδο του έργου και ζήτησε την όσο το δυνατό γρηγορότερη επισκευή και αποκατάσταση του προβλήτα υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι το πρώτο βήμα έγινε, αφού όλοι οι ενδιαφερόμενοι βρέθηκαν «επί τόπου» και δεσμεύτηκαν να συνεργαστούν, ώστε να προσφέρουν από κοινού τις υπηρεσίες τους προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

    Τετάρτη 9 Ιουλίου 2008

    Αιάντεια - 2008 - Σαλαμίνα απο 13/7 εως 29/8/08

    Example

    Αφή φλόγας - Τελετή Έναρξης 13/7/2008 19:30 στην Πλατεία Αιαντείου.

  • Διαβάσετε το Πρόγραμμα Εκδηλώσεων κλικ εδω

  • Τρίτη 8 Ιουλίου 2008

    Προέκυψε θέμα με τα 10 ευρώ της πρόσκλησης στη ΣΥΝΑΥΛΙΑ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ στον ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΣΙΔΕΡΗ

    salamispress Για πρώτη φορά στα χρονικά των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Σαλαμίνας , μας ζητούν να πληρώσουμε εισιτήριο για ΑΦΙΕΡΩΜΑ στον ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΣΙΔΕΡΗ .
    Ντροπή σε αυτούς που προσπαθούν να ωφεληθούν οικονομικά στην μνήμη του μεγάλου αυτού Σαλαμίνιου Δημοτικού Τραγουδιστή .
    Δεν θα μας πείραζε εάν μας έλεγαν ότι αυτά τα λεφτά θα πάνε για το τάδε κοινωφελές ίδρυμα η για κάποιο παρόμοιο σκοπό τέλος πάντων.
    Από πληροφορίες που μας έρχονται μάθαμε και ότι τα μέλη των οικογενειών και του χορευτικού του Δήμου Αμπελακίων υποχρεώνονται να πληρώσουν πρόσκληση για να δουν τα παιδιά τους που θα χορέψουν αφιλοκερδώς στο Δημοτικό Θέατρο .
    Απαράδεκτο να μην μπορεί η ΔΕΠΑΣ και ο Δήμος Σαλαμίνος να καλύψει αυτά τα έξοδα εάν για έξοδα πρόκειται .
    Σαν πολίτες απαιτούμε οι Δημοτικές Αρχές του Νησιού μας να αναδεικνύουν και να προστατεύουν τον πολιτισμό μας και να ενισχύουν οικονομικά αυτές τις εκδηλώσεις .
    salamispress

    Δευτέρα 7 Ιουλίου 2008

    Πολύωρες διακοπές στην παροχή νερού στο Ρέστη Σαλαμίνας

    Το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί πολύωρες διακοπές στην παροχή νερού από τις απογευματινές ώρες μέχρι και της 11 το βράδυ , ακόμη και σε περιοχές της Γαλήνης, Ρέστη που εφοδιάζονται από την κεντρική γραμμή παροχής.
    Κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει τα τελευταία 15 χρόνια και όλοι οι κάτοικοι της περιοχής αναρωτιούνται τι συμβαίνει.
    Και δεν γνωρίσουμε γιατί διακόπτετε η παροχή νερού χωρίς προειδοποίηση.
    ΙΩΑΝΝΑ Κ.

    Σάββατο 12/7/08 η Σαλαμίνα θα χορέψει σε ρυθμούς ροκ και χαρντ ροκ... στην παραλία των Σεληνίων

    salamispress Το μακρύ πολιτιστικό ταξίδι της Νομαρχίας Πειραιά συνεχίζεται, με επόμενους σταθμούς τη Δραπετσώνα, το Αγκίστρι και τα Αμπελάκια Σαλαμίνας και με τη μούσα της μουσικής να κρατά δυναμικά το τιμόνι.
    Την Τετάρτη 9 Ιουλίου, στην Πλατεία Βάρναλη της Δραπετσώνας, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Βασίλης Καζούλης, ο Δημήτρης Σταρόβας και ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, τέσσερις εξαίρετοι και μοναδικοί στο είδος τους καλλιτέχνες, συμπράττουν μουσικά και υπόσχονται ένα αξέχαστο βράδυ γεμάτο από δικές τους μελωδίες, αλλά και διασκευές από ελληνικά και ξένα τραγούδια, διανθισμένα πάντα από αρκετή δόση ανατρεπτικού χιούμορ.
    Το Σάββατο 12/7/08 η Σαλαμίνα θα χορέψει σε ρυθμούς ροκ και χαρντ ροκ, με τα γνωστά και ιδιαίτερα αγαπητά στους νέους ελληνικά ροκ σχήματα «Ρίχτερ», «Έμμονο Γκρίζο» και «Άγρυπνοι Φρουροί», που θα δώσουν μια μοναδική live συναυλία στην παραλία των Σεληνίων (θέση Φλώρα).
    Μόλις μάθαμε από το site του Δήμου Σαλαμίνας ότι την ίδια ώρα και ίδια μέρα στο Ευριπίδειο Θέατρο θα έχουμε ΣΥΝΑΥΛΙΑ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ στον ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΣΙΔΕΡΗ, Δημοτικό Τραγούδι με τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΛΕΖΑ.
    Συμμετέχει και το χορευτικό του Δήμου Αμπελακίων. Σάββατο 12 Ιουλίου 2008 και ώρα 9 μ.μ. ,Τιμή πρόσκλησης: 10 € , Κάτω των 14 ετών: Δωρεάν

    Η εταιρεία «ΑΝΟΔΙΚΗ» παραβιάζει τις συλλογικές συμβάσεις,τρομοκρατεί και απειλεί εργαζόμενους στο Θριάσιο νοσοκομείο .

    salamispressΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
    Η εταιρεία «ΑΝΟΔΙΚΗ» και οι θυγατρικές της, που έχουν αναλάβει την καθαριότητα, την φύλαξη και την σίτιση στο Θριάσιο νοσοκομείο, παραβιάζουν συστηματικά τις συλλογικές συμβάσεις και ακόμα και την εργατική νομοθεσία, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.
    Η εταιρεία δεν εφαρμόζει τις συλλογικές συμβάσεις των αντιστοίχων κλάδων και δεν καταβάλει την νόμιμη προσαύξηση για τις Κυριακές, αργίες και την νυχτερινή εργασία.
    Ενώ οι εργαζόμενοι δουλεύουν για 8 ή και περισσότερες ώρες, η εταιρεία, σε πολλές περιπτώσεις, δηλώνει στο ΙΚΑ ότι εργάζονται 4 ώρες για να μην τους κολλάει βαρύ – ανθυγιεινό ένσημο. Συχνά υποχρεώνει τους εργαζόμενους να εργάζονται και στα ρεπό τους, χωρίς να τους πληρώνει.
    Η εταιρεία και οι εκπρόσωποι της έχουν επιβάλει καθεστώς τρομοκρατίας ενώ έχουν απολυθεί, στο παρελθόν, εργαζόμενες που είχαν καταγγείλει τις παρανομίες στην επιθεώρηση εργασίας.
    Το πιο πρόσφατο κρούσμα εργοδοτικής τρομοκρατίας ήταν η εκδικητική μετακίνηση δύο τραπεζοκόμων του ιδιωτικού συνεργείου από το Θριάσιο νοσοκομείο στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμιγκ» (στα Μελίσσια), ώστε να εξαναγκαστούν σε παραίτηση. Οι δύο τραπεζοκόμες είχαν διαμαρτυρηθεί για την συστηματική παραβίαση των δικαιωμάτων.
    Η μία από τις δύο εργαζόμενες προσέφυγε στην τοπική Επιθεώρηση Εργασίας, καταγγέλλοντας το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργεί η εταιρεία., και εκκρεμεί η εξέταση της υπόθεσης.
    Οι εκπρόσωποι της εταιρείας απείλησαν και τις υπόλοιπες τραπεζοκόμες ότι θα μετακινηθούν σε άλλο νοσοκομείο, αν συνεχίσουν να διαμαρτύρονται για την παραβίαση των δικαιωμάτων τους.
    Η εργοδοτική ασυδοσία και τρομοκρατία βασίζεται και ενθαρρύνεται από την στάση της κυβέρνησης, και συγκεκριμένα του υπουργού υγείας, και της διοίκησης του νοσοκομείου, που αφήνουν ανενόχλητη την εταιρεία να παραβιάζει την εργατική νομοθεσία, να απειλεί και να τρομοκρατεί τους εργαζόμενους.
    Η κυβέρνηση και η διοίκηση του νοσοκομείου «αδιαφορούν» για τις συνεχείς καταγγελίες των εργαζομένων, των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο νοσοκομείο, που έχουν επιβεβαιωθεί από προηγούμενες αποφάσεις της Επιθεώρησης Εργασίας και την Έκθεση Αποτελεσμάτων Τακτικού Ελέγχου των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Φ.675.06/2480/29-3-07).
    Παρέμβαση στην διοίκηση του νοσοκομείου και στην εκπρόσωπο της εταιρείας πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή Γ.Γκιόκα, στα πλαίσια περιοδείας στο Θριάσιο νοσοκομείο, την Παρασκευή 4 Ιουλίου.
    Aπο: Αχτιδική Επιτροπή Θριάσιου – Μεγαρίδας

    Πρόστιμα της Νομαρχίας Πειραιά σε οδηγούς ταξί κατά το Α’ εξάμηνο του 2008 και στη Σαλαμίνα !!!

    salamispress Οι 176 παραβάσεις για τις οποίες επιβλήθηκαν πρόστιμα, το Α’ εξάμηνο του 2008 προέρχονται από τα Τμήματα Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας, από την Τουριστική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα, από καταγγελίες πολιτών προς τη Διεύθυνση Μεταφορών της Νομαρχίας Πειραιά και από ελέγχους του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών του Υπουργείου Μεταφορών.
    Αντίστοιχα η περιοχή στην οποία με μεγαλύτερη συχνότητα οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές ταξί δείχνουν να είναι πιο «επιρρεπείς» στις παραβάσεις εξακολουθεί να είναι ο εθνικός αερολιμένας με ένα ποσοστό της τάξης του 27,6% και έπονται η ευρύτερη περιοχή των Αθηνών με ποσοστό 23%, του Πειραιά με 11,2%, της Σαλαμίνας με 9,2 %, το λιμάνι του Πειραιά με 5,9 %.
    Υπενθυμίζεται ότι για καταγγελίες τους οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στην Γραμμή Επικοινωνίας με τον Πολίτη της Νομαρχίας Πειραιά στον τετραψήφιο αριθμό 1570, αλλά και απευθείας στη Διεύθυνση Μεταφορών της Νομαρχίας Πειραιά στα τηλ. 210 4853972 & 4853919.

    Επικίνδυνα Φανάρια στην Λ. Σαλαμίνας και Ευριπίδου στο Κεντρικό Σούπερ Μάρκετ Κανάκης

    salamispressΤρία ατυχήματα σε μια μέρα το ένα μετά το άλλο , και 20 λεπτά μετά που έφυγε το ασθενοφόρο με τον άτυχο αναβάτη μηχανής άλλα δυο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν.
    Agapito salamispress.blogspot.com
    Sou stelno auto to e-mail dioti pragmatika den ksero pou prepei na apeuthintho k isos i dimosieusi tou thematos na voithisei.
    Opos tha gnorizetai k eseis to provlima me ta fanaria tis leoforou Salaminas mprosta apo to super market Kanakis einai polu megalo.Dustuxos oi upeuthinoi eixan tin "empneusi" na topothetisoun fanaria gia tous pezous mono k oxi gia tin epikinduni diastaurosi.Auto exei os apotelesma eidika tous kalokairinous mines, pou i kinisi ton autokiniton einai megali, na exoume polla atuximata.K anarotiemai poios einai upeuthinos gi auta ta fanaria?Den vlepei pos einai epikinduni i diastaurosi ara k prepei na topothetithoun kanonikoi fotinoi simatodotes? Pira apofasi na sas steilo auto to eimail simera Kuriaki 6/07/2008 dioti i imera sto simeio itan idiaitera "thermi".Tria atuximata parakalo mexri tin ora pou grafo to eimail(pote den ksereis ti mporei na ginei apo lepto se lepto) k mallista ta duo eginan to ena meta to allo.Den prolavan na perasoun 20 lepta apo tin ora pou efuge to asthenoforo me ton atuxo k traumatismeno anavati mixanis k sugroustikan alla duo autokinita,eutyxos xoris traumatismous. K to provlima einai pos den gnorizo poios einai upeuthinos gi auta ta fanaria gia na apeuthintho.Einai o dimos?I troxaia salaminas?To upourgio metaforon i kapoios allos?Elpizo mia dimosieusi tou thematos na odigisei epitelous se lusi tou provlimatos prin xasei kapoios tin zoi tou.
    Sas euxaristo k elpizo na min sas kourasa...
    Απο: tntvc

    Κυριακή 6 Ιουλίου 2008

    ΚΤΕΛ ΣΑΛΑΜίΝΑΣ… ΑΠΕΛΠIΣίΑ… ΑΚΡίΒΕΙΑ… ΚΟΡΟϊΔίΑ…!!!

    Example Χρυσά πληρώνουμε τα εισιτήρια στα λεωφορεία αλλά δεν πειράζει γιατί ταξιδεύουμε με λεωφορεία που έχουν ανεκτίμητη αρχαιολογική αξία και μάλλον με αυτά ταξίδευαν οι Παππούδες μας όταν ταξίδευαν (ΜΕΣΑ) στην Αθήνα το 1941 .
    Έπρεπε να πληρώνουμε πιο πολλά γιατί είναι και οικολογικά, ποιος θέλει τώρα το κλιματιστικό να των παγώνει στο σβέρκο και να πάθει καμία πνευμονία .
    Ανοίγεις τα παράθυρα και αναπνέεις τον καθαρό καυτό αέρα και δεν έχεις κανένα πρόβλημα εκτός και αν κάνεις στάση έξω από τον Μπεγνή που βρομάει λίγο ! ένταξη καλό παιδί είναι το παραβλέπουμε και συνεχίζουμε το δρόμο μας με το αρχαιολογικής υπεραξίας αυτό όχημα που απορροφά τους κραδασμούς της ασφάλτου σαν σφουγγάρι στην μέση μας .
    Τι και εάν όλοι οι άλλοι Δήμοι της Αττικής έχουν τα καινούρια λεωφορεία της φωτογραφίας, εμείς δεν τα αλλάζουμε τα δικά μας με όλο το χρυσάφι στον κόσμο .
    Ο ΑΡΧΑΙΟΣ

    Από Πέραμα για Παλούκια σε κάθε αμάξι μέχρι 3.50 μέτρα παίρνουν 2 λεπτά παραπάνω, γιατί άραγε ;;

    ExampleMε μεγάλη μου χαρά βλέπω κινητικότητα για τα θέματα της Σαλαμίνας.
    Aς αρχίσουμε να ασχολούμαστε και με το κατεστημένο καρτέλ των ferry boat.
    Από Πέραμα για Παλούκια σε κάθε αμάξι μέχρι 3.50 μέτρα παίρνουν 2 λεπτά παραπάνω, γιατί άραγε ;;
    Τα εισιτήρια αναγραφούν άλλη τιμή και εισπράττουν περισσότερο, είναι κλοπή εκ μέρους των ιδιοκτήτων ή εκ μέρους των υπαλλήλων που τα τσεπώνουν. Για να σκεφτεί κάποιος πόσα δίλεπτα την μέρα βάζουν στην τσέπη.
    Ας αντιδράσουμε επιτέλους δεν είναι ντροπή να δείχνουμε ότι δεν κάνουμε κέφι βρε αδελφέ να μας κλέβουν !! ΝΙΚΟΣ
    Απο σχολιο στο: apopseis-dimari.blogspot.com

    Oλόκληρη η έρευνα για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ελλήνων bloggers

    Απο: parapolitiki.blogspot.com

    Παρασκευή 4 Ιουλίου 2008

    ΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΜΑΙL ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΑΤΕ ΣΤΙΣ 25/06/2008, ΑΠΟ ΠΑ.Κ.Ο.Ε.

    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ
    Πτολεμαίων 1, 116 35 Παγκράτι (Αθήνα), Tηλ.: 210 8100805 , Fax: 210 81000802
    e-mail: pakoe@tee.gr
    Παγκράτι, 04/07/2008
    Αρ. Πρωτ. 5988

    Αγαπητοί Κύριοι,
    ΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΜΑΙL ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΑΤΕ ΣΤΙΣ 25/06/2008,
    Σας ευχαριστούμε για τις επισημάνσεις λανθασμένων σημείων του χάρτη ΣΑΛΑΜΙΝΑ (Δ.Τ. 437 / 20-06-2008) και σας επισυνάπτουμε το διορθωμένο.
    Εν συνεχεία σας ενημερώνουμε ότι τα αποτελέσματα των αναλύσεων βασίζονται στις αναγραφόμενες ονομασίες των περιοχών, (όχι στα σημεία υπόδειξης του χάρτη).
    Από τη ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ του ΠΑ.Κ.Ο.Ε.

    Το e-mail που σας στείλαμε κύριοι , είχε και άλλα ερωτήματα όπως γιατί δεν μας δίνετε τις πραγματικές μετρήσεις των περιοχών που εσείς κρίνετε ακατάλληλες αλλά και τις μετρήσεις των υπόλοιπων περιοχών , όπως αλώστε έχουμε από τα προηγούμενα δελτία σας .
    Βλέπουμε κύριοι ότι δεν μας απαντάτε και θα προβούμε σε διαμαρτυρία στον Οργανισμό : United Nations Environment PROGRAM - ECOROPA - IUCN – IFOAM ,του οπίου ξέρουμε ότι και εσείς είσαστε μέλη.

    salamispress
  • Διαβάσετε το ΝΕΟ δελτίο τύπου κλικ εδω
  • Διαβάσετε το δελτίο τύπου 03/07/2007 κλικ εδω

  • Δήμος Αμπελακίων…. Νέα Ιστοσελίδα…. Ενημέρωση Καμία !!!

    Γιατί ο Δήμος Αμπελακίων δεν έχει ενημερώσει τους δημότες για τα αποτελέσματα των μετρήσεων των παραλιών ???
    Γιατί ο Δήμος Αμπελακίων δεν μας απαντάει στα ερωτήματα που θέτουν η δημότες του ???
    Γιατί δεν μας απαντάει , που πάνε τα 50.000 κυβικά επεξεργασμένου νερού που οδηγούνται με αγωγό στη Σαλαμίνα από την Ψυττάλεια ???
    Υπάρχει υπεύθυνος τύπου , υπάρχει πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ,εάν ναι γιατί δεν απαντούν ???
    salamispress

    Ντροπή και Απελπισία στην περιοχή του Αρτοποιείου Μπεγνή Σαλαμίνα

    Είναι απαράδεκτο να επιτρέπουμε σε επιχειρήσεις και ιδιώτες να ρυπαίνουν το περιβάλλον και εμείς να περνάμε από την περιοχή και να βουλώνουμε την μύτη μας .
    Ντροπή σε μια από της μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Σαλαμίνας να μην έχει περιβαλλοντική συνείδηση και ντροπή σε εμάς και τον Δήμο Σαλαμίνας που επιτρέπουμε η ακαθαρσίες του κάθε παρανόμου συμπολίτη μας να καταλήγουν στα φρεάτια και στο Λιμάνι της Παραλίας .

    Επιτέλους μιλήστε , «παραπονεθείτε» δεν πρέπει να τους αφήσουμε να παρανομούν εις βάρος των υπολοίπων πολιτών και επισκεπτών του Νησιού μας .
    Τι κοινωνία είμαστε εμείς που επιτρέπουμε σε δέκα ?????? να αμαυρώνουν την εικόνα του Νησιού μας και τον πολιτισμό μας .
    Απο: ΑΝΝΑ Δ.

    Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008

    ΖΟΈΣ ΖΩΟΦΙΛΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ... animal trafficking και τις σχετικές ανακρίσεις από την INTEΡΠOΛ

    salamispressΤο έγγραφο που αποδεικνύει ότι κάποια από τα 102 κατασχεθέντα σκυλιά στην Ανκόνα ανήκαν στο ΖΟΕΣ, της Σαλαμίνας.
  • κλικ εδω

  • Αγνοούσα το περιστατικό της ανάμειξης του ΖΟΕΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ στην υπόθεση της Ανκόνα με την κατηγορία του animal trafficking και τις σχετικές ανακρίσεις από την INTERPOL. Αν το γνώριζα φυσικά δεν θα τους είχα δώσει ζώα γιά υιοθεσία, ούτε Καλημέρα δεν θα είχα ...;
    Και μιά και κάτι είπε γιά Δήμαρχο, εγώ ρωτώ. Ο Δήμαρχος δεν έπρεπε να ενημερώσει τον κόσμο γιά το θέμα της Ανκόνα μέσα από ένα φυλλάδιο, να ξέρουμε ...; Γιατί αντ' αυτού τους έκανε παράτες και ημερίδες και αναδείκνυε το φιλοζωϊκό τους έργο, δίνοντας του και την σφραγίδα της εμπιστοσύνης του Δήμου? Ούτε ξέρω πως λέγεται ο Δήμαρχος, ούτε με νοιάζει να μάθω, ούτε ψηφίζω εδώ, ούτε θα μείνω γιά πάντα στη Σαλαμίνα. Όποιος και να είναι όμως, όφειλε σαν κάτοικο Σαλαμίνας να με είχε ενημερώσει, γιά να μην κλαίω τώρα τα ζώα μου. Αυτά γιά την ώρα ...;
    10/7/08 Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ: Ξαφνικά πληροφορούμαι από την Ελληνική πρεσβεία της Ρώμης, πως τα 59 από αυτά αποδόθηκαν ή θ' αποδοθούν στους "κατόχους" τους.
    17/7/08 ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Ποιός παινεύει τη νύφη? Η μάνα της η τσιμπλού!
  • Περισσοτερα στο: yiannas.pblogs.gr κλικ εδω

  • Απο: yiannas galanou http://yiannas.pblogs.gr

    Δήμος Αμπελακίων… Τηρεί σιγήν ιχθύος ... Καμία απάντηση … που πάνε τα 50.000 κυβικά επεξεργασμένου νερού που οδηγούνται με αγωγό στη Σαλαμίνα ???

    Προς Δήμαρχο Αμπελακίων
    Προς Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου
    Προς Υπεύθυνου Τύπου του Δήμου Αμπελακίων

    Δημοσίευμα της εφημερίδας ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ και το ιστολόγιο http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=869 φέρνει στο προσκήνιο το ζήτημα της εκμετάλλευσης των επεξεργασμένων νερών της Ψυττάλειας που μπορούν να κάνουν το όνειρο για μια πράσινη Αττική πραγματικότητα.

    Από τα 750.000 κυβικά ημερησίως (που βεβαίως δεν πάνε τελείως «χαμένα» αφού έχουν συμβάλει στο να καθαρίσει σε μεγάλο βαθμό ο Σαρωνικός), μόνο 50.000 επαναχρησιμοποιούνται και οδηγούνται με αγωγό στη Σαλαμίνα

    Τα επεξεργασμένα ύδατα, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τις αναδασώσεις των ορεινών όγκων και κυρίως για τα πάρκα της Αττικής που σχεδιάζονται, όπως είναι το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού, ο Ελαιώνας, ο Φαληρικός Όρμος, ο παλιός Ιππόδρομος κα.

    Εμάς μας ενδιαφέρει που πάνε τα 50.000 κυβικά επεξεργασμένου νερού που οδηγούνται με αγωγό στη Σαλαμίνα ???

    Τρίτη 1 Ιουλίου 2008

    ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

    "Σημείο αναφοράς την τελευταία εβδομάδα είναι η "διάσημη" μελέτη του ΠΑ.Κ.Ο.Ε για την καταλληλότητα των νερών της Σαλαμίνας, που κυκλοφόρησε στα γνωστά τοπικά blogs ( salamispress - salamina-press) και φαντάζομαι σύντομα και στις τοπικές εφημερίδες, έχει θορυβήσει όσους ενημερώθηκαν για αυτήν, ενώ έχει γίνει σημαία των όψιμων περιβαλλοντικών προστατών του νησιού.
    Πρέπει να είναι από τις μοναδικές μελέτες χωρίς νούμερα, που έχουν προκαλέσει τόσο ντόρο!! Αριθμούς βρε παιδιά, 15 μέρες δε σας φτάνουν για να καταλήξετε σε κάποιες τιμές? Διαβάζω και ξαναδιαβάζω την μελέτη μισής(παγκόσμιο ρεκόρ!!) σελίδας που δημοσίευσαν, βλέπω τα συνεχή λάθη στα σημεία δειγματοληψίας και εκπλήσσομαι από τον ερασιτεχνισμό των ανακοινώσεων της ΠΑ.Κ.Ο.Ε. (δείτε τα αποτελέσματα για τις παραλίες της Εύβοιας!Πολλά μηδενικά!!) Βέβαια, τι να περιμένω από μια οργάνωση που ενώ υπάρχει τόσα χρόνια, δεν έχει φροντίσει τα εργαστήρια της να είναι πιστοποιημένα από τον αντίστοιχο φορέα, ώστε πράγματι τα δημοσιευμένα αποτελέσματα να έχουν μια εγκυρότητα? Που ενώ δεν έχει καμμία νομιμοποίηση, προχωρά σε συστάσεις σε ότι αφορά τα σημεία κολύμβησης? Καλή η κινδυνολογία, αλλά σας παρακαλούμε, δεν θέλουμε να μας σώσετε!! "
    Απο: chimeutis, lifeinsalamina.blogspot.com

    1-07-2008 Έλεγχοι της Νομαρχίας Πειραιά σε 54 ακτές κολύμβησης του Πειραιά και των νησιών του Αργοσαρωνικού

    Example Κατάλληλες για κολύμβηση βρέθηκαν μετά τους ελέγχους της Νομαρχίας Πειραιά και οι 54 ακτές κολύμβησης του Πειραιά και των νησιών του Αργοσαρωνικού από τις οποίες ελήφθησαν δείγματα για εργαστηριακή ανάλυση σύμφωνα με τα αποτελέσματα της αρμόδιας υπηρεσίας του Κράτους.
    Συγκεκριμένα οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Υγειονομικών Ελέγχων της Νομαρχίας Πειραιά, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και ασφάλειας των πολιτών, προχώρησαν στη λήψη δειγμάτων θαλασσινού νερού από ακτές κολύμβησης του Πειραιά, της Σαλαμίνας, του Αγκιστρίου, της Αίγινας, των Σπετσών, των Μεθάνων, του Πόρου και της Τροιζήνας, τα οποία εστάλησαν για εργαστηριακό έλεγχο στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (ΚΕΔΥ) του Υπουργείου Υγείας.
    Σύμφωνα με τις εργαστηριακές αναλύσεις του ΚΕΔΥ όλα τα δείγματα βρέθηκαν εντός των επιθυμητών ορίων που θέτει η νομοθεσία για διάφορους δείκτες (π.χ. ολικά κολοβακτηριοειδή, σαλμονέλες, εντερόκοκους, κλπ).
    (τα αποτελέσματα του Κεντρικόυ Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας (ΚΕΔΥ) του Υπουργείου Υγείας δείχνουν ότι και τα 9 δείγματα θαλασσινού νερού που ελήφθησαν απο Σαλαμίνα βρέθηκαν εντός των επιθυμητών ορίων)
    1.ΒΑΣΙΛΙΚΑ 2.ΣΠΙΘΑΡΙ 3.ΠΛΑΖ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 4.ΝΑΤΟ 5.ΓΥΑΛΑ 6.ΑΙΑΣ ΚΛΑΜΠ 7.ΔΕΗ 8.ΚΑΤΣΟΥΛΙ 9.ΣΕΛΗΝΙΑ

  • Δελτιο Τυπου κλικ εδω

  • Δωρεάν Ίντερνετ από τον Δήμο Αγρινίου..... Θέλω και εγώ Δωρεάν Ίντερνετ Δήμαρχε !!!

    Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προσπάθειας για παροχή καινοτόμων υπηρεσιών στους πολίτες του Δήμου Αγρινίου και στους επισκέπτες της πόλης, ξεκίνησε «η παροχή δωρεάν internet».
    Η υπηρεσία προσφέρεται δωρεάν και περιλαμβάνει την πρόσβαση στο Διαδίκτυο με ευρυζωνική ταχύτητα.
    Για τη σύνδεση των χρηστών με το Ασύρματο Δίκτυο του Δήμου Αγρινίου απαιτείται η χρήση κωδικού και συνθηματικού χρήστη, τα οποία μπορούν οι δημότες να αποκτήσουν από το Δημαρχείο (Χ. Τρικούπη 10, 1ος όροφος, Γραφείο 6), έχοντας μαζί τους την ταυτότητά τους.
    Ο δήμαρχος Αγρινίου, κ. Παύλος Μοσχολιός, αναφερόμενος στη νέα υπηρεσία τόνισε: «Στην κοινωνία της πληροφορίας» η δημιουργία μιας ψηφιακής πόλης αποτελεί πραγματική επένδυση για το μέλλον και προγραμματική μας δέσμευση.
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
    Απο: Δημητρης Σαλαμινα

    Αθωώθηκε ο πρώην δήμαρχος Σαλαμίνας Θανάσης Μακρής

    Αθωώθηκε από το Τριμελές Εφετείο Πειραιά ο πρώην δήμαρχος Σαλαμίνας Θανάσης Μακρής. Η κατηγορία ήταν κακουργηματική, εξαιτίας της οποίας είχε τεθεί σε αργία από τον περιφερειάρχη Αττικής. Προφανώς τώρα ο αγαπητός Θανάσης τρέχει να καθαρογράψει την απόφαση για να την κοινοποιήσει στην περιφέρεια προκειμένου να επανέλθει με ψηλά το κεφάλι στο δημοτικό συμβούλιο. Η κατηγορία αφορούσε, με λίγα λόγια, στο ότι ο πρώην δήμαρχος πήρε χρήματα που προοριζόντουσαν για άλλον σκοπό και τα χρησιμοποίησε αλλού. Αυτό το κάνουν καθημερινά σχεδόν όλοι οι δήμαρχοι. Επειδή δεν απεδείχθη ίδιον όφελος, η απόφαση ήταν αθωωτική.
    Απο: Το Παρον

    ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΄ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ

    stathatos-kostas άφησε ένα σχόλιο για ανάρτησή...
    ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΠΡΟΣΚΟΠΑΚΙΑ ΕΣΤΗΣΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΣΤΟ ΞΕΝΟ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΕΝΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΤΑΥΡΟ ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΠΕΥΚΟΦΥΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ..ΤΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΑΥΤΟ ΑΛΛΟΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΟΥ .,.ΚΑΛΕΙΤΑΙ Ο ΠΑΣΑ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΟΠΩΣ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΉΣΕΙ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΟΤΗΤA ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ.
    Απο: stathatos-kostas

    This page is powered by Blogger. Isn't yours?

    Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

    salamispress