Σάββατο 31 Μαΐου 2008

Οι bloggers…. περιμένουμε την σύλληψη μας .

Βρήκαν επιτέλους τον τρόπο που θα μπορούν να τρώνε τις μίζες χωρίς να λογοδοτούν σε κανέναν, εφόσον ελέγχουν τα ΜΜΕ .
Κε Χατζηγάκη Υπουργέ της Δικαιοσύνης, με το νόμο φίμωσης των bloggers, που φέρνετε για ψήφιση στη Βουλή, να είστε σίγουρος ότι θα μείνετε στην Ιστορία, ως ο σωτήρας των λαμογιων και λοποδιτων του Δημοσίου .

Πέμπτη 29 Μαΐου 2008

e-Goverment....Πραγματικότητα για 469 δήμους της χώρας

Από τις αρχές Ιουνίου θα μπορούν οι πολίτες 469 δήμων της χώρας να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές υπηρεσίες μέσω των αντίστοιχων δημοτικών διαδικτυακών πυλών. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 28,8 εκατ. ευρώ και αφορά δήμους με πληθυσμό μικρότερο των είκοσι χιλιάδων (20.000) κατοίκων. Πρόκειται για 28 δήμους του Ν. Αττικής, 136 δήμους της Μακεδονίας-Θράκης, 66 δήμους από την περιφέρεια Αιγαίου, 101 δήμους της Δυτικής και Νότιας Ελλάδας και 138 δήμους της Κεντρικής Ελλάδας.

Οι υπηρεσίες που θα παρέχονται μέσω της κάθε Δημοτικής Διαδικτυακής Πύλης θα ακολουθούν το μοντέλο που πανευρωπαϊκά προτείνεται για την εξειδίκευση των υπηρεσιών “Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (e-government)” και αναπτύσσεται στα εξής επίπεδα:
Υπηρεσίες Πληροφόρησης,αλληλεπιδραστικές Υπηρεσίες όπως αιτήματα & καταγγελίες πολιτών, ηλεκτρονικές αιτήσεις για βεβαιώσεις, ενημέρωση δικαιούχων για τους τίτλους πληρωμής, υπηρεσία ενημέρωσης του κοινού για πλήρωση θέσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς της περιοχής και υποβολής της αντίστοιχης ηλεκτρονικής αίτησης, ηλεκτρονικές αιτήσεις πιστοποιητικών δημοτολόγιο.
Δημητρης Σαλαμινα

ΜΠΟΙΚΟΤΑΖ στα ΚΑΡΤΕΛ.....9 έως 11 Ιουνίου Δεν Αγοράζω Γάλα

Η πρώτη ένδειξη στις πιέσεις που ασκούν των τελευταίο καιρό ομάδες πολιτών και τα BLOG με ΜΠΟΙΚΟΤΑΖ στα ΚΑΡΤΕΛ που ανεξέλεγκτα ελέγχουν, με την ανοχή της Κυβέρνησης,την αγορά , ήρθε σήμερα με 0,03€ μείωση στο γάλα .
ΟΧΙ κύριοι 3 λεπτά, 80 λεπτά και βλέπουμε .
Εμείς συνεχίζουμε το ΜΠΟΙΚΟΤΑΖ και από 9 έως 11 Ιουνίου Δεν Αγοράζω Γάλα

Τετάρτη 28 Μαΐου 2008

Έργα Ομβρίων και Αντιπλημμυρικά θα δούμε ποτέ στην Σαλαμίνα από (ΥΠΕΧΩΔΕ) ???

Η αρμοδιότητα κατασκευής έργων ομβρίων υπάγεται στην Νομαρχία, οι εγκρίσεις της αναγκαιότητας κατασκευής αγωγών ομβρίων στο λεκανοπέδιο της Αττικής υπάγεται αποκλειστικά στον Υπουργό ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. η χρηματοδότηση τέτοιων έργων υπερβαίνει τους διαθέσιμους ίδιους πόρους του Δήμου, οπότε είναι αναγκαία η ένταξη των έργων αυτών σε χρηματοδοτικά προγράμματα είτε της Περιφέρειας Αττικής (από πόρους των Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης), είτε στην Νομαρχία (από πόρους του Νομαρχιακού Προγράμματος Αντιπλημμυρικών Έργων).

Εξ αιτίας των ανωτέρω λόγων, είναι προφανές ότι οι προσπάθειες του Δήμου για την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης πρέπει να είναι διαρκείς και έντονες κ. Σόφρα.
Οι εκάστοτε εγκρίσεις από το ΥΠΕΧΩΔΕ απαιτούν τεράστιες προσπάθειες από τις Διοικήσεις του Δήμου κ. Σόφρα και την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, με την συνεχή υποβολή υπομνημάτων, προτάσεων, μελετών .

Ποτέ θα δούμε μια ολοκληρωμένη πρόταση από εσάς κ. Σόφρα (;) .

Σαν κάτοικοι της Σαλαμίνας και Αττικής και φορολογούμενοι πολίτες απαιτούμε από τον Υπουργό ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. από τους φόρους που πληρώνουμε να χρηματοδοτηθεί και η Σαλαμίνα .

Ναι κ. Υπουργέ, Σαλαμίνα !!! το Νησί που είναι απέναντι από τον Πειραιά , ανοίξετε τον χάρτη και θα το δείτε , η Σαλαμίνα που τόσα χρόνια δεν τη Ξέρετε, είναι εδώ και οι σαράντα χιλιάδες ψηφοφόροι της, και οι εκατό χιλιάδες παραθεριστές της, ψηφίσουνε και πληρώνουν φόρους κ. Υπουργέ όπως και άλλοι στην Αττική .

Τρίτη 27 Μαΐου 2008

Η Αφροδίτη της Κούλουρης...... Ευη Χατζηγιάννη

Example
Συγχαρητήρια
στην Ευη
για την
παρουσία
της στον
διαγωνισμό
της
Σταρ Ελλάς
για εμάς
είσαι πρώτη

Προσοχή … Trojan … στην ιστοσελίδα … aias1931.gr

Δυστυχώς εμφανίστηκε πάλι το πρόβλημα και σας ενημερώνουμε εσάς και τον Διαχειριστή του (www.aias1931.gr) ότι με τη φόρτωση της κεντρικής σελίδας του site, το antivirus μας τρελαίνετε , και το όνομα αυτού = Exploit–MS06-014 (trojan).
Αναγκαστικά θα αφαιρέσουμε το link από το salamispress.

Δευτέρα 26 Μαΐου 2008

Συγχαρητήρια στην ομάδα της ΑΕΣ Σαλαμίνας , ανέβηκε κατηγορία !!!

Example Μάθαμε ότι η ομάδα κατάφερε να ανέβει κατηγορία ,στην πρώτη χρονιά της ιδρύσεως της , επίσης ότι έχει και τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος με 29 τέρματα, Γιώργο Παπαμιχαήλ !!! Συγχαρητήρια Γιώργο

Θέλουμε να ενημερώσουμε τους υπεύθυνους και φίλαθλους της ομάδας ότι το salamispress θα αναρτήσει όλες της ανακοινώσεις και σχόλια που θα μας στέλνετε στο
e-mail: salamispress @ gmail.com

Ο πίνακας «γέρο – Σούρμπος» του Πολυχρόνη Λεμπέση με τιμή 50.000 – 70.000 ευρώ

Στη ανοιξιάτικη δημοπρασία ελληνικής ζωγραφικής (15/05/08) του οίκου «Πέτρος Βέργος» περιλαμβάνεται ο πίνακας «γερο – Σούρμπος» του Πολυχρόνη Λεμπέση με τιμή 50.000 – 70.000 ευρώ. Ο πίνακας προέρχεται από την τελευταία περίοδο της δημιουργίας του, όταν αποδεσμευμένος από τις παραγγελίες της καλής κοινωνίας ζωγράφιζε τους συμπατριώτες μας στη Σαλαμίνα.
Example

Κυριακή 25 Μαΐου 2008

Tο μεγαλύτερο αποτρόπαιο έγκλημα μέσω του διαδικτύου

Για το μεγαλύτερο αποτρόπαιο έγκλημα μέσω του διαδικτύου που εξάρθρωσε η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, μαθαμε ποιοι είναι οι 21 που κατηγορούνται για το μεγάλο κύκλωμα παιδοφιλίας .
  • Περισσότερα στο troktiko.blogspot.com... κλικ εδω

  • Εκτροπα στις εσωκομματικές εκλογές , Α Πειραιά !

    Στην καταμέτρηση των αποτελεσμάτων φάνηκε ότι κάποιοι έβαλαν το χεράκι τους, αφού, ενώ σε όλα τα άλλα τμήματα οι υποψήφιοι πήραν μέχρι εκατό ψήφους, στα Αμπελάκια και τη Σαλαμίνα τα ψηφοδέλτια ήταν πάνω από 350 συνολικά. Κάτι που έκανε πολλούς να αναρωτηθούν μήπως και εδώ η κάλπη γέννησε…
    Υποψήφιος στη Δραπετσώνα πήρε την κάλπη στο γραφείο του και παρουσίασε τα αποτελέσματα το... μεσημέρι της Δευτέρας.
    Α Πειραιά! Οι εκσυγχρονιστές δεν κατέβασαν υποψήφιο και επέλεξαν το λευκό, που άγγιξε το 60%! Θέτουν τώρα θέμα εγκυρότητας της εκλογής, καθώς ο νέος γραμματέας έχει αποδοκιμαστεί από την πλειοψηφία των ψηφοφόρων.
    Εμείς μαθαίνουμε ότι ο κ. Αλαισκας ετοιμάζεται να παραιτηθεί από Δημοτικός Σύμβουλος ,μετά τον κ. Τσαβαρη και ο κ. Αλαισκας αποχωρεί από το πεδίο της μάχης ???

    Ασύρματο Μητροπολιτικό Δίκτυο …..Θέλω και εγώ…..Σαλαμίνα !!!

    Ασύρματο Μητροπολιτικό Δίκτυο Αθηνών (www. awmn. net). Το συγκεκριμένο δίκτυο είναι μια μη κερδοσκοπική ασύρματη κοινότητα, η οποία έχει τη νομική μορφή του σωματείου με σκοπό την ανάπτυξη, τη χρήση και προώθηση ασύρματου ευρυζωνικού δικτύου στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών. Στο συγκεκριμένο δίκτυο, το οποίο διαθέτει κόμβους που καλύπτουν την Αθήνα και τα προάστιά της αλλά και λίγο πιο απομακρυσμένες περιοχές, όπως Αίγινα, Σαλαμίνα, περίχωρα Χαλκίδας και άλλα σημεία εντός Αττικής, μπορεί να διασυνδεθεί οποιοσδήποτε ιδιώτης θελήσει, δωρεάν, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, όπως για παράδειγμα να διαθέτει κατάλληλο εξοπλισμό. Το δίκτυο σε τρία χρόνια λειτουργίας καταμετρά περίπου 500 ενεργούς κόμβους. Τα μέλη του είναι ένα μωσαϊκό από ανθρώπους κάθε ηλικίας με υψηλό μορφωτικό επίπεδο, κυρίως φοιτητές, επαγγελματίες από τον χώρο των υπολογιστών, των δικτύων, ραδιοερασιτέχνες και εν γένει φίλους της τεχνολογίας. Κινητήριος δύναμή του είναι η εθελοντική προσφορά των μελών συνδυασμένη με το πνεύμα κοινότητας.
    Δημητρης Σαλαμινα

    Σάββατο 24 Μαΐου 2008

    O Δήμος Σαλαμίνας επιτέλους απάντησε σε ΑΝΑΡΤΗΣΗ BLOG

    Example Με μεγάλη μας χαρά είδαμε ότι ο Δήμος Σαλαμίνας επιτέλους απάντησε σε ΑΝΑΡΤΗΣΗ BLOG αν και όχι στο salamispress δεν μας πειράζει μόνο η φασολάδα πειράζει .
    Όμως θα θέλαμε και εμείς απαντήσεις σε καυτά θέματα που έχουμε αναρτήσει στο παρελθόν , όπως ,τη θα κάνει με τα βρομόνερα που τρέχουν από ασυνείδητους δημότες μας στους δρόμους ???
    Πότε θα ξεκινήσουν τη συντήρηση του Δημαρχιακού Μεγάρου ??? το στολίδι του Νησιού μας που πέφτουν κομμάτια του στα κεφάλια μας .
    Περιμένουμε από τον κ. Δήμαρχο απαντήσεις ….. salamispress

    Η ομορφιές στα Σελήνια Σαλαμίνας , ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ !!!



    Από : elenharg.spaces.live.com

    Παρασκευή 23 Μαΐου 2008

    Κατάσχεση «μαμούθ» 130 τόνων ακατάλληλων τροφίμων - Δέσμευση πάνω από 20 τόνους ηλιελαίου σε εργοστάσιο Ελαιουργίας στον Πειραιά

    Oι ελεγκτές της Νομαρχίας Περιαιά στα πλαίσια της μάχης που δίνουν για την προστασία της δημόσιας υγείας και των καταναλωτών από την νέα διατροφική απειλή, με το μολυσμένο ηλιέλαιο, εντόπισαν σήμερα 20,4 τόνους ηλιελαίου στο εργοστάσιο ελαιουργίας Ελαιουργία Περαιώς Α.Ε.Β.Ε. που βρίσκεται στην οδό Υμηττού 91-93 στα Καμίνια, ενώ άλλα 2.266 λίτρα εντοπίστηκαν σε καταστήματα εστίασης του ευρύτερου Πειραιά.
    5.400 κιλά φέτας ΠΟΠ ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ από αιγοπρόβειο γάλα, καθώς το προϊόν μετά από χημικό εργαστηριακό έλεγχο βρέθηκε μη κανονικό ως προς την σύνθεσή του γιατί είχε παρασκευαστεί από μίγμα αιγοπρόβειου - αγελαδινού γάλακτος και όχι αποκλειστικά από πρόβειο ή αιγοπρόβειο γάλα κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας για την φέτα ΠΟΠ.
    138 κιλά γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ ΒΕΡΟ ΚΡΗΤΙΚΟ, βιολογικής γεωργίας, στην οποία μετά από εργαστηριακό έλεγχο ανιχνεύτηκε δείγμα ναταμυκίνης (αντιβιοτικό) και σορβικό κάλλιο (συντηρητικό), πρόσθετα των οποίων η χρήση απαγορεύεται στην «Γραβιέρα Κρήτης» η οποία είναι προϊόν ΠΟΠ.
    salamispress , ενημέρωση με ονόματα

    Αγαπητέ salamispress ,
    επισκέψου το www.euxintv.net και δες: 19η Μαΐου Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, διαδήλωση στην Μόσχα προς την Τουρκική πρεσβεία .
    Με πατριωτικούς χαιρετισμούς,η ομάδα του EUXIN TV
  • Δείτε το φωτορεπορτάζ κλικ εδω

  • Θα απαγορεύουν την κυκλοφορία οχημάτων και την παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς

    Ο Υπουργός Εσωτερικών Καθηγητής κ. Προκόπης Παυλόπουλος υπέγραψε απόφαση που ορίζει τους όρους υπό τους οποίους θα επιτρέπεται στα Συντονιστικά Νομαρχιακά Όργανα να απαγορεύουν την κυκλοφορία οχημάτων και την παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές από σήμερα και μέχρι τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου σε ημέρες και ώρες που θεωρούνται επικίνδυνες κατά την εκτίμηση και την κρίση τους.

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ !!! ΠΕΤΑΞΑΝ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΝ SPORT WEEK !!!

    ExampleΥπάρχουν συγκεκριμένοι χώροι τοποθέτησης της εφημερίδας,σε έναν απ αυτούς ''ΚΑΠΟΙΟΣ'' την ώρα που δεν είχε κίνηση πήρε όλες τις εφημερίδες και τις ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ στα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ! ΕΛΕΟΣ....!!!
    Κύριοι ασχοληθείτε με το έργο που αναλάβατε , ανεβάστε το επίπεδο σας για να γίνεστε καλύτεροι εχοντας ποιοτητκοτερη ενημέρωση και εμείς οι απλοί πολίτες στην Σαλαμίνα και αφήστε την λασπολογία και τον κρυφό πόλεμο στην ΚΑΘΕ Sport Week!!!
    Περισσοτερα στο blog, aias1931.blogspot.com

    Τετάρτη 21 Μαΐου 2008

    Πόσο απέχει το γιουχάισμα από την αποθέωση ???

    Example
    Με τρία γκολ στα πρώτα εικοσιπέντε λεπτά, ο Παναιτωλικός ανάγκασε τους φίλους του να τρίβουν τα μάτια τους και τους οπαδούς του Αίαντα απογοητευμένοι να αποχωρούν απ' το στάδιο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου! Τελικο σκορ: Αιας - Παναιτωλικός 0 - 4.

    Προς: Υπευ. Αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Αλαίσκα

    Tι γίνεται Κ. Αλαίσκα. Περιμένετε να καθαρίσετε το νησί με ένα μόνο
    φορτηγό , τι έγιναν τα υπόλοιπα φορτηγά που είχε η Δημαρχεία χάλασαν .
    Και αν χάλασαν γιατί δεν τα επισκευάζεται, για να μπορούν να μαζέψουν
    αυτό το χάλι που γίνεται έξω στους δρόμους.
    Χάος έχετε καταφέρει, λειτουργείται μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους .
    Καθαρίζεται ( ότι βλέπει η πεθερά ) και κατά παραγγελία εντολών σας
    και το υπόλοιπο νησί βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση , με όγκους
    σκουπιδιών και κλαριών, σαν να είναι άλλης Δημαρχίας.
    Αγανακτισμένος πολίτης

    Προσοχή … Trojan … σε ιστοσελίδα … aias1931.gr

    Σας ενημερώνουμε εσάς και τον Διαχειριστή του (www.aias1931.gr) ότι με τη φόρτωση της κεντρικής σελίδας του site, το antivirus μας τρελαίνετε , και το όνομα αυτού = Exploit–MS06-014 (trojan).
    Παρακαλούμε να επιληφθείτε του προβλήματος , εάν όχι θα αναγκαστούμε να αφαιρέσουμε το link από το salamispress .
    22/05/08 ,Ευχαριστούμε τον Διαχειριστή του (www.aias1931.gr) το πρόβλημα με το Trojan δεν υπάρχει πια ……. salamispress

    Τρίτη 20 Μαΐου 2008

    Μήνυμα προς: Πρωθυπουργό, Βουλευτές του Νομού , Νομάρχη , Περιφερειάρχη……ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΙΕΣ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!!

    Ο λαός της Σαλαμίνας αντιστέκεται, σύσσωμοι οι πολίτες και Δημοτικές Αρχές , η διαφθορά του Περιφερειάρχη δεν περνάει άλλο στην Σαλαμίνα να ξέρει ότι θα μας βρει αντιμέτωπους , φτάνει πια όχι άλλο !!!
    Example

    Αποχέτευση Σαλαμίνας... Αυτογελοιοποίηση της ΕΥΔΑΠ και λοιπών

    ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Μετά την απόφαση της ΕΥΔΑΠ να αποσύρει τους δύο εκπροσώπους της από την επιτροπή επίβλεψης του έργου της αποχέτευσης, τους οποίους η ίδια είχε ορίσει μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Σπυρίδων Σοφράς επισημαίνει τα εξής:
    «Οι αντιφατικές και αλληλοσυγκρουόμενες αποφάσεις της ΕΥΔΑΠ οδηγούν στην αυτογελοιοποίηση της».
    Καμία απόφαση της ΕΥΔΑΠ δεν μπορεί να διακόψει την πορεία της Σαλαμίνας προς το μέλλον και να σταματήσει ένα έργο το οποίο ήταν το όνειρο όλων μας για πολλά χρόνια.
    Η δήλωση της ΕΥΔΑΠ ότι δεν θα παραλάβει το έργο δεν έχει καμία βάση γιατί η ΕΥΔΑΠ είναι υποχρεωμένη να το κάνει. Αυτό προβλέπεται από την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που αναφέρει επί λέξει τα εξής:
    «Εφόσον δε η ΕΥΔΑΠ παραμένει ο τελικός αποδέκτης του έργου, υποχρεούται, ενόψει και της ανατεθειμένης εκ του νόμου γενικότερης αποστολής της, που συνίσταται στην παροχή υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης, να διαθέσει την απαιτούμενη για τη λειτουργία του έργου τεχνογνωσία, οποιεσδήποτε και αν είναι οι τεχνικές του ιδιαιτερότητες εφόσον αυτό παρίσταται αναγκαίο για την διασφάλιση του δημοσίου ενδιαφέροντος, το οποίο εν προκειμένω συνίσταται στην προστασία εννόμων αγαθών ζωτικής σημασίας, ήτοι της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος».
    Παραμένει, προς το παρόν, αναπάντητο το ερώτημα από ποια γεγονότα ωθούμενη η ΕΥΔΑΠ συνεχίζει την προσπάθειά της να εμποδίσει την εκτέλεση ενός έργου ιστορικής σημασίας για το νησί, ενώ θα έπρεπε να ενδιαφέρεται για τη συντομότερη αποπεράτωσή του.
    Ως προς την πολεμική που συνεχίζει να ασκεί μια μικρή μερίδα του τοπικού τύπου απέναντι στο έργο, επισημαίνει ότι όλοι αυτοί στήριζαν τις ελπίδες τους να μη γίνει το έργο αρχικά στην ΕΥΠΑΠ, στη συνέχεια στους Ελεγκτές της Δημόσια Διοίκησης, μετά στις ακυρώσεις των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου από την Περιφέρεια, έπειτα στο Ελεγκτικό Συνέδριο και σήμερα πάλι στην ΕΥΔΑΠ. Πανηγύρισαν την απόφασή του σε πρώτο βαθμό και τα «έβαψαν τα μαύρα» όταν σε δεύτερο βαθμό ο Δήμος δικαιώθηκε.
    Σήμερα απορούν γι’ αυτήν την απόφαση και προσπαθούν να βρουν παρανομίες και παρατυπίες στο έργο. Αλήθεια πιστεύουν ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο εξέδωσε παράνομη απόφαση; Γιατί δεν έχουν το θάρρος να το υποστηρίξουν φανερά; Ακόμη προχωρούν σε σύγκριση τιμών με παρόμοια έργα σε άλλους Δήμους ή με το έργο στα Παλούκια χωρίς να γνωρίζουν τι προβλέπει η μελέτη κάθε περίπτωσης. Σύντομα θα πάρουν απάντηση και γι’ αυτές τις αιτιάσεις.
    Σ’ όλους τους παραπάνω ταιριάζει ο χαρακτηρισμός του κοινού συκοφάντη. Καλεί τέλος τους δημότες να μη δίνουν βάση σε αυτά τα δημοσιεύματα γιατί οι συντάκτες τους δεν κόπτονται για την αλήθεια και τη νομιμότητα αλλά για να εξυπηρετήσουν άλλους σκοπούς. Σκοπός τους είναι για να βλάψουν τη σημερινή Δημοτική Αρχή αδιαφορώντας για το καλό του τόπου μας.
    Απο: Γραφείο τύπου Δήμου Σαλαμίνας
  • Περισσότερα Δελτία Τύπου ... κλικ εδω

  • Κυριακή 18 Μαΐου 2008

    19 Μαΐου Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

    Example Ενενήντα και πλέον γενιές και 3000 χρόνια παραμονής σ’ εκείνη τη γωνιά του πλανήτη φαίνεται δεν ήταν αρκετή για να ριζώσουμε στα χώματα εκείνα. Από τα μέσα του 1919 μια νέα μέρα ξημέρωσε για τον ελληνισμό του Πόντου και της Μικράς Ασίας. Κι αυτή την μέρα την ξεκίνησαν οι πρόγονοί μας. Ήρθαν σαν πρόσφυγες, πεινασμένοι, άρρωστοι, φοβισμένοι και φτωχοί. Φτωχοί από οικογένεια, φτωχοί από φίλους, φτωχοί από σπίτια, περιουσίες και υπάρχοντα. Δούλεψαν σκληρά, μάθανε στα παιδιά τους γράμματα, ασχολήθηκαν με τα προβλήματα της κοινωνίας και κατάφεραν να ενσωματωθούν πλήρως με το ντόπιο ελληνικό στοιχείο. Ας μην ξεχνάμε πως εδώ είμαστε 3-4 γενιές και πίσω μας, στον ΠΟΝΤΟ, στη Μ. ΑΣΙΑ, αφήσαμε νεκρούς 90 γενεών. Εδώ είμαστε λίγοι, ΕΚΕΙ είμαστε πολλοί....
  • Δείτε το video κλικ εδω

  • Επίσημη γλώσσα η ελληνική...πρότειναν να καθιερωθεί στην ΕΕ, οι Ισπανοί ευρωβουλευτές, αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε με την είδηση !!!

    Example Και εμείς ακόμα κοιμόμαστε και ασχολούμαστε με το κάθε τί ασήμαντο το οποίο έχουμε την ικανότητα να το καθιστούμε σημαντικό!
    Αυτά είναι τα γεγονότα υψίστης σημασίας Έλληνες και εμείς τα αφήνουμε και περνούν απαρατήρητα!
    Σημειώνω ότι την είδηση αυτή δεν την άκουσα σε κανένα δελτίο ειδήσεων σε κανένα κανάλι, σοβαρό ή μη!!
  • Περισσοτερα κλικ εδω

  • Γιατί άραγε; Γιατί υποκρύφθηκε έτσι απλά μια τόσο σημαντική είδηση; Βρείτε την απάντηση μόνοι σας!
    Ξυπνήστε Έλληνες!!
    Λ.Λ.

    Σάββατο 17 Μαΐου 2008

    Ναύλοι-φωτιά αδειάζουν το... πορτοφόλι εκατοντάδων εργαζομένων, που διακινούνται καθημερινά με πλοία από Σαλαμίνα προς Πειραιά .

    Example Ύστερα από μια «γενναία» αύξηση 200%, που έγινε πριν από δύο χρόνια, μόλις η κυβέρνηση έκανε την περίφημη «απελευθέρωση», και τη προηγουμένη εβδομάδα αύξηση 15% , αναμένονται το επόμενο διάστημα νέες αυξήσεις.
    «Η σύνδεση Σαλαμίνας - Περάματος είναι μια καθημερινή αστική μετακίνηση που αφορά χιλιάδες εργαζομένους και είναι απαράδεκτο να έχει ενταχθεί σε καθεστώς πλήρους απελευθέρωσης», ανέφερε στο «Εθνος», ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εξωραϊστικών Εκπολιτιστικών Συλλόγων Σαλαμίνας, Νίκος Ευθυμίου.
    «Η δυσαρέσκεια των πολιτών από τις συνεχιζόμενες αυξήσεις είναι μεγάλη», τόνισε ο νομάρχης Πειραιά, Γιάννης Μίχας, ο οποίος όπως ανέφερε στο «Εθνος», θα συγκαλέσει άμεσα ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή των δημάρχων και των φορέων της περιοχής, για να αναζητήσουν από κοινού λύσεις για το θέμα.
  • Περισσοτερα κλικ εδω

  • Λογοτέχνες… για κλάματα & Λογοτεχνικοί Διαγωνισμοί !

    Kαταγγελία
    Φίλοι που ζείτε στην όμορφη Ελλάδα! Στην χιλιοπαινεμένη αυτή χώρα! Ανοίξτε τα θολά σας μάτια… κι ακούστε όσα έχω να σας πω.
    Τελευταία όλο και ξεφυτρώνουν σαν τα μανιταράκια «άνθρωποι» των Τεχνών και των Γραμμάτων που χρησιμοποιούν το όρο «λογοτέχνες» όχι γιατί πραγματικά είναι, μα γιατί προσπαθούν με τα λεφτά του απλού κοσμάκη να βγάλουν κέρδος. Όμως για όλα αυτά… φταίμε μονάχα εμείς! Οι απλοί πολίτες που δε μιλάμε. Ήρθε η ώρα να μιλήσω λοιπόν… Και θα μιλήσω, όπως πρέπει να μιλήσω!!
    9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2007 στην Σαλαμίνα ο κύριος Κουμπάτης Κων/νος διοργανώνει μια εκδήλωση και για τα αποτελέσματα του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού «Το Καφενείο των Ιδεών, μη κερδοσκοπικός οργανισμός» . ‘Όμως μας χρεώνει το ένα βραβείο 10 ευρώ! «Μα είναι για τα τυπογραφικά έξοδα!» Μας είπε… Τα πληρώνουμε (σαν χαζές όλες) του δίνω 50 ευρώ(!) και μου δίνει τα 5 βραβεία και μία απόδειξη αθεώρητη εντελώς, από ένα απλό μη θεωρημένο μπλοκάκι και μια δυσανάγνωστη υπογραφή!
  • Για την συνέχεια της Καταγγελίας κλικ εδώ

  • Διεθνής Ημέρα Μουσείων στις 18 Μαΐου 2008

    Διεθνής Ημέρα Μουσείων στις 18 Μαΐου 2008, ημέρα Κυριακή, και ο Χώρος Μνήμης Άγγελου Σικελιανού στη Φανερωμένη Σαλαμίνας, θα είναι ανοιχτά για το κοινό από τις 09.00 π.μ. έως 13.00 μ.μ.

    Ομιλία Κώστα Μπαρμπή στην Σαλαμίνα για την Άλωση

    Ο εκδότης της εφημερίδας «Σαλαμινιακή Πρωτοπορία» Θεόφιλος Αποστόλου σας προσκαλεί στην διάλεξη του καθηγητή Κώστα Μπαρμπή με θέμα «Η Πόλις εάλω – Κωνσταντίνος Παλαιολόγος». Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων «Δημήτρης Μπόγρης» του Δημοτικού Μεγάρου, ευγενώς παραχωρημένη από τον Δήμαρχο Σαλαμίνας Σπυρίδωνα Σοφρά, την Κυριακή 18 Μαΐου στις 11 π.μ. Η εκδήλωση θα εμπλουτιστεί με τοπικό χορευτικό συγκρότημα και προβολή ντοκιμαντέρ με την συμμετοχή του πολιτιστικού τμήματος Νεολαίας του συλλόγου «Αιακός», υπό την επιμέλεια του φιλολόγου Στέλιου Καθαρού.

    Παρασκευή 16 Μαΐου 2008

    Ενοχλητικά κάγκελα στα πεζοδρομία της Λ. Φανερωμένης

    Δεν ξέρω ποιος είχε την ιδέα να εγκαταστήσει αυτά τα ενοχλητικά κάγκελα στα πεζοδρομία της Λ.Φανερωμένης .
    Δεν ξέρω αν βοηθούν σε τίποτα το σίγουρο είναι ότι δεν επιτρέπουν να ανοίξεις την πόρτα του αυτοκινήτου όταν μπαρκάρεις με αποτέλεσμα να μην το κολλάς στο πεζοδρόμιο και το μισό να βρίσκετε στη μέση του δρόμου.
    Θα ήθελα να το ξανά μελετήσουν το Θέμα η αρμόδιοι και να το επιλύσουν δεν μπορεί μόνο εγώ να έχω πρόβλημα θα έχουν και άλλοι .
    sofia

    Βύζαντας - Αιας Σαλαμινας 1 - 0

    Ο Αίας αφήνει πίσω του τον αγώνα στα Μέγαρα και προετοιμάζεται για τον εντός έδρας αγώνα με τον Παναιτωλικό...
    Κανείς δεν αποχωρεί απ' την ομάδα και ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να πετύχουμε τον στόχο της παραμονής!!!
    Άτυχο αποτέλεσμα και τίποτα άλλο ήταν στα Μέγαρα...
    Ο coach μας Βαγγέλης Λαϊβερας συνεχίζει το έργο που ανέλαβε και είμαστε ευτυχής γι'αυτό(ίσως ο καλύτερος προπονητής του Αία τα τελευταία χρόνια) και μαζί με τους παίκτες μας θα πανηγυρίσουμε την παραμονή πηγαίνοντας κόντρα σε όλους αυτούς που περιμένουν την ''στραβή'' για να ''ξεσπαθώσουν''! ! !
    Απο: aias1931.gr

    ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - 5ο Δημοτικό Σχολείο Σαλαμίνας

    Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 5ου δημοτικού
    Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 5ου δημοτικού σχολείου Σαλαμίνας που αντιπροσωπεύει 180 οικογένειες, με αφορμή μια ανυπόγραφη και αναληθή καταγγελία που φιλοξενήθηκε στην ιστοσελίδα σας, θέλει να σας ενημερώσει ότι όλα αυτά που έγραφε η καταγγελία ήταν τουλάχιστον προκλητικά και ύποπτα.
    Όλες αυτές τις μέρες που διεξάγονται οι εργασίες ανακαίνισης, ήταν σχεδόν όλες ημέρες αργίας και όλα τα εύφλεκτα υλικά ήταν συγκεντρωμένα σε προαύλιο χώρο.
    Τηρήθηκαν με ευλάβεια όλα τα μέτρα ασφάλειας.
    Δεν υπήρξε κανένα περιστατικό δύσπνοιας ή κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας, που να δημιουργήθηκε από τις εν λόγω εργασίες.
    Επίσης ούτε στον σύλλογο ούτε στην διεύθυνση του σχολείου έγινε κάποια ενημέρωση ή καταγγελία για ένα τέτοιο συμβάν.
    Είναι αδύνατον όμως γιατί απλά δεν υπήρξε κάτι τέτοιο.
    Οι εργασίες σήμερα έχουν σχεδόν τελειώσει μετά από έναν μεγάλο αγώνα με τον χρόνο και με πολύ σημαντική προσωπική εργασία και ζήλο από όλους τους παράγοντες του σχολείου και των δημοτικών αρχών.

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ---- Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
    ΜΑΤΘΙΟΠΟΥΛΟΣ Α. ---- ΚΙΑΜΙΛΗ Α.

    Τετάρτη 14 Μαΐου 2008

    364 και αύριο , στη Θήβα για να υπηρετήσει στο Πυροβολικό, ο βουλευτής Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης .

    Example Ο πολιτικός του ΛΑΟΣ τελικώς θα παρουσιαστεί αύριο το μεσημέρι στη Θήβα , το τελευταίο θύμα των blog όπου θα υπηρετήσει ( μετά από τη δημοσιότητα που πείρε το θέμα στην Ελληνική Μπλογγοσφαιρα ) θητεία ??? ημερών .
    Έχει ζητήσει εγγράφως από τη Στρατολογία να ενημερωθεί για το χρονικό διάστημα που θα υπηρετήσει, ακόμα δεν έχει λάβει απάντηση και συμπλήρωσε (πώς δε θέλει καμία διάκριση, θα υπηρετήσει όπως όλοι ).

    Νέο δωρεάν λογισμικό...WorldWide Telescope

    Example
    Χτες την νύχτα η Microsoft Research έδωσε το WorldWide Telescope ένα νέο ελεύθερο λογισμικό για παρατήρηση των ουρανών.
    Στο λογισμικό υπάρχει υλικό από το Hubble Space Telescope, το NASA's Spitzer Space Telescope, το Chandra X-Ray Observatory Center, και αλλά επιφανειακά και τροχιακά τηλεσκόπια.
    Το λογισμικό δόθηκε ελεύθερο για χρήση, στην μνήμη του Jim Gray, ερευνητή της Microsoft που χάθηκε πρόωρα στην θάλασσα.
    Δημητρης Σαλαμινα
  • Κατεβάστε το λογισμικό εδώ

  • Τρίτη 13 Μαΐου 2008

    Τάσος Λουκάς προμηθευτής των σάπιων κρεάτων στο Ναύσταθμο .

    Μέχρι χθες φήμες έβαλαν στο στόχαστρο διάφορους επιχειρηματίες της Σαλαμίνας να ήταν η προμηθευτές της ξεφτίλας των σάπιων κρεάτων, σήμερα αποκαλύφτηκε ο ξεφτίλας που ταΐσε τα παιδιά μας τα σάπια προϊόντα του .
    « Να τα βράσεις καλά και να τα ταΐσεις στα δικά σου παιδιά κ. Λουκά »

    Τα έκαναν ομόλογα ... τα 160 εκ. ευρώ ... που "ξάφρισαν" από το Ταμείο Πυρόπληκτων !

    Example
    "Σε τίτλους του Ελληνικού Δημοσίου ανά πάσα στιγμή ρευστοποιήσιμους" απάντησε το υπουργείο Οικονομίας ότι έχουν επενδυθεί τα 160 εκατ. ευρώ που "εξαφανίστηκαν" από το Ταμείο Πυρόπληκτων, ύστερα από το θέμα που δημιουργήθηκε και το ανέδειξε το (Blog Pressgr) ενώ τα κανάλια το ...εξαφάνισαν για άλλη μια φορά .
  • Περισσοτερα κλικ εδω

  • Κατάλογος προϊόντων που ανακαλούνται απο ΕΦΕΤ

    Σας παρουσιάζουμε τον κατάλογο ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ των προϊόντων που μετά από ελέγχους του ΕΦΕΤ ανακαλούνται. Aπο: thivablog.blogspot.com.

    5ο Δημοτικό Σαλαμίνας Κίνδυνος Υγείας

    Kαταγγελία
    Λάβαμε μια καταγγελία ότι έχουν ξεκινήσει εργασίες ανακαίνισης στο 5 Δημοτικό Σχολείο, και εν ώρα μαθήματος και στον εσωτερικό χώρο, τα συνεργεία βάφουν , ξηλώνουν πόρτες , παράθυρα , κολλάνε και κόβουν μάρμαρα , τα διάφορα υλικά που χρησιμοποιούν είναι εκτεθειμένα μέσα και έξω από το σχολείο .
    Καλά δεν ξέρει ο Διευθυντής ότι η εργασίες αυτές απαγορεύονται εν ώρα μαθήματος και με τις οσμές του χρώματος να προκαλούν ζαλάδες και αναπνευστικά προβλήματα στους μαθητές.
    Μας στείλανε e-mail με καταγγελία ότι μαθητές φεύγουν από το σχολείο με πονοκεφάλους και ζαλάδες .
    Εμείς ξέρουμε όταν υπάρχει σχολείο στην περιοχή που θα ανεγερθεί νέα οικοδομή τα συνεργεία δεν μπορούν να θορυβούν την ώρα του μαθήματος και εδώ εργάζονται μέσα στο σχολείο.
    Ο Διευθυντής έχει εκθέσει τα παιδιά μας σε άμεσο κίνδυνο λέει η καταγγελία και ερωτούμε εμείς η περιφέρεια τη κάνει, και η υπεύθυνη που είναι ???

    Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

    Αιας Σαλαμίνος - Κόρινθος 2 - 0

    Με … χλωμό πρόσωπο
    Παρουσιάστηκε η Κόρινθος στη Σαλαμίνα και ηττήθηκε (0-2) από τον αεράτο Αίαντα!
    Ας μην κρυβόμαστε. Με πορδές δεν … βάφονται τα αυγά. Έτσι και η Κόρινθος με αλλαγές προχειρότητας και φθηνές δικαιολογίες δεν μπορούμε να λέμε ότι είμαστε ομάδα για ανώτερη κατηγορία. Για ποια ομάδα μιλάμε; Για εκείνη που χάνει βαθμούς από ομάδες κατώτερές της; εκείνη που δεν σέβεται την ιστορία της; Ήταν εμφάνιση ομάδας αυτή στη … Σαλαμίνα; Όχι βέβαια.
    Στη Σαλαμίνα η Κόρινθος ήταν χλομή σαν ομάδα, στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και μόνο στο διάστημα 50΄- 65΄ έκανε αισθητή την παρουσία της έχοντας ένα δοκάρι σε σουτ του Ψάρρη (60΄) και μια ευκαιρία του Σαββίδη (63΄). Αντίθετα οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί (1-0) με τον Ραπτόπουλο (33΄) και με τον Ρόμαντσουκ στο (72΄) έφθαναν άνετα στο 2-0!
    Aπο: http://simera-blog.blogspot.com

    Όποιος πρόλαβε την Αμόλυβδη είδε

    12 το μεσημέρι και ένα βυτίο με καύσιμα φτάνει στα Παλούκια , άμεσος ενεργοποιείτε το σύστημα συναγερμού της Κουλουρης και παίρνουν τα τηλέφωνα φωτιά , σε δυο ώρες το «εξαφανίσαμε» .
    Και σε άλλα με υγεία … salamispress

    Κυριακή 11 Μαΐου 2008

    Σαλαμίνα … Αμόλυβδη Τέλος

    Με ξυλοδαρμούς και έκτροπα και την αστυνομία παρόν , τελείωσε και το τελευταίο λίτρο αμόλυβδης σήμερα στην Σαλαμίνα .

    Καταδίκη του πρώην υπαρχηγού...του Λιμενικού Σώματος!

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/5/08 ... ΤΟ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ (ΣΤΟ ΡΟΥΦ) ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΠΑΜΨΗΦΕΙ TΟN ΠΡΩΗΝ ΥΠΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ ΑΥΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΕ ΕΚΔΟΣΗ ΨΕΥΔΟΥΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΞΥΒΡΙΣΗ ΔΥΟ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ .

    ΕΜΒΟΛΙΜΩΣ, ΣΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ.....

    ΑΠΟΡΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΡΕΑΣ ΟΥΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΗΡ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΠΛΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ.
    ΜΗΠΩΣ ΔΕ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΗΣΙ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 300.000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ;ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΕΩΝ (ΤΡΟΧΑΙΑ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ, ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ Κ.Τ.Λ)
    ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ;
    Η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ 50ΕΤΙΑΣ;
    ΚΥΡΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ!!!! ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ;
    ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ, ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΘΑ ΕΠΙΛΥΘΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΑΞΗ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΟΥ ΘΑ
    ΕΝΩΝΕΙ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΟΡΦΟ ΝΟΤΟ, ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ (ΧΡΟΝΙΚΑ) ΑΙΣΘΗΤΑ ΛΟΓΩ ΚΙΝΗΣΗΣ. ΕΝΑΝ ΔΡΟΜΟ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΦΟΡΙΖΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ (ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ).ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΕΡΓΟ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΣΥΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΜΕΙΖΟΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.
    ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ!!!
    -ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ, ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
    -ΑΞΙΩΣΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΧΩΔΕ. ΑΣ ΠΡΟΝΟΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ.
    -ΠΑΥΣΑΤΕ ΤΗΝ ΑΤΥΧΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΦΑΝΕΙΤΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΔΟΞΟΙ.
    ΩΣ ΠΟΤΕ, ΘΑ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΒΙΑΙΑ ΚΑΙ ΑΚΑΛΑΙΣΘΗΤΑ;
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΖΟΝ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΕ ΣΘΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΠΤΙΚΟΤΗΤΑ.
    ΣΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ!!!
    ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΓΡΑ ΨΗΦΩΝ ΚΑΙ ΑΓΓΙΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΣΥΜΦΟΡΗΣΗ (ΣΗΜΕΡΑ) ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΓΟΡΓΑ ΣΕ ΜΑΣΤΙΓΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.
    ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ!!! ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.... ΛΕΕΙ... ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΚΑΙ ΕΠΟΦΘΑΛΜΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΝΟΣΟΥΡΑ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΕΜΠΟ...
    ΜΕ ΛΕΝΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΑΔΙΚΟ.

    To salamispress συμφωνεί και επαυξάνει

    Χρόνια πολλά Μανούλα απο salamispress

    Example

    Παρασκευή 9 Μαΐου 2008

    Αχαρναϊκός - Αίας Σαλαμίνας 2 - 2

    ExampleΚέρδισε την ένσταση το Κορωπί και πήρε το παιχνίδι με τον Αίαντα
    Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπής της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β΄ & Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:
    Δέχεται τύποις και κατ’ ουσίαν την ένσταση της ομάδας του ΤΑΠ ΚΟΡΩΠΙ Α.Ο. Κατακύρωσε τον αγώνα που διεξήχθη την 9-3-2008 για την 18η αγωνιστική μεταξύ των ομάδων ΤΑΠ Α.Ο. ΚΟΡΩΠΙΟΥ-ΠΑΕ ΑΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, με τέρματα 3-0 υπέρ της ενισταμένης ομάδας του ΤΑΠ Α.Ο. ΚΟΡΩΠΙΟΥ (είχε λήξει 1-1). Διέταξε την αφαίρεση από την ΠΑΕ ΑΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ενός (1) βαθμού από τον βαθμολογικό πίνακα του Πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής Κατηγορίας περιόδου 2007-2008. Διέταξε την επιστροφή του καταβληθέντος παραβόλου στην ενισταμένη ομάδα του ΤΑΠ Α.Ο. ΚΟΡΩΠΙΟΥ.

    Έρχεται η ώρα του Καποδίστρια 2 - Διαβουλεύσεις μεταξύ Δημοτικών Συμβούλων Αμπελακιων και Σαλαμινας αλλά και « παζάρια »

    Το θέμα θα συζητηθεί στις 15 Μάιου στην ΕΝΑΕ και στην κυβέρνηση αντιτείνουν ότι οι συνενώσεις θα είναι εθελούσιες και όχι υποχρεωτικές με την προϋπόθεση ότι όσοι Δήμοι δεν ενταθούν στο νέο σύστημα θα μείνουν εκτός χρηματοδότησης και εκτός αναπτυξιακών προγραμμάτων της ΕΕ καθώς πλέον Δήμοι και Νομαρχίες θα είναι υπεύθυνες για τα αναπτυξιακά ευρωπαϊκά προγράμματα και τα έργα που θα γίνουν.
    Θα ίδωμεν … salamispress

    Πέμπτη 8 Μαΐου 2008

    Blu-ray - Αυτός θα είναι ο διάδοχος του DVD;

    ExampleΣύμφωνα με ανακοίνωση του πρακτορείου Reuters και του Ιαπωνικού δικτύου ΝΚΜ η Toshiba ανακοίνωσε την διακοπή δημιουργίας νέων μοντέλων HD DVD, κάτι που όπως εκτιμάται θα επιφέρει ζημιές αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων σε όσους πόνταραν στο εν λόγο φορμά.
    Η αντίστροφη μέτρηση για το HD DVD είχε ήδη ξεκινήσει από τις αρχές του χρόνου όταν η Warner Bros ανακοίνωσε την αποκλειστική διάθεση των τίτλων της σε Blu-ray φορμά. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο στρατόπεδο του Blu-ray έχουν προσχωρήσει το 70% των κινηματογραφικών στούντιο της Αμερικής .
    . - . - . - . - . - . - . - . - . - .
    H Microsoft ανακοίνωσε ότι η έκδοση του λειτουργικού συστήματος Windows Vista Service Pack 1 για την ελληνική γλώσσα είναι διαθέσιμη στους Έλληνες κατασκευαστές Η/Υ .
    Το Service Pack 1 μπορεί να αποκτηθεί και να εγκατασταθεί μέσω του Download Center της Microsoft, όπως επίσης θα είναι διαθέσιμο μέσα από το Windows Update .
    Example
    Έρχονται τα XFX's Black Edition graphics cards
    περισσότερα σε επόμενο post .
    Δημητρης Σαλαμινα

    Ας μιλήσουμε για τιμές Καυσίμων στη Σαλαμίνα

    Αν σταματήσετε να αγοράσετε βενζίνη στα πρατήρια της SHELL στην Σαλαμίνα , προσοχή εάν δεν ζητήσετε απλή αμόλυβδη , αυτόματα ο υπάλληλος θα σας φουλάρι με σούπερ αμόλυβδη και με την ανάλογη τιμή , μάθαμε ότι είναι η πολιτική της εταιρίας .
    Ε,,, η δική μας πολιτική είναι να μην ξανά ψωνίσουμε εκεί !!! salamispress
    Τώρα πάμε στις τιμές , βλέπουμε κάποιοι από μας , που πηγαίνω ερχόμαστε συνέχεια Πειραιά , ότι υπάρχει μεγάλη απόκλιση των τιμών, θα μου πείτε πληρώνουν εισιτήρια φερυ ,ναι συμφωνούμε, όταν όμως το εισιτήριο είναι €50,00 η και € 80,00 και το φορτηγό μεταφέρει 20 χιλιάδες λίτρα καύσιμα κάντε το λογαριασμό και πείτε μου δικαιολογεί την διαφορά τιμών???
    Εάν δεν μάθουμε μονοί μας να ψωνίζουμε στο πρατήριο που μας προσφέρει την καλύτερη τιμή και να καταγγείλουμε το πρατήριο που μας « κλέβει » έτσι και χειρότερα θα είναι η κατάσταση των τιμών στην Σαλαμίνα .

    Τετάρτη 7 Μαΐου 2008

    ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ «ΑΙΑΚΟΣ»

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
    Ο Γυμναστικός Σύλλογος Σαλαμίνας «Αιακός» ανακοινώνει την λύση συνεργασίας του με τον προπονητή κυρ. Πετρίτση Νικόλαο. Ευχαριστεί τον κυρ. Πετρίτση για την πολύχρονη προσφορά του στην ομάδα μας και του εύχεται καλή συνέχεια και καλή σταδιοδρομία.
    Το Δ.Σ.
    =============================================================
    Example ΦΑΡ ΟΥΕΣΤ
    Πως γίνεται η συμπαθέστατη Ηλιούπολη να είναι μέσα σε όλα τα αναπάντεχα και επεισοδιακά γεγονότα? Τυχαία έπεσαν οι πυροβολισμοί πριν τον αγώνα με τον Παναιτωλικό, τυχαία βρέθηκαν μπράβοι και δείρανε κόσμο στο Αίγιο, τυχαία ένας διαιτητής έχει αποκλειστικότητα στα παιχνίδια της και φυσικά όλως τυχαίως χθες κόπηκαν τα δοκάρια στο γήπεδο της πριν το ντέρμπι με τον Διαγόρα! Όλα αυτά δεν είναι παρά ένας κύκλος συμπτώσεων που ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα. Και για την διοργανώτρια αρχή αυτά είναι επίσης απολύτως φυσιολογικά πράγματα!
    περισσοτερα στο lifeinsalamina.blogspot.com

    Το salamispress υποστηρίζει την κινητοποίηση για το ιχθυοτροφείο στη Φόκα κοντά στα Κανάκια την Κυριακή 11 Μαίου 2008

    Και τους κατοίκους της περιοχής που αποφάσισαν να οργανώσουν μαζί με το δήμο Σαλαμίνας κατάληψη του όρμου Φόκα με καΐκια που θα ξεκινήσουν στις 10 το πρωί της Κυριακής από τη «Μεγάλη Σκάλα» στην παραλία της Κούλουρης και καλούν όσους θέλουν να συμμετέχουν και να συμπαρασταθούν…
  • Περισσοτερα κλικ εδω

  • Τρίτη 6 Μαΐου 2008

    Κραυγή αγωνίας Νομαρχίας Πειραιά και Δήμων για τη ολιγωρία της κυβέρνησης στο θέμα της πρόληψης των πυρκαγιών.

    ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ , ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Την έντονη δυσαρέσκειά τους για τη ολιγωρία που εξακολουθεί να επιδεικνύει η κυβέρνηση στο θέμα της πρόληψης των πυρκαγιών εξέφρασαν όλοι οι δήμαρχοι και οι αρμόδιοι φορείς που συμμετείχαν στην σύσκεψη, κρούοντας παράλληλα το καμπανάκι του κινδύνου για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και των πολιτών.
    Την ίδια στιγμή η Νομαρχία Πειραιά παρά τα περιορισμένα έσοδά της από τον κρατικό προϋπολογισμό και παρά το γεγονός ότι η αρμοδιότητα της προστασίας και διαφύλαξης των δασών δεν ανήκει στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, εκτιμώντας ότι τα έργα αντιπυρικής προστασίας είναι άμεσης προτεραιότητας, όπως και πέρσι που διέθεσε 900 χιλιάδες ευρώ, έτσι και εφέτος, λαμβάνοντας υπόψη το ετήσιο πρόγραμμα έργων της Διεύθυνσης Δασών της Περιφέρειας, διαθέτει 1 εκ. €.
    Εκτός από τις παραπάνω πιστώσεις, σύντομα ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την προμήθεια 5 υδροφόρων προϋπολογισμού 750.000 € που θα διατεθούν στους δήμους και θα ενισχύσουν την προσπάθεια να προστατευτεί το περιβάλλον, ο δασικός μας πλούτος.

    Δευτέρα 5 Μαΐου 2008

    ΠΡΟΣΟΧΗ !!! 27 Ληστείες το Σάββατο στην Σαλαμίνα

    Στο έλεος των ληστών βρίσκεται αυτών το καιρό το Νησί μας , από άκρη σε άκρη , και τα περιπολικά να μην προλαβαίνουν να απαντούν στης κλήσης των πολιτών .
    Θύμα είχαμε και ένα επτάχρονο παιδί το οποίο τους αντιλήφθηκε την ώρα που προσπαθούσαν να διαρρήξουν το σπίτι του και δέχτηκε άγριο ξυλοδαρμό .

    Προς: Υπευ. Αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Αλαίσκα και Δήμαρχο κ. Σοφρά .

    Ως πότε θα κρατήσετε έναν ανάξιο υπάλληλο καθαριότητας στη θέση του προϊσταμένου καθαριότητας ???
    Δεν βλέπετε ότι είναι η πρώτη φορά που η Σαλαμίνα πέρασε τις γιορτές του Πάσχα μέσα στα σκουπίδια, εκτός βέβαια από της περιοχές που επιλεκτικά ο κ. Μπούτσης επιλέγει να καθαρίσει καθημερινός πχ. Μουλκη , Αγ.Γιωργης και Μπατση , για ευνόητους λόγους .
    Στα Βασιλικά και στην Άγ. Παρασκευή έχουν δυο Μήνες να δουν Απορριματοφόρα .
    Θα επανέλθουμε στους ευνόητους λόγους σε επόμενη ανάρτηση …. salamispress

    (ρεπορτάζ από ξένο blog )ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
    (Οι εικόνες σοκάρουν! Το δάσος της Φανερωμένης τεινει-οπως θα δειτε-να γίνει ανεξέλεγκτη χωματερή! Ανάμεσα στα πεύκα κείτονται μπάζα,ξύλα,ελλενιτ,στρωματά,λεκάνες τουαλέτας,ρούχα και πολλά άλλα μέχρι ψόφια αρνιά και το κερασάκι στην τούρτα: Ένας ψόφιος τράγος! Θαυμάστε τα χάλια που επικρατούν εκεί: Στρωματα και σουμιεδες και ειναι μονο η αρχη....)
  • Οι εικόνες σοκάρουν κλικ εδω

  • κ. Δήμαρχε Σαλαμίνας δεν τα λέμε μόνο εμείς , τα βλέπουν και επισκέπτες του Νησιού μας, επιτέλους κάνε κάτι !!! ...salamispress
    ======================================================
    Δήμαρχε σε παλαιότερη συνέντευξη τύπου που δώσατε σε τοπική εφημερίδα, αναφέρατε ότι θα προσληφτούν υπάλληλοι καθαριότητας με σύμβαση ημι-απασχόλησης και θα ξαναδούμε τα καροτσάκια να καθαρίζουν τους δρόμους . Έγιναν όντως προσλήψεις με 18 μηνες συμβάσεις, αλλά έγιναν και προσλήψεις μετά από λίγες ημέρες και 8 μηνες συμβάσεις κανονικής απασχόλησης. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι κοπέλες που προσλήφθηκαν με την μοριοδότηση σε 8 μηνες συμβάσεις κανονικής απασχόλησης βρίσκονται στα καροτσάκια να καθαρίζουν τους δρόμους και οι υπάλληλοι ημι- απασχόλησης να εργάζονται στα απορριμματοφόρα και με περισσότερες ώρες από το ωράριο τους.
    Είναι Νόμιμο οι εργαζόμενοι με σύμβαση ημι- απασχόλησης που προσλαμβάνονται για την κάλυψη αναγκών που αποσκοπούν στην παροχή υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα ( π.χ.): Η κατ’ οίκον κοινωνική μέριμνα και φροντίδα, η φύλαξη σχολικών κτιρίων οδική ασφάλεια των μαθητών, η κοινωνική ενσωμάτωση των μεταναστών, οι έκτακτες ανάγκες πολιτικής προστασίας, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, η αντιμετώπιση ειδικών περιβαλλοντικών αναγκών, η ενημέρωση και πληροφόρηση πολιτών, καθώς και τα προγράμματα κοινωνικού χαρακτήρα που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, να εργάζονται στα απορριμματοφόρα…???
    ημι-απασχολούμενος

    Απαράδεκτη «εισπήδηση» του Φαναρίου σε Σαλαμίνα και Μέγαρα

    Συγκεκριμένα το Οικουμενικό Πατριαρχείο και ο Μητροπολίτης Μεγάρων Βαρθολομαίος κατά παράβαση κάθε έννοιας εκκλησιαστικού Δικαίου και κανονικής τάξεως συμφώνησαν και προχώρησαν χωρίς την έγκριση της Εκκλησίας της Ελλάδος στην ανακήρυξη της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής στο Μάζι της Αττικής και του Ιερού Ναού της Παναγίας της Ιμβριώτισσας στη Σαλαμίνα ως σταυροπήγια! Μάλιστα η συμφωνία αυτή παρανόμως προωθήθηκε και δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Ελληνικής Κυβερνήσεως (ΦΕΚ στις 31/12/2007) τις ημέρες δηλαδή της ασθενείας του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου.
  • Περισσοτερα κλικ εδω

  • Σάββατο 3 Μαΐου 2008

    Παρουσίαση των θέσεων του ΚΚΕ για την αντιπυρική προστασία στη Σαλαμίνα

    Τη Δευτέρα 5 Μάη, η Βέρα Νικολαΐδου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στη Σαλαμίνα, προκειμένου να ενημερώσει για τις θέσεις του ΚΚΕ για την αντιπυρική προστασία. Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνει:

    Στις 9.30 π.μ. περιοδεία στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.
    Στις 10.15 π.μ. περιοδεία στο Δασαρχείο.
    Στις 11.00 π.μ. συνάντηση με το δήμαρχο κ. Σοφρά.
    Ακολούθως, την Πέμπτη 8 Μάη η Βέρα Νικολαΐδου και ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΕΠ της ΚΟΠ, θα μιλήσουν σε εκδήλωση των ΚΟ Σαλαμίνας και Αμπελακίων του ΚΚΕ, με θέμα: «Οι θέσεις του ΚΚΕ για την αντιπυρική προστασία στο νησί της Σαλαμίνας», στις 7 μ.μ., στην αίθουσα «ΜΠΟΓΡΗ» του Δήμου Σαλαμίνας.

    Εμείς θα θέλαμε να δούμε και άλλες πρωτοβουλίες από Βουλευτές να έρθουν να ενημερωθούν για καθημερινά προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες στο νησί μας ,
    και σας περιμένουμε κύριοι Βουλευτές…… ... salamispress

    Παρασκευή 2 Μαΐου 2008

    Xωρίς άδεια o Καλαμίδας στην Σαλαμίνα

    ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ , ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Πρόκειται συγκεκριμένα για το ιδιωτικό γυμναστήριο του κ. Καλαμίδα Ιωάννη που βρίσκεται στην οδό Λ. Σαλαμίνος 145 στη Σαλαμίνα, στο οποίο μετά από έλεγχο υπαλλήλων της Διεύθυνσης Αθλητισμού διαπιστώθηκε ότι η άδεια λειτουργίας του είχε λήξει από τον Οκτώβριο του 2006.
    Η Νομαρχία Πειραιά προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση της κείμενης νομοθεσίας και κατ’ επέκταση η ασφάλεια των συναθροιζόντων και συναθλούμενων σε αυτό, προχώρησε στην έκδοση απόφασης διακοπής λειτουργίας του, η οποία και εκτελέστηκε.
    Όμως ο ενδιαφερόμενος κατέθεσε αίτηση αναστολής στο Πρωτοδικείο Πειραιά και με προσωρινή διαταγή του τελευταίου πέτυχε ερήμην της Νομαρχίας την αναστολή εκτέλεσής της.
    Η Νομαρχία Πειραιά προσέφυγε στη συνέχεια με αίτηση ανάκλησης κατά της προσωρινής διαταγής του Πρωτοδικείου, η οποία όμως απερρίφθη με αποτέλεσμα σήμερα υπάλληλοι της Νομαρχίας Πειραιά να προχωρήσουν στην αποσφράγισή του.

    Πέμπτη 1 Μαΐου 2008

    Ψυττάλεια - λυματολάσπη - τοξική βόμβα - SOS

    ExampleΣτο Πέραμα «κλαίνε» όχι για το έργο, αλλά γιατί η βρώμα από τα κανάλια του βιολογικού καθαρισμού δεν τους αφήνει να ανασάνουν.
    Ο δήμαρχος Περάματος Γ. Γλύκας τον περασμένο Μάιο κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την περιβαλλοντική υποβάθμιση της πόλης του. Προσβλέπει στα αντισταθμιστικά οφέλη και απαιτεί να δοθεί άμεσα λύση. Την έντονη μυρωδιά, πάντως, βιώνουν η Σαλαμίνα, η Δραπετσώνα και το Κερατσίνι .

    ( Εμεις στη Σαλαμινα τη κανουμε κύριοι του Δημοτικου Συμβουλιου και τοπικη φορεις, Αναπτυξιακος, τοπικη Βουλευτες, Εκλησιες, τη περιμενουμε, Ξυπνήστε οχι αυριο "ΤΩΡΑ")

    ExampleΗ μονάδα ξήρανσης εγκαινιάζεται το 2007, υστερα από αρκετά προβλήματα, λειτουργεί κανονικά (;) εδώ και 4 μήνες. Ομως, στο νησί έχουν ήδη συσσωρευθεί εκατοντάδες χιλιάδες τόνοι επικίνδυνης λυματολάσπης!!!
    Ιδιαίτερα τοξική η λυματολάσπη περιέχει ιδιαίτερα τοξικές και καρκινογόνες ουσίες. Μόλυβδο, κάδμιο, νικέλιο, αμίαντο, παθογόνους μικροοργανισμούς και βακτηρίδια υπεύθυνα για ηπατίτιδες και άλλα νοσήματα. Ομως, επεξεργασμένη θα μπορούσε να μας γλιτώσει από πολλά εκατομμύρια ευρώ που τώρα πηγαίνουν στις τσέπες επιχειρηματιών, δίχως ως φαίνεται την παραμικρή διασφάλιση για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον!

    Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ, Γ. Καρυστιάνος, μας διαβεβαιώνει ότι όλα είναι υπό έλεγχο στην Ψυττάλεια και ότι «η λυματολάσπη μετά την ασβεστοποίηση είναι ανενεργή».
    Εμείς ρωτάμε των Γ. Καρυστιάνο θα έφερνε την οικογένεια του να μείνει στο Πέραμα απέναντι στην Ψυτταλεια , ΟΧΙ βεβαία τρελός είναι .

    Δεν πάει άλλο δεν μπορούμε να περιμένομε άλλο δεν μπορεί μερικοί επιχειρηματίες να πλουτίζουν εις βάρος των πολλών, δίχως την παραμικρή διασφάλιση της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος ! salamispress

    Παραλιακή Λεωφόρος Σαλαμίνος

    Θα θέλαμε και εμείς να προσθέσουμε στο πολύ καλό θέμα που έχει αναρτήσει, ο blogger apopseis-dimari και ερωτούμε τους υπεύθυνους :
    Με ποια μελέτη κλείνουν το διάζωμα στη Λ. Σαλαμίνος ποιος συγκοινωνιολόγος μελέτησε της επιπτώσεις που φέρνει το κλείσιμο του διαζώματος σε αυτό το σημείο και σε άλλα ???
    Εάν δεν υπάρχει μελέτη ποιος αποφασίζει να παίζει με τη ζωή των οδηγών και μοτοσικλετιστών που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το πέρασμα , και ποιος τους έκανε αυτούς ειδικούς σε αυτά τα θέματα .
    Θέλουμε να πούμε και ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στους συντελεστές και υπεύθυνους που συνέβαλαν στο έργω του φωτισμού της παραλίας , και συγχαρητήρια στην επιλογή του υλικού που χρησιμοποιήθηκε είναι όλα πολύ όμορφα , τώρα τις άσπρες λωρίδες να δούμε σε αυτών το δρόμο και θα είναι τέλεια .

    Και τέλος θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στον συμπαθέστατο τέως Βουλευτή κ. Γιώργο Βασιλείου με όλο το σεβασμό στο πρόσωπο σας επειδή γνωρίζουμε την προσφορά σας στο νησί μας, αλλά υπάρχουν και άλλες περιοχές που χρειάζονται άσφαλτο και φωτισμό και άσπρες λωρίδες στην άσφαλτο όπως έγιναν αυτές τις ημέρες στο Μπατση και καλός έγιναν.

    Αίας Σαλαμίνας - Θύελλα Πατρών 2 - 0

    Example
    Αίας Σαλαμίνας - Θύελλα Πατρών 2 - 0
    O Αίας Σαλαμίνας, πήρε τους τρεις βαθμούς στο ματς με τη Θύελλα Πατρών.
    ΜΠΡΑΒΟ Στους παίχτες μας που έδωσαν τα πάντα για την νίκη .
    ...........................
    Αίας Σαλαμίνας - Ατσαλένιος 3 - 1
    Σε ένα σημαντικό παιχνίδι (δεύτερο εντός έδρας) η ομάδα ξεκίνησε αγχωμένα και βρέθηκε πίσω στο σκορ στις αρχές του πρώτου ημιχρόνου.
    περισσοτερα στο: aiassalaminas.blogspot.com

    This page is powered by Blogger. Isn't yours?

    Εγγραφή σε Αναρτήσεις [Atom]

    salamispress